Harbuz 954 Opublikowano 11 czerwca 2015 Opublikowano 11 czerwca 2015 Tak było. A jak dzieciaki uciekały po kuchni przed raptorami albo jak mieli się dostać do jakiegoś tam transformatora to kał w gaciach miałem za każdym razem jak oglądałem. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 11 czerwca 2015 Opublikowano 11 czerwca 2015 (edytowane) ja też pamiętam jak byłem na jedynce w kinie, miałem wtedy z 10-11 lat. pamiętam do dziś jak po seansie bałem się w nocy wyjść do kibla bo bałem się że w ciemnym mieszkaniu czają się raptory na jurrasic world pojde do kina, bo mam ochotę. i powiem że jestem w szoku że w ciągu miesiąca będe w kinie 3 razy na fajnych filmach - a przynajmniej avengers2 i mad max były świetnymi filmami do kina. i pewnie JW też bedzie spoko mimo niesmaku z powodu tresowanych raptorów. normalnie do kina chodze raz w roku - na LOTRa albo hobbita (wyjątkiem było 300 - z 5 razy w kinie oglądałem , w tym dwa razy jednego dnia) Edytowane 11 czerwca 2015 przez Yano Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 12 czerwca 2015 Opublikowano 12 czerwca 2015 Na to, żeby iść na 1 do kina błagałem mame i tate przez miesiąc nawet im laurki narysowałem. Niestety nie poszliśmy. 1 i 2 były super, ale 3 niestety psuje odbiór tego jako całość. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 12 czerwca 2015 Opublikowano 12 czerwca 2015 do mnie jedynka sie wybija nad dwie kontynuacje, a trojka wcala az tak sporo gorsza od dwojki nie byla wg mnie Cytuj
Rayos 3 185 Opublikowano 12 czerwca 2015 Opublikowano 12 czerwca 2015 dlaczego tak jeździcie po trójce? Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 12 czerwca 2015 Opublikowano 12 czerwca 2015 Ja z trojki pamietam tylko tyle, ze byly pterodaktyle. Moze inni maja podobne odczucia i dlatego. Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 12 czerwca 2015 Opublikowano 12 czerwca 2015 Mi też najbardziej kojarzą się pterodaktyle. Uwielbiam diNoAury a dawno już nie gościły w grach ani filmach, jutro w kinie zweryfikuję Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 12 czerwca 2015 Opublikowano 12 czerwca 2015 Moje krótkie podsumowanie: RE-WE-LA-CJA! Fani będą zachwyceni nawiązaniami do jedynki, a niefani powinni być zadowoleni z tego, że ciągle coś się dzieje. Z pewnością idę do kina jeszcze raz. Na koniec jeszcze mały spoiler dotyczący teorii o tresowanych, posłusznych raptorach i telepatycznym wydawaniu rozkazów przez indominusa: no oczywiście nic takiego nie ma miejsca Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 12 czerwca 2015 Opublikowano 12 czerwca 2015 A jak dino wypadają Lucek? Na trailerach wyglądały dość średnio. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 12 czerwca 2015 Opublikowano 12 czerwca 2015 wypadają nieziemsko. no bardzo fajny film drodzy koledzy. dużo w nim Dinożarłów. uroniłem łezkę kiedy marzenie hammonda i moje z dzieciństwa stało się rzeczywistością, a później jak zostało zaprzepaszczone . 1 Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 12 czerwca 2015 Opublikowano 12 czerwca 2015 No masz Lucek i Tekson właśnie pozbawili mnie 30 zł Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 12 czerwca 2015 Opublikowano 12 czerwca 2015 Na koniec jeszcze mały spoiler dotyczący teorii o tresowanych, posłusznych raptorach i telepatycznym wydawaniu rozkazów przez indominusa: no oczywiście nic takiego nie ma miejsca jak nie ma jak wszyscy widzieliśmy gang squad raptorów towarzyszących gł. bohaterowi na motorze w czasie polowania. dzikie raczej nie były. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 12 czerwca 2015 Opublikowano 12 czerwca 2015 Nie no film zły nie jest, ale daleko mu do ideału. Niestety CGI nie robi wrażenia i trochę przegrywa z leciwą już przecież jedynką, jest to wysoka półka, ale jednak widać niedociągnięcia, a sceny gdzie dwójka bohaterów stoi i patrzy w dal a przed nimi widoczek z chamskiego green screena powodują zgrzyt zębów. Andy Dwyer ma rolę polegającą na zmartwionym wyrazie twarzy i sypaniu one-linerów, nie popisał się, choć sceny z nim i raptorami trzymają w napięciu. Fajnie zaczyna się robić dopiero w połowie, gdzie po małym twiście z indominusem (nie widziałem trailerów więc to dla mnie był twist) akcja nabiera rumieńców. Wtedy też mamy jedną z lepszych scen czyli nocny rajd raptorów przez las, ujęcia z kamer żołnierzy, krzyki, noktowizja, świetnie się to ogląda. Największa petarda czyli t-rex świetnie zostawienia na koniec. Trochę szkoda, że taka krótka walka finałowa (już Godzilla dłużej walczyła), ale pospolite ruszenie raptorów i ostatnia scena z niespodzianką z wody robią robotę. Cieszą nawiązania do jedynki, świat parku jest przedstawiony fajnie (jak w disneylandzie), mamy złego naukowca, złego grubego, jest znany motyw muzyczny, wszystko wydaje się być na swoim miejscu. Ale jednak aż takiej satysfakcji jak pierwsza część ten film nie daje. Mimo to na 7/10 zasługuje. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 12 czerwca 2015 Opublikowano 12 czerwca 2015 no dla mnie numer dwa zaraz po jedynce. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 12 czerwca 2015 Opublikowano 12 czerwca 2015 (edytowane) Na koniec jeszcze mały spoiler dotyczący teorii o tresowanych, posłusznych raptorach i telepatycznym wydawaniu rozkazów przez indominusa: no oczywiście nic takiego nie ma miejsca jak nie ma jak wszyscy widzieliśmy gang squad raptorów towarzyszących gł. bohaterowi na motorze w czasie polowania. dzikie raczej nie były. Oswojone i posłuszne też nie. Jakbyś oglądał to byś wiedział. W ogóle możecie mi wytłumaczyć jakim cudem przez cały film ta babka biegała w szpilkach kur.wa po parku? Jak można taki absurd wsadzić do filmu. Jeszcze jak uciekała przed T-Rexem to kwikłem. xd Edytowane 12 czerwca 2015 przez suteq Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 12 czerwca 2015 Opublikowano 12 czerwca 2015 Na koniec jeszcze mały spoiler dotyczący teorii o tresowanych, posłusznych raptorach i telepatycznym wydawaniu rozkazów przez indominusa: no oczywiście nic takiego nie ma miejsca jak nie ma jak wszyscy widzieliśmy gang squad raptorów towarzyszących gł. bohaterowi na motorze w czasie polowania. dzikie raczej nie były. No ale może obejrzyj film to dowiesz się o co chodzi Swoją drogą w ogóle jak zwierzę stworzone i tresowane w parku ma być niby dzikie? Motyw z raptorami naprawdę trzyma się kupy i jest jednym z ciekawszych w filmie, bo towarzyszy mu fajny twist. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 12 czerwca 2015 Opublikowano 12 czerwca 2015 psujecie mój wyidealizowany obraz JP które skończyło się po dwójce. @suteq ogółem lepszy od trójki? Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 12 czerwca 2015 Opublikowano 12 czerwca 2015 Jak dla mnie JP > JW > JP2 > JP3 1 Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 12 czerwca 2015 Opublikowano 12 czerwca 2015 Nawet nie wiecie jak się ciesze, że ten film nie okazał się gniotem, choć wiele na to wskazywało. Obowiązkowo się jutro wybieram. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 13 czerwca 2015 Opublikowano 13 czerwca 2015 Jak dla mnie JP > JW > JP2 > JP3 Oj, zdecydowanie tak. Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 14 czerwca 2015 Opublikowano 14 czerwca 2015 Jurassic World, fajny powrót w dzieje dinozaurów, masa easterów z poprzednich części, sporo 3d i świetne zakończenie (walka), reszta ujdzie jako film masowy, oceniłbym na 7/10 a dla starszych fanów pozycja obowiązkowa. Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 14 czerwca 2015 Opublikowano 14 czerwca 2015 (edytowane) Swoją drogą w ogóle jak zwierzę stworzone i tresowane w parku ma być niby dzikie? bo jest z definicji za glupie by moc byc wytresowane? wytresuj sobie muche albo dzdzownice. gady w skali ludzkiej maja mozgi wielkosci orzechow. jedza i sraja. eh serio, gang raptorow, z jakim by to twistem nie zakonczyl, czy to obrobil bank, czy zrobil napad na baze wojskowa, to nadal (pipi)a kiton, ktory po prostu trzeba gorzko przelknac i udawac, ze jest sie w kinie dla czegos innego. Edytowane 14 czerwca 2015 przez Najtmer Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 14 czerwca 2015 Opublikowano 14 czerwca 2015 Ale ty widziałeś ten film czy tak sobie teoretyzujesz? Jeśli nie widziałeś to nie masz pojęcia o co chodzi, i że ten motyw na sens. Już od pierwszej części raptory były ukazane jako najbardziej inteligentne dinozaury polujące w grupie i tutaj ten motyw jest zwyczajnie pociągnięty dalej. Nie ma żadnego wydawania rozkazów, ani innych cudów. Poza tym, z takim podejściem to od samego początku trzebaby udawać, że jest się w kinie dla czegoś innego bo to jest film, który już w samych założeniach nie ma sensu, - stosując Twoją retorykę, stwórz sobie dinozaura z zatopionego w bursztynie komara. A tak w ogóle to raptory w rzeczywistości były tylko trochę większe od indyków i miały pióra więc cała seria jest bez sensu. To jest film sci-fi, a nie dokument o życiu gadów. 3 Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 14 czerwca 2015 Opublikowano 14 czerwca 2015 Nie zapominajcie, że to nie były "czyste" dinozaury, większość miała podkręcane dna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi