[InSaNe] 2 477 Opublikowano 26 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2016 Klimat to oczywiście najlepsza rzecz w tej grze. Bardziej mi chodzi o wykonanie całej gry, które jest skandaliczne. Skoro to któraś z kolei "makieta", bo tak te ich gry należy nazwać, to powinno mieć wszystko dopracowane. Moim zdaniem gra z poprzedniej generacji, czyli Skyrim wygląda i działa lepiej niż ten F4. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 26 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2016 No ale spodziewanie sie tego po Bethesdzie jest po prostu naiwnoscią. To tak jakbyś wychodził z założenia, że Treyarch zrobił gre o jakości The Last of Us. Pisałem o tym wczesniej, marka Fallout sprzedana, Bethesda robi kotlety na słabych silnikach, na tym zarabia pieniadze, więc tam nikt nie wyjdzie przed szereg aby zrobić killera. Po co robić killera, jak teraz mogą poprawić wszystko złe w F4 i zrobić za 5 lat wypaśniejszego F5, który dalej nie będzie walczył z jakimś Wiedzminem4 bo nie musi? Wygłodniali fani i tak kupią. I będzie baza aby zrobić lepsze F6. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 26 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2016 Włączyłem wczoraj F4, żeby pohejtować a tak mnie wciągnęło, że bite 4 godziny grałem. Mam ochotę na więcej, no zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 301 Opublikowano 26 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2016 Może kiedyś któryś z Fallout przeniesie nas do Nowego Yorku i jego okolic. Bardzo bym chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 26 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2016 Ja bym wolał formułe z F1 i F2 czyli większa mapa i dużo głównych miast/settlementow ale to by sie skonczylo tym, ze f4 bylby 20x większy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 1 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2016 Trochę przesadziłem z mieszaniem z błotem tej gry. Mimo że to dalej teatrzyk kukiełkowy i makieta, to jednak są ciekawe i polewkowe questy, tylko trochę trzeba poszukać. USS Constitution i cała załoga z kapitanem świetny pomysł, Cabot House też daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 735 Opublikowano 1 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2016 Z ciekawszych i łatwych do pominięcia odwiedź jeszcze m.in. Vault 81 i Covenant jeśli nie byłeś. Plus warto zobaczyć północne wybrzeże, gdzie nie trafia się idąc tylko za wątkiem głównym, a okolica wygląda ciekawie i inaczej niż miejscówki z 3/NV. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 1 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2016 I tu akurat kłania sie poradnik w PE. Splatynowałem gre, a potem w poradniku przeczytałem jeszcze o kilku miejscówkach i patentach o których nie miałem pojęcia. Tam jest masa, masa, ukrytych fajnych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 1 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2016 Pewnie, właśnie o tym pisałem już wielokrotnie. To są gry, do których poradnik się przyda, nawet na 10 stron A nie opisy trybów w strzelaninach sieciowych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 768 Opublikowano 2 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 marca 2016 Witajcie. Potrzebuje pomocy. Mam dostępny tylko quest Poziom Molekularny i nic więcej. Reszta to te Radiant Questy. Nie mam żadnych misji od bractwa, trasy czy kogoś innego ? Wiecie może o co chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 2 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 marca 2016 Zrobiłeś zadanie Droga ku wolności ? To klucz do ruszenia akcji dalej Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 768 Opublikowano 2 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 marca 2016 Zrobiłeś zadanie Droga ku wolności ? To klucz do ruszenia akcji dalej tak. Jestem już dawno u nich . Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 614 Opublikowano 16 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 marca 2016 Czy zwiększenie stopnia trudności powoduje że otrzymujemy więcej doświadczenia czy na to wpływa tylko inteligencja? Gram od kilku dni i uczucia mieszane. Graficznie miejscami znośnie a czasem bardzo źle. Wszystko zależy od miejscówki oraz pory dnia. Questy po takim Wiesku 3 już w żadnym RPGu chyba nie będą ciekawe jednak samo szwędanie się po pustkowiach, odkrywanie nowych miejsc daje jak narazie spora frajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 16 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 marca 2016 Poziom trudnosci nie wplywa na expa, wplywa za to szanse spotkania legendarnych wrogow ktorzy dropna item z gwiazdka, im wiekszy poziom trudnosci, tym wieksza szansa. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 452 Opublikowano 16 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 marca 2016 Trafia się parę ciekawych questów, jednak trzeba dużo zwiedzać bo jak dobrze pamiętam to nie było im po drodze z głównymi zadaniami w większości. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 301 Opublikowano 22 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 marca 2016 Ukończyłem już wszystkie misje fabularne, biegam sobie teraz po Commonwealth bo muszę wbić 3 levele, dwa do pickpocket (Trofeum za granat) i jeden do LocalLeader (trofeum za 100% Zadowolenia w osadzie). Ostatnie trofeum zostawię za zabicie 5 gigantów i wpadnie platyna. Przez te wszystkie 230 godzin grania doskonale się bawiłem i nie mam dość. I tak zwiedzam zabijam zbieram no i samemu bez żadnych poradników odkryłem kilka bardzo fajnych miejscówek, przeczytałem ciekawe historie i posłuchałem wiele znalezionych taśm. Dla mnie to definitywnie gra tamtego Roku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 735 Opublikowano 22 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 marca 2016 (edytowane) Całkiem niezły ten dzisiejszy dodatek. Dodaje nowy wątek poboczny, jeden z bardziej oryginalnych w grze, a przedwojenne badania prowadzone w budynku odwiedzanym w ostatnim queście, o których dowiedzieć się można z terminali, są również intrygujące. Do tego można pobawić się modyfikując swoje roboty. Mnie to średnio jara, ale niektórzy jak widać nieźle się bawią. http://kotaku.com/fallout-4-players-are-turning-codsworth-into-a-monster-1766403504 Dobra przekąska przed oczekiwanym majowym DLC w nowej lokacji. Niekoniecznie warto brać oddzielnie, ale jako "bonus" z season passa Automatron wypadł lepiej niż się spodziewałem. BTW osiągnięcia banalne, darmowy gamerscore. Edytowane 22 marca 2016 przez Mustang Cytuj Odnośnik do komentarza
katib 41 Opublikowano 23 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2016 Mnie nie uwiódł ten dodatek, nie kupuję. Wasteland Workshop to juz w ogóle skok na kasę. Czekam na Far Harbor, porządne długie pełnokrwiste DLC (chociaz za drogie mimo wszytsko). Mam nadzieję na porządnie pociagniety wątek Dzieci Atomu Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 301 Opublikowano 23 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2016 Na razie odpuszczam wszystkie DLC ze względu na nieładnie podniesioną cenę, oczywiście wiedziałem o tym wcześniej ale nawet jakoś te 120 zł nie kusiło. Więc spokojnie sobie poczekam. Teraz mam 93 level i jeszcze dwa mi brakuje odblokować jeden level PickPocket aby wsadzić w spodnie granat a drugi do perka Medic żeby móc wybudować klinikę w osadzie. To zrobienie 100% zadowolenia przyprawia mnie już o ból du.py. Ale i tak fajnie się teraz zwiedza pustkowia bez spiny o Questy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 452 Opublikowano 23 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2016 Ja wbijałem tym sposobem -> https://www.reddit.com/r/fo4/comments/3wyn21/psa_benevolent_leader_achievement_the_basic Zajęło mi to może z 1,5h. Nie ma tragedii, chciałem to kiedyś wbić normalnie bez sposobu grając i budując jakieś pierdoły w osadzie ale szybko się zniechęciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 735 Opublikowano 23 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2016 Na razie odpuszczam wszystkie DLC ze względu na nieładnie podniesioną cenę, oczywiście wiedziałem o tym wcześniej ale nawet jakoś te 120 zł nie kusiło. Więc spokojnie sobie poczekam. Ja wziąłem przed tą podwyżką. Gdybym nie zdążył, też pewnie bym odpuścił, ale za te 30 sytuacja nie wygląda źle. Pierwszy już wypadł przyzwoicie i jeśli tylko majowy fabularny nie zawiedzie, już będę usatysfakcjonowany. A to nie koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 301 Opublikowano 24 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 marca 2016 O ile levelowanie przed zaliczeniem głównych questów jest proste to jednak po finałowej bitwie po stronie instytutu zbieranie EXP nie jest już takie szybkie, chyba odnajdę tego Detektywa i będę dla niego pracował bo łażenie po pustkowiach i polowanie na wszystko co się rusza i na drzewo nie ucieka jest czasochłonne, zabijanie respawnujących się Raiderów w Covega Factory też już się znudziło. I nie mogę zastosować sztuczek z klonowaniem Cooper i budowaniem posągów bo spachowano glitch który pozwalał na kopiowanie. Ale dzięki temu gra się teraz fajniej. Zastanawia mnie jak będzie wyglądał ten cały Survival Mode i czy będzie za to pucharek, było by fajnie przejść tak całą grę od początku właśnie na bardziej realistycznym podejściu coś jak w New Vegas. Teraz podczas łażenia po pustkowiach nagrywam zawsze jakąś fajną akcję. Potem zrobię z tego montaż Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 009 Opublikowano 28 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2016 W koncu mam troche czasu posiedziec dluzej przy F4. Stary dobry klimat niczym F3.5. Eksploruje, nabijam levele, zbieram smieci, czytam lore. Uwielbiam post apo wiec bawie sie doskonale i rewolucji sie nie spodziewalem. Pytanie - czy bede zalowal pozniej olewania budowy osad? Nie chce mi sie w to bawic, a juz na pewno nie w kazdej wiosce poza Sanktuarium. Tym bardziej, ze mam malo CH i materialy nie transferuja mi sie miedzy warsztatami. Wpierw wole eksplorowac, a potem zabralbym sie za budownictwo. Mozna tak, czy obudze sie z reka w nocniku? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 367 Opublikowano 28 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2016 Możesz olać. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 28 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2016 Rozbudowa settlementow to najwieksza sterata czasu w grze. Posobnie jak powtarzajace sie w kolko i nieskonczonosc misje dla frakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi