M.Bizon24 2 612 Opublikowano 9 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2017 Poza przeciętnym Far Harbor tylko Nuka World jest warte uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 9 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2017 Nie grałem w poprzednie Fallouty, więc nie mam porównania. Każde z tych DLC jest spore i wprowadza coś nowego. Automatron - zabawa i walki z robotami. Finalnie "zwiedzanie" większego budynku. Far Harbor - dodatkowa wyspa do zwiedzania z nowymi stworami do walki, Vault-Tec Workshop - całkiem ciekawa lokalizacja i zarządzanie nią :) Nuka-World - wesołe miasteczko i produkcja Nuki :) Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 476 Opublikowano 9 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2017 To jak tak wygląda sytuacja narazie postaram się maksować podstawkę i poczekam aż zejdzie Season Pass jeszcze te kilka euro bo po za Far Harbor średnio to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 861 Opublikowano 13 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2017 (edytowane) Kto by pomyślał, że ten nowy poziom trudności tchnie pierwsze życie w ten tytuł? Gra z miernego RPG z fajnym systemem walki stała się prawdziwym survivalem. Grałem dzisiaj z 4 godziny i nawet nie ruszyłem pierwszego questa tylko czyszczę las chatka po chatce w poszukiwaniu lepszego eq i podbijaniu postaci. Latanie od waypointa do waypointa tu nie przejdzie. Fajnie, że oprócz trudniejszych starć mamy też dodatkowe efekty jak senność, głód, pragnienie czy choroby. Dodatkowo zmniejszony udźwig sprawia, że zarządzanie ekwipunkiem staje się istotnym elementem rozgrywki. Zacząłem również korzystać z większej ilości przedmiotów niż dotychczas (gotowane żarcie dla buffów i samego pożywienia bez radiacji czy narkotyki dla przyjemności xD). Dostałem teraz prawdziwy wasteland gdzie niebezpieczeństwo czai się za każdym rogiem a o surowce bardzo ciężko. No i najważniejsze, zapisywać można tylko podczas snu, dlatego często stajemy przed dylematem czy wracać już do bazy czy jeszcze zerknąć co czai się za rogiem. To samo czyni każde starcie emocjonujacym bo stoimy przed oczami z utraceniem jakiegoś tam progresu. Kilka sytuacji z tych paru godzin gry: - namierzyłem grupke psów i zacząłem do nich strzelać, w międzyczasie nastała mgła, a że już była noc to słyszałem tylko ich tupanie bo widoczność praktycznie zerowa. Stres i ucieczka na jakiś wyższy punkt niestety nic nie dały bo zostałem rozszarpany - walczyłem z jakimś robactwem i stwierdziłem, że sprawdzę co jest dalej. Wyskoczyło na mnie kilku raiderów, dość długa wymiana ognia, zużyte kilka steampaków, zraniona ręka, utrudnione celowanie, kończąca się amunicja. Zostały mi 2 naboje w shotgunia i ostatni raider. Prawie zero hp, ale wysłałem dogmeata, żeby odwrócił jego uwagę. Skradam się mu za plecy i dwie ostatnie kule kończą potyczkę, sprawdzam ich obóz zestresowany czy to wszystko a tam materac - biegne sobie koło jeziorka i zbieram jakieś grzyby po czym wchodze na jaja mirelurkow. Wyskakuje kilka szwagrów z wody i gaszą mnie na strzała - wracam po splądrowaniu jakiegoś złomowiska do bazy. Lecę sobie na pewniaka a tu zza kamienia wybiega jeden raider. Szybka wymiana ognia i przeciwnik pada, niestety zdazyl rzucic mi granat pod nogi. Na złomowisko trzeba było wybrać się ponownie. Polecam obczaić. Mi ten rodzaj rozgrywki siadł bardzo dobrze. Szkoda tylko, że survival nie naprawia czerstwych dialogów i guwnianej fabuły e: jeszcze doinstalowałem sobie m.in radio vietnam. Przemierzanie wastelandu w rytm purple haze czy california dreaming Edytowane 13 maja 2017 przez teddy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homer S 197 Opublikowano 13 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2017 Suma summarum, wystarczyło fallouta zamienić w stalkera? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 204 Opublikowano 13 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2017 Grałem dzisiaj z 4 godziny i nawet nie ruszyłem pierwszego questa To już wiadomo skąd te zachwyty. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 843 Opublikowano 13 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2017 Aż chce się grać po wrażeniach teddiego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 204 Opublikowano 13 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2017 to co pisze teddy pasuje też do Far Cry Primal. Gra z crapiszcza zamienia się w coś dosyć zayebistego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 13 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2017 (edytowane) Moge potwierdzić słowa Teddiego, sam dostałem od brata kopie F4 na PC i tak w sumie po splatynowanui gierki na PS4 mówie pogram pewno, ale nie za dużo bo są inne tytuły - po odkryciu trybu Survival aktualnie na zegarze 21h, a nawet nie dotarłem do Diamond City - no jest magia. Naprawde moża poczuć się że pustkowia dają w kość, brakująca żywność, woda, sen czy też leki na infekcje nie dają o sobie zapomnieć. Każda lokalizacja przed podejściem musi być sprawdzona i oceniona czy dam rade ją wyczyścić, czy mam wystarczającą ilość naboi, żarcia i innych rzeczy. Czujesz sie zaszczuty a byle raider zaczyna stwarzać zagrożenie. Tak jak mówi Teddy, chce sie współpracować ze stanowiskami, robić leki, gotować zarcie, ulepszać bronie czy też zbroje - nie ma już beztroskiego biegania po pustkowiach, nazwa zobowiązuje i to mocno. Edytowane 13 maja 2017 przez Krzysztof Tomczak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 476 Opublikowano 14 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2017 Panowie a jak wygląda sprawa z modowaniem gry? Z tego co się orientuje blokowane są osiągnięcia na PC? Cytuj Odnośnik do komentarza
Homer S 197 Opublikowano 14 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2017 Jest i od tego mod, tak jak w przypadku Skyrima. Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 14 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2017 Jesli korzystasz z oficjalnych modow udostepnianych przez Bethesde to z automatu blokujesz sobie osiagniecia, i Twoj sejv jest flagowany jako modded, wiec juz nie wrocisz z niego na normalny - radze robic backupy jak sie bawisz w mody. Ale sa tez zewnetrzne stronki takie jak nexus i zewnetrzne programy z ktorych mozna korzystac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homer S 197 Opublikowano 25 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2017 Jest darmowy weekend na sztimie - a jakże, obaczy się ten stalker mode. Ma ktoś do polecenia jakieś dobre mody? Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 26 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2017 Warto, mimo wbicia platyny na PS4, nabilem w 2tygi 48 godzin, a nawet nie zaszedlem do biura Valentina :D Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 204 Opublikowano 10 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2017 Premiera we wrześniu. Fajnie że poczekałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 10 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2017 Fajnie że poczekałem. W sumie w tym wypadku to i tak bez znaczenia bo gry i tak nie naprawili a tym bardziej nie dodali znosnej fabuły i dobrej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 368 Opublikowano 10 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2017 Nie polecam tego kupować, tragiczna gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 301 Opublikowano 10 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2017 (edytowane) Kuamiesz. Dla fanów Fallouta to absolotne 10/10 Edytowane 12 sierpnia 2017 przez u55r Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 301 Opublikowano 10 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2017 No tylu miesiacach warto wejsc w ten swiat zupelnie na świeżo. Ja nie czekalem i wykupileem DLCki w promocji. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 476 Opublikowano 13 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2017 (edytowane) Panowie pytanie na temat zakończenia NUKA WORLD Miałem odbić 2 osady dodatkowe dla mojego gangu ale podczas dawania łapówki 1000kapsli nagle gang mnie zaatakował i musiałem pozabijać wszystkich szefów gangu , czy to normalne ? Z jakiego powodu mogli się nagle rzucić , przez łapówke? Edytowane 13 sierpnia 2017 przez SpacierShark123 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 14 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2017 Kuamiesz. Dla fanów Fallouta to absolotne 10/10 Fani Fallouta to plują z Bozara w Bethesdę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 625 Opublikowano 14 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2017 Kuamiesz. Dla fanów Fallouta to absolotne 10/10 xD Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 693 Opublikowano 16 października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 października 2017 Czy w przypadku modów do F4 też jest tak jak ze Skyrim, że na Xone jest ich dużo więcej i mogą być większe niż na PS4? Bo chcę spróbować tego szeroko tu zachwalanego Survivala, ino nie wiem na jaką platformę przytulić. Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 16 października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 października 2017 Jest dokładnie tak, jak opisujesz. Na X1 masz więcej modów i mogą być większe niż na PS4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
frankfuter 82 Opublikowano 16 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2017 Czy ktoś miał problem z uruchomieniem gry na Xbox? Gra laduje się na loading menu głównego i wywala się potem do dashboarda. Cache był czyszczony, gra była na nowo instalowana i usunąłem wszystkie savy. Po 16 godzinach gry takie coś wyskoczyło a teraz nie można zacząć gry od nowa.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi