Nyu 771 Opublikowano 17 marca 2022 Opublikowano 17 marca 2022 Ciesz się, że nie spróbowałeś od DkS1, 2 lub Demon's Souls. Tam jest niezłe slo-mo. No po Sekiro i Niohach ciężej cieszyć się Soulsami. Soulsy to uczta dla fanów RPG i entuzjastów przepięknego designu, ale walka (podobnie jak w Elden Ring) jest wręcz upośledzona w porównaniu do tych bardziej dynamicznych gierek. Nawet The Surge ma lepszą walkę, nie wspominając o Bloodborne. Poza tym - są to super gierki z fajną eksploracją niesamowitych światów. Przejdź sobie chociaż po zamku jedną następną lokację przed podjęciem decyzji. Co do fabuły, to nikt, kto nie szpera w sieci, nie rozumie jej bardziej od Ciebie, więc luz. Cytuj
mario10 519 Opublikowano 17 marca 2022 Opublikowano 17 marca 2022 Wiadomo, że nie odpuszczę na razie i jeszcze trochę pochodzę i powalczę. Faktycznie ta dynamika starć jest taka sobie. Z drugiej strony sobie myślę czy nie jest to kwestia przestawienia się i jak trochę dłużej pogram to po prostu się przyzwyczaję Cytuj
mario10 519 Opublikowano 17 marca 2022 Opublikowano 17 marca 2022 (edytowane) Pobiegałem trochę po tym zamczysku i jakby lepsza ta rozgrywka się robi. W ogóle nie wykorzystuje na razie many tylko mieczyk i tarcza i szlifuje walkę, oczywiście co jakiś czas mnie jakiś większy rycerzyk wyjaśnia ale nie poddaję się A powiedzcie mi te kawałki titanium do ulepszenia broni warto wydawać na bieżąco czy małe jest tego w świecie gry i lepiej oszczędzać na jakąś lepszą broń? I co robić ze znalezionym ekwipunkiem, który jest słaby można go gdzieś spieniężyć czy coś bo u kowala nie znalazłem żadnej opcji? Edytowane 18 marca 2022 przez mario10 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Titanium wydawaj na bieżąco. Nie ma sensu ich chomikować. Dopiero przed użyciem sztaby tytanitu się zastanów. Stary ekwipunek możesz sprzedać u tej babeczki w kaplicy:) 1 Cytuj
mario10 519 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 No właśnie pobiegałem i odkryłem w tej kapliczce, że są inne postaci jeszcze jakiś handlarz czy ktoś taki , odblokowałem windę, która zaoszczędza sporo drogi w tym zamczysku. Chyba powoli wsiąkam w ten świat 1 Cytuj
mario10 519 Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 Panowie mam pytanie o sterowanie bo nie mogę nigdzie tego znaleźć. Jak mam tarczę w lewej ręce to żeby wykonać ten silniejszy cios przytrzymuję L2 i jazda, ale jak dałem drugą broń w moim przypadku łuk to nie umiem odłożyć broni żeby trzymać miecz w dwóch rękach. Da się w ogóle bo on mi cały czas zmienia tarczę na łuk i tak w kółko, dopiero jak łuk usunę to mogę odłożyć tarczę tak to działa? Cytuj
mario10 519 Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 Sprawdzę bo kombinowałem, ale jakoś na to nie trafiłem. Dzięki Cytuj
mario10 519 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 (edytowane) Panowie pytanie o przeszukiwanie lokacji. Wiadomo, że dróg jest sporo w każdej lokacji i staram się lizać ściany i wszędzie dotrzeć, ale mam pytanie odnośnie lokacji, do których nie mogę dojść. Teraz przeszedłem lokację osada nieumarłych. Załatwiłem bossa i teraz poszedłem przez taki mostek gdzie nad przepaścią siedzi jakiś gość/stwór z młotem i koło niego jest rozpadlina i nie mogę tam zejść, jak zeskocze z klifu to ginę, a jak tam połażę to są tam na dole jakieś drzwi, podobnie jak idę dalej są wrota ogromne do wierzy i po lewej są drzwi zamknięte, w lokacji gdzie walczę z dużym szczurem też są drzwi zamknięte i za cholerę nie mogę znaleźć wejścia. Pytanie jest takie czy jeśli jestem w tej lokacji to w niej gdzieś jest zejście, ukryte przejście czy są sytuacje gdzie w kolejnych lokacjach mogą się znajdować przejścia do tych niedostępnych miejsc? Gra mi się świetnie, choć jakoś powoli idzie rozwój postaci, poziom mam chyba 32 włożyłem większość w wigor, a i tak biegam z początkowym ekwipunkiem bo wszystko dla mnie za ciężkie Edytowane 28 marca 2022 przez mario10 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 Jak chcesz iść dalej to musisz wejść do wieży i zjechać na dół. Tam na pewno można było do tych drzwi że szczurami kupić albo dostać klucz:D nie pamiętam niestety gdzie się znajdował:) Jaki tam jest przeciwnik z młotem? Cytuj
mario10 519 Opublikowano 29 marca 2022 Opublikowano 29 marca 2022 To nie przeciwnik siedzi tylko nad krawędzią i coś gada, że niewiasta się nie nadaje Ale wczoraj tam połaziłem i nie znalazłem zejścia tam na dół. Pobawiłem się tą windą i znalazłem tego "michellina" i taką jakby ukrytą lokację z demonem ogniowym, a jeszcze wpadłem na walkę z rycerzem za zamkniętymi drzwiami w piwnicach wierzy Lotric. No coś tam jeszcze poodkrywałem, ale do niektórych miejsc nie mogę dotrzeć może za jakiś czas zerknę do jakiegoś poradnika na yt i zobaczę co pominąłem. Wczoraj połaziłem po takiej toksycznych bagnach i muszę przyznać, że bawię się co raz lepiej 1 Cytuj
mario10 519 Opublikowano 30 marca 2022 Opublikowano 30 marca 2022 (edytowane) Sam się czasem z siebie śmieję w duchu bo mimo iż staram się lizać ściany to jakimś sposobem pominąłem ostatnio bossa w ruinach w lokacji ofiarna droga. Takiego czarodzieja. Na prawdę sporo można przeoczyć w tej gierce i to w sumie nie ma chyba wpływu na całość gry. Chociaż później jest katedra głębin więc pewnie i tak bym przez niego przeszedł. Chyba lepiej jakby była mapa, taka którą trzeba odkryć ale wówczas miała by jakieś granice. Jako, że to pierwsze moje soulsy kręcę się trochę w tych wszystkich przedmiotach, które znajduję, nie wiem czy uczyć się piromancji, kiedy gadać z npcami, ale jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tą grą. Kiedyś się odbiłem od bloodborne, może kiedyś wrócę tutaj gra mi się doskonale i jest bardzo zadowolony z zakupu. Trafiłem wczoraj na śnieżne pole i niestety nie dla psa kiełbasa dostaje baty jak mnie dojadą grupą ale teraz doczytałem, że to już jeden z dodatków więc będę musiał tam wrócić w późniejszym terminie. Czarodziej dostał klepy, teraz otwarłem wrota na bagnie i lecę do kolejnego bossa Edytowane 30 marca 2022 przez mario10 Cytuj
Ken Adams 276 Opublikowano 30 marca 2022 Opublikowano 30 marca 2022 W śnieżnym DLC jest wpierd*l dobry, lepiej tam iść dopakowanym bykiem. Skoro spotkałeś już Michellina to chyba masz już Irithyll straight sword? Polecam mocno wypróbować. Ja na NG+3 latałem z dwoma i to było piękne. Uwielbiam bossów z tej gry. Najlepiej zaprojektowani bossowie jakich widziałem w życiu to ci z DSiii. Sulyvahn 2 Cytuj
mario10 519 Opublikowano 30 marca 2022 Opublikowano 30 marca 2022 Kawałek tylko tego śnieżnego pola przeszedłem i spoko ich leje jak są pojedynczo, ale jak uaktywnią się drzewa i watah wilków to Z Miszelinkiem biegałem, ale chyba miecza mi nie dał jak sklepaliśmy ognistego demona to się nawalił i poszedł spać Z tym ekwipunkiem to jest dziwna historia bo ja nadal biegam z podstawowym mieczem, co prawda ulepszyłem go do +3 ale nic lepszego nie znalazłem nawet spoko też jest ten lodowy, ale fizyczne ma mniejsze niż mój. Ogólnie dużo pakuje w wigor ale i tak jestem z udźwigiem w granicy 60-70% i tego pilnuję bo jestem za słaby. Bossowie w tej grze są świetni co prawda miałem kilku dopiero, ale z reguły co lepsi przeciwnicy są duuuużymi bykami i powoduję uczucie, że jestem przy nich pionkiem Cytuj
Ken Adams 276 Opublikowano 30 marca 2022 Opublikowano 30 marca 2022 Ten miecz to nie od Onion knighta ale od potworka, który blokuje wyjście przez drzwi do leśnej krainy z krabami. Ma efekt frostbite więc jeśli mówisz lodowy to będzie chyba ten warto iść się bić z tą bronią bo kosi mocno 1 Cytuj
mario10 519 Opublikowano 30 marca 2022 Opublikowano 30 marca 2022 A to, to to mam go ale podbity mój standardowy miecz ma sporo więcej fizycznych niż on. Ale używam go co jakiś czas. Jak mówisz, że dobrze kosi to wierzę na słowo i spróbuję go ulepszyć u kowala. Dzięki za radę Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 30 marca 2022 Opublikowano 30 marca 2022 Z jakim mieczykiem dokładnie biegasz? Jak się nazywa? DMG to nie wszystko w tej grze, moveset jest bardzo bardzo ważny. Cytuj
mario10 519 Opublikowano 31 marca 2022 Opublikowano 31 marca 2022 (edytowane) W sumie z takim podstawowym Szeroki Miecz ulepszony do +3, a drugi to jest właśnie Irythyllski prosty miecz +2 i na razie z tymi dwoma śmigam nic lepszego na razie nie znalazłem Wlazłem do jakichś Kkatakumb są tak rozbudowane, że powoli się w nich gubię. Chyba będę musiał wrócić tutaj później Edytowane 31 marca 2022 przez mario10 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 31 marca 2022 Opublikowano 31 marca 2022 w pierwszej lokacji mozna zdobyc miecz rycerzy lothric (wypada z tych rycerzy z duzymi tarczami) i to jest kozacka broń, tak samo jest tam claymore z ktorym przeszedłem cała gre wcześniejszą Ogólnie najważniejszy jest moveset i specjalne ataki Cytuj
Qra 160 Opublikowano 31 marca 2022 Opublikowano 31 marca 2022 Ja też niedawno zacząłem grę. Ograłem wcześniej DeS, DkS2 i BB, przy czym w BB grałem w okolicach premiery DkS3. Myślę, że jakieś tam pojęcie o grze mam, jednak powrót do soulsów po 6 latach okazał się solidnym strzałem w pysk, jestem dopiero w Undead Settlement, a na liczniku 8h (jednak sporo czasu spędziłem też na szukaniu pomocy na wiki). Zapowiada się na kolejną piękną przygodę z serią, wciągnąłem się nieziemsko 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 31 marca 2022 Opublikowano 31 marca 2022 W ogole polecam ci nie ładować za dużo w wigor bo zdobędziesz pierscienie które umożliwiają dzwigać cieższy ekwipunek także nie przesadzałbym z tym :)lepiej jest omijać ciosy niż je przyjmować pierwszy takowy pierścien otrzymasz po zabiciu subbossa w twierdzy farona Cytuj
mario10 519 Opublikowano 31 marca 2022 Opublikowano 31 marca 2022 (edytowane) Co do samego wyposażenia to sam przyznam, że gdzieś mi się przewinął w temacie claymore ale nie znalazłem go, ale chyba na miecz dwuręczny bez tarczy jestem jeszcze za dużym leszczem. W początkowym etapie mimo, że gram rycerzem cały czas mam problem z tym udźwigiem. Pamiętam, że wypadała mi jakaś zbroja, rękawice, buty z tych rycerzy to ich ciężar od razu mi wywala udźwig powyżej 70% i jestem wolny. Wigor mam na poziomie ok 30 bo sporo w niego włożyłem, a dalej biegam w początkowej zbroi. Teraz znalazłem jakąś katanę i brakuje mi do niej siły i zręczności i w nie musiałbym sześć punktów włożyć w te parametry żeby jej używać, a sporo dusz teraz na każdy punkt już musi wpaść. Gra mi się świetnie, ale na każdym etapie w tym rozwoju mam dysonans. Wrzucam w wigor i tak nie zmieniam zbroi bo wszystko za ciężkie, a za chwilę znajduję nieco lepszą broń i brakuje mi siły, zręczność albo jednego i drugiego. Finalnie biegam z bronią z samego początku i zbroją. Możesz mieć rację, że kolejne przedmioty/pierścienie zmienią rozgrywkę, a na razie tarcza, turlanie, unikanie ciosu. Ciekaw jestem jak się gra inną klasą, która wigor ma jeszcze niżej chyba biegają na golasa. Lubię zmieniać częściej wyposażenie a tu monotonia, ale zmieniam podejście i już wigoru chyba nie będę pakował. Katakumby dają mi w kość nie mogę się odnaleźć starałem się robić to metodycznie, ale z każdej lokacji są 2 kolejne wyjścia i już się gubię. Trafiłem na jakiegoś bossa/subbossa szkieleta z bransoletkami i mnie zlał to poleciałem gdzie indzie Edytowane 31 marca 2022 przez mario10 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 31 marca 2022 Opublikowano 31 marca 2022 Claymorem możesz biegać z tarczą i daje radę. 30 wigoru to za dużo i będziesz bardzo żałował tych wydanych punktów:D dwa odpowiednie pierścienie znacząco obniża wymagania wagi ekwipunku. Kombinuj z częściami ekwipunku bo nieraz Lżejsze rzeczy mają lepszy defence. A tego bossa bij po pierścieniach Cytuj
Ken Adams 276 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Vigor najważniejsza statystyka zawsze dla mnie. Odnaleźć dobrą miejscówkę do farmienia dusz i nabić 50 dla spokojności - priorytet 1 Cytuj
mario10 519 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Jakoś nie mam szczęścia do lootu wypadają mi albo jakieś duże miecze albo katany, których nie mam siły używać dlatego pójdę za radą i koniec z wigorem i jazda z siłą i wytrzymałością, ot błędy pierwszego przejścia Wczoraj z ciekawości zerknąłem na tutorial i wiele z tych katakumb przeszedłem i kilka ognisk odkryłem, pominąłem jakąś rozmowę z npc, ale jednak wróciłem do głębin i walczę dzielnie. Jakoś mi te katakumby nie przypadły do gustu, prawie zlałem ogromnego demona ognistego, ale na spokojnie tam wrócę za jakiś czas. Muszę faktycznie trochę podbić siłę, a jak się pojawi dobra lokalizacja do farmienia dusz to trochę się pobawię na razie idzie wszystko w miarę spoko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi