standby 1 725 Opublikowano 8 stycznia 2022 Opublikowano 8 stycznia 2022 Jeszcze jedno pytanie teraz na to uwagę zwróciłem. Powiedzcie mi czy te + 22 przy tym 95 to jest dmg jaki uzyskuje ze skalowania umiejętności ? Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 9 stycznia 2022 Opublikowano 9 stycznia 2022 Taki stary jestem a taki glupi:-( wybrałem sobie na klasę startowa assasina i widzę że jest coś nie tak :-( w czasie gry pomyślałem aby zrobić mace build ale kur.wa chyba już się nie da:-( Cytuj
Ukukuki 7 011 Opublikowano 9 stycznia 2022 Opublikowano 9 stycznia 2022 Klasa postaci nie ma dużego znaczenia. I tak jak dojdziesz do świątyni możesz zrobić sobie reset postaci. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 9 stycznia 2022 Opublikowano 9 stycznia 2022 No ale reset jest do bazowych statysyk danej postaci, a assasin ma je fatalne:-( Zacząłem grać w nowa bodajze warriorem (ten co ma najwięcej strengh na starcie) I idę jak przecinak. Prolog wraz zmurami lothric padły w dwie godz, podropilem trochę titanitow I ulepszyplem buławe do +3 plus dałem zaklnalem kamieniem czystości. Nie skaluje mi się co prawda ale ma dmg fizyczny 224 obecnie <3 ❤ wydropilem tez cały set rycerzy lothric i pędzę dalej :-) vordt i reszta talatajstwa poszła na 1 raz. Gra się cudownie. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 9 stycznia 2022 Opublikowano 9 stycznia 2022 W dniu 6.01.2022 o 22:44, standby napisał: Kupiłem grę w edycji deluxe aby ograć w końcu dodatki I zacząłem gierkę od początku. Dopiero co skończyłem bloodborne i DS3 jest dużo trudniejszy od BB. Możliwe że dodatki podniosły poziom trudności trudności w pierwszej lokacji dostawałem wpjerdol aż niemiło. Z tym lamusem Vordtem się męczyłem z 20 razy xd Mam nadzieję że przez to że biegłem z uchikigatana, teraz biegam z rapierem i jest lepiej.... Dodam że ds3 skończyłem jakieś 2 lata temu i wydaje mi się że było łatwiej i szybciej. Aha i parowanie, w porównaniu do BB jest tu makabrycznie trudne nie da się powtarzać vordta 20x.....miałeś zamknięte oczy ? pad ci się rozładował ? 4 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 9 stycznia 2022 Opublikowano 9 stycznia 2022 Xd Miałem chujowa broń i postać 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 12 stycznia 2022 Opublikowano 12 stycznia 2022 kurwa juz zapomnialem jaka zjebana lokacja jest twierdza farrona, gdzie jest rusted iron ring kurwy z FS?! Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 12 stycznia 2022 Opublikowano 12 stycznia 2022 nie ma ale jest myk na szybsze poruszanie się po bagnach - weapon art dla broni z kategorii noże - quickstep. zużywa focusa ale można tego używać nawet przy zerowym focus. po prostu spamujesz i przemieszczasz się znacznie szybciej... 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 12 stycznia 2022 Opublikowano 12 stycznia 2022 No w chuj sie przyda bo mi te pierdolone bazyliszki robią gangbanga non stop Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 12 stycznia 2022 Opublikowano 12 stycznia 2022 @standby, Czytam twoje posty i nóż mi się w kieszeni otwiera. Jesteś małolatem, czy jak. Skończ do cholery z tymi bluzgami. Czy tu jest jakaś moderacja? 2 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 12 stycznia 2022 Opublikowano 12 stycznia 2022 Lol To nie teatr ani operetka mój drogi. Każdy kto grał w soulsy wie jak owa gra potrafi wyprowadzić z równowagi. 1 Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 12 stycznia 2022 Opublikowano 12 stycznia 2022 (edytowane) Mam calaka z każdego możliwego "Soulsa". Do dzisiaj nie bluzgam, Zewrzyj poślady i nie bądź cipą Edytowane 18 stycznia 2022 przez anarom_pl 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 13 stycznia 2022 Opublikowano 13 stycznia 2022 Wczoraj pokonałem abbys watchers, Boże jaka ta walka to jest Najlepsza walka i najlepsza muzyka w całej grze 1 Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 13 stycznia 2022 Opublikowano 13 stycznia 2022 najlepsza jest Fredzia Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 15 stycznia 2022 Opublikowano 15 stycznia 2022 moim faworytem, jeśli mówimy o wszystkich aspektach "świetnego bossa" jest.... Spoiler gael jeśli tylko z podstawki, to... Spoiler lorian & lothric 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 11 lutego 2022 Opublikowano 11 lutego 2022 Zabiłem nameless Kinga, kurwa te autocelowanie to FS mogliby poprawić, bo samo przeskakiwali albo na smoka albo na króla podczas drugiego etapu robił taki swój atak co się wznosił do góry i wtedy traciłem go z celownika i dostawałem Boksa:( no słaba ta kamera w tej grze o hitboxach nie wspomnę. ciekawe jak to będzie w elden ring bo zapowiadają wiele dużych przeciwników. Jak nie poprawia kamery i celowniczka to czuję że sprzedaż padów gwałtownie wzrośnie Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 12 lutego 2022 Opublikowano 12 lutego 2022 Siema, proszę o poradę. Chcę zrobic sobie fajny Faith build uniwersalny do Pvp oraz Pve. Zrobiłem coś takiego( zmodyfikowałem postać u Rosarii) ale nie jestem zbyt zadowolony, przedewszystkim pomimo duzego Faitha i pierścienia wzmacniającego cuda moje czary nie zadają za dużo obrażeń i np w tej smoczej lokacji przeciwnicy loja mnie jak psa. Co byście tu zmienili? Używam buławy blyskawic plus 10 (myślę czy nie zmienić na lothric knight sword bo się skaluje aż z S) amor mogę zawsze zmienić ale Amor oczywiście do wymiany Cytuj
mark13 0 Opublikowano 15 lutego 2022 Opublikowano 15 lutego 2022 Witam mam problem z bose i potrzebuje pomocy w malowanym świecie ariandy Proszę o pomoc Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 18 lutego 2022 Opublikowano 18 lutego 2022 W dniu 15.02.2022 o 19:37, mark13 napisał: Witam mam problem z bose i potrzebuje pomocy w malowanym świecie ariandy Proszę o pomoc Z którym bosem? Z siostrą Friede? Właśnie z nia walczyłem i mnie zabiła xd nie wiem jak unikać tych ataków jak jest niewidzialna Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 18 lutego 2022 Opublikowano 18 lutego 2022 Biegaj to ja znajdziesz, słyszysz dźwięk jak charguje atak to uciekaj. Lej ją agresywnie bo ma zero poise. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 18 lutego 2022 Opublikowano 18 lutego 2022 Akurat ten boss jest bardzo wrażliwy na magię. Można sobie wyzerować statsy (na YT są filmiki jak zrobić to za free) i tak ją podejść. Mniej dobrym sposobem, ale może styknąć, jest atakowanie jej z dystansu łukiem. @mark13 - potrzebujesz rady, czy pomocy online? Jak coś, to mogę odpalić plejaka, zgadamy się i ogarniemy babę. Ja robię ją magią. Aktualnie mam level ponad 300 na jakimś NG+++ i nie muszę specjalnie resetować statsów. Spoiler Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 19 lutego 2022 Opublikowano 19 lutego 2022 W dniu 15.02.2022 o 19:37, mark13 napisał: Witam mam problem z bose i potrzebuje pomocy w malowanym świecie ariandy Proszę o pomoc Udało mi się zabic ta kurwę. Nie była taka trudna aczkolwiek jak zobaczyłem że ma 3 formę to zdębiałem xd Cytuj
mario10 530 Opublikowano 3 marca 2022 Opublikowano 3 marca 2022 Muszę przysiąść i obczaić powoli świat i podstawy mechaniki tej gierki. Od BB się odbiłem kupiłem edycję z dodatkiem zobaczymy jak mi siądzie DS3 1 Cytuj
mario10 530 Opublikowano 17 marca 2022 Opublikowano 17 marca 2022 Jestem po pierwszych kilku godzinach i szczerze mam mieszane uczucia. Pobiegałem trochę po zamku początkowym, doszedłem do kapliczki zjednoczenia i teraz biegam po piętrach tego zamczyska z ziejącym smokiem. Widać, że gra ma trochę lat choć From nie robi dopasionych gier graficznie ale świat jest ok. Tak wziąłem się od 3 części, ale mimo wprowadzenia niewiele zrozumiałem o co chodzi w grze i jaki jest jej cel poza powrotem władców na tron. Wiem, że fabuła nie jest do końca jasna i trzeba ją odkrywać w trakcie gry. Ale największy zarzut to walka. Po ograniu takich tytułów jak Sekiro czy oba Nioh ta walka wydaje mi się taka archaiczna, wolna. Na początkowych lokacjach próbowałem parowania i riposty no może kilka razy mi się udało. Noby wyjaśniam szybko, ale jak już wyskoczy rycerz z tarczą i dużym mieczem to wyjaśnia mnie momentalnie lub ten mnich czy coś co zmienia się potwora. Miota mną jak szmatą Problem mam na razie z walką bo tak jak piszę dla mnie mało dynamiczna i nie wiem czy blokować czy się turlać, ale oczywiście nie składam broni i jeszcze trochę popykam zanim odpuszczę. Może akurat coś zaskoczy i wsiąknę na długo. Może soulslike jest dla mnie lepsze niż same soulsy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi