Skocz do zawartości

Dark Souls III

Gość mate5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Papież to pontyfik

Wy mówicie chyba o biskupach ;-)

Pontiff to biskup a sobór watykanski to diakoni i tam jest papież hehe Edytowane przez _Be_
Opublikowano

W miarę pozwiedzałem Undead Settlement, zatłukłem pod koniec Vordta młodszego i dostałem się do Road of Sacrifices bodajże, nie jestem pewien czy dobrze nazwę pamiętam czy przekręciłem czytając temat i zapamiętując coś niewłaściwego... Spotkałem też Bazuso i ten mały event z nim zrobiłem, wlazłem też na wierzę wtłuc temu miotaczowi oszczepów i trochę się zdziwiłem jego reakcji... Bić czy nie?

No i jedyny boss jakiego tam znalazłem to drzewiec, coś ominąłem?

Opublikowano

Jak zeskoczysz na dół do rowu ze szczurami, stamtąd już znajdziesz drogę. 

rowu? chodzi ci o ten tunel, gdzie na końcu jest mimik, a potem zeskakuje przez dziurę w suficie gang bazyliszków? tam już wszystko zwiedziłem, a dalej nie wiem jak można się dostać na ten daszek - była pod nim jaszczurka dropiąca twinkling titanite

Opublikowano

tylko idziesz w lewo do kościoła a nie w prawo na bagna

mówimy o lokacji Ofiarna Droga? Mam polską wersje, a te tłumaczenie jest jakieś lipne.  

W lewo czyli tam gdzie miedzy innymi latają potwory z krzyżem na plecach? Chodziłem tam już kilka razy

Opublikowano

Drugi koniec tego tunelu, czyli pewnie droga którą się do niego dostałeś. Popatrzysz w dół i zobaczysz sporo szczurów, można tam zeskoczyć tylko uważaj bo idzie stracić sporo hp. 

no to tam na dole już byłem, bo jakoś musiałem zabić tego giganta, mam tam pomieszczenie z mimikiem z jednej strony, a z drugiej wąskie przejście do windy i tyle

Opublikowano

mówimy o lokacji Ofiarna Droga? Mam polską wersje, a te tłumaczenie jest jakieś lipne.

W lewo czyli tam gdzie miedzy innymi latają potwory z krzyżem na plecach? Chodziłem tam już kilka razy

Tak tam, musisz znaleźć bossa Crystal sage i jak go zaje.biesz to będziesz miał dostęp do katedry.

Zmień sobie dash na angielski to będziesz miał grę po angielsku :cool:

Opublikowano

Tak, mówimy o ofiernej drodze, sam gram w polską wersję :) skocz do ogniska zwanego bodajże lasu ukrzyżowań czy jakoś tak, obróć się o 180* względem dużego kraba na wodzie, przejdziesz dosłownie 5 sekund prosto i wchodzisz do budynku. tam nie ma żadnych ukrzyżowanych, tylko parę zwykłych mobków. paru ukrzyżowanych chodzi dookoła tego budynku, więc może siętam kręciłeś nawet ale nie pomyślałeś, żeby wejść do środka :) 

Opublikowano

Drugi koniec tego tunelu, czyli pewnie droga którą się do niego dostałeś. Popatrzysz w dół i zobaczysz sporo szczurów, można tam zeskoczyć tylko uważaj bo idzie stracić sporo hp. 

no to tam na dole już byłem, bo jakoś musiałem zabić tego giganta, mam tam pomieszczenie z mimikiem z jednej strony, a z drugiej wąskie przejście do windy i tyle

Tam gdzie mimik jest drabina z prawej strony pomieszczenia. ;)

• Plusik 1
Opublikowano

to tego bossa rozwaliłem już dawno, jak ta lokacja z lalką będzie po polsku? może już tam byłem tylko jej nie zebrałem 

Ale byłeś w katedrze? po drodze masz kryształowego czarodzieja, ale musisz isc dalej do katedry pokonać sobór papieski. jak ich pokonasz, to dostajesz lalkę.

Opublikowano

Ta gra :obama: Pytanko - przydaje się potem parry? Bo od czasu rycerzyków z początku to właściwie rol + backtab wystarcza żeby ogranąć 90% towarzystwa.

Opublikowano

Ta gra :obama: Pytanko - przydaje się potem parry? Bo od czasu rycerzyków z początku to właściwie rol + backtab wystarcza żeby ogranąć 90% towarzystwa.

jak umiesz robić to tak, a jak nie umiesz, to nie. small shield ma większe okno, normal ma większe. a największe mają buckler i target shield - najlepsze tarcze do parowania. katany mają parry w stance, ale nie tak dobre jak z małych tarcz

Opublikowano

parry pomaga z tym bossem, którego niektórzy nazywają papiezem. jego pierwszy atak można sparować (co jest dość łatwe akurat) i sobie mega ułatwić potyczke z samego startu, pozbawiając go ponad 1/4 life.

Opublikowano (edytowane)

dla mnie tancerka była najlepszym bossem, walka świetnie zbalansowana, nie za latwa, ale i nie przegięta, mega skilowa, do ogarnięcia na chłodno. trzeba było z nią poprostu pięknie zatanczyć :) abyss watcher drugi w kolejności, bardzo przyjemna i porządna potyczka. za to dragon slayer armour i nameless king to był dla mnie niesprawiedliwy ból w okolicach dolnej części pleców.

Edytowane przez Andżej
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Tancerka i Abyss Watchers - pełna zgoda. Jedne z najlepszych walk.

Dragonslayer padł u mnie za drugim, bo otrzymał pomoc w pierwszym podejściu, czego się nie spodziewałem.

Wciąż jednak mam przed sobą m.in. kalekiego księcia i NK.

Edytowane przez Bigby