Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Nie wiem ja mam tylko konto na Tajwan i tam takiego nie ma. Cytuj
McDrive 3 094 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Pierwszy boss drugiego dodatku i oczywiście dwie fazy :| Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Co ten gejl odpierdala w 3 fazie... Pociskam do tego momentu praktycznie bez hita a potem mnie robi jak chce. (pipi)any... Cytuj
messer88 6 462 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Skojarz że łatwo się w(pipi)ać na te smugi co zostawia mieczem i peleryną i trzeba dokładnie dusić rolki, u mnie sprawnie poszło jak się do tego dostosowałem. A jak Midir? Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Midir - szybko mnie ogarnął - zostawiłem sobie go na deser - już widzę że będzie ciężko. Poprzednich dwóch bossów to rozjechałem praktycznie za 2-3 razem. A tak btw - w tej drugiej walce to jak to działało? Walczyliśmy z kim? bo wydaje mi się że to nie był npc tylko gracz jak my. Cytuj
messer88 6 462 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Jak grasz online to inny gracz, offline npc. Walkę można sobie resetować poprzez purging monument. IMO ta walka w obu wersjach, to najsłabszy element z tego dlc. Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Racja, słaba opcja i nie wiem czy chcę to powtarzać a ty Midira pocisnąłeś? Cytuj
messer88 6 462 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Po parunastu podejściach na razie odpuściłem, dawno się taka ściana nie trafiła. Podejrzewam że respec może być potrzebny bo często mnie oneshotuje. Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Fak, to ja poewnie też się odbiję jak od ściany. Na razie raz próbowałem i nie wyglądało to za ciekawie. Ma w (pipi) hp lata jak po(pipi)any nie da się go trzymać na krótkim dystansie. Cytuj
McDrive 3 094 Opublikowano 9 kwietnia 2017 Opublikowano 9 kwietnia 2017 Midir jest powalony. Ostatni przeciwnik nie był problemem, bo walka była uczciwa i człowiek wie czemu obrywa. Tego smoka chyba sobie odpuszczę, bo wali tak, że zabija jednym lub dwoma ciosami, ma nienormalne ataki dystansowe ogniem i zwalone hitboxy. Do tego dochodzi pasek zdrowia jak z Lizbony do Warszawy. Cytuj
xtomashx 162 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Save ze zwykłej wersji będą działać z GOTY? Bo planuję zakupić i nie chce mi się wszystkiego robić od nowa :) PS: Gdzie teraz najtaniej znajdę wersję GOTy na ps4? Cytuj
messer88 6 462 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Pewnie będzie jak z Bloodbornem goty i save będzie działał z małą pomocą lub już bez niej, ale warto mieć na uwadze że np save z jedyneczki już nie były kompatybilne z wersją prepare to die. Zawsze zostaje jeszcze kwestia przelevelowanej postaci do atakowania obu dodatków, więc IMO warto sobie zacząć grę na nowo. Cytuj
messer88 6 462 Opublikowano 14 kwietnia 2017 Opublikowano 14 kwietnia 2017 Sorry za posta pod postem, po tygodniu przerwy wróciłem wczoraj do midira i wyrwałem chwasta. Po nauczeniu się czego i jak unikać można powiedzieć że ten boss jest w sumie łatwy :) Jak ktoś ciekaw daję tipy w spoiler zdecydowanie trzeba być jak najbliżej midira, ataki dystansowe ma groźniejsze (kula disko w drugiej fazie to często oneshot), najlepiej biegać pod nim w kierunku ogona, czekać aż się obróci (pipi)nąć go raz w łeb i powtarzamy. Gdy stanie na tylnich łapach odbiegamy przed niego, skończy ziać ogniem znowu można go pogłaskać po głowie i myk pod niego. Generalnie granie na dystans to proszenie się o w(pipi), a trzymanie blisko daje sporo możliwości żeby go prać po łbie, co zresztą zadaje mu dość sensowny dmg i pod koniec można mu (pipi)nąć pięknego krytyka za jakieś 4k hp:) Polecam tylko wyposażyć się w jakąś broń o sensownym zasięgu i w miarę szybką (u mnie black knight glaive się elegancko sprawdził) i zajarać się po starcie drugiej fazy, jakby odleciał za daleko i odpalał lasery. No i trzeba grać bez locka, w ogóle się nie przydaje i tylko przeszkadza. Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 15 kwietnia 2017 Opublikowano 15 kwietnia 2017 Ja na chwilę obecną robię przerwę. Gej padł ale midir to inna bajka. Kamera z(pipi)ana bez locka nie umiem za bardzo bo mi (pipi) za ekran. Biorę się za niera :) 1 Cytuj
McDrive 3 094 Opublikowano 15 kwietnia 2017 Opublikowano 15 kwietnia 2017 W pierwszej fazie już zaczynam ogarniać Midira, ale w drugiej ma trochę większego rage-a i już nie atakuje płomienio-laserem w ziemię na średnim dystansie, który to atak był najlepszym otwarciem do walenia go po papie. Grunt, że jest postęp i zabieram mu ponad połowę paska życia. Cytuj
messer88 6 462 Opublikowano 16 kwietnia 2017 Opublikowano 16 kwietnia 2017 To już z górki, w drugiej fazie dostaje tylko nowe ataki dystansowe i ten "wybuch" który mocno sygnalizuje. Cytuj
McDrive 3 094 Opublikowano 16 kwietnia 2017 Opublikowano 16 kwietnia 2017 To już z górki, w drugiej fazie dostaje tylko nowe ataki dystansowe i ten "wybuch" który mocno sygnalizuje.Ano przed chwilą padł :PW drugiej fazie najlepszy moment na atakowanie Midira jest gdy strzela laserem. Jak uda się podbiec do jego lewej nogi to masz kilka sekund na ataki. Najtrudniejsze jest ominięcie pierwszego promienia idącego w twoją stronę. Cytuj
xtomashx 162 Opublikowano 17 kwietnia 2017 Opublikowano 17 kwietnia 2017 Orientuje się ktoś czy w edycji goty dodatki są na płycie jak w poprzednich grach od from? Bo gdzie czytałem że są w formie kodu. Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 19 kwietnia 2017 Opublikowano 19 kwietnia 2017 I ma jedną z najszkaradniejszych soulsowych okładek ever... meh :/ Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano 19 kwietnia 2017 Opublikowano 19 kwietnia 2017 O niej właśnie piszę. Serio, nie wiem jak można wybrać tak ujowy art... Kolorystyka, napis walnięty na środku i pustka w tle - fuuuuuu. Cytuj
messer88 6 462 Opublikowano 19 kwietnia 2017 Opublikowano 19 kwietnia 2017 Japońska jest kozak, zastanawiam się żeby sobie taką ogarnąć dla samej okładki właśnie, a tam jeszcze full OST i jakiś plakat mają. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 19 kwietnia 2017 Opublikowano 19 kwietnia 2017 O niej właśnie piszę. Serio, nie wiem jak można wybrać tak ujowy art... Kolorystyka, napis walnięty na środku i pustka w tle - fuuuuuu. Akurat art nie różni się za dużo od podstawki, kolorystyka jest fajna. Tylko ten nieszczęsny napis :[ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi