Yano 3 697 Opublikowano 30 lipca 2015 Opublikowano 30 lipca 2015 update i sprostowanie wczorajszych wieści, na podstawie stronki MHX która została uzupełniona o info z wczorajszego famitsu w skrócie - SNS tylko on może używać tych soczków (coś jak oleje w wiedźminie, nasyca miecz na jakis czas dodatkowym efektem).. dodatkowo super atak SNS, ten widoczny na filmach wielki wymach na około daje nam w jego trakcie niewrażliwość na ciosy wroga. niezłe ale aż dziwne, bo zwykle najsilniejsze ataki są specjalnie ryzykowne, tymczasem sns bedzie miał nowy silny atak ktory można robić nawet w ryzykownych sytuacjach bo jest sie nietykalnym - HH, mowiłem o podwójnych nutkach, one będą sie pojawiać jeśli w czasie grania muzyczki jednocześnie uderzymy wroga, jeśli będziemy grać na pusto z dala od walki dostaniemy zwykła nutke. i tak jak mowilem wczoraj - muzyczka z podwójnych nutek przedłuża automatycznie też poprzednio zagraną muzyczke - lanca, ten nowy cios kończący 3x combo ma być silniejszy lub może automatycznie udeżający kilka razy - gunlanca, dobrze wczoraj zgadywalem, ten pasek działa własnie tak że im bardziej jest nagrzany z powodu strzelania tym mocniejsze są strzały. nie jest jednak pewne co sie stanie gdy sie przegrzeje (czy spadnie do zera, czy zablokuje strzelanie, czy może zostanie zablokowany na wysokiej pozycji dając przez jakiś czas caly czas zwiekszony dmg) - łuk, będzie miał nowe flaszki, np elemtal atak up, w dodatki pokazana jest na screenie flaszka lvl2 czyli można zakładać że wszystkie flaszki będą mogły mieć więcej niż jeden lvl i bedzie mozna robić jakieś silniejsze obrazek sowy (nie wiem czy sie wyświetli) powraca też górska mapa z mhf2/unite, z dodanymi oczywiscie krawędziami do skakania i wspinania http://www.capcom.co.jp/monsterhunter/X/field/03.html ogolnie polecam poogladanie stronki, fajne obrazki i już sporo info tam jest http://www.capcom.co.jp/monsterhunter/X/ Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 31 lipca 2015 Opublikowano 31 lipca 2015 (edytowane) reklama mhx krótka ale bardzo treściwa, pokazana masa nowych akcji , w małych urywkach ale zawsze widać ataki z wyskoku, nową sowe, i coś co może sugerować że gdy kilku graczy wystrzli jednoczesnie z HGB to można uzyskac efekt kumulacji i ogromny wybuch edit widać też - młot - super cios który robi kilka okrężnyh wymachów i kończy wielkim (pipi)nięciem zadaje też ciosy w czasie kręcenia a nie tylko na koniec - HGB serio mi sie wydaje że 3 wystrzelone pociski łączą sie w jeden wielki wybuch!! - lanca - super szarża daje niewrażliwość na ciosy, gość przebiega przez pole elektryczne khezu i zadaje cios i nic mu sie nie dzieje -lgb - strzelanie w dół w czasie wyskoku - sns - coś co wygląda na dziwny skoczny unik który jednoczesnie zadaje ciosy - wyskok i atak z góry 4 graczy jednoczesnie Edytowane 31 lipca 2015 przez Yano Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 1 sierpnia 2015 Opublikowano 1 sierpnia 2015 obiecane filmiki prezentujące bronie, narazie GS i LS, filmy krótkie i treściwe niedługo powinny sie pojawiać kolejne bronie Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 2 sierpnia 2015 Opublikowano 2 sierpnia 2015 kolejne pokazy brons sns i ds mam wrażenie że potwory wcale nie krwawią, zamiast krwi są różne inne rozbłyski. troche slabo tu jeszcze jak by ktos chciał powyższe 4 filmy z komentarzem po angielsku Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 2 sierpnia 2015 Opublikowano 2 sierpnia 2015 Bardzo ladnie to wyglada graficznie. Tekstury wydaja mi sie lepsze, ladniejsze bronie i zbroje. Gra zapowiada sie swietnie. Mysle ze serii przyda sie pewna rewolucja i tu bedzie. Napewno to wychodzi jeszcze na zwyklego 3ds'a? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 2 sierpnia 2015 Opublikowano 2 sierpnia 2015 (edytowane) Pewnie wychodzi na zwyklefo ale materialy pokazują z new Edytowane 2 sierpnia 2015 przez Yano Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Opublikowano 3 sierpnia 2015 kolejne dwie bronie młot i hh Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Autor Opublikowano 3 sierpnia 2015 Młot ależ to dynamiczne efektowne i wow! Chyba wrócę do młotów w tej części! Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Opublikowano 3 sierpnia 2015 te same dw a filmy co wyzej ale z angielskim komentarzem jutro lanca i gunlanca Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 (edytowane) pokaz lancy i gunlancy oba świetne widać że ostatni cios lancą z 3x combo (oraz ciosy ładowane) zadaje kilka ciosów na raz, to jest super sprawa do elementu i statusów a w GL to wogole niezłe akcje odchodzą Edytowane 4 sierpnia 2015 przez Yano Cytuj
Gość ragus Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Ładniutki. O wiele bardziej mi podchodzi niż ten z bundla z czwórką. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 niestety nic obecnie nie wskazuje na to żeby X miał wyjść w europie z tego co patrzyłem na gamescomie nic o nim nie będzie, a jego obecność sugerowała by premiere w europie. więc obecnie możemy tylko zaciskać zęby (i pięści) i czekać na "X ultimate" za 2.5 roku chociaż zastanawiam sie czy wogole 3ds będzie tak długo żył niestety fan monstera w europie ma ciężkie życie Cytuj
Gość ragus Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Blokadę regionalną można już ściągnąć, najwyżej po japońsku się zagra bez smaczków (xd) fabularnych. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 jak można usunąć? moj brat był tydzien temu w japonii i mocno mnie kusiło żeby go poprosić żeby mi przywiózł japońskiego new3dsa tylko z myślą o MHX, ale na szczęście sie powstrzymałem to co z tą blokadą? (zresztą wyjątkowo debiliny wynalazek - ta blokada regionalna) Cytuj
Gość ragus Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 (edytowane) Od jakiegoś czasu można ją usunąć za pomocą dziury w grze Cubic Ninja. Niestety gra jest teraz droga i ciężko dostępna, a janusze zarabiają na tym sprzedając ją powyżej 200zł na ebayach. Na szczęście okazało się, że jest też jakaś dziura w grze Ironfall, która jest do ściągnięcia za darmo z eShopu. Szczegółów jeszcze nie znamy, bo gość odpowiedzialny wcześniej za znalezienie dziury w Cubic Ninja nie napisał jeszcze jak to zrobić, ale zalecił każdemu, komu zależy na usinięciu blokady, zainstalowanie tej gry. Także Yano odkurz 3DSa, pobierz Ironfall i czekaj grzecznie jak wszyscy na sposób usunięcia blokady regionalnej. Edytowane 4 sierpnia 2015 przez ragus Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 lol ale jestem naiwny, myślałem że nintendo poszło po rozum do głowy i blokade pozwala usunąć a to chodzi o jakieś hackowanie... jak zwykle moge powiedzieć - nintendo chuj ci w dupe Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 5 sierpnia 2015 Autor Opublikowano 5 sierpnia 2015 Weź Yano się ogarnij z tym hejtem bo to już głupie nawet jak na Ciebie. Nie zniosą, handluj z tym, złamią 3dsa, zlamia zabezpieczenia, wtedy bedzie git. Tak, wiemy wszyscy i tak samo uwazamy ze blokada regionalna to chuj i cipa. Wracając do tematu, pokazówki SA i CB Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 5 sierpnia 2015 Opublikowano 5 sierpnia 2015 Sory rayos wiem ze N to twoja religia ale serio zasluzyli sobie na hejt. Ty tego nie widzisz bo miłość jest ślepa. Ale naprawde oddalają mase rzeczy miejscami gorszych niż ubi i activision razem wzięci. Tylko jakims cudem często uchodzi im to na sucho w oczach fanow. Ale w moich nie. Sory taki mamy klimat wracając do twmatu - zauwazyliscie ze prawie wszystkie super skille sa barszo wolne i mają długą animacje przezzadaniem finalnego ciosu? Tymczasem CB ma dosyc szybki pojedynczy cios wielkim plazmowym ostrzem. Zapewne zrobili to dla przeciwwagi bo polowa zwyklych atakow CB jest powolna Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 5 sierpnia 2015 Autor Opublikowano 5 sierpnia 2015 Sory rayos wiem ze N to twoja religia ale serio zasluzyli sobie na hejt. Ty tego nie widzisz bo miłość jest ślepa. Ale naprawde oddalają mase rzeczy miejscami gorszych niż ubi i activision razem wzięci. Tylko jakims cudem często uchodzi im to na sucho w oczach fanow. Ale w moich nie. Sory taki mamy klimat Ale ja przecież też ich hejtuje za blokade regionalna. Tylko mnie męczy już twoje ciągłe "HURR DURR ŚMIERĆ NINTENDO" Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 5 sierpnia 2015 Opublikowano 5 sierpnia 2015 rozumiem że cie to boli, ale ty zrozum że mnie boli nintendo każdy coś hejtuje i dla kogoś innego to może być przykre jesli jest sie fanem danej rzeczy ragus na przykład hejtuje mnie, i co zrobisz? nic nie zrobisz Cytuj
Gość ragus Opublikowano 5 sierpnia 2015 Opublikowano 5 sierpnia 2015 (edytowane) A tak ci ładnie rozpisałem o co chodzi ze zdjęciem blokady ty niewdzięczniku. Nie to nie. Ja ciebie nie hejtuję, ja po prostu lubię punktować twoją niewiedzę. Edytowane 5 sierpnia 2015 przez ragus Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 5 sierpnia 2015 Autor Opublikowano 5 sierpnia 2015 I jak zwykle widać Twoje zrozumienie tematu jano nie boli mn to, że hejtujesz, też hejtuje, tylk oten hejt staje się irytujący podobnie jak Twoje monologi, pierd.olenie o niczym i generalnei niedo.(pipi)anie umysłowe nie offtopujmy już :* Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 5 sierpnia 2015 Opublikowano 5 sierpnia 2015 (edytowane) Ragus za to dzieki chociaz je nie bede raczej robil takich kombinacji wiec mi sie to nie przyda no widzisz rayos jestes bardzo nieuprzejmy i mnie wyzywasz i to uwazasz za sluszne ale jak ja wyzywam nintendo to masz pretensje. Ogarnij sie. czy ja cie kiedys wyzywalem? Nie przypominam sobie. Wyrazam swobe mocni negatywne zdanie o nintendo a ty mnie wyzywasz. Uwazasz ze takie zachowanie jest w porządku? Edytowane 5 sierpnia 2015 przez Yano Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 5 sierpnia 2015 Opublikowano 5 sierpnia 2015 (edytowane) dobra wracając do konkretów długi gameplay z demka, walka z nowym jaggi za pomocą GSa, łuku, SA i młota (jednak gracze są dosyć słabi niestety) na końcu krótki fragment z początku walki z sową (wydaje sie że to nowy "typ" potwora, w sensie nowy typ ciała, to może sugerować też innego silniejszego potwora-ptaka. tak jak przykładowo loudroth był słabym leviatanem a agnaktor albo lagicarius silnymi) w filmie mamy angielski komentarz tego typa co zwykle Edytowane 5 sierpnia 2015 przez Yano Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 (edytowane) kolejne bronie LBG i kijek w kijku mało nowości za to super atak LGB strasznie mi sie spodobał, połączenie bardzo dalekiego uniku z pozostawieniem "bomby" w miejscu z którego uciekamy no i jeszcze jak zwykle te same filmy z angielskim komentarzem Edytowane 6 sierpnia 2015 przez Yano Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi