Bansai 11 198 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Gdyby kogos interesowalo to Fallout Shelter pojawil sie juz na androidzie do pobrania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) o dzięki za info napewno można wypróbować, właśnie pobieram (140mb) chociaż moja bateria po 2.5 roku trzyma teraz kilka godzin nawet bez używania więc będę musiał grać podpięty pod ładowarkę... edit pograłem troche w sumie całkiem spoko zabijacz czasu chociaż moj samsung sgs3 na ładowarce zaczął wchodzić w tryb smażenia jajek na ekranie - grzeje sie cholernie no i jednak chyba gra jest bardziej praktyczna na tabletach, bo na ekranie komórki w standardowym widoku ludziki są malutkie i ciężko w nie trafić palcem, można przybliżyć widok ale wtedy z kolei nie widać całości bazy ogolnie fajna popierdółka żeby sie chwile pobawić, ale raczej nie bede jej katował Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Psycho-Mantis 0 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Słyszałem, że wersje F4 z amerykańskiego regionu nie będą hulać u nas, ale tak mi się obiło o uszy, nie mam potwierdzenia tego niusa. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Też o tym słyszałem, ale regionalizacja ma występować jedynie na PlayStation TV oraz 3DSie. Nie mam potwierdzenia tego niusa, tak mi się obiło o uszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Psycho-Mantis 0 Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Może komuś, kto ma w planach nabycie wersji US się przyda ta informacja i poszuka potwierdzenia zanim się właduje w blokadę regionalną. Złośliwości są zbyteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 pograłem troche dłużej w tego fallout shelter nawet sympatyczne, ale jednak zawiodłem sie bo wychodzi na to że jest to typowy klikacz-obserwator. czyli jak setki innych gier - gracz przez większość czasu tylko sie gapi i co jakiś czas klika by wywołać oczekującą akcję - np klik na ludzika by levelował jeśli oczekuje na nowy level, albo klik na pomieszczenie by zebrać gotowe surowce (prąd, woda, jedzenie) itp, do tego sie to sprowadza - czekamy aż coś będzie gotowe i klikamy żeby to "zebrać" no i równie typowe dla tego typu gier - rozwój opiera się albo na czekaniu albo płaceniu prawdziwej kasy. żeby zarabiać w grze trzema klikać tak jak wyżej napisałem, a żeby klikać trzeba czekać na gotowość danej rzeczy - np jedzenie zbieramy co pare minut, dziecko urodzi się za godzine, coś tam jeszcze bedzie gotowe za 20 min, czyli ogolnie czekanie na klikanie. ALBO - płacimy realną kase z typowe "skrzynki", w środku mamy 4 karty które dają losowe rzeczy - np troche kasy, troche jedzenia, jakąś broń albo ubranie, albo nowego ludzika itp. sporadycznie można dostać skrzynki za darmo poprzez wykonywanie "achivmentów" - czyli zadań które aktualnie są na tapecie (większość zadań daje pieniądze, czasami można dostać skrzynkę) oczywiście w grze jest kilka urozmaiceń i dodatków, całość opiera sie na budowie pomieszczeń i przydzielaniu do nich ludzi żeby w nich pracowali i zdobywali surowce (później też mogą produkować np stimpacki i inne), można też wysyłać ludziki na pustkowia (najlepiej dać im broń wtedy) ale nie wiem jakie dokładnie są możliwości pustkowi, wysłałem typa na pół godziny i zdobył jedynie odrobine kasy i troche expa - expa którego pozostałe ludziki zdobyły znacznie więcej poprostu pracując w bunkrze (gościu sporo pozabijał potworów a i tak nabił jedynie z 90% expa z 2lvl na 3lvl, gdy w tym czasie ludziki pracujące w bazie miały 4-5lvl), więc na chwile obecną wysyłanie ludzi na pustynie nie wydaje mi sie zbyt atrakcyjne, ale kto wie. dodatkowo bywają też czasem ataki na naszą baze, albo ludzie albo potwory - wtedy ludziki w srodku muszą sie bronić więc dobrze żeby miały broń ogólnie są 2 opcje: 1 płacisz kase i zdobywasz fundusze i bajery żeby móc rozbudowywać baze w szymbkim tempie 2 nie płacisz i na wszystko musisz czekać i czekać, w takiej sytuacji jedyny sens to odpalać gre kilka razy dziennie na kilka minut - bo siedzieć i sie gapić caly czas nie ma kompletnie sensu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 (edytowane) Yano odkrył model free to play w 2015 roku. Gratuluję. Edytowane 14 Sierpnia 2015 przez estel Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 A wystarczyło poświęcić ~20 minut i zapoznać się z tym fenomenem, oglądając odcinek SP pt. Freemium isn't free. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Gierka jest spoko jesli ktos lubi tamagotchi. Nie w niej wogole cisnienia na placenie, mozna grac spokojnie nie wydajac ani jednego grosza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Yano odkrył model free to play w 2015 roku. Gratuluję. znałem ten model jednak jest to pierwsza gra tego typu w jaką osobiście grałem, bo ogolnie unikam grania na komorce a zwłaszcza w takie klikacze. tutaj sentyment do fallouta mnie przekonał żeby sprobować Cytuj Odnośnik do komentarza
Les777 124 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Można w to przez jakiegoś emulatora pograć na pc? Trochę dużo miejsca potrzebuje, jak na mój telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 tragedia ten fallout sheltter, zabugowane i bez sensu rozgrywka, zabugowała mi się inwazja karakanów, nie zdychały mimo ze moi nawalali z dział plasmowych i gnatów. cała ktypta mi zdechła. od zera nie zaczynam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Można w to przez jakiegoś emulatora pograć na pc? Trochę dużo miejsca potrzebuje, jak na mój telefon. Można. Cytuj Odnośnik do komentarza
Krizz 541 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Gierka fajna przez pierwsze kilka godzin ale czekanie na loot/trening 24h jest bez sensu więc teraz data w moim telefonie to 25 września Nie ma szans aby to starczyło do premiery 4'ki , nawet nie jest to 100% freemium bo nie idzie zapłacić za szybsze generowanie zasobów. Możemy jedynie klikać i przenosić mieszkańców pomiędzy pomieszczeniami oraz CZEKAĆ. Ot taka zwykła popierdółka. Także brakuje tutaj jakiegoś trybu w którym nasza krypta ma losowo przydzielony jakiś eksperyment ( tak jak większość w uniwersum fallouta) który po jakimś czasie by się uaktywniał i musielibyśmy opanować cały clusterfuck. Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 e no zalozcie temat dla tego sheltera w jakims dziale mobilnym, wchodze co chwile bo mysle ze newsy o super gierce a wy ciagle o jakims f2p na smartfony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Krizz 541 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Tak serio to ten fallout shelter to crap i nie zasługuje na uwagę ani na własny temat. Na stronie #23 już nikt o nim nie będzie pisał. Teraz pozostaje czekać na mesjasza , jeszcze 78 dni ^_^ Cytuj Odnośnik do komentarza
bebbop 282 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Wiadomo cos na temat polskiej wersji na konsole? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zapewne beda napisy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Wy naprawdę liczycie na to,że po tym co zrobili w Fallout 3 i Skyrim Bethesdzie w końcu uda się dobra gierka? Aha i najważniejsze...po tym co pokazali Redzi w Wiesławie Trzecim? No proszę ja Was! Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Fallout 3 i Skyrim to dobra gierka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Fallout 3 i Skyrim to dobra gierka Tak tak...w większości z "kostkocukrowymi" questami... Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 no jak masz skale ze gra gorsza od Wieska 3 nie moze byc dobra grą to juz w wiele dobrych RPGow nie zagrasz mialo drewniane questy i drewniana mechanike ale kilkaset godzin bawilem sie przy tych gierkach swietnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 A new vegas jeszcze lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 po gwałcie na seri w postaci 3ciej części wszytsko już przeżyje. nawet absurdalną fabułe Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Wy naprawdę liczycie na to,że po tym co zrobili w Fallout 3 i Skyrim Bethesdzie w końcu uda się dobra gierka? Aha i najważniejsze...po tym co pokazali Redzi w Wiesławie Trzecim? No proszę ja Was! mam podobne odczucia, mimo że sporo grałem w fallout3/nv i skyrima to jednak mam do nich bardzo dużo zarzutów i bardzo dużo mi sie nie podobało (głównie niesamowita ilość drewna i drętwoty w każdym elemencie gry - od walki, przez animacje, przez wszystkie rozmowy aż po questy) a wiedźmin3 wbił jeszcze ze 20 gwoździ do trumny pokazując jak świetnie można zrobić elementy które bethesda robi bardzo słabo. mimo wszystko dam grze szanse - w najgorszym razie pogram sobie troche i opyle, nawet jeśli będzie dużo wad to 20-30 godzin zapewne będzie mozna pograć zanim sie kompletnie znudzi (a może i więcej jeśli jednak poprawili troche rzeczy), więc i tak jest to lepszy wynik niż wiele gierek które przechodzi się w 6-8 godzin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi