darkos 4 294 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Maść jest na to specjalna Moje założenie na Fallout'a 4 jest takie że wszędzie wejdę, wszystko otworzę, każdy komputer zhakuje. Więc jeszcze zanim dostanę grę już wiem jak będę kierować swoją postacią. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 pierwsze podejście to będzie hakier+lockpick+gadka+ broń laserowa 10 agility 10 inteligencji Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 10 AG lol, zanim ty te laserki dostaniesz to troche czasu na pewno minie, a branie 10AG jest glupie poprostu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 w f3 i fnv broń laserowa była dostępna odrazu w pierwszym lepszym sklepie, w nv latało się z karabinem pulsacyjnym po 45 minutach gry. jeśli im więcej agility = tym więcej propsów w vatsie to bardzo opłacalne Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Też nigdy nie dbałem o Agility. Bardziej potrzebna mi była Siła oraz Endurance. Ale na tym właśnie polega piękno Fallouta, że można sobie zbudować postać wg własnej potrzeby. A Zmiany w Fallout 4 jeszcze bardziej ten pomysł rozwinął. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 dobrze, że premiera 10 listopada, 11stego święto i dzień wolny, zamieszki jak co roku nazistów w stolicy to sie przynerdzi w fallouta Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Inaczej, bo mi nie chodzilo, ze pierwszy laser znajdujesz dopiero po 15h gry. Broni laserowych w kazdym falloucie bylo zawsze znacznie mniej niz tradycyjnych. To samo z ammo i to samo z lepszymi broniami w odniesieniu do calej gry. Nawet ciezko o jakiegos obiektywnie dobrego builda z 10AG bo to zwykle marnotrastwo. Zwlaszcza jak roznica miedzy 6AG a 10AG to 12 AP a jeden strzal z Hunting rifle to 25 AP. Ilosc Ap dodawana przez AG jest tak mala w stosunku do kosztu AP broni, ze nie ma sensu marnowac az 2-4pkt w Specialu. Trudno znalezc powzny build z 10AG nawet pod katem VATS bo wiecej AP dostaniesz z drugs w grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 najsilniejszym gunem w uniwersum fallouta to alien blaster, ma taki dmg że 90% snajperek mu nie dorównuje, a to pistolecik, zawsze wbiegałem na jana do lokacji vats>zaznacz 6 celów>podziwiaj 6 kupek prochu. wole strzelić 6 razy z gnata, niż 1 ze snajpy. w szczególności ze nie bawie się w percepcje Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Szkoda tej broni bo psuła się szybciej niż TripleBeam Laser Rifle. Behemoci go nosili i miał takie (pipi)ni3ecie że spotkanie trójki Mutantów wśród których jeden miał Triple Beam a reszta cokolwiek innego praktycznie gwarantowała mocne obrażenia a często zgon. Jeśli chcesz takiej kombinacji z Agility używać w F4 to chyba luck też musisz szybko dać na max bo w Vats to sie przydawało. Jeden strzał i koniec walki. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Ale po co ty chcesz strzelac 6 razy, jak wystarczy jeden strzal ze sniper rifle i sneak attack critical lol, i jeszcze tlumaczysz to AG *jednym* pistoletem. Kady gra jak chce oczywiscie, ale ty probujesz ratowac swoj wybor 10AG gdzie ja ci ladnie policzylem, ze to tylko 12Ap wiecej, gdzie najprostszy pistolet 10mm wymaga 17Ap do strzalu, wiec zwiekszajac AG z 6 do 10 nawet nie powodujesz wzrostu AP aby strzelic 1x wiecej pistoletem lezacym w smietniku po przebudzeniu na poczatku gry. No lol. To jest czysta matematyka i nie ma co tego tlumaczyc. A lepsze bronie wymagaja jeszcze wiecej AP per shot. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) no to ze ja zabije w jednej turze 6ciu ludzików a ty 1dnego. z resztą czy my sie kłócimy o build do gierki, która z rpg to został praktycznie tylko nazwa? xd i tak wrócą magiczne ubrania pokroju czapka baseballówka +2 do percepcji, okulary +1 do charyzmy czy kitel lekarski +2 do inteligencji, power armor zawsze miał boosta do siły i wytrzymałości, no i wszczepy do mozgu, więc i tak te cyferki w special to tylko formalność. Edytowane 28 Września 2015 przez Orzeszek Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Klocic sie nie mam zamiaru, dziwny build poprostu, pod jedna konkretna bron, gdzie nawet nie potrzebujesz jej ani vatsa aby jednohitowac przeciwnikow. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Godzinna analiza wszystkich perków z ulotki, warto sie zapoznac: https://www.youtube.com/watch?v=zY5L7tV0mps Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Uwielbiam te trailery, aż hype rośnie ale wtedy odpalam gameplay i już mi się nie chce w to grać. xD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
KacperKing 7 Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 (edytowane) Właśnie dostałem maila od Ultimy że Fallout Anthology będą mieli dopiero od przyszłej środy.Mam pytanie czy w innych sklepach jest tak samo ? Edytowane 1 Października 2015 przez KacperKing Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 W muve było, ale mało i zeszło szybciej niż kolekcjonerka, więc ultima była ostatnią deską ratunku(i jeszcze jakiś inny sklep, który obecnie też ma wyprzedane.) Można jeszcze próbować kupić, bo całkowicie nie jest wyprzedane. Szczerze sądziłem, że ta atomówka będzie lekko większa od pudełka z grą, a tu taaaka bomba, chyba nie porzuca się nią ze znajomymi. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 W playergames jest tak samo. Sprzedaż dopiero w dniu premiery. Już się szarpnąłem na limitkę więc dla mnie Antologia jest nie potrzebna. Tym bardziej że ta Bomba mnie nie rajcuje. PipBoy is the Shit Cytuj Odnośnik do komentarza
KacperKing 7 Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 (edytowane) On kupił w Ultimie i dostał swoją w dzień premiery, a ja muszę czekac do środy Ale mam pewną teorię, dlaczego tak jest.Jak kojarzycie Fallout Anthologia w Ultimie miała dwie "tury" pojawiania się.Po raz pierwszy w okolicy oficjalnej zapowiedzi, a potem jakiś czas po tym, prawdopodobnie było tak że otrzymali info że będą mieli więcej, więc dali znowu do sprzedaży, ale i dostępnośc drugiej tury była mała bo skończyła się już po kilku dniach.Więc prawdopodobnie jest tak , że Koleś z filmu kupił Antologie w pierwszej "turze" i dostał ją w dzień premiery, a wszyscy ci co kupili ją w drugiej turze w tym też ja, muszą czekac aż Ultima tą drugą turę dostanie i będzie wysyłac, a to się stanie w środę. Edytowane 4 Października 2015 przez KacperKing Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 miesiąc do premiery a jeszcze nie wiadomo jakie wymagania ma wersja piecowa. ograłbym f4 na konsoli którejś a potem edycje goty ograł na pc jak połatają gierkę. zobaczymy która konsolowa wersja będzie ok i ew przytulę bundla z gierką jak będzie <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 niby na jednej i drugiej 1080/30 a bundle beda chyba tylko z xbonem bo ms ma marketing Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 (edytowane) nie chce mi sie wierzyć w stabilne 30 klatek na konsolach. chyba ze znowu podzielą grę na strefy "kwadraty" i po przejsciu 30 metrów bedzie loading xd Edytowane 6 Października 2015 przez Orzeszek Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Jak będzie loading przy wchodzeniu do pomieszczeń to chyba skisne xD Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 z takim silnikiem i taka oprawa mysle ze spokojnie bedzie te 1080/30fps ale tych loadingow z past genow to im kur.wa nie wybacze Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 jak coś na muve.pl rzucili kolekcjonerki Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 80 zł doplaty za wersje na konsole lol w porownaniu do ceny na pc Oczywiscie chodzi mi o ceny podstawek i dajcie znac jak poszedl handel na allegro kolekcjonerkami Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi