szczudel 146 Opublikowano 30 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2019 Crushing mi się kojarzy tylko z wysuwaniem sie zza osłony zamiast kulturalnym się do niej przyklejeniem. Ta gra ma cover system po to aby z niego korzystać, ale na Crushingu ten system praktycznie nie działa. Kiedyś oglądałem jakiś filmik gdzie koleś poleciał zagrać to na Easy i generalnie biegać po planszy i bardziej bawić się mechaniką, i funem z gry. Muszę tak kiedyś zagrać. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 724 Opublikowano 30 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2019 Ja tam nie czulem w ogole klimatu xd i jeszcze te potwory na koncu xd i nazistowski UBOOT xd. Aha i nie dziwie sie okresleniu ze strzela sie z kapiszonow, bo na normalu gralem a nieraz 10.pociskow musialem w typa wladowac. Cytuj Odnośnik do komentarza
szczudel 146 Opublikowano 30 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2019 (edytowane) Naziści w U1 i wszystkie Ubooty to największa zaleta "jedynki". Klimat faktycznej przygody na odseparowanej wyspie jest, moim zdaniem, nieprównywalnie lepszy niż te skakanie po świecie w późniejszych częściach (poza Golden Abbyss). Edytowane 30 stycznia 2019 przez szczudel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 049 Opublikowano 30 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2019 Na pocieszenie dodam że dwójka to niebo a ziemia jeśli chodzi o poprzedniczkę: narracja, grafika która w HD może podobać się nawet dzisiaj i ciekawa intryga. Warto było. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 048 Opublikowano 30 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2019 27 minut temu, standby napisał: Ja tam nie czulem w ogole klimatu xd i jeszcze te potwory na koncu xd i nazistowski UBOOT xd. Aha i nie dziwie sie okresleniu ze strzela sie z kapiszonow, bo na normalu gralem a nieraz 10.pociskow musialem w typa wladowac. polecam mimo wszstko celowac w glowe a nie po pietach...nawet z kapiszonow wystarczy jeden strzal a i dla mnie wlasnie w jedynce z pierwszych 3 czesci strzelanie jest najprzyjemniejsze....dwojka najlepsza ale jedynka miala cos w sb przez klimat 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 521 Opublikowano 30 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2019 2 godziny temu, standby napisał: Ja tam nie czulem w ogole klimatu xd i jeszcze te potwory na koncu xd i nazistowski UBOOT xd. Aha i nie dziwie sie okresleniu ze strzela sie z kapiszonow, bo na normalu gralem a nieraz 10.pociskow musialem w typa wladowac. Ahh, kolejny raz ten zarzut z tyłka Jak wyżej wspomniał Szymek, headshot=kill*. Nieodzowna zasada w całej serii. *wyjątek to opancerzeni przeciwnicy, ale to chyba logiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 463 Opublikowano 30 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2019 11 godzin temu, standby napisał: Rozczarowala mnie troche jedynka, banalne zagadki, schematyczna rozgrywka, glupia fabula nieciekawe postacie. Nie wiem czym 1 podbila serca fanow na calym swiecie. Dobrze ze 2 jest podobno kosmicznie dobra. 4 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: Na pocieszenie dodam że dwójka to niebo a ziemia jeśli chodzi o poprzedniczkę: narracja, grafika która w HD może podobać się nawet dzisiaj i ciekawa intryga. Tak czytam te jego zarzuty to obawiam się, że dwójka też mu nie siądzie - oczywiście zgadzam się co do tego, że to średni tytuł gameplayowo, ale już postacie i fabułka naprawdę fajne i tylko to mnie motywowało, żebym dalej męczył się z kolejnymi killroomami. W dwójce nadal są te same postacie i narracja na podobnym poziomie, więc... Miejmy nadzieję, że same zmiany gameplayowe, idealne wyważenie proporcji pomiędzy różnymi elementami rozgrywki i bezbłędne nimi żonglowanie wystarczy, żeby go nie zanudzić 4 godziny temu, szczudel napisał: Crushing mi się kojarzy tylko z wysuwaniem sie zza osłony zamiast kulturalnym się do niej przyklejeniem. Ta gra ma cover system po to aby z niego korzystać, ale na Crushingu ten system praktycznie nie działa. Dlatego ja na Crushingu kombinowałem dość ostro - żaden tam cover-system, tylko wykorzystywanie pracy kamery w TPP, przełączanie widoku z nad jednego ramienia nad drugie, wabienie przeciwników w wąskie korytarze i strzelanie do nich, gdy teoretycznie nie powinieneś trafić, właśnie poprzez ustawianie się na styk pod takim kontem, że Ty go widzisz, a on Cię nie. Oczywiście nie wszędzie dało się tak kombinować, ale kilka miejsc ta taktyka mi znacząco ułatwiła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 30 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2019 Jedynka to moja pierwsza gra na PS3, odpalona w 2008 roku. I proszę się od niej odpipipi. Fajna szczelanka, jaralem się wykonaniem wody, dżungli, a także tym ubootem. Dwójka jeszcze lepsza, a trójka już mnie nudziła, chociaż dużo się działo. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 30 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2019 55 minut temu, grzybiarz napisał: Jedynka to moja pierwsza gra na PS3, odpalona w 2008 roku. I proszę się od niej odpipipi. U mnie to samo. Ta grafa na nowym TV (37 cali Plazma Pansa) po przesiadce z CRT była dużym efektem wow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 521 Opublikowano 19 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 463 Opublikowano 19 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2019 Heh, też to dziś widziałem - dobra sprawa. No i od razu widać, że Troy to prawdziwy geek, zresztą wiele razy opowiadał o swoich ulubionych gierkach i widać, że się zna i często grywa. Nolan to typowy tatuś, co kiedyś widział, ale ogólnie to głupie i po co to komu. W każdym razie jest dużo więcej filmików z tym duetem - całkiem fajnie się to ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 20 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2019 18 godzin temu, Wredny napisał: Heh, też to dziś widziałem - dobra sprawa. No i od razu widać, że Troy to prawdziwy geek, zresztą wiele razy opowiadał o swoich ulubionych gierkach i widać, że się zna i często grywa. Nolan to typowy tatuś, co kiedyś widział, ale ogólnie to głupie i po co to komu. W każdym razie jest dużo więcej filmików z tym duetem - całkiem fajnie się to ogląda. Mhm. Pamiętam wywiady Bakera jak zrobiło się o nim głośno po TLoU i Bioshocku, że długo nie wierzył jak dostał rolę Joela i współpracował z ND, bo jeszcze 2 lata wcześniej w hotelu grał w pierwsze Uncharted, które ze sobą woził jak wyjeżdżał z domu, a ND to byli dla niego niedoścignieni w branży bogowie. North pamiętam też jak w materiałach Uncharted 2 dawał grać swojej córce w niegotową jeszcze grę i ta turlała się nim w kałużach i wpadła wtedy na frazę "Kitty got wet", którą przenieśli do gry. Ale jestem trochę zawiedziony, że North w nic nie grał i tych gier tak nie ogarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Artur_K 187 Opublikowano 16 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2020 Od dzisiaj gra dostępna za darmo na psstore! Fajny prezent od sony. Jestem pewnie w sporej mniejszości, ale nie grałem w żadną z tych 3 części, a przygodę z Uncharted rozpocząłem od 4 i to tylko dlatego bo była dołączona w zestawie z konsolą i było to miłe zaskoczenie. Z tego co czytam, w 1 części jest dużo strzelania. W Kresie Złodzieja sporo było wstawek fabularnych, eksploracji i zagadek, wtedy grałem razem z synkiem bardzo lubił mi "pomagać", jak zaczynała się walka, to opuszczał pokój ;). Zobaczymy czy w starszych częściach też będzie też mógł angażować się w grę, bo kto nie lubi poszukiwania skarbów :)! Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 16 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2020 Jest więcej strzelania, ale spokojnie są też zgadki oraz fragmenty z dłuższą eksploracją. No ale junior tak czy siak będzie musiał często z pokoju wychodzić Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 16 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2020 3 godziny temu, Artur_K napisał: Od dzisiaj gra dostępna za darmo na psstore! Fajny prezent od sony. Jestem pewnie w sporej mniejszości, ale nie grałem w żadną z tych 3 części, a przygodę z Uncharted rozpocząłem od 4 i to tylko dlatego bo była dołączona w zestawie z konsolą i było to miłe zaskoczenie. Z tego co czytam, w 1 części jest dużo strzelania. W Kresie Złodzieja sporo było wstawek fabularnych, eksploracji i zagadek, wtedy grałem razem z synkiem bardzo lubił mi "pomagać", jak zaczynała się walka, to opuszczał pokój ;). Zobaczymy czy w starszych częściach też będzie też mógł angażować się w grę, bo kto nie lubi poszukiwania skarbów :)! Chłopie, jak ja Ci zazdroszczę, że masz te wspaniałe gry jeszcze nieograne. Enjoy! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 16 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2020 Jeśli chodzi o jedynkę, to bardziej bym współczuł niż zazdrościł. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 16 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2020 E tam. Ja w tym roku przechodziłem ponownie i nie ma tragedii, ale fakt strzelanie jest deko drętwe, więc poziom normal to max żeby się nie męczyć. Za to klimat przygody, dżungli, jednego miejsca jest chyba dla mnie najlepszy z serii. Zawsze można jedynkę ominąć, ale choćby dla poznania lepiej bohaterów warto się „przemęczyć” te ok 7-8h na normal jakby komuś za bardzo nie podeszła. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 16 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2020 Też niedawno ogrywałem jedyneczkę i właśnie klimatem stoi najbardziej. Sporo w niej strzelania ale jest taka najbardziej spójną z części. Ściągnę kolekcje, żeby sobie z ciekawości sprawdzić jak po latach wypada 2 i 3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 521 Opublikowano 1 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 4 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2020 (edytowane) W przypadku Kolekcji Uncharted udostępnionej obecnie za darmo na PSStore konieczne jest pobranie wszystkich części, nawet jeśli chciałbym zagrać tylko w jedną z nich? Kolekcja jest pobierana jako jeden plik? Edytowane 4 maja 2020 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
Artur_K 187 Opublikowano 4 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2020 42 minuty temu, krzysiekp392 napisał: W przypadku Kolekcji Uncharted udostępnionej obecnie za darmo na PSStore konieczne jest pobranie wszystkich części, nawet jeśli chciałbym zagrać tylko w jedną z nich? Kolekcja jest pobierana jako jeden plik? Tak, pobiera się jako całość. Ps. Właśnie zacząłem grać w pierwszą część , chwilę po zakonczeniu Death Stranding... Bałem się, że się odbiję, ale pomimo tylu lat grafika jest przyjemna i gra się świetnie! Szkoda tylko, ze względu na fabułę, że pierwsza część w jaką grałem to 4, ale już tego nie przeskoczę ;). Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 10 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2020 Uncharted 1 ukończony na 100%. Obecnie gram U2 na brutalu i to jest straszne. Te kapiszony na magnes, chłop stoi do nas plecami i potrafi nas pif paf. Kto za to odpowiada? Doceniam upgrade graficzny względem U1 ale jakoś fabularnie bardziej mi siadła właśnie jedynka. Może to setting? No i Chloe>Elena. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 10 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2020 Brutal to poziom dodany na potrzeby kolekcji i tak jest zje bany. Crushing jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 13 października 2020 Udostępnij Opublikowano 13 października 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 14 października 2020 Udostępnij Opublikowano 14 października 2020 czyżby szykowała się odnowiona wersja na PS5? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi