Skocz do zawartości

Fallout 4

luk_ash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie szukanie w gierkach logiki xD

W Falloutach bomby atomowe są o wiele słabsze niż w "realu" , największe miały moc ~700 kt i większość ich energii była uwalniana w postaci promieniowania neutronowego - więc bliżej im do bomb neutronowych (ERW) 

Opublikowano

W F3 też były miejsca gdzie spadła bomba. Podchodziłeś i zaliczałeś natychmiastowy zgon od promieniowania. W DC tak było i jeszcze gdzieś przy Schronie z Mutantami. 

Najbardziej mnie teraz zastanawia fabuła, kim jest nasza postać, kim gramy i jaki jest cel? Ale to wszystko już za tydzień. 

Opublikowano

Pamiętam, że chyba na zachodzie mapy była miejscówka silnie napromieniowana, krypta 87. Jak się wchodziło od góry to natychmiastowy zgon. Próbowałem. :shieeet: 

Opublikowano

Obejrzałem znowu dwa trailery.

Będzie nadawane przez tydzień. :fsg: 

Gość Orzeszek
Opublikowano

co ja czytam w tym temacie :nuke:
1) technologia i historia między realiami naszymi a lore w grze rozjeżdża się mniej wiecej przy II wojnie światowej, "nasze" bomby atomowe =/= bomby atomowe z fallouta pod względem działania, w falloutach atomówki są bardziej nastawione na skażenie radiacyjne, stąd wszelkiej maści gigantyczne mrówki, radskorpiony czy ghule, też "radiacja" =/= "radiacji" z fallouta, cytat z f1

A myślałeś w jaki sposób powstają Ghule? Myślisz, że tak po prostu wstaliśmy z łóżka i powiedzieliśmy do siebie: „Hmm, ciekawe jak by to było mieć gnijące i odpadające od kości ciało?” Silna radiacja. W taki sposób. No wiesz, wiele bomb robi bum, wybuch światła i gorąca, skóra z ciebie złazi płatami, ale ty nie umierasz. To ten szczególny rodzaj promieniowania.

2)supermutanty są efektem kontaktu z wirusem Fev,  nie radiacji. tak samo jak deathclawy.

3) według intra f1 atomówki pokryły i zabiły na raz 90% globu i 90% ludzi na świecie. w new vegas nagle sie dowiadujemy że las vegas jest nie tknięte xd pewnie będzie więcej kwiatków w f4 i okaże się że pół stanów zjednoczonych jest nietknięte.

4) jest zielono, bo zawsze mogli użyć geck-a ale nigga plz

jezu aż mi sie przypomniało jak pierwszy raz penetrowałem the glow w f1, jaka to była za(pipi)istość :banderas:

Opublikowano

Przecież w NV zostało przez samego House'a powiedziane

że miał kontrolę nad wyrzutnią pocisków i superkomputery zdolne obliczyć trajektorię bomb, dlatego mało co trzasło dość blisko, aby z Vegas została dziura jak w mapie Chance'a.

Opublikowano

Raczej w przypadku tej gry żadna recenzja nie będzie sprawiedliwa. Chodzi mi oto że każdy kto zechce sprawiedliwie ocenić grę w jakimś stopniu będzie już pod wpływem jej magii. Lata wyczekiwań zrobiły swoje. 

Np. jeszcze nie grałem nawet gameplaya nie widziałem a i tak jest dla mnie 10/10  :facepalmz:

Opublikowano

te screeny na "ultra"

vtHOzqw.gif

jak widze to drewno to moj hajp sie osłabia, nadal kupie ale jak sie okaże że to jest drętwa strzelanina bez fabuły i ze słąbą grafiką to sie w(pipi)ie i oleje bethesde, bo oni robią lepszy hajp niż gry

• Plusik 2