Gość _Be_ Opublikowano 8 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 kwietnia 2016 To co bonazaj najlepsze Soulsy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 8 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 kwietnia 2016 Ma to ocenić po paru godzinach gry...? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 8 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 kwietnia 2016 No po kilku godzinach już wiadomo jaka jest jakość produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 8 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 kwietnia 2016 Ale nie to czy jest najlepsza czescia Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 9 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2016 Dostalem takie oto info z cdp.pl Jezeli to jest opoznienie dystrybutora to chyba gra powinna byc niedostepna dla wszystkich? Czy mnie sciemniaja? Dzień dobry, kontaktuję się w sprawie zamówienia na grę Dark Souls III złożonego w cdp.pl. Informujemy, że w związku z opóźnioną dostawą gry Dark Souls III nie możemy zagwarantować dostarczenia produktu w dniu premiery (12.04.2016). Aktualny termin wysyłki gry z magazynu cdp.pl to 12.04.2016. Oczywiście o wszystkich postępach w realizacji zamówienia będziemy informowali w osobnej korespondencji mailowej. Za wszelkie niedogodności serdecznie przepraszamy w imieniu polskiego dystrybutora. W razie jakichkolwiek pytań jestem do dyspozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 9 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2016 Sciema. 2016 > kupowanie preorderow xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 9 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2016 Ma to ocenić po paru godzinach gry...? Ale zmykaj stąd bo i tak nie pograsz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 9 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2016 Idz z tym do CW. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 9 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2016 jednak bedzie planszowka. http://steamforged.com/news-dark-souls-develop Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 487 Opublikowano 9 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2016 Się nie wytrzymało i się pojechało kupić Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 9 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2016 Sciema. 2016 > kupowanie preorderow xDSpoko. Jezeli gra bedzie na polkach to zawsze moge nie odebrac preordera i wziac prosto ze sklepu. Lepiej miec wszystkie bazy pokryte Cytuj Odnośnik do komentarza
bid0n 3 Opublikowano 9 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2016 Dajcie znać czy rzeczywiście jest taka poprawa w framerate po 1.03 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 487 Opublikowano 9 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2016 W sumie to nie mam porównania, bo nie grałem PRZED patchem. Wyczyściłem całą początkową lokację i padłem w walce z ludexem, ale jakichś spadków nie zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza
Zetta 3 378 Opublikowano 9 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2016 Za barem ogladalem streama Bansaia na telefonie i gierka zapowiada sie tak wysmienicie ze o robocie zapomnialem. Apocalypse edycja juz zalatwiona. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 9 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2016 Dajcie znać czy rzeczywiście jest taka poprawa w framerate po 1.03 Ale gra nawet przed 1.03 chodziła bardzo dobrze na PS4, to jest ten sam silnik co Bloodborne, wiec mieli dużo czasu na poprawki. Dalej mogą być jakieś miejscówki gdzie chrupie, nie ma powodu do obaw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bansai 11 198 Opublikowano 9 kwietnia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2016 Dobra! Pograłem już wczoraj całkiem konkretnie [na liczniku ponad 10h] więc myślę że można już coś skrobnąć. Bez spoilerów. Zacznę może od tego że gra wciąż łapie za jaja i nie puszcza, nie czuć tu żadnego znużenia czy "efektu kolejnego sequela", siadasz i grasz zapominając o świecie zewnętrznym. Graficznie są to zdecydowanie najlepsze Soulsy, jest to mniej więcej poziom Bloodborne z podbitym anti-aliasingiem oraz lepszym modelem postaci, z samym Bloodbornem ciężko mi to jednak bezpośrednio porównać, bo to trochę inne klimaty mimo wszystko. Co chwilę się zatrzymywałem i wyciągałem lornetkę aby podziwiać krajobraz czy też różne lokacje z góry, a skoro już jestem przy miejscówkach, no to wypada napisać że ich design jest absolutnie fenomenalny, nie chcę wam tutaj opisywać nic, bo to trzeba zobaczyć na własne oczy i powiedzieć sobie pod nosem "wow" - mogę tylko obiecać że póki co, wszędzie gdzie wszedłem nic się nie powtarzało, co miejscówka, to nowe widoczki, inny styl, a najlepsze jest to, że przejście do tak zróżnicowanych lokacji jest płynne i wcale nie wydaję się sztuczne, uczucie to potęguje fakt, że wcześniej stojąc na jakimś wzniesieniu wszystko mogłeś zobaczyć i wiesz, że to faktycznie ma miejsce w tym świecie. Sama gra na konsoli PS4 jest bardzo płynna [nie jest to 60 fps, ale płynne 30 w zupełności zadowala], zacząłem grać z patchem 1.03 i żadnych drastycznych spadków klatek nie uświadczyłem [a jestem na to dość uczulony] - niedawno na filmiku widziałem jak tragicznie komuś chodziła pewna lokacja [prawie tak źle jak Blighttown], wczoraj w niej byłem i spadki były minimalne, 2-3 klatki przez jakieś 2-3 sekundy, głównie przy wchodzeniu do ów lokacji, a nie podczas samego zwiedzania, na pewno nic nie spadało poniżej 25 żeby było czuć wyraźnie jak rwie animacja, więc prawdopodobnie w łatce 1.03 to poprawili. Tym samym mogę napisać że wg mnie, są to zdecydowanie najpłynniejsze Soulsy na konsolach od Sony. Jeśli chodzi o grywalność, no to są to stare dobre Soulsy, tutaj się już chyba nie da nic usprawnić, postać jest responsywna jak diabli, walka została wzbogacona o "Weapon Arts'y" ale ogólnie bez większej rewolucji, jednak ta, zdecydowanie nie jest tutaj potrzeba, bo całość wciąż jest cholernie przyjemna i wciąż oferuje wyzwanie, a skoro już przy wyzwaniu, no to muszę napisać że łatwo nie jest, nawet dla kogoś kto przebrnął [a niektóre wymaksował] przez wszystkie Soulsy i Souls-like gry. Wczoraj nawet zdarzyło mi się już raz zdenerwować jak wróg wytarł mną podłogę po ciężkiej przeprawie przez pewne BARDZO upierdliwe miejsce. Za sobą mam już 3 bossów i tutaj póki co bez większego wyzwania, podejrzewam ze potem będzie ciężej, ale początkowo bez szału. jedynie do drugiego podchodziłem 3 razy, bossowie nr 1 i 3 polegli za pierwszym podejściem. O dziwo "elitarni" [mini-bossowie?] przeciwnicy na mapie momentami sprawiali większe kłopoty, co też jest sporym zaskoczeniem, ginie się częściej idąc do bossa, niż na samym bossie [ale tak jak mówię, wszystko może się prędko zmienić]. Sami wrogowie z kolei są cholernie agresywni, naprawdę, są sytuacje gdzie non stop jesteśmy pod naporem ich ataków i może dojść do sytuacji gdzie czystą siłą przebiją się przez naszą obronę i szybko zobaczymy napis "YOU DIED". Potyczki są też trochę bardziej dynamiczne niż w poprzednich Soulsach, wciąż trochę wolniejsze tempo niż w Bloodborne, ale na pewno jest szybciej w porównaniu do poprzednich części z serii. Z reguły w Soulsach preferuję grę Dex-buildem, najlepiej 2 bronie w łapach i do boju, ale w tym przypadku postanowiłem spróbować str builda, z ewentualną opcją przeróbki na quality w zależności od fajnych broni [jest respec!] - więc pierwszy raz zamiast polegać na unikach, staram się polegać na tarczy, i póki co jest bardzo przyjemnie, ba, biorąc pod uwagę bardzo agresywny i nieprzewidywalny moveset wrogów, cieszę się że na spokojnie za tarczą nauczę się ich sztuczek i na kolejnej postaci spróbuję dopiero zrobić dex builda pod uniki. Nasz hub centralny jest znakomity, możemy do niego sprowadzić sporo NPCów, z niektórymi wiążą się questy poboczne, oraz czujemy się tam dość "bezpiecznie" - protip - jest kilka sekretów które pozwolą nam zdobyć fajne itemy. Online niestety nie przetestowałem bo serwery wczoraj nie działały, zobaczymy, może dzisiaj coś ruszy. Suma summarum, gra jest znakomita, obowiązkowy zakup dla fanów Souls-like a i nowi gracze mogą też spróbować swoich sił, choć ostrzegam, łatwo nie będzie. A na koniec mały bonus, jak to w Soulach, zawsze w samoczuku dostaniesz wroga którego ciężko jest pokonać, zawsze za punkt honoru sobie brałem pokonywanie tychże wrogów [Vanguard w DeS, Asylum ze zniszczoną bronią w DkS czy choćby wilk na same pięści w BB] i tym razem nie było inaczej! Oto mój pierwszy klip w DkS3 podczas "trudnej" walki w samouczku (udało się za trzecim podejściem - sporo panic rolli było, ale tak to jest jak się dawno nie grało i jeszcze nie ma rytmu): 20 Cytuj Odnośnik do komentarza
raf1ki 2 Opublikowano 9 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2016 Po takim opisie, to żal ogarnia, że do wtorku jeszcze taaak długo:/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 487 Opublikowano 9 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2016 (edytowane) Heh, ja jaszczurę pokonałem za pierwszym razem. Co prawda, gdy ją po raz pierwszy zobaczyłem, do spółki z napisem "Turn Back", czy coś w tym stylu, to spanikowałem i ominąłem miejscówkę. Poszedłem do ludexa, wytarł mną podłogę 4 razy, aż sobie w końcu przypomniałem, że to nie Bloodborne i zacząłem używać tarczy - padł za pierwszym razem Jaki już się rozochociłem to wróciłem do jaszczurki i po dość ciężkim starciu - padła, zostawiając łuskę. Ciekawe, czy to taki odpowiednik Crystal Lizard z DSII? Urosły i teraz się mszczą , a zdobycie itemka nie będzie już wymagało dogonienia i ubicia, ale pokonania w walce Edytowane 9 kwietnia 2016 przez WrednyPL Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 9 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2016 No ja do Jaszczury poszedłem 5 minut po włączeniu gry więc zanim złapałem rytm to szybko zobaczyłem 2 razy napis YOU DIED. Co do twojego gdybania to nie - wciąż gonimy za małymi jaszczurkami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 9 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2016 Ja chyba zrobię dwa buildy na początek i zobaczę, którym mi się lepiej gra czy str czy dex (przejdę i tak obydwoma). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zetta 3 378 Opublikowano 9 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2016 Dokladnie zrobie tak samo Knight i Mercenary lub Thief. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 487 Opublikowano 9 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2016 wciąż gonimy za małymi jaszczurkami. Właśnie natknąłem się na pierwszą i tak za nią goniłem, że aż spadłem z dachu No i widzę, że zasada z Demon's Souls ciągle aktualna - na początku lepiej nie zadzierać z czerwonookim rycerzem Właśnie mnie taki pojechał, choć zaczęło się od obiecującego backstaba Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 9 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2016 Warto z nimi zadrzec Ogolnie nie ma wroga poki co z ktorym sobie nie masz prawa poradzic idac normalnie przez gre, nawet jesli ma czerwone oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 9 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2016 Dzięki za pierwsze wrażenia z gry Bansai. Teraz to już rzeczywiście trudno będzie wytrzymać do wtorku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 9 kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2016 Blood splatter zmniejszyli prawie do zera to giereczka chodzi płynnie nareszcie Dobrze, że jeszcze mam paru bossów w Dark Souls, jakoś wytrzymam do poniedziałku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi