MEVEK 3 508 Opublikowano 21 września 2015 Opublikowano 21 września 2015 Która cześć z dotychczasowych jest najlepsza pod względem gameplayu, inna ze strony fabularnej? Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 21 września 2015 Opublikowano 21 września 2015 f1 najlepsza historia f2 najlepszy gameplay. a tak z nowych falloutów to new vegas najbardziej zróżnicowany, a fabularnie chyba jednak f3>fnv ale i tak imo dupy nie zrywało, side questy lepsze w grze niż główne wątki Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 21 września 2015 Opublikowano 21 września 2015 F3 ma zwykłą liniową fabułę z prostym przekazem, FNV ma nieliniową fabułę z prostym przekazem. Jak masz ochotę zagrać w czwórkę, ale chcesz inną część ograć wcześniej, to w zasadzie wystarczy ograć pierwszą, najlepszą część. Czwórka pewnie będzie lepsza od trójki i NV, a w dwójkę graj tylko jeśli formuła jedynki nie znudzi ci się po dwóch / trzech przejściach. Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 21 września 2015 Opublikowano 21 września 2015 Skąd ta pewność etam że f4 będzie lepszy od 3/nv? Trochę balas się szykuje imo. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 21 września 2015 Opublikowano 21 września 2015 (edytowane) Skąd ta pewność etam że f4 będzie lepszy od 3/nv? Trochę balas się szykuje imo. Oczekuję dokładnie tego samego poziomu co 3 jeśli chodzi o wszystkie aspekty poza technicznymi, z poprawionymi aspektami technicznymi. Widziałem tylko pierwszy trailer, może się mylę, ale spodziewam się solidnej gry, którą kupię jak ogram Dark Souls 3 i No Man's Sky. Edytowane 21 września 2015 przez mate5 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 21 września 2015 Opublikowano 21 września 2015 No to w tym 2017 pewnie będzie latać za 50zł. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 22 września 2015 Opublikowano 22 września 2015 Fallout 3 jest dla mnie absolutnym mistrzem, wcześniej nie grałem w żadnego Fallout'a więc wyobraźcie sobie mój szczęk-opad. Dopiero później skończyłem 1 i 2 ale dlatego że są to bardzo stare gry już nie przeżywałem takiej immersji. Chociaż klimatu im nie brakuje. Fallout New Vegas na tym samym silniku graficznym, z inną szatą graficzną bo akcja dzieje się w Newadzie. Więc pustynia piaski też mają swój klimat. Przed Mesjaszem 4 warto dziś ograć którąś z powyższych żeby choć trochę zapoznać się z tym co nas czeka w Czwórce. Bo jest odpowiednio tyle czasu żeby skończyć go akurat w chwili gdy wejdzie Mesjasz i zbawi nas od fałszywych japońskich proroków z jednym okiem. Cytuj
Timmy 1 799 Opublikowano 24 września 2015 Opublikowano 24 września 2015 https://www.youtube.com/watch?v=vsFpH4jm-QI Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 24 września 2015 Opublikowano 24 września 2015 no własciwie to chyba tak było wczesniej, tylko że teraz mamy podgląd na wsyztskie dostępne perki od poczatku? bardziej mnie umiejki interesują Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 24 września 2015 Opublikowano 24 września 2015 Ładnie to wygląda, rozkładana mapka perków(oczywiście będzie taka w kolekcjonerce), zobaczymy jak wyjdzie brak skilli. Za tydzień atomówka przyjdzie, osłodzi powrót do Wrocławia. Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 24 września 2015 Opublikowano 24 września 2015 wiadomo czy tytuł bedzie spolszczony? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 24 września 2015 Opublikowano 24 września 2015 cenega wydaje czyli raczej tak Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 24 września 2015 Opublikowano 24 września 2015 podobno mają być napisy po polsku Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 24 września 2015 Opublikowano 24 września 2015 btw lista perków (niestety bez podpisów tylko obrazki) Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 ja sie boję że wywalą "umiejki" a dadzą perki z powyższego obrazka. widziałem dzisiaj w empiku te pakiety przedpremierowe z falloutem 4 z koszulką xd, pakiet 79zł kosztuje a 40zł tylko pokrywa grę xddddddd zaorać Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 Niech ktoś mi to wytłumaczy bo ja chyba źle zrozumiałem. Płacisz 70 zł dostajesz koszulkę a potem przy kupnie gry od ceny 249 zł odejmują 40 czyli płacisz 209. 70 + 209 = Cytuj
Les777 124 Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 No z tego co widać na ostatnim filmiku, nie ma umiejętności. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 Brak skilli to już dawno wydedukowany. Teraz masz perki i kazdy perk ma swoje levele. Jak postac levelujesz, to mozesz wybrac nowy perk lub ulepszyc juz wybrany do wiekszego levelu, tak jak to bylo np. w F3 i perkach Size Matters dajacy z kazdym levelem +15 do BG. Teraz postac startuje z jakimis bazowymi, uniwersalnymi statami odnosnie recoilu broni i bedziesz bral perki aby zmniejszyc sway, recoil broni, zwiekszych hit chance w VATSie etc. To samo jesli wezmiesz Charyzme 10 to bedziesz mogl zdobywac i levelowac perki zwiazane z charyzma. CH10 da Ci dostep do ostatnich perkow typu Master Trader albo Negotiator i podobne, pewnie bedzie perk gwarantujacy zawsze udany speech check w dialogach itd. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 Wh@aaaaaaaaaaaat!co za bzdura Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 Mi sie podoba, skille i tak byly slabe w F3 i FNV jako "kontynuacja" skilli z F1 i F2, ktore byly inaczej okreslone. Przede wszystkim sposob rozgrywki byl okreslony scisle matematycznie jesli chodzi o walke i swiat poza walka. Skill 140% i skill 270% mial realne przelozenie na to co robiles i jak robiles bo to byla czysta matematyka (sniper rifle crit in the eyes z max zasiegu broni) F3 i tryb FPS wszystko zmienil mimo obecnosci VATS. SKille spadly do 100 i nie mialy juz takiego znaczenia w walce, bo w najgorszym wypadku i tak grales w call of duty olewajac vatsa. Skille poszly w lockpick checki, science checki i speech checki. A teraz chyba Bethesda poszla po rozum do glowy i wymyslili: hej, po co mamy udawac ze cyferki w skillach maja znaczenie, skoro i tak do checkow potrzebujesz 25/50/75/100 aby otworzyc sejf wiec zamiast tego, masz perki i levele, ktore pozwalaja otwierac trudne sejfy. Teraz miales takie glupoty, ze jak levelowac i podniosles z 40pkt do 49 lockpick to i tak nie mogles otworzyc trudnego sejfu bo wymagal 50pkt skilla. W poprzednich Falloutach byla matematyka z udzialem LK i probowales 23 razy i otwierales sejf ze slabym skillem. A w ostatnich gierkach jakies sztywne przedzialy wiec teraz masz jeszcze przejrzysciej, wybierasz perki aby zdefiniowac rozwoj postaci. Jak dla mnie zmiana na plus i wiecej kontroli nad ludzikiem. 1 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 Wh@aaaaaaaaaaaat!co za bzdura Spokojnie, bez paniki. Dostaniesz grę i zanim dobijesz do 10 levelu postaci szybko zczaisz piękno tej zmiany. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 28 września 2015 Opublikowano 28 września 2015 mam ból dupy o to straszny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi