nobody 3 504 Opublikowano 23 czerwca 2015 Opublikowano 23 czerwca 2015 albo to i to cholera jest tyle pozytywnie porytych koncepcji, a po III widzę kolejne dreptanie śladami II, która sama również nie odstaje niczym szczególnym od pierwowzorów. chyba jednak fałszywy bóg Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 23 czerwca 2015 Opublikowano 23 czerwca 2015 (edytowane) to anime jest dostępne w Polsce? (obstawiam że nie, no ale..) 6 odcinkowa ONA Blame! to bluźnierstwo w stosunku do mangi, radzę nie oglądać. Adaptacji Knights of Sidonia nie oglądałem jeszcze, więc się nie wypowiem co do jakości w porównaniu z mangą (jakoś leży na dysku i nie mogę się zabrać za to). Reszta prac nie ma wersji anime. Edytowane 23 czerwca 2015 przez Hendrix Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 23 czerwca 2015 Opublikowano 23 czerwca 2015 aj źle ująłem :facepalmz: chodziło mi o mangę z napisami pl, t.j. np. Berserk. no ale domyślam się że nie. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 23 czerwca 2015 Opublikowano 23 czerwca 2015 Niestety w Poslce nie ma Trzeba sprowadzać z UK. Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 24 czerwca 2015 Opublikowano 24 czerwca 2015 Knights of Sidonia anime nie polecam - full cgi, więc wygląda dziwacznie, do tego gdzieś uleciał cały klimat i dostajemy zwykłe monster of the week anime o walce z ufoludkami w kosmosie Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 28 czerwca 2015 Opublikowano 28 czerwca 2015 smutno mi, kiedy czytam brzydkie epitety o dark souls 2. tyle fajnych rozwiązań wprowadzili względem jedynki..... stare części tenchu, od jedynki po fatal shadows (4), to gry mojego życia. dziś są już stare i zbyt archaiczne, ale gdyby zrobili reboot i zrobili to jak należy....rany julek.... Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 28 czerwca 2015 Opublikowano 28 czerwca 2015 (edytowane) smutno mi, kiedy czytam brzydkie epitety o dark souls 2. tyle fajnych rozwiązań wprowadzili względem jedynki..... stare części tenchu, od jedynki po fatal shadows (4), to gry mojego życia. dziś są już stare i zbyt archaiczne, ale gdyby zrobili reboot i zrobili to jak należy....rany julek.... Na razie losy IP nie są znane (po utracie własności przez Activision), ale chciałbym aby trafiło do studia, które zrobiło pierwsze dwie (i najlepsze) gry czyli Aquire. From swoje podejście miało i nie wypaliło, poza tym jedyne co przy tym robili to pełnili rolę wydawcy (a K2 LLC było grupą pracującą przy Tenchu, od 3 do fatalnej Z-ki, którą właśnie From wydało) Edit: Można jeszcze dodać, że K2 należało do Capcomu, a prawa wydawnicze do tej serii były "płynne", bo np. From dzielił je z Segą, Activison kupił je od Sony Music (pierwsze dwie gry nie były związane z SCE xD), sprzedał do From, przy czym IP teoretycznie ciągle należało do Activision, które ostatecznie straciło wszelkie trademarki, bo nie wykazało żadnej chęci "aktywnego korzystania" z nich. Ogólnie pełna komedia. Edytowane 28 czerwca 2015 przez Hendrix Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 30 czerwca 2015 Opublikowano 30 czerwca 2015 smutno mi, kiedy czytam brzydkie epitety o dark souls 2. tyle fajnych rozwiązań wprowadzili względem jedynki..... Prosta sprawa - Fanom DeS czy DkS niekoniecznie dwojka przypadnie do gustu - Nikt jej nie odbiera tego, że faktycznie wprowadza nowe fajne elementy ale DkS2 jest po prostu "inne". Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 1 lipca 2015 Opublikowano 1 lipca 2015 Ja odbieram. Dla mnie jedynka najsłabsza z serii souls i bb. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 21 lipca 2015 Opublikowano 21 lipca 2015 Huh jednak FS zdecydowało się na uniki w stylu BB i przyspieszenie walk; Bloodborne usprawni walkę w Dark Souls 3 - starcia będą dynamiczniejsze W najnowszym numerze EDGE pojawia się sporo informacji o Dark Souls 3. Twórcy postanowili wykorzystać sporo innowacji, które wcześniej pojawiły się w Bloodborne. Gracze otrzymają do swojej dyspozycji nowe, specjalne ataki – „ready stance” to specjalny tryb, w którym broń oferuje alternatywny styl walki. Możemy to porównać do mechaniki z Bloodborne, w której dla przykładu miecz mogliśmy przerobić na młot. (...) Dziennikarz wspomina o nowej mocy longsworda, która umożliwia przełamanie obrony, zaś greatsword wyrzuca przeciwników w powietrze. Autorzy zdecydowali, że rozgrywka w Dark Souls 3 będzie dynamiczniejsza. Dzięki temu w projekcie pojawi się znacznie szybsza forma uników (m.in. backstep) i zawodnicy z zdecydowanie większą płynnością zadają ataki. Według redakcji EDGE dynamika starć została mocno podkręcona i Dark Souls 3 zaoferuje nam najszybsze starcia w historii serii. http://www.ppe.pl/news-37451-bloodborne_usprawni_walke_w_dark_souls_3___starcia_beda_dynamiczniejsze.html Oby uniknęli parodii w postaci utra smukłych backstepów w pełnej zbroi płytowej i z 25-kilogramową zbroją w łapach Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 22 lipca 2015 Opublikowano 22 lipca 2015 Bardzo dobre wieści, na dodatek potwierdzili, ze na gamescom będzie można zagrać w DSIII. Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 22 lipca 2015 Opublikowano 22 lipca 2015 Rownież jestem zadowolony. Nie bedzie tak szybkie jak BB ale czuje, ze bedzie perfect Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Na konferencji M$ z Gamescomu pokazano trailer Dark Souls 3 z urywkami gameplayu. W skrócie - widać Bloodbornowe uniki i klasyczne rolle, widać bossów designem przypominających bestie z BB, nawet spoko że idą w tym (słusznym ) kierunku pożyczajac do skostniałej formy Soulsów elementy z BB. 3 Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 (edytowane) No takie Bloodborne 2 trochę, zarówno jeśli chodzi i system walki jak i design. Jest chyba nawet wieża zegarowa jak ta w Old Yharnam. Podoba mi się, że według tego co czytałem i co pokazuje nawet ten trailer łuk będzie kapkę bardziej nastawiony jako primary weapon. Edytowane 4 sierpnia 2015 przez mate5 Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Szybkie backstaby! (pipi)a tak! Mesjasz! Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Dobrze że tarcze są, samo skakanie w bb mnie nudzilo. Cytuj
Gość Soul Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 dalej brak dekapitacji..... Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Właśnie mi uświadomiłeś, że mogą znowu zabrać ragdolla Cytuj
McDrive 3 114 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Fajny design. Świat wygląda jak po wybuchu wulkanu. Wszyscy jakby przymierali głodem, szaro-buro i unosząca się siwa mgła. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 wydaje sie po tym trailerze że klimatem znacznie bardziej przypomina DS i BB a o wiele mniej DS2, to fajnie urywki zyt szybkie żeby taki laik jak ja mógł coś wywnioskować mądrego no ale jedno zauważyłem atak-rzut nieblokowalny niczym w rzuty w bijatykach (moment gdy boss łapie gościa i rzuca nim i nadziewa na miecz wyraźnie przechodzi przez blok. z tego co pamiętam bywały już takie ataki wcześniej ale chyba dosyć rzadko, przychodzi mi do głowy ten wielki misiek-troll na początku DS2 który łapie i odgryza głowe) ogolnie mimo że jestem lamusem w serii souls to pewnie trójke też kupie i dam sobie skopać dupe* *- ale przypominam w ds2 doszedłem do końca wiec tragedii nie ma Cytuj
Figaro 8 302 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Nie porwało mnie. Czuję zmęczenie materiałem. Nawet muzyka wydawała się zmęczona. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 (edytowane) Nie porwało mnie. Czuję zmęczenie materiałem. Nawet muzyka wydawała się zmęczona. Trochę tak. Ale design przeciwników znowu jest ciekawy, bossów też, choć żałuję że aż tyle pokazali, bo chyba z 4 bossów, je.bać ich, nie oglądam więcej materiałów. No i może w końcu Dark Souls dostanie dobrego sequela. Czekam w zasadzie na następną po DS3 grę Miyazakiego i mam nadzieję, że to nie będzie Bloodborne 2. Edytowane 4 sierpnia 2015 przez mate5 Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 5 sierpnia 2015 Opublikowano 5 sierpnia 2015 Stawiam, że następna gra Miyazakiego będzie miała tytuł "Shadowsong". Za rok, za dwa wspomnicie moje słowa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi