Frantik 2 571 Opublikowano 20 kwietnia 2020 Opublikowano 20 kwietnia 2020 Ze 4 lata temu kupiłem Markusa w wersji skórzanej i uważam, że były to za(pipi)iście wydane pieniądze Niektórzy preferują tańsze wersje materiałowe, ale ja bym się nie zamienił. Nie wiem, może jestem dziwny, ale nawet latem dupa mi się do skórzanego siedziska nie przylepia 1 Cytuj
flavio 107 Opublikowano 20 kwietnia 2020 Opublikowano 20 kwietnia 2020 Właśnie Panowie, dużo osób poleca tego Markusa, trochę się zdziwiłem w sumie. Nie spodziewałem się, że w Ikei za 500z będzie taki porządny fotel. Brak regulacji podłokietnikow nie przeszkadza? Cytuj
krupek 15 480 Opublikowano 29 maja 2020 Opublikowano 29 maja 2020 Ten Markus nadal najlepszy w tym przedziale cenowym, czy coś lepszego się pojawiło ostatnio? Ku.rwica mnie już bierze z moich fotelem z Jyska, plecy bolą, zapadam się w oparciu. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 29 maja 2020 Opublikowano 29 maja 2020 Ten jest zdecydowanie wygodniejszy. Byłem w ikei z bratem jak chciał kupić tego markusa i nam obu ten model bardziej odpowiadał. Muszę sprzedać swojego gejmingowego rocznego i też wezmę ten. 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 29 maja 2020 Opublikowano 29 maja 2020 ale jak to tak bez podłokietników Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 29 maja 2020 Opublikowano 29 maja 2020 Dopłać stówę, to będziesz miał Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 29 maja 2020 Opublikowano 29 maja 2020 facet jak ja bym miał stówę to by mnie tu nie było mam taki fotel od 6 lat i jest ok, tylko dokupiłem poduszkę pod lędźwia https://www.ikea.com/pl/pl/p/millberget-krzeslo-obrotowe-bomstad-czarny-90339412/ 1 Cytuj
krupek 15 480 Opublikowano 29 maja 2020 Opublikowano 29 maja 2020 No ten też wygląda spoko. Myślałem, że coś zamówię i po kłopocie, ale jednak muszę pojechać do tej obesranej Ikei i usiąść na nich, żeby sprawdzić, który lepszy. Cytuj
Donko 0 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 Całkiem spoko jest fotel Genesis Nitro 880 . Tym bardziej, ze chciałem wygodny, z eko skóry fotel. Ma regulowane oparcie, podłokietniki i to w 4 płaszczyznach. No i tryb bujania. Dobra jakośc Cytuj
kotlet_schabowy 2 689 Opublikowano 1 października 2020 Opublikowano 1 października 2020 Niedawno zakupiłem słynnego Markusa, trochę impulsywna decyzja, bo byłem nastawiony na opcję budżetową, tak do 300 zł, ale popróbowałem co mieli w Ikei i jak zasiadłem na nim, to pomyślałem "jebać biedę", niech stracę to pięć stówek. Kupił mnie chyba regulowanym pochyleniem (którego koniec końców przestałem używać xd) i ogólną wygodą. Jednak siadanie na parę minut w sklepie to co innego, niż testy w warunkach domowych: po paru dniach zacząłem odczuwać, że wcale nie jest taki cudowny (dosyć twarde podłokietniki, na dłuższą metę powodujące dyskomfort, sztywne ustawienie poduszki pod głowę i "wygięcie" pod lędźwiami, wymuszające określoną pozycję) i uruchomiły się dylematy, czy w tej cenie nie znalazłbym czegoś lepszego. Z drugiej strony mam dość szukania, wybierania i kminienia, a mimo wszystko sprzęt jest spoko, no i liczę na to, że oprócz wygody zapłaciłem też za trwałość (gwarancja 10 lat lol), bo przerabiałem już budżetówki, które po dwóch latach się sypały. Cóż, w ostateczności zawsze mogę skorzystać z nowej polityki sklepu i do roku oddać towar Cytuj
krupek 15 480 Opublikowano 1 października 2020 Opublikowano 1 października 2020 (edytowane) Też miałem brać Markusa, ale w pracy dostałem fotel na zamówienie z firmy Artex. Fotel nazywa się Bejot Jott, co może z nazwy się trochę nieciekawie kojarzyć forumowiczom, ale to jest nadfotel. Reguluje się wszystko, siedzisko przód-tył, kąt oparcia, siła wychylenia do bujania, wysokość podłokietników i nawet podpórka pod lędźwie. Nawet kółka jakoś tak gładko chodzą po podłodze i fajnie się jeździ. Koszt to 1200 zł, ale póki co, uważam, że warty ceny, więc sprawiłem sobie też taki do chaty. Są też jeszcze wyższe modele. 1 minutę temu, krupek napisał: Edytowane 1 października 2020 przez krupek Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 1 października 2020 Opublikowano 1 października 2020 (edytowane) Ja już kilka miesięcy użytkuję Marksa. Kobiecie tak się spodobał mój, że następnego dnia kupiłem drugi. Może podłokietniki faktycznie są twarde, ale w ogóle mi to nie przeszkadza w pracy\rozrywce. Jeżeli nie zacznie niedługo skrzypieć, śmiało mogę ten model polecić. Dwa wygodne fotele za tysiaczka. Zastanawiam się tylko, czy "gamingowy" fotel byłby wygodniejszy, ale do tego designu w ogóle nie mogę się przekonać. Edytowane 1 października 2020 przez Kosmos Cytuj
kotlet_schabowy 2 689 Opublikowano 2 października 2020 Opublikowano 2 października 2020 Pomijając wspomniany odpustowy wygląd, to mam wrażenie, że w dużym stopniu cena gejminowych foteli jest zawyżona przez, no właśnie, ich "gejmingowość". Jak w tym memie z akcesoriami Razera. Na plus na pewno regulowane poduchy pod głowę. Na minus, przynajmniej dla mnie, obicie ze "skóry", z którym zazwyczaj się spotykam na ekspozycjach. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 2 października 2020 Opublikowano 2 października 2020 Polecam jeszcze sprawdzić ten model: https://www.agatameble.pl/meble/fotele-i-krzesla-biurowe/fotele-biurowe/fotel-biurowy-denver-cx0729h jak ktoś ma blisko Agata Meble. Cytuj
krupek 15 480 Opublikowano 2 października 2020 Opublikowano 2 października 2020 5 godzin temu, kotlet_schabowy napisał: Pomijając wspomniany odpustowy wygląd, to mam wrażenie, że w dużym stopniu cena gejminowych foteli jest zawyżona przez, no właśnie, ich "gejmingowość". Mnie zastanawia, po co większość foteli jest kubełkowa. Żeby jeździć na nich do kuchni, albo kibla i nie wypaść na zakręcie? Cytuj
Tokar 8 267 Opublikowano 14 marca 2021 Opublikowano 14 marca 2021 Dołączyłem do sekty św. Markusa i wrażenia ogólne bardzo pozytywne, komfort nieporównywalny ze starym wygniecionym fotelem z auchan, ale nurtują mnie 2 rzeczy: 1. Udało się komuś coś zrobić z tym stukaniem mechanizmu blokującego bujanie przy opieraniu się? Mnóstwo ludzi na to narzeka, większość twierdzi, że taki urok mechanizmu i trzeba się przyzwyczaić, ale niektórzy twierdzą, że da się to wyeliminować odpowiednim ustawieniem tego jebadełka regulującego poziom oporu w trybie bujania. Udała się komuś ta sztuka? 2. No właśnie, ta "gula" pod siedziskiem regulująca opór u was też wyłazi z mechanizmu tak jakby pod kątem? Wszystko działa jak należy, ale pytam, bo przy montowaniu mechanizm jebnął mi o podłogę, a swoje waży xd W ogóle cięższych tych elementów się nie dało zrobić? Podtrzymywanie jedną ręką siedziska z zamontowanym mechanizmem podczas przykręcania do oparcia to był jebany koszmar. Cytuj
messer88 6 470 Opublikowano 15 marca 2021 Opublikowano 15 marca 2021 Nie wolałeś dopłacić do jarvfjallet? Ponoć lepszy no i opcji regulacji więcej. Cytuj
messer88 6 470 Opublikowano 15 marca 2021 Opublikowano 15 marca 2021 Zamówiłem właśnie ostatnio bez podłokietników bo dostępność ich samych jak i całości to żart. Tzn można se białe zamówić xd Cytuj
Tokar 8 267 Opublikowano 15 marca 2021 Opublikowano 15 marca 2021 Posiedziałem w ikei na jednym i drugim i na markusie czułem się lepiej. Brak podłokietników w standardzie to niezły żart, a te płatne mimo że regulowane, to i tak są gorzej wykonane niż w standardowym markusie, nie wspominając o skórzanym. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 15 marca 2021 Opublikowano 15 marca 2021 jeśli idzie o tanio i wygodnie to imo fotel typu finka > fotele obrotowe. minus jest taki, że.....no nie są obrotowe. btw. za tysiaka można kupić naprawdę wypasiony fotel zamiast przepłacać za te gamingowe wynalazki.... Cytuj
kotlet_schabowy 2 689 Opublikowano 15 marca 2021 Opublikowano 15 marca 2021 (edytowane) W dniu 14.03.2021 o 22:14, Tokar napisał: Dołączyłem do sekty św. Markusa i wrażenia ogólne bardzo pozytywne, komfort nieporównywalny ze starym wygniecionym fotelem z auchan, ale nurtują mnie 2 rzeczy: 1. Udało się komuś coś zrobić z tym stukaniem mechanizmu blokującego bujanie przy opieraniu się? Mnóstwo ludzi na to narzeka, większość twierdzi, że taki urok mechanizmu i trzeba się przyzwyczaić, ale niektórzy twierdzą, że da się to wyeliminować odpowiednim ustawieniem tego jebadełka regulującego poziom oporu w trybie bujania. Udała się komuś ta sztuka? 2. No właśnie, ta "gula" pod siedziskiem regulująca opór u was też wyłazi z mechanizmu tak jakby pod kątem? Wszystko działa jak należy, ale pytam, bo przy montowaniu mechanizm jebnął mi o podłogę, a swoje waży xd W ogóle cięższych tych elementów się nie dało zrobić? Podtrzymywanie jedną ręką siedziska z zamontowanym mechanizmem podczas przykręcania do oparcia to był jebany koszmar. Ad 1: nic z tym nie próbowałem robić (choć kusiło mnie rozebrać i złożyć całość od nowa), uznałem, że "tak ma być" i wychodzi na to, że chyba się nie myliłem. Faktem jest, że jest to denerwujące i w sumie może spróbuję coś tam pogmerać. Ad 2: tak ma być. Edytowane 15 marca 2021 przez kotlet_schabowy 1 Cytuj
messer88 6 470 Opublikowano 18 marca 2021 Opublikowano 18 marca 2021 Legancki jest ten jarvfjallet plecki są zadowolone. Cytuj
Suavek 4 661 Opublikowano 20 marca 2021 Opublikowano 20 marca 2021 W dniu 29.05.2020 o 12:13, maciucha napisał: mam taki fotel od 6 lat i jest ok, tylko dokupiłem poduszkę pod lędźwia https://www.ikea.com/pl/pl/p/millberget-krzeslo-obrotowe-bomstad-czarny-90339412/ Skrzypi po czasie? Muszę w końcu krzesło wymienić, a okoliczności niezbyt pozwalają na wielkie rozeznanie po sklepach. Za kilka stówek jestem w stanie zaryzykować zakup w ciemno, ale ostatnim razem się zdecydowałem na taki zakup, to krzesło zaczęło skrzypieć już następnego dnia. Nie szło wytrzymać i poszło do reklamacji. Ewentualnie może ktoś zasugeruje coś niewielkiego do biurka z PC? Może być bez podłokietników, a najlepiej gdyby można je było swobodnie odchylić do tyłu w każdej chwili, bez rozkręcania. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 20 marca 2021 Opublikowano 20 marca 2021 Skrzypi, ale mam je juz 6 lat i na prawdę sporo dupogodzin wysiedzone. Nie pamiętam kiedy zaczęło, bo zazwyczaj przy biurku siedzę w sluchawkach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi