Shago 3 605 Opublikowano 26 czerwca 2015 Opublikowano 26 czerwca 2015 Przyjemny film na wieczor. Nie nóży, nie dłuży się, ogląda się całkiem fajnie. Idiotyzmów jest, ale nie psuje to ogolnego odbioru. Fajnie dobrani aktorzy, dinozaury wygladaja naprawde swietnie. Nie jest to kino najwyzszych lotow, ale napewno zaden krap. Takie 6+, -7 / 10. Bylem na wersji 2d. Cytuj
Shankor 1 650 Opublikowano 26 czerwca 2015 Opublikowano 26 czerwca 2015 (edytowane) Byłem wczoraj na 3D i podobało mi się. Fajny, rozrywkowy film o dinozaurach. I dzieci mniej irytujące niż w pierwszej części. Edytowane 26 czerwca 2015 przez Shankor Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 27 czerwca 2015 Opublikowano 27 czerwca 2015 rozkmina mate z tematu o fury Road nasunęła mi jedną kwestię, co sądzicie o teorii wg której Chris pratt to ten gruby dzieciak któremu sam Neil tłumaczy sposób polowania raptorów? 3 Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 1 lipca 2015 Opublikowano 1 lipca 2015 Byłem wczoraj w CZY DE. OŁ meeeeeeen, bałem sie ze wyjdzie kupa jak nowa godzilla a tutaj takie zaskoczenie, i od razu na wejściu plaskacz w morde, przeciez ta dupeczka to Reginka z dino crisis . o jezus maria jak cudownie. Bałem sie ze ten nowy dinozaur bedzie miał lasery albo bedzie strzelał z pistoletów ale na szczescie nie. Kilka momentów napewno mocno robiło a final battle to był przechu.j. Wiadomo mozna sie przyczepić do kilku naiwych rozwiązań ale przeciez to kur.wa bajka jest heloł. Jak dla mnie 9/10 i sporo lepszy od JP3. Podsumowując 1 Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 4 lipca 2015 Opublikowano 4 lipca 2015 dlaczego ja nie miałem za gówniaka takich wy(pipi)istych figurek dinozaurów? nosz jak wyciągnięte z filmów Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 4 lipca 2015 Opublikowano 4 lipca 2015 A co ci sie kur.wa w tych nie podoba co? Nie no świruje, jezu jaki ten TRex boski. Chce takiego to jakis oficjalny JW czy jak? gdzie kupic? 1 Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 4 lipca 2015 Opublikowano 4 lipca 2015 Nie wiem, guglowałem jedynie obrazy dla t-rex/ spinosaurus toys. obstawiam że wszystkie że są z USA/UK i wszystkie są fhuj drogie. btw ten na górze to i tak była klasa średnia mojej kolekcji xd pamiętam że przez szał na JP i TLW:JP2 dorzucałem do nich różnego rodzaju elementy z zestawów farm, czy wojska; zagrody, bydynki, drzewa, a do tego odpowiednio dobrane proporcjonalnie figurki ludzi, oraz... resoraki. Tak się odtwarzało swój własny Park Jurajski w polskich, postkomunistycznych warunkach. 8) Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 4 lipca 2015 Opublikowano 4 lipca 2015 Z atakiego jak z obrazka 30cm przynajmniej figurke nie szczedziłbym grosza szczerze powiedziawszy no chyba ze kosztuje ze 100 funtów Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 4 lipca 2015 Opublikowano 4 lipca 2015 No to nie kupisz http://www.aliensgroup.pl/1256,master-fossil-life-model-tyrannosaurus-rex.html http://www.aliensgroup.pl/6804,t-rex-the-tyrant-king-statue.html http://www.aliensgroup.pl/6488,dinosauria-maquette-spinosaurus.html Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 4 lipca 2015 Opublikowano 4 lipca 2015 Ależ można kupić, i to za 15 funtów: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000KO7QK8/ref=s9_simh_gw_p21_d6_i2?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=desktop-1&pf_rd_r=0DGZQVKY8DSQWKPM1J7T&pf_rd_t=36701&pf_rd_p=577049067&pf_rd_i=desktop A resztę można łatwo znaleźć przez sugerowane. Dodam jeszcze Square, że te twoje, choć nieziemsko wykonane, nie nawiązują do filmów. 1 Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 4 lipca 2015 Opublikowano 4 lipca 2015 no ten spinozaur za choy nie podobny do filmowego, a żądają cenę mojej mies. wypłaty cwaniaki nie chce znać ceny tego: 1 Cytuj
[InSaNe] 2 495 Opublikowano 5 lipca 2015 Opublikowano 5 lipca 2015 (edytowane) Ja mam jeszcze tego oryginalnego T-Rexa z Jurassic Park. Miałem od cholery figurek, pojazdów i dinozaurów z filmu Pamiętam, że cała kasa z komunii poszła na to "centrum dla gości" wraz z zagrodami - gadający komputer i inne bzdety. Miałem prawie wszystkie te zabawki. Potem jak dorosłem, matka z ojcem oddali młodszemu kuzynowi, który to wszystko roz.(pipi)ał albo pogubił. W 1993 roku ciężko było takie rzeczy dostać, więc pamiętam, że kupowali mi to w Gdyni - z racji portów i bliskości morza Trójmiasto miało unikalne towary, w tym zabawki To były czasy... Został mi tylko ten Tyranozaur i chyba gdzieś w piwnicy wala się jeszcze Triceratops. To była pierwsza zabawka, którą dostałem. Mam pamięć do takich rzeczy, szkoda, że nie mam takiej pamięci do przepisów prawnych Edytowane 5 lipca 2015 przez [InSaNe] 1 Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 11 lipca 2015 Opublikowano 11 lipca 2015 (edytowane) Jest lepiej niz sie spodziewalem, trailery byly z dupy i mozna bylo po nich zakladac ze raptory jedza z reki. Max co moge dać to 6/10 za końcową walke dinozaurów, a tak to nuda, a przy scenie jak ekipa idzie ku.rwa z paralizatorami na super t-rexa to myślałem że padne z beki te scene to pamietam do dzis, jurassic world pewnie zapomne jutro a scenarzysta to chyba grał w Dino Crisis 2 Edytowane 11 lipca 2015 przez Shen Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 Mocno slaby film. Spodziewalem sie, ze bedzie lepiej... niestety ale poza efektami specjalnymi i nawiazeniami do pierwszej czesci to ten film nie ma nic. 5/10 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 29 lipca 2015 Opublikowano 29 lipca 2015 JW pobiło avengerów stając się tym samym trzecim najbardziej dochodowym filmem w historii kina . sequel za trzy lata. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 29 lipca 2015 Opublikowano 29 lipca 2015 (edytowane) jeśli nie chcą robić wiochy to niech po prostu skopiują motyw Lewisa Dogsona i dwójki jego pomagierów kradnących jaja diinożarłów na Isla Sorna przy użyciu odstraszacza dźwiękowego, który pojawił się w literackim pierwowzorze The Lost World: JP2. w filmie zastąpił go bratanek Hammonda; Peter Ludlow i spora grupa myśliwych, chcąca przewieźć żywcem większość wolno żyjących gatunków. pojawił się tam również motyw z karnotaurami używającymi kamuflażu. i 14 raptorów. Edytowane 29 lipca 2015 przez nobodylikeyou Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Ogladalem, nie polecam. Taka typowa bajeczka pelna glupot. hJak ktos lubi efekty i dinozaury to sie pewnie bedzie jaral. Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Oglądałem, nie polecam. Finałowa walka dobra, reszta (przygody gnojków, cyfrowe dinozaury, denny romans) do zaorania. Bardzo lubię Chrisa, ale naprawdę ciężko się ten film oglądało ;< Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 31 października 2015 Opublikowano 31 października 2015 Z calego filmu najlepsza rzecza byl oryginalny theme z pierwszego JP puszczony kiedy bachory dotarly do parku. No moze jeszcze kobieta z wody troche przyciagala wzrok, widac jej te kapiele posluzyly. Cala reszta ssie pauke. Smiechlem jak po nieudanej probie rozmowy z dziecmi przez telefon laska zrezygnowala z wyslania chociazby smsa, ktory powinien spokojnie dotrzec. No ta przestazala technologia widac juz tylko w biednych krajach trzeciej europy. Ewakuacja 20k ludzi w pare godzin tez mnie zdumiala ale przeciez trzeba bylo szybko wyczyscic teren pod finalowa walke. Pierwszy JP widzialem w kinie majac 10lat. Wrazenie jakie zrobila na mnie scena z brontozaurami pamietam do dzis, bylem oczarowany. W najnowszej odslonie magii nie ma wcale. JW jest dokladnie tym samym o czym po czesci opowiada - wspolczesna tepa rozrywka w stylu "wiecej zebow". 3/10. 1 Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 31 października 2015 Opublikowano 31 października 2015 Z calego filmu najlepsza rzecza byl oryginalny theme z pierwszego JP puszczony kiedy bachory dotarly do parku. No moze jeszcze kobieta z wody troche przyciagala wzrok, widac jej te kapiele posluzyly. Cala reszta ssie pauke. Smiechlem jak po nieudanej probie rozmowy z dziecmi przez telefon laska zrezygnowala z wyslania chociazby smsa, ktory powinien spokojnie dotrzec. No ta przestazala technologia widac juz tylko w biednych krajach trzeciej europy. Ewakuacja 20k ludzi w pare godzin tez mnie zdumiala ale przeciez trzeba bylo szybko wyczyscic teren pod finalowa walke. Pierwszy JP widzialem w kinie majac 10lat. Wrazenie jakie zrobila na mnie scena z brontozaurami pamietam do dzis, bylem oczarowany. W najnowszej odslonie magii nie ma wcale. JW jest dokladnie tym samym o czym po czesci opowiada - wspolczesna tepa rozrywka w stylu "wiecej zebow". 3/10. niestety ale piszesz jak jest. kretyńska fabuła, kretyńskie zwroty akcji, lawina klisz, powolny, usypiający setup, debilne charaktery, debilne dinozaury (nawet te rzekomo sprytne), do tego full CGI nie robi dziś nawet kawałka wrażenia, jak oryginał z przed lat. nieśmieszy humor. jeszcze te komunikaty na zasadzie - zobacz widzu, to nawiązanie do starych części, widzisz, tak tak to właśnie teraz. zmarnowane pieniądze, które mogły pójść na przykład na marketing mad maxa. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 31 października 2015 Opublikowano 31 października 2015 Te filmy byly glupie juz 20 lat temu ale za dzieciaka zlowiek sie tym jaral. Trudne zeby teraz taki film byl madrzejszy. Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 31 października 2015 Opublikowano 31 października 2015 No tyle ze 20 lat temu Parku Jurajskiego nie reklamowal plakat typa na motorze i raptorami przy boku Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 31 października 2015 Opublikowano 31 października 2015 wtedy takich motorow nie bylo i dlatego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi