Jerome 1 181 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 (edytowane) Ja juz w NG+. Nakupowalem wszystkiego co bylo w NG od armorow po bron i najlepsze kamienie. Teraz jestem w Undead Settlement i dobijam do 2 rangi Mound-Makers dla Bloodlust Katana. Ide z planem czyli przed ostatnim bossem sprawdzilem co ominalem i zrobilem to, mimo, ze kilka rzeczy ucieklo nieodwracalnie. 99 lvl obecnie. Gra roz(pipi)ala na strzepy, walki sa swietne te w pvp na szczescie tez. Piekne miejsca, sporo nawiazan smutnych z poprzednich czesci, martwe ciala demonow czy ludzi z poprzednich czesci, wszystko moc. Moje ulubione miejsca to Profaned Capital i Smouldering Lake, a takze prawdziwe Firelink Shrine. Wiele godzi przede mna w tym swiecie czyli zapewne znowu ponad 3tys/h. Wet Willy ide wedle swojego planu robiac caly czas postac. Walcze, ale randomowo, bo musialem dla 2 rank w 2 cov dla broni i ringu. Nie mam czasu wiec na ustawiane walki jeszcze. Na to przyjdzie czas i wtedy swiat zaplacze znowu - ''... like this poor girl''-shrine handmaid Edytowane 17 kwietnia 2016 przez Jerome 1 Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Śmigałem sobie wczoraj po Smouldering Lake i w pewnym momencie trafiłem na basen lawy, gdzie leżą jakieś fanty do zebrania Jak tam się bezpiecznie do nich dostać? Będzie później jakiś ring jak w 1 co pozwoli spokojnie biegać po niej? Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Orientacyjne pytanie do ludzi po katakumbach Smouldering Lake czy Irithyll? Gdzie polecacie iść teraz? Mam 48 poziom i w tej pierwszej lokacji zaczyna się robić delikatnie ciężko.Chyba pora podlevelować lekko... Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 @Sobies - ja poszedłem na jezioro, idzie znaleźć dużo shardów do upgrade broni tak więc warto było. A co do katakumb - w trakcie walki z Wolnirem nie podniosłem tego itema co leżał przed nim, coś ciekawego przegapiłem? Cytuj
Wredny 9 576 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Boli mnie trochę ograniczenie strzał do łuku noszonych przy (pipi)e. Ja wiem, że w ten sposób chcieli pewnie ukrócić snajperskie zapędy niektórych, sam sporo przeciwników w ten sposób usuwałem, więc przeszkadza mi konieczność powrotu do ogniska, by sobie zapasy uzupełnić - no cóż, kolejne utrudnienie, w sumie tego należało się po grze z tej serii spodziewać Cytuj
Kymel 786 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 (edytowane) Orientacyjne pytanie do ludzi po katakumbach Smouldering Lake czy Irithyll? Gdzie polecacie iść teraz? Mam 48 poziom i w tej pierwszej lokacji zaczyna się robić delikatnie ciężko. Chyba pora podlevelować lekko... Polecam motzno Lake. Zabawa z NPC Knight Slayer Tsorig dostarcza więcej emocji niż paru bossów. Tip: niech raz ciebie zabije to dostaniesz emotkę Edytowane 17 kwietnia 2016 przez Kymel Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 zdobyłem fume ulstra great sword (koleś wpadł do lawy xd) i ja sie pytam, kiedy to można w ogole założyć? xd mam strength builda, a chłopek porusza się z tym na plecach jak z wagonem węgla. w ogole warto w tą maszynke inwestować? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Na pierwszy łogień Cathedral of the Deep czy Farron Keep? Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Ja poszedłem do Farron na dosłownie pół godziny pohytać itemki i potem do Katedry. Genialna giera, mam teraz 43 level i przecinam mobków Great Machete na +4. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Prawie 30h na liczniku, juz dawno skonczona pewna lokacja z jedynki i tylko jeden boss ze srebrnym trofeum ubity. Zakladam ze to te wazne dla fabuly, nie wiem czy cos ominalem czy jeszcze tye gry przede mna ;p ale gra swietna, niedlugo tydzien urlopu to pocisne platyne Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Cathedral wydaje się nieco łatwiejsze, więc raczej w pierwszej kolejności warto tam się udać. Znajdę w Farron Keep undead bone shard? Wyczyściłem chyba większość lokacji, a tego diabelstwa nie widziałem. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 No to zabiorę się dziś za dalszą eksplorację...ehh...bagien. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Katakumby goty:). Nie ma to jak taktycznie wykorzystywać pułapki aby zabić twardych wrogów jak w ds 1. Na razie dla mnie najlepsza lokacja. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Warto odwiedzić najpierw Katedrę, ponieważ prawie na samym początku można znaleźć Poison bite ring, który jak wiadomo bardzo przyda się na trujących bagnach. 1 Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Najprostszy i najbezpieczniejszy póki co sposób na farmienie dusz: Osada Nieumarłych przy Zwalonym moście. Jeden warunek konieczny: trzeba najpierw obłaskawić olbrzyma rzucającego oszczepami i zawrzeć z nim przyjaźń. Wówczas od ogniska trzeba pokonać własnoręcznie w zasadzie tylko jednego duzego niemilucha z piłą. Resztę robi za nas olbrzym oszczepami. W 2-3 minuty wpada w zasadzie za darmo ok 1000 punktów dusz...Właśnie w ten sposób farmię dusze na klucz u staruchy w Firelink ;-) Czy później są jeszcze jakieś podobne miejsca? Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 (edytowane) Przed wejsciem do drugiego bossa, na gorze schodow masz 4 rycerzy, jeden ma czerwone oczy i daje ponad 1k dusz, plus dropia itemy warte 500-1000 dusz. Edytowane 17 kwietnia 2016 przez Shen Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 500 dmg z fume ultra great sword +3 przy 50 str Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Przed wejsciem do drugiego bossa, na gorze schodow masz 4 rycerzy, jeden ma czerwone oczy i daje ponad 1k dusz, plus dropia itemy warte 500-1000 dusz. Zgadza sie, ale moj sposob jest na pewno bezpieczniejszy. Walka z jednym z tych rycerzyków to nie lada wyzwanie Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Wystarczy ze Cie nie trafi ;p Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 (edytowane) Dosyć kurwa!! Pora to sobie jasno powiedzieć... Ta gra jest fenomenalna. Konstrukcja i level design poziomów przebija wszystko co do tej pory było w grach FS. Kiedy odkrywasz nową lokację w głowie mówisz sobie "ooo to chyba najładniejsza miejscówka w grze". GÓWNO! Za kilkanaście minut odkrywasz nowe miejsce które zamiata klimatem poprzednie. A w mojej ocenie jestem dopiero w połowie gry A teraz trochę rozpływania się nad grą z elementami spoilerów: Smouldering Lake jest świetną miejscówką, wąskie korytarze kojarzą się mocno z Demons'ami. Dodatkowo ogromna ilość iluzorycznych ścian odblokowujących całkiem nowe tereny. Szkoda, że boss jest stosunkowo prosty do rozpracowania i po nauczeniu jego 4-5 ruchów pada. Jednak lokacja zamiata, te iskry... myślałem, że lepiej nie będzie. Jeszcze te leżące zwłoki naszego starego znajomego Capra Demona. Kończę to miejsce i pora na Irithyll. JEZU co za miejsce chyba nie miałem jeszcze takiego uczucia jak tutaj. Z ciekawości wszedłem do bossa. Kolejny majstersztyk!! Muzyka, ten design. Tak się podjarałem, że musiałem się Wam wygadać TL;DR: JEZU, JAKA TA GRA JEST WSPANIAŁA! Edytowane 17 kwietnia 2016 przez Sobies 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Dosyć kurwa!! Pora to sobie jasno powiedzieć... Konstrukcja poziomów przebija wszystko co do tej pory było w grach FS. No chyba kpisz ze jest lepiej niz w Dark Souls w tym aspekcie. 4 Cytuj
Wredny 9 576 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Dosyć kurwa!! Pora to sobie jasno powiedzieć... Konstrukcja poziomów przebija wszystko co do tej pory było w grach FS. No chyba kpisz ze jest lepiej niz w Dark Souls w tym aspekcie. No tu go akurat poniosło Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Opublikowano 17 kwietnia 2016 Ponawiam pytanie do tych co mają katakumby za sobą, nie podniosłem itema w trakcie walki z Wolnirem, napisze ktoś co to było? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi