Skocz do zawartości

Dark Souls III

Gość mate5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ależ ta franca Tancerka kosztowała mi nerwów! :obama:  Zmarnowałem na nią bodaj osiem Żarów, zanim ją uglebiłem. Za to dla odmiany Oceiros to cienias jakich mało. Padł za pierwszym podejściem jak kawka.

Wracając do Tancerki...Będąc już u kresu wytrzymałości postanowiłem w pewnym momencie skorzystać z pomocy innych graczy, których znaki przyzwania widziałem przed wejsciem do niej. Klikałem weń kilkanaście razy i za każdym razem dostawałem komunikat,że nie udało się przyzwać ducha. Jaka może być tego przyczyna?

W końcu sam ją zaciukałem.

Opublikowano

Przyczyną może być to że np ktoś wcześniej przywołał tego gracza a Ty widziałeś jeszcze jego znak. Może też być problem z natem itp.

Co do samej tancerki to ja po Yhormie od razu ją ubiłem. Aż sam się dziwiłem że mi się udało z mniejszą ilością estusów.

Opublikowano

Przyczyną może być to że np ktoś wcześniej przywołał tego gracza a Ty widziałeś jeszcze jego znak. Może też być problem z natem itp.

Co do samej tancerki to ja po Yhormie od razu ją ubiłem. Aż sam się dziwiłem że mi się udało z mniejszą ilością estusów.

Tez podejrzewam, ze moze to byc to :frog: Mam NAT zamkniety, pomimo wielokrotnych prob jego otwarcia. Juz sobie odpuscilem. W niektorych grach to przeszkadza (jak najwyrazniej widac widac w DS3), a w innych zupelnie nie jak w CoD.

Wracajac do Tancerki...Wydaje mi sie, ze problem z nia moga miec postacie nastawione na nawalanie z krotkich broni, takich jak np toporek. Wowczas ze wzgledu na krotki zasieg trzeba podejsc pod bossa bardzo blisko, a ona skwapliwie łapie delikwenta i nabija na swoj miecz :/ Oczywiscie unik pomaga, ale ulamek sekundy spoznienia i nieszczescie gotowe :blush:

Opublikowano

Ja tam biegam teraz z exile greatsword oraz dark sword na szybkie starcia pve. Zamierzam się pobawić bkgs lub profaned. Tylko nie wiem czy na te miecze iść w quality czy jednak bardziej str? Jak ktoś się orientuje to prosiłbym o podanie jakiegoś przykładowego builda pod GS grając knightem.

Opublikowano

Knight najlepsza wyjściowa klasa pod quality builda więc idź w ten build - więcej broni będziesz mógł używać, a profaned i BKGS bardzo dobrze się sprawdzają w qualitybuildach. W STR warto dawać tylko dla tych naprawdę ogromnych broni typu Fume.

• Plusik 1
Opublikowano

Ja biegam z bkgs i mam quality biulda. Na pvp jak i pve sprawdza sie bajkowo. A quality jak to quality po 40 str i dex. Okolo 30 w wytrzymalosc,10 inteligencja i zdrowia reszta :) set taki jaki sie podoba oby ponizej 70%. Bossow mocny atak po stompie niszczy :)

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Knight najlepsza wyjściowa klasa pod quality builda więc idź w ten build - więcej broni będziesz mógł używać, a profaned i BKGS bardzo dobrze się sprawdzają w qualitybuildach. W STR warto dawać tylko dla tych naprawdę ogromnych broni typu Fume.

Najlepsza klasa pod quality i Profaned GS to warrior, wiem bo sprawdzałem przed robieniem buildu pod właśnie Profaned GS.

Edytowane przez Jerome
Opublikowano (edytowane)

Bzdura. Pure Quality na 125 lvl idealnie miesci sie dla klasy Warrior. Knight traci 5 leveli. Czyli to co mam na 125 - Ty swoim Knightem osiagniesz na 130.

Polecam sprawdzic na mugenmonkey.

Edytowane przez Jerome
Opublikowano

Możliwe, że jest jak piszesz ale to i tak 4 pkt z tych 5 są w luck także 1 pkt nie czyni Knighta słabszym QB. 

No ale sprawdziłem i tak nie jest ale nie chce już mi się pisać i dyskutować o tym 1 czy 5 pkt które na nic nie wpływają.

No dobra:

Knight zaczyna na 9 lvlu i ma rozdysponowane 98 pkt w statystyki, a warrior zaczyna na 7 lvlu i ma rozdysponowane 96 pkt. czyli nie ma różnicy w pkt żadnej - idą równo. Czyli Knight nic nie traci, a zyskuje 4 pkt z luck które ma np w attunement, a to chociaż więcej punktów FP na używanie skilli.

Opublikowano

Jeżeli to jest celem to tak. I można też dodać, że knight ma zmarnowane punkty w VIT. Ale np dla mnie nie są zmarnowane bo noszę trochę cięższą zbroję(średnią) i lubię machać maczugami i celuje w 40 vig 40 str i 40 dex co nadal jest quality buildem. 

Opublikowano (edytowane)

Preferencje. Ja mam 10 Vig i starczy mi na wyglad jaki chcialem, by sie turlac jak trzeba. Kaptur Ksiecia, Rekawice i spodnie Black Knighta, goly tors. Do tego Profaned GS i Parrying Dagger. Starczy jeszcze na tors, bo sprawdzalem, wiec z tym jest bardzo, bardzo ok. 40 Vig to jak na czolg :D

EDIT: W PL wersji jest podobno zmieniony VIG z VIT.

Edytowane przez Jerome
Opublikowano

Logicznie patrząc to vigor powinien odpowiadać za udźwig.

Serio na pvp wystarczy tak mały udźwig? Bo chciałbym też żeby builda był pod kolejne ng a tam lepszy armor się przydaje.

Opublikowano

Zalezy od stylu gry. Mi wystarczy, bo daje idealnie tyle udzwigu by idealnie miescic sie z szybkimi rolkami jesli ubiore stroj jaki chce i wezme bron jaka chce. Zawsze idealnie pod siebie obliczam.

Tutaj mozecie sprawdzac wszystko i sobie zaplanowac. www.mugenmonkey.com