gkihdghdhj 354 Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 https://hangouts.google.com/ Albo aplikacja Hangouts przez telefon. W sumie to myślałem, że jak laptop ma kamerę, to ma i mikrofon, ale to chyba nie jest aż tak oczywiste :I Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 Musi miec mikrofon raczej. Ew mozesz wyprobiwac sluchawke z mikrofonem dodawana do komorki pewnie masz jakas Cytuj
devilbot 3 723 Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 Ja mam hangouts w komorce ale nie mam was w kontaktach. Może podajcie na priv albo tu jakiś namiar. Można by zrushować guild questy do 5* bo są tam pozostałe questy gatheringowe w vulcanie np. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 yanomh@gmail.com ja moge pisać tu bo to mail założony specjalnie do tego celu w czasach mh4u Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 Mój: rongar666@gmail.com W sumie nie wiem co autor miał na myśli. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 zrobiłem mega zestaw do transportu jajek więc jak sie pojawi jakiś tego typu quest to zapraszam do współpracy najlepszy HH grający muzyczke na nieskończoną stamine, trwającą w (pipi) długo dzięki skillowi maesotro skill transporter który pozwala szybciej biegać z jajkiem przy oakzji HH jest silny i a pozozstałe skille w zbroi jeszcze wspomagają sprawę wystarczy żeby ktoś z was miał jakąkowliek zbroje z 5 slotami i zrobił sobie też transportera, ew. dwie osoby (ostatnia osoba do obrony) i każdego questa z noszeniem rzeczy można robić na luzie, mimo że zwykle są w(pipi)iające i w dodatku nie trzeba marnować napojów na stamine które sie dosyć wkurzająco farmi bum! yanko muzykant ! Cytuj
firana140 622 Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 przeciez wystarczy zjesc na felyne (costam anti knockback) i felyne lander zeby nie omijac skokow ;p Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 często to nie wystarczy ;p pozatym nie widzialem felyne landera w mhx jak na razie Cytuj
firana140 622 Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 (edytowane) a jak wybierzesz zarcie to przegladasz wszystko po kolei? w kazdym zarciu ktore w pierwszej opcji daje felyne gatherer i felyne whim to kilka miejsc w dol bedzie lander ok , wiec jedna z pierwszych potraw, moga deep fried crab, sauce - homemade hummus trzeci od gory Edytowane 28 lipca 2016 przez firana140 Cytuj
Shen 9 693 Opublikowano 30 lipca 2016 Opublikowano 30 lipca 2016 Olewam style i gram klasycznie, z artsow zostawilem combosa tylko. Jakos wybija mnie z rytmu odpalanie skilli z unikami, klepanie w ekran slabe rozwiazanie, a te dodatkowe triggery sa dla mnie niewygodnie polozone. Tylko w multi skokow uzywam, bo sie ciezko dopchac do potwora czasem. 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 (edytowane) a mnie wkuriwa jak mnie wszyscy przewracają cały czas, a nieraz też odrzucają, i mam wrażenie że to były osoby co grały SNS i DS, czyli niby delikatne bronie, a okazuje sie że one rozwalają wszystko w okolicy ja wiem że młot potrafi kogoś odrzucić ale staram sie nie używać ataków które rozwalają graczy po całej okolicy, mimo że pare razy was odrzuciłem, za co przepraszam, ale jednak staram sie tego unikać tymczasem ja sam jestem rozrzucany po okolicy, nie raz przerwaliście mi też super skilla to głównie dotyczy mniejszych potworów gdzie kilka osób siedzi obok siebie, ale błagam, jeśli mamy większego wroga niech wszyscy nie biegną w jedno miejsce, niech każdy napierdala jakiś własny fragment, wiem że zwykle głowa bierze najwiecej obrażeń, i kusi żeby walić w głowe przewróconego potwora, ale jeśli mamy dużego potwora to starajmy sie walić w miejsce gdzie nikomu nie przeszkodzimy atakami. i tak jak widać zabijamy wszystko super szybko. więc nie ma wielkiego znaczenia czy walniecie w ogon czy w skrzydło. ja zawsze biegne do głowy żeby potwora ogłuszyć ponieważ jako jedyny używam młota albo HH czyli broni ogłuszającej, więc staram sie walić w morde żeby ogłuszyć ale jak używacie sns albo ds, to napierdalajcie wroga w (nene)e albo w cokolwiek, a nie w głowe, wiadomo dmg w głowe jest większy, ale i tak potwory szybko zdychają więc te kilka ciosów wielkiej różnicy nie zrobią, ale jeśli nie będziecie mnie przewracać i dacie mi zrobić combo w morde potworowi żeby go ogłuszyć to daje nam dodatkowe kilkanaście sekund na darmowe napieprzanie. więc błagam nie atakujcie wszyscy głowy jeśli ja jestem jedyną osobą która może ogłuszyć wroga dziś to już chciałem rzucać (pipi)mi bo wszyscy mnie przewracali co chwile chyba wróce do stylu skocznego, bo jak skacze to jestem bezpieczny od przewracania, i chyba też moje ataki nikogo nie przewracają ale jak dziś graliśmy to częsciej łowcy mnie przewracali niż potwory, to potrafi wkurzyć btw dziś grałem młotem bo ulepszyłem młot z seltasa i dzięki skillom ze zbroi miłał prawie 200 dmg, to całkiem sporo na tą chwile, dlatego go używałem bo HH którego używałem wcześniej miał tylko 140dmg, plus muzyczka która jednak nie zawsze działa, potrzebuje wyvern gema x2 żeby ulepszyć HH, to leci z wyvern jak rathian i rathalos itp, ale jest to rzadki item, chętnie bym ulepszył HH żeby móc go używać prawilnie z dużą mocą, a zarazem móc grać wam muzyczkę +20% dmg, bo to serio pomaga, ale póki co mój HH ma 130dmg, a młot ma 170dmg (bez bonusów), dlatego walczyłem młotem, ale dajcie mi ulepszyć HH to będę sie go trzymał i będę yanko muzykantem, bo +20% to naprawde robi różnice zwłaszcza że te +20% dodaje sie do ostatecznego waszego dmg. więc jak ktoś ma broń np 220 dmg to 20% to ponad +40 dmg to będzie robiło wielką różnice w end gamie, dlatego wszedłem w HH, i dlatego staram sie mieć skilla maestro który przedłuża czas piosenek współpracujmy ze sobą koledzy przykładowo ghjhsajkdlhlkja cały czas walisz DSami bez elementu, serio warto zrobić sobie kilksa DSów z każdym elementem, żeby było dobre na konkretnego wroga ja chętnie pomogę w farmieniu tych DSów bo bieganie z tymi obsydianowymi które nie mają elementu jest troszke zaprzeczeniem sensu DSów, które atakują super szybko więc znacznie lepiej przekazują elementalny dmg EDIT tego wyvern gema najłatwiej zdobyć napieprzając nibelsnarfa na 6*, ew narge i silver narge, ale potrzebuje tylko 2 o dziwo kolejne ulepszenie wymaga znacznie łatwiejszych itemów, więc potem na luzie moge podbić HH kolejny level i jak już będę miał sensowny HH to moge sie go trzymać, i dawać wam i sobie zawsze +20% a to naprawde sporo znaczy, więc zachęcam do tego by ulepszyć ten (pipi)any HH, bo nie lubie używać broni co ma 130dmg, skoro wszyscy inni mają 150-180dmg, nawet jak wam daje te 20% to nie chce byc najsłabszym ogniwem co tylko gra muzyczki Edytowane 31 lipca 2016 przez Yano Cytuj
Shen 9 693 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 Tez mnie wysylales w powietrze, odpalam sobie combo z artsów i po dwoch ciosach lece w kosmos. Majac aerial style nie mam comba ktore nie rozrzuca dlatego staram sie glownie skakac. Te duale niestety rozrzucaja strasznie. 1 Cytuj
firana140 622 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 (edytowane) a mnie wkuriwa jak mnie wszyscy przewracają cały czas, a nieraz też odrzucają, i mam wrażenie że to były osoby co grały SNS i DS, czyli niby delikatne bronie, a okazuje sie że one rozwalają wszystko w okolicy ja wiem że młot potrafi kogoś odrzucić ale staram sie nie używać ataków które rozwalają graczy po całej okolicy, mimo że pare razy was odrzuciłem, za co przepraszam, ale jednak staram sie tego unikać tymczasem ja sam jestem rozrzucany po okolicy, nie raz przerwaliście mi też super skilla to głównie dotyczy mniejszych potworów gdzie kilka osób siedzi obok siebie, ale błagam, jeśli mamy większego wroga niech wszyscy nie biegną w jedno miejsce, niech każdy napierdala jakiś własny fragment, wiem że zwykle głowa bierze najwiecej obrażeń, i kusi żeby walić w głowe przewróconego potwora, ale jeśli mamy dużego potwora to starajmy sie walić w miejsce gdzie nikomu nie przeszkodzimy atakami. i tak jak widać zabijamy wszystko super szybko. więc nie ma wielkiego znaczenia czy walniecie w ogon czy w skrzydło. ja zawsze biegne do głowy żeby potwora ogłuszyć ponieważ jako jedyny używam młota albo HH czyli broni ogłuszającej, więc staram sie walić w morde żeby ogłuszyć ale jak używacie sns albo ds, to napierdalajcie wroga w (nene)e albo w cokolwiek, a nie w głowe, wiadomo dmg w głowe jest większy, ale i tak potwory szybko zdychają więc te kilka ciosów wielkiej różnicy nie zrobią, ale jeśli nie będziecie mnie przewracać i dacie mi zrobić combo w morde potworowi żeby go ogłuszyć to daje nam dodatkowe kilkanaście sekund na darmowe napieprzanie. więc błagam nie atakujcie wszyscy głowy jeśli ja jestem jedyną osobą która może ogłuszyć wroga bo sns w ogole nie powinien uzywac innego combo niz XXAA > roll i powtorka jak nikogo nie ma w okol to mozna skonczyc AAA wtedy jest ten polobrot z miecza ale on przewraca poza tym XXAA to najbardziej wydajne combo, walenie tarcza czy konczenie XXX daje mniej obrazen a co do przewroconych potworow, w zgranym teamie jak wchodzi KO to jesli ktos ma Duale z odpowiednim elementem to wszyscy powinni zostawic glowe i dac Dualom potancowac na glowie, ewentualnie GS na glowe, no ale to wymaga koordynacji i odpowiednich broni dopasowanych do slabosci przeciwnika zeby mialo jakis sens gunnera nie macie? to zawsze jedna mniej morda do koryta, a i statusy ladnie mozna wsadzac z odleglosci, w 4U lbg z ludrotha mial sleep, poison i para w jednym takze tego, przy ogluszeniu to takie rzeczy jak SA, LS powinny ogon upie,przac, GS albo Duale jak sa porzadne to na glowe (albo cokolwiek jest najslabsze) bo DPS robia mocny jak ktos sie bawi SnSem to polecam zrobic sciezke z genpreyow, dobry para i bardzo latwe ulepszenia a ja jakos wbilem hr5 i ciagle jestem w zbroi rathalosa, strasznie utemperowali skille w zbrojach, gdzie te czasy jak na lowranku robilo sie Jaggi i bylo attack+2/3, recovery speed+1, capture master i jeszcze 5 miejsc na dekoracje ;p Edytowane 31 lipca 2016 przez firana140 Cytuj
Shen 9 693 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 Z aerial nie ma xxaa A sns swietnie oglusza z olejem 1 Cytuj
firana140 622 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 jesli uzywasz aerial to zajmujesz sie mountami a nie ogluszaniem, sns ma 2 ataki w powietrzu chyba jako jedyna bron poza IG chyba ze wbiegasz na glowe po mouncie zeby zrobic to co mlot albo HH moze zrobic szybciej i z wiekszymi obrazeniami Cytuj
Shen 9 693 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 Gdzie napisalem ze ogluszam przy aerial? 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 (edytowane) sns ma 2 ataki w powietrzu chyba jako jedyna bron poza IG dużo broni ma 2 ataki w locie, np HH, młot, SA innych nie pamiętam bo nie bawiłem sie nimi zbytnio gdzie te czasy jak na lowranku robilo sie Jaggi i bylo attack+2/3, recovery speed+1, gdzie te czasy gdy na lowranku miałem sharpness+1 w zbroi z rembory.. teraz jestem na hr5 i nie widzialem żadnej zbroi z sharpness+1 chociaż mam skilla blunt który dodaje ataku przy zielonej i żółtej ostrości całkiem sporo więc nieźle to wypada Edytowane 31 lipca 2016 przez Yano Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 Zatłukłem srebrną samemu. Fajny sprzęt, będę farmić... Ale nie samemu, bite pół godziny pieprzyłem się z łajzą, a tłukłem jak nigdy. No i następna misja wymaga jej złapania, a ta pierwsza nie dała żadnej wskazówki co do swego stanu, ergo trza zrobić skilla na łapanie, . Cytuj
firana140 622 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 teraz jestem na hr5 i nie widzialem żadnej zbroi z sharpness+1 S+1 jest teraz slabe, potrzeba S+2 ma ktos HR6 i odblokowany quest z noszeniem wegla? (coal hearted) mozna by talizmany pofarmic, przy odrobinie szczescia wyciaga sie 8-10 timeworm charmow za questa ktorego robi sie 2-3 minuty, nawet 1-2 w 4 osoby Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 ja dziś chyba bede odblokowywał tego questa, i też jestem już na granicy hr6, zostały urgenty Cytuj
Shen 9 693 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 (edytowane) Zatłukłem srebrną samemu. Fajny sprzęt, będę farmić... Ale nie samemu, bite pół godziny pieprzyłem się z łajzą, a tłukłem jak nigdy. No i następna misja wymaga jej złapania, a ta pierwsza nie dała żadnej wskazówki co do swego stanu, ergo trza zrobić skilla na łapanie, . bronie są (pipi)owe, set ma sens dopiero od 6lvl, mocno nastawiony na uniki bo bardzo słaby def Jak chcecie dobry sprzet to bronie z hellblade'a jedne z lepszy w grze, dobra ostrosc, wysoki raw i blast w bonusie. Z setow dreadking rathalos ma attack L, hg earplugs, windproof high i exploit weakness. Sam go bede pozniej robic na solo, bo dreadqueen to czysty support Edytowane 31 lipca 2016 przez Shen 1 Cytuj
devilbot 3 723 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 (edytowane) Skille evade i evade distance imo nie mają sensu dla używających stylu Adept. Lepiej dobrać jakieś ofensywne zamiast nich. Evade dist jeszcze ok dla np. łucznika jak ktoś lubi. Z innej beczki zrobiłem dzisiaj łuk z Teostry ten z elementam Blast dodatkowo wgemowałem skilla Bombardier co zwiększa siłę Blastów i mam charma który pozwala używać blast Coatingów (niewiem czy się stackują z tym oryginalnym Blast łuku czy jak ale mam) Charm ma też Dragon Res +9 niestety nie mam miejsca żeby wgemowaćten 1 gem : ( No i oczywiście focus zostaje nadal bo szybciej oddaje strzał, a co z tym idzie mam cały czas staminę. Edytowane 31 lipca 2016 przez devilbot Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 podobno łuk z teostry to najlepszy łuk w całej grze o wiele lepszy niż cokowliek innego Cytuj
devilbot 3 723 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 No wiem aż głupio było mi go robić nie jestem typem powergamera i mogę biegać z czymkolwiek co mi się podoba bo i tak wiadomo, że zabije. Ale 190 ataku i 27 Elementu blast ze skillem bombardier skusiło mnie. W dodatku miałem prawie wszystko do zrobienia. Inne łuki na tym etapie mają średnio 150 -170 gołe, ewentualnie maks kilkanaście elementu. Cytuj
Shen 9 693 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 Ubilem kilka hyperów i wielki zawód. Do g ranka to nie ma startu, tigrexa ubilismy w 6 minut. W multi ta gra nie stanowi zadnego wyzwania. Devianty niektore potrafia czasem przy(pipi)ac, ale to tyle. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi