Figaro 8 204 Opublikowano 23 lipca 2015 Opublikowano 23 lipca 2015 Mnie seria straciła przy PES 6. Wszystkie poprzednie odsłony ograne przez milion godzin. Nawet Winning Eleveny i ISSy (ten na N64 dawał radę). I podsumowując, uważam że PES 3 dawała najwięcej frajdy. Wraz z czwórką poszli bardziej w realizm (w sensie za wolno). Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 23 lipca 2015 Autor Opublikowano 23 lipca 2015 do mnie pes5 i WE6 Final Evolution - obie preferowaly gre obronna co niezmiernie lubie w tej serii, zawsze mnie odrzucaly te odslony gdzie nacisk byl na atak 1 Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 23 lipca 2015 Opublikowano 23 lipca 2015 PES 3 najlepszy, ale Irlandia Północna, gnoje, zawsze z 29 metrów z wolnego strzelali. Zawsze. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 23 lipca 2015 Opublikowano 23 lipca 2015 Żaden PES nie dawał tyle radochy co ISS PRO EVOLUTION na PSX, pamiętam jak na premierę kupiłem PES 1 na PS2 i sie srogo zawiodłem, był jakiś wolny i w ogóle niemiodny. Potem to poprawili od PES3, ale to już nie było to samo. Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 23 lipca 2015 Autor Opublikowano 23 lipca 2015 mi sie tam pierwszy pes na ps2 podobal, na pewno lepszy niz pes2 - wlasnie dlatego, ze byl wolniejszy, ogolnie ja zawsze te wolniejsze, bardziej defensywne czesci wielbilem Cytuj
Pawlo 86 Opublikowano 23 lipca 2015 Opublikowano 23 lipca 2015 do pes2 i 3 mam sentyment, ale zdecydowanie najlepszy pes5, do dziś pogrywam. ostatnio znalazłem nawet super wykonany patch ze składami i strojami na 2015 Cytuj
Gość Opublikowano 23 lipca 2015 Opublikowano 23 lipca 2015 PES5 to szczyt ewolucji serii, potem zaczeła sie zenada Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 23 lipca 2015 Autor Opublikowano 23 lipca 2015 odpalilem pes15 po dluzszej przerwie, jak oni tych odbiorow pilek, responzywnosci i obroncow czolgow nie poprawia to zaorac ta serie Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 23 lipca 2015 Autor Opublikowano 23 lipca 2015 prosze cie pajgi - ten odbior pilek w tej grze jest zepsuty, gra zmusza do biegania z kwadratem gdzie konsola sama steruje pilkarzem starajacym sie odebrac pilke, a ty kierujesz innym by tamten nie podal w ostatniej chwili - to jest bez sensu, samemu jak sie chce pilke odebrac tymi czolgami to mozna zawal dostac, ociezali, wolni zagrania z klepy, szybie akcje, kontry tez nie lezaly przy starszych czesciach - trzeba trafic idealnie w timing, w skrypt, za czesto pilka leci tam gdzie nie chcemy nie lezy mi calkowicie ten silnik od przesiadki w pes2014, pes2013 na straszym silniku choc mial swoje ulomnosci byl stokroc lepszy, nie wspominajac o starszych odslonach obadamy czy jest nadzieja - bo wg obietnic pes2016 ma naprawiac te wady jakie irytuja mnie w pes2015 ale po dotychczasowych gameplayach tego zupelnie nie widze Cytuj
Gość Opublikowano 23 lipca 2015 Opublikowano 23 lipca 2015 Akurat granie z klepy jest w dużej mierze zależne od tego na jak dużej asyście gramy, na 1 śmigają te rzeczy o których piszesz, ale trzeba coś z siebie dać (przypominam, że w przeciwieństwie do starych PESów, operujemy teraz w pełnym zakresie 360 stopni). Granie w obronie jest bardzo ok, tylko trzeba się go nauczyć ( nie działa do końca tak jak to opisałeś). Nie jest prostackie, wymaga dobrego przeglądu pola. Problem stanowią błędy wynikające z silnika gry (czyli tak jak zawsze) i koksy (tak jak zawsze). Cytuj
Gość Opublikowano 24 lipca 2015 Opublikowano 24 lipca 2015 Z tego co pamiętam PES5 tym się różnił od poprzedników i następcy, że KONAMI przesunęło parę suwaków i obrońcy mieli przewagę fizyczną nad napastnikami (plus wolniejsza rozgrywka). Nie trzeba było uważać w obronie, tak jak w poprzednich częściach, bo już na stracie miałeś zdecydowaną przewagę. Teraz to się wspomina, jakie te PESy nie były ewolucyjne, jaki ohhh ach, ale przecież te gierki z części na część nie różniły się praktycznie niczym, oprócz zmian w balansie (atak/obrona). Wtedy przecież na to mocno narzekano i gdzieś tak od PES3 głośno się mówiło o zjadaniu przez konami własnego ogona. Po prostu nie było ŻADNEJ konkurencji (FIFA to nie był typ gierki, w którą grało się hmmm.... na poważnie). Nie było z czym porównać, żeby potem powiedzieć "Hej, ale ten element można lepiej zrobić! Ba! Zrobiono to lepiej w FIFA". Mnie to nie dziwi, sentyment, to sentyment. Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 24 lipca 2015 Opublikowano 24 lipca 2015 Ja sobie tylko życzę aby gra nagradzało kreatywność a nie obsrane schematy i random 16... Cytuj
oczysk 14 Opublikowano 24 lipca 2015 Opublikowano 24 lipca 2015 no wojtas masz racje, niema nic gorszego od schematow. Cytuj
Gość Opublikowano 24 lipca 2015 Opublikowano 24 lipca 2015 Czy ja wiem, jeżeli o grze decyduje random, to moim zdaniem, to jest właśnie gorsze niż schemat. Na pewno w multi. Cytuj
xMatinx 36 Opublikowano 24 lipca 2015 Opublikowano 24 lipca 2015 Jak nienawidzicie schematow, to jak wy dajecie rade ogladac pilke nozna? Na kAzdym treningu cwiczy sie schematy ;d 2 Cytuj
Gość Opublikowano 24 lipca 2015 Opublikowano 24 lipca 2015 Tutaj chodzi bardziej, o takie coś, że np. uderzenia z narożnika pola karnego z R2 dają duuuuuuużo większe szanse na bramkę niż akcje 1 na 1 (niekoniecznie w tej części), lub gra jest tak skonsruowana, że wymusza grę skrzydłami, ew. ciągłe klepanie piłki. To chyba nie są schematy znane z treningów piłki nożnej Cytuj
Gość Opublikowano 24 lipca 2015 Opublikowano 24 lipca 2015 To przełączanie się na bramkarza to już wyższa szkoły jazdy, chyba w meczu ze mną tak wybroniłeś sytuację sam na sam. Ogólnie ze dwa-trzy razy (na 700 meczów) spotkałem się z tym, że ktoś z tego korzystał. Cytuj
xMatinx 36 Opublikowano 24 lipca 2015 Opublikowano 24 lipca 2015 Tutaj chodzi bardziej, o takie coś, że np. uderzenia z narożnika pola karnego z R2 dają duuuuuuużo większe szanse na bramkę niż akcje 1 na 1 (niekoniecznie w tej części), lub gra jest tak skonsruowana, że wymusza grę skrzydłami, ew. ciągłe klepanie piłki. To chyba nie są schematy znane z treningów piłki nożnej No tak, strzaly z r2 w tej edycji sa mega rzygiem i miedzy innymi przez to przestalem w to grac Cytuj
mr.suchy 5 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Czy będzie dostepny pre-order PES 2016 na PS3 ? Cytuj
keczu78 55 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Opublikowano 3 sierpnia 2015 #PES2016 Demo release date confirmed August 13th! And have you seen our new cover? Trailer and more announcements are heading your way soon! Are you ready for gamescom? #PES2016 demo data premiery potwierdzona 13 sierpnia! I czy widziałeś nasze nowe pokrycie? Przyczepy i więcej ogłoszeń zmierzamy drogę wkrótce! Czy jesteś gotowy na gamescom? Cytuj
Wojtas angol 20 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Opublikowano 3 sierpnia 2015 no to pięknie, 2015 do lamusa pora na demo 2016 ;] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi