devilbot 3 724 Opublikowano 25 sierpnia 2016 Opublikowano 25 sierpnia 2016 Ja gram codziennie. Mój endgamowy set na łuk to Crusher Armor z Rajanga, który ma: Composed - szybciej napełnia pasek Hunter Artów Focus - wiadomo, szybsze ładowanie chargów w łuku Ammo saver - odzyskuje około 20% amunicji lub coatingów. Sneak - mniejsza szansa że zostanę wzięty na cel przez monstera. I wgemowany skill: Pellet Spread Up - zwiększa o 30% obrażenia z łuków spread. Łuk to sprzęt z Shagaru Magali - Le Désir. 230 dmg 25% affinity i 12 dragon w dodatku Power Coatingi lvl 2 i statusy różne. Używam łuku typu Spread tylko dlatego, że wyfarmiłem charma Pellet/Spread up + 5 OOO. Łuk jest porównywalny do Łuku z Teostry w wielu przypadkach lepszy. Styl Adept i HA - Haste Rain lvl 3. Jak potrzebuje zwykły łuk typu Rapid to mam ten z Deadaye Yian garugi - power coatingi Lvl 1 i 2 i szybciej nabija mi się Hunter art mając jeszcze ensight/composed na zbroi to prawie cały czas biegam z włączonym Haste Rain. Raz grałem z randomem w zbroi Akantora 690 pdefa i biliśmy lvl 1 Silverwind Nargacuge, śmieszna sprawa bo jest banalna do solowania nawet. I gość 3 razy zginął. Po powrocie do huba mówi, że nie rozumie jak to się stało, nigdy nie ginął. W końcu pisze że to przez to, że mam Sneak w zbroi... Cytuj
Elanczewski 63 Opublikowano 25 sierpnia 2016 Opublikowano 25 sierpnia 2016 Najlepsze są sytuacje, gdy to jakiś blademaster ma sneaka, a ty, jako gunner, nie Rzadko bo rzadko, ale zdarzają się i takie ananasy. Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 27 października 2016 Autor Opublikowano 27 października 2016 w marcu wychodzi ulepszona wersja - Monter Hunter XX (double Cross). oczywiście w Japonii, u nas nie wiadomo kiedy i czy w ogóle będzie. Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 27 października 2016 Opublikowano 27 października 2016 Ja raczej podziekuje nawet jak wyjdzie u nas. Dosc dymania, niech daja nowa generacje. 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 27 października 2016 Opublikowano 27 października 2016 Dokładnie tak. Czekam na 5. Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 27 października 2016 Autor Opublikowano 27 października 2016 No ja również, to pierwszy monhun ever na którego mam aboslutnie i totalnie wyebane. Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 28 października 2016 Opublikowano 28 października 2016 Kupili? Okej, robimy XXX. Nie kupili? A to yebać białasów. Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 10 stycznia 2017 Autor Opublikowano 10 stycznia 2017 Zgadnijcie kto powróci w XX? nasz stary, dobry znajomy Lao-shan lung Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 10 stycznia 2017 Opublikowano 10 stycznia 2017 walka z nim dostarcza tyle emocji 1 Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 10 stycznia 2017 Autor Opublikowano 10 stycznia 2017 pamiętam jak pierwsyz raz w MHF z nim walczylem, rece spocone, cisnienie wysokie, te emocje, ta walka, ta muzyka naturalnie przegralem Cytuj
Gość ragus Opublikowano 10 stycznia 2017 Opublikowano 10 stycznia 2017 Obrażony na MHG miałem już nie grać, no ale odpaliłem dzisiaj znowu i gram xd. Ehh, nie da się wyjść z tego gów,na Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 20 czerwca 2017 Autor Opublikowano 20 czerwca 2017 mam straszne parcie na monhuna jak juz wspominalem w innym temacie i tu moje pytanie : warto sie generations zainteresowac, kupic i pograc pzred premiera XX na switcha (planuje sciagnac z KKW) czy juz lepiej olac i zaczac od zera w XX? Podejrzewam ze savea nie bede mogl przetransferowac, ale z drugiej strony - nie wiem jak bardzo istotne sa zmiany wzgledem X a XX. czy "tylko" takie jak miedzy zwykla wersja a G danej czesci czy cos mniej/wiecej? Bo nie wiem czy bedzie mi sie chcialo np 2x grac w taki sam nudny poczatek czy cos help Cytuj
devilbot 3 724 Opublikowano 20 czerwca 2017 Opublikowano 20 czerwca 2017 Lepiej od ZERA zacząć MHXX. Prosta sprawa. W Generations dali czadu z małymi questami gatheringowymi, których w życiu nie chciałbyś powtarzać. Dodano 2 nowe style - Alchemy i Brave Style, nowy typ kota - Beast Cat oraz kilka nowych deviantów (może z 5). G Rank wygląda na biedniejszy niż np w MH4U bo walczymy w nim tylko z tymi samymi mobami tylko silniejszymi, a nie jak w 4U np. G rank dostał ciekawe reskiny z którymi walka była inna np Ash Kecha Wacha, Tigerstripe Zamtrios, Berserk Tetsukabra itp. Ja bym poczekał na twoim miejscu do premiery w JAP może zapowiedzą po niej wersje anglojęzyczną. Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 20 czerwca 2017 Autor Opublikowano 20 czerwca 2017 Ja bym poczekał na twoim miejscu do premiery w JAP może zapowiedzą po niej wersje anglojęzyczną. Biorąc pod uwagę to, że capcom powiedział, że na zachodzie skupiają się w pełni na Worlds, to wątpię, żeby XX w ogóle u nas wyszło, a jeśli nawet, to nawet nie wiadomo kiedy :/ Lepiej od ZERA zacząć MHXX. Prosta sprawa. W Generations dali czadu z małymi questami gatheringowymi, których w życiu nie chciałbyś powtarzać. Dodano 2 nowe style - Alchemy i Brave Style, nowy typ kota - Beast Cat oraz kilka nowych deviantów (może z 5). G Rank wygląda na biedniejszy niż np w MH4U bo walczymy w nim tylko z tymi samymi mobami tylko silniejszymi, a nie jak w 4U np. G rank dostał ciekawe reskiny z którymi walka była inna np Ash Kecha Wacha, Tigerstripe Zamtrios, Berserk Tetsukabra itp. Hmmm... gatheringi mi nie przeszkadzały nigdy, także to nie problem, a czy nowe style są dostępne od samego początku? zawsze mogę sobie urozmaicić rozgrywkę grając inną bronią/stylem, no ale... Może masz rację, XX w kkw za 2 miesiące, mogę do tego czasu grać w 4U... eeh, ale tak już się napaliłem na nowego monhuna, że chyba kupię jednak :/ Cytuj
devilbot 3 724 Opublikowano 20 czerwca 2017 Opublikowano 20 czerwca 2017 (edytowane) Style dostępne są od razu ale skille dla poszczególnych broni ukryte są za Questami, a questy te często ukryte są za innymi questami. Jest imo duża szansa na wyjście XX u nas. Monster Hunter stories wydaje u nas Nintendo, a nie Capcom. Z XX mogą zrobić tak samo. Edytowane 20 czerwca 2017 przez devilbot Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 20 czerwca 2017 Autor Opublikowano 20 czerwca 2017 no i narobiles mi nadzieje na XX u nas... god dammit to juz nie wiem co robic Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 20 czerwca 2017 Opublikowano 20 czerwca 2017 jak nie przeszedłeś jeszcze MH4U to graj w 4 bo i tak jest lepsze niż X. a jeśli przeszedłeś całość 4 to kup sobie X, najwyżej opylisz potem Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 20 czerwca 2017 Autor Opublikowano 20 czerwca 2017 no nie, nadal mam questy w czworce do zrobienia. jedynie MHFU przeszedlem w 100% cale z czego po dzis dzien czuje dume Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 20 czerwca 2017 Opublikowano 20 czerwca 2017 to lepiej i taniej pograć w 4, jest o wiele lepsza Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 20 czerwca 2017 Autor Opublikowano 20 czerwca 2017 no okej. to dzieki, podjalem decyzje ze wroce do czworki i bede obserwowal sytuacje z XX na switcha Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi