Skocz do zawartości

Dark Souls III

Gość mate5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To co po katakumbach (nie mówię o opcjonalnej miejscówce ) :obama:   NA moście jaka niespodzianka :D

Pytania trzy mam dla tych co już tu doszli.  Fabularne więc nie wchodzić jak ktoś nie przeszedł katakumb!

Zabiłem horacego i gdzie jest anri ?

Czy to że pomogłem siri jakoś później mi pomoże poza przyzwaniem jej jakbym chciał przy bosie?

Czy wysyłając mojego złodzieja na plądrowanie on zginie? :)

BTW. Walcze sobie na moście z kolesiami co mój świat najeżdżają . Schylam się i ukłon. Wypijam etusy aby walka była szybka. 2 razy zabijam 3 razy jestem zabijany ale to nic. Za 6 razem trafiam na cwela który nie zrozumiał po co ectusy wypijam ani się nie ukłonił a potem latał jak wariat po planszy . Ehhh ta dzisiejsza młodzież :)

Edytowane przez blantman
Opublikowano (edytowane)

Nie brakuje Ci czasem staminy ? :P Króciutki ten zielony pasek. 

Do tej pory specjalnie nie, ale jestem przy bossie w biblotece i jest to chyba najtrudniejszy boss do tej pory, wesoło z nim będzie :)

Dochodze do 2 fazy i zostają mi 3-4 butelki, raz doszedłęm z 6 ale nieznałem jego ataków na początku.

Mieliście z nim problemy?

Blantman - quest z Horacym trzeba zrobić zdaje sie w odpowiedniej kolejności, spotykasz ją

w mroznej lokacji, najpierw trzeba ubić Horacego czyli iść nad jezioro, a dopiero pozniej do mroznej

Inaczej to sie chyba spali, ja niestety spaliłem bo nigdzie jej już nie ma

Edytowane przez Fanek
  • Minusik 1
Opublikowano

Ja definitywnie zakończyłem przygodę z katedrą, pobuszowałem jeszcze po reszcie zalanego lasu....

Postanowiłem najechać kogoś, naturalnie gank squad, ale co ciekawe był jeszcze szalony jeden i chociaż tego zabiłem, bo w sumie było 4 vs 1 xD (licząc szalonego)

Wkrótce po tym, mnie najechano. kulturalnie poczekałem na kolesia, ukłoniki, te sprawy, pełna kulturka. Jakiś mięczak był, bo dość mocno i szybko obrywał, ale jak z nim walczyłem do do walki dołączył kolejny fantom, akurat w momencie w którym wymierzałem ostatnie 2 ciosy w pierwszego. Tu już było trochę ciężej, tym bardziej, że wziął mnie z zaskoczenia podczas walki, ale też sobie poradziłem :cool:

Trafiłem do mini ruin z

kryształowym dużym jaszczurem, niestety jeszcze nie wiem jak się tam dostać...

Ale najlepsze jest to, że po drugiej stronie czekał na mnie

BLACK KNIGHT :banderas: wspomnienia z pierwszej walki z takim jegomościem z DkS natychmiast poszybowały do głowy, nostalgia mocno <3 Szkoda, że nic mi nie dropnął

No a po tym już wlazłem do bagien, czyli Farron Keep.

Boże, jaka ta lokacja jest DUŻA i klimatyczna! Świetnie zaprojektowana, idzie się zgubić. Tak powinno wyglądać blighttown w DkS ^_^ Pozwiedzałem sporo, zgasiłem dwa ogniska, raz umarłem na tym wielgachnym drzewcu i odparłem jeszcze jednego fantoma i jednego NPC fantoma. To były udane łowy i udana gra, jutro wracam zwiedzać dalej :fsg: 

Opublikowano

wspomnienia z pierwszej walki z takim jegomościem z DkS natychmiast poszybowały do głowy, nostalgia mocno <3 Szkoda, że nic mi nie dropnął

A dropi dropi - cały swój set, włącznie z mieczem i tarczą, które dzierży - ja go męczyłem tak długo, aż zebrałem cały zestaw :)

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie tak, jak Teddy napisał. Jutro wrzucę montaż z kilku starć z tym gnojkiem i z dropem :)

Spotkałem także

Srebrnego

Rycerza, ale ten się nie respi niestety no i tylko rękawiczki dostałem - pewnie będzie ich później więcej, w sumie już jest, bo w tym samym pomieszczeniu stoi łucznik, którego za ch.. nie sięgnę.

W każdym razie przypomniały mi się czasy z Dark Souls, kiedy biegałem w ich secie, bo jeszcze nie mogłem ubrać czarnego :)

Edytowane przez WrednyPL
Opublikowano

Bansai za(pipi)isty montaż. Muzyka również dopasowana elegancko. Rozpierduche robiliscie ładną. Pięknie to się ogląda. No i stanie za kolumną też było :)

Kurcze a ja do sob. mam przymusową przerwe od grania a jestem dopiero na bagnach :(

Opublikowano

Ale wam to wszystko szybko idzie, po 7h doszedłem dopiero do drugiego bossa

Vordt of the Boreal Valley

Za to większość zwykłych przeciwników mam rozpracowanych a okoliczny teren całkiem ładnie pozwiedzany; tylko zakuci w zbroję rycerze z tarczami, zwłaszcza ten z mieczem, bywają nie do podejścia.

Przy tym mini bossie na początku, golasie z kataną, zginąłem do tej pory najwięcej bo z 30 razy. W końcu za podejściem na drugi dzień, po przymusowej przerwie na weekendowe picie, padł za pierwszym razem co postanowiłem nawet uwiecznić dla potomności.

Opublikowano

Mam pytanie.

Na początku gry spotykamy gościa w celi która jest zamknięta kluczem, daje nam pierścien który trzeba przekazać jakiejś babce, gdzie ona się dokładnie znajduje?

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie.

Na początku gry spotykamy gościa w celi która jest zamknięta kluczem, daje nam pierścien który trzeba przekazać jakiejś babce, gdzie ona się dokładnie znajduje?

Dokładnie tam, gdzie koleś Ci mówił, czyli w wiosce pod murami zamku, czyli w wiosce nieumarłych.

Lorettę znajdziesz zaraz przy pierwszym ognisku...

A dokładniej, jej kość... Bidulka nie żyje już. Pokaż kość złodziejowi, będzie czekał w firelink.

EDIT

(pipi)A KTO ZMIENIŁ LORE na srol XDDD

Edytowane przez Rayos
  • Plusik 1
Opublikowano

http://www.giantbomb.com/profile/ltsquigs/blog/dark-souls-3-breaking-the-tank/113034/

No to From nie popisało się w tym temacie. A chciałem tanka zrobić sobie :/

Widać tego efekty w pvp gdzie praktycznie każda broń stunuje na taką samą ilość hitów, niezależnie od tego jaki armor nosimy. Na reddicie ktoś to dobrze podsumował, że wygląda jakby From włączyło poise tylko w momencie ataku a w defensywnie jest wyłączone.

Opublikowano

dusze wymieniasz na bron albo spella u typa w swiatyni co siedzi na tronie, ja wymienilem swoja na spella. trzeba w grze sie spotkac i z tego co wiem rzucasz na ziemie ;p ale moze ktos potwierdzi