Opublikowano 12 grudnia 20159 l pojawił się pacz 1.02 i hmm wreszcie znośnie to wygląda żeby było śmieszniej dla dobra framerate usunięto np. cienie i to nawet w wersji pc.
Opublikowano 15 grudnia 20159 l Czy platynę można zdobyć w jednym podejściu czy trzeba wracać do wcześniejszego sejwa, żeby wybrać inną drogę?
Opublikowano 15 grudnia 20159 l Trzeba wracać do wcześniejszego sejwa. W najszybszej wersji z powtarzaniem jak najmniejszej ilości misji najlepiej zapisać w dwóch miejscach. Dwie z czterech opcji są kompatybilne przez większość wątku głównego. Edytowane 15 grudnia 20159 l przez Mustang
Opublikowano 16 grudnia 20159 l No dobra, a jakie questy można zrobić, do jakiego momentu dojść w różnych frakcjach, żeby nie musieć wracać za daleko? Bo widzę, że BoBy nie lubią się z syntkami. Czy jeszcze inne frakcje są skonfliktowane?
Opublikowano 16 grudnia 20159 l W przypadku Minutemanów można zrobić wszystko, z całą resztą już trzeba uważać. Najlepiej luknij sobie guide - http://www.playstationtrophies.org/forum/fallout-4-a/278745-fallout-4-missable-trophies-guide-tested.html
Opublikowano 16 grudnia 20159 l oprocz wiesniakow cala reszta jest nastawiona do siebie ksenofobicznie
Opublikowano 20 grudnia 20159 l Wogole MacCready’s perk ktory powinnien dodac 20% do headshotow robi zawsze headshoty na 95. Przykladowo tutaj na przyczajonego ide bo chooja w podwojnym znaczeniu widac i aby odstrzelic mu konczyne mam zerowe szanse ale na headshota juz 95 XDDDD Edytowane 20 grudnia 20159 l przez Zetta
Opublikowano 21 grudnia 20159 l Chyba mam buga bo mimo postawionego nadajnika rekrutacyjnego w Sanktuarium nadal mam 10 osób, obrona na 103, woda też około 100, w chałupach postawiłem pylony, jest oświetlenie, pobudowane łóżka, na ścianach obrazy itp i najwyższy poziom zadowolenia jaki udało mi się uzyskać to 82%, po czym zaraz mam czerwoną strzałkę w dół i leci na 80 o_O Any ideas ? Brakuje mi tylko dwóch trophy do platyny, właśnie tego aby osiągnąć 100% zadowolenia w dużej osadzie i wykonać 50 misji "różnych" (mam wykonane 19 i czekają może z 3... przez całą grę nie napotkałem takiej ilości misji nawet...)
Opublikowano 21 grudnia 20159 l W sanktuarium najtrudniej zdobyć 100% zadowolenia. IMO spróbuj gdzie indziej, a jak brakuje Ci ludzi to z innych osad ich weź.
Opublikowano 21 grudnia 20159 l Nie zawsze podczas dialogu jest opcja żeby zaprosić kogoś do osady, w ten sposób zgarnąłem chyba jednego typa tylko, jakiegoś żula z Diamond City. Którą osadę byś polecał ? W opisie trophy jest "w dużej osadzie" więc myślałem, że jak ogarnę jakąś farmę na której mieszkają trzy osoby na krzyż na 100% to nie wpadnie.
Opublikowano 21 grudnia 20159 l Ja zrobiłem ten trofik w kinie samochodowym. Podawałem jakiś czas temu info razem z filmikiem jak to zrobiłem. A co do zapraszania ludzi, jak masz kilka osad już odblokowanych w których są ludzie to idziesz do tej osady, rozmawiasz z jakimś settlerem i tam jest opcja "idź do" czy jakoś tak, z listy wybierasz swoją główną osadę i wsio.
Opublikowano 21 grudnia 20159 l Nie wiem jak po patchu, ale wcześniej był bug, w którym zadowolenie spada po wyjściu z osady. 10 osób w Sanktuarium to i tak za mało, w poradnikach była mowa o 20. Najlepsze miejsce to i tak Red Rocket, niedawno wrzucałem skopiowany poradnik. Cały system osad zbyt nieintuicyjny i zbugowany żeby miało sens próbować bez poradnika. Te 50 misji można boostować, zobacz sobie sposób na TrueAchievements. Ja tym sposobem dobiłem 9, a reszta wpadła sama.
Opublikowano 21 grudnia 20159 l Miałem wnerwiającego buga. Po misji w zamku minutemanów przykleił się do mnie Preston i nie odchodził, chociaż nie był w drużynie. Nie łaził, ani nic, tylko spawnował się co kilkadziesiąt sekund obok mnie. Na szczęście po kolejnej misji dla tej frakcji po prostu sobie poszedł do Sanctuary i teraz tam siedzi.
Opublikowano 24 grudnia 20159 l Czy jak dołączę do jednej frakcji, to potem mogę dołączyć do drugiej bez problemów żadnych? I czy jest jakiś moment, do którego jest opcja zmiany frakcji?
Opublikowano 24 grudnia 20159 l Możesz dołączyć do każdej i robić dla nich zadania, fabularnie jest moment w którym trzeba się konkretnie zdecydować i wybrać jedną.
Opublikowano 24 grudnia 20159 l A jak przeskoczę z BoS do Minutemen np., to potem mogę wrócić do BoS, czy nii?
Opublikowano 24 grudnia 20159 l Możesz być w obu jednocześnie, tylko Minutemani nie mają wpływu na fabułę bo później już będziesz musiał się określić na jedną frakcje. Edytowane 24 grudnia 20159 l przez messer88
Opublikowano 26 grudnia 20159 l no ja sie okresliłem na railroad i podczas pewnej kluczowej misji w pewnym kluczowym momencie się zaciąłem w pogawędce z pewnym waznym NPC. oczywiscie w internetach zdązylem się dowiedzieć żę ten bug to gamebreaker i dalej nie ruszę gry, bo tydzien temu zginal podczas pewnej randomowej misji pewien randomowy członek railroad. i teraz będe musial diametralnie zmienić strony, z ku.tasami w metalowych puszkach już mam kosę więc pozostaje ujowy instycjułt.mają dużego karnego ku.tasa ode mnie.po zbugowanym skajrimie, nic sie nie nauczyli. Edytowane 26 grudnia 20159 l przez Andżej
Opublikowano 26 grudnia 20159 l Szybkie pytanie od osoby która jeszcze nie grała. Jak wygląda sprawa z długością loadingów w grze przy wczytywaniu save'a i przy zmianie pomieszczeń? W Falloucie 3 i Skyrimie była to udręka, szczególnie jak sejw urósł w trakcie gry. W Wiedźminie 3 było z tym bardzo ok...
Opublikowano 26 grudnia 20159 l No nie jest najlepiej, cierpliwość wskazana. I w miarę zwiększania objętości sejwa loadingi sie wydłużają.
Opublikowano 26 grudnia 20159 l Moj save wazy teraz ponad 10mb (zbieram wszystko) a co z tym idzie loading trwa nawet ponad 1min. Tragedia no ale jak kolega wczesniej napisal cierpliwosc wskazana
Opublikowano 30 grudnia 20159 l Koledzy, taki problem. Odesłałam Dogmeata do sanktuarium, tylko że ..zniknął. Nie ma go nigdzie! Nawet na dzwonek przywołujący mieszkancow nie reaguje, bydlę! Jakis błąd, czy sie gdzies bunkruje? W pobliżu Red Rocket tez go m nie ma, choć wg neta tam czasem zdarza mu sie odnajdywać. JAkieś porady?