Skocz do zawartości

Dark Souls III

Gość mate5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Włączyłem New Game+ i w 15 minut zabiłem 2 bossów, idąc przez wszystko jak przecinak.

Tak ma być xD? Czy coś źle włączyłem?

SHJrE4e.jpg

XJjxmFC.jpg

Pierwsze przejście, a NG++. Nawet jeżeli nie robi się DkS III na 100%, warto choć NG+ zaliczyć dla samych bossów. Różnica jest kolosalna i przypomina, o czym wspomniałem, Resogun na łatwym i trudnym poziomie z tytułu agresji oponentów. Taka ospała na NG Zbroja Zabójcy Smoków, na NG+ atakuje raz za razem, podobnie jest z Czempionem Gundyrem przy, którym niemal non stop unikamy ataków, a te potrafią pół paska odebrać.

Oczywiście nasza postać również jest odpowiednio mocna, choć obrażenia zbiera spore. Przykładowo pierwszy boss padł po całych 14 sekundach u mnie na NG+.

W ogóle znając świetnie grę, można szybko się z nią uporać na takiej NG+(+). Ogniska są często co kilkanaście sekund zapalane. Przy pierwszym podejściu Gundyr padł w okolicach 40minut gry, Vordt po kilku kolejnych godzinach, Kryształowy Mag i Pierwszy Strażnik w nastej.

Przy NG++ mierzyłem z ciekawości te czasy, prezentowało się to następująco:

- Iudeks              01:40 (czyli niespełna dwie minuty);

- Mroźna Dolina  10:40;

- Mag                  34:24;

- Dakoni              54:24;

- Stróże Otchłani 01:00 (pierwsza godzina);

- Wielki Władca   01:16;

- Sylvan               01:40;

Pożeracz bogów 16 min później. Kolejne spotkania zamykały się w podobnych przedziałach. A zaliczenie całego NG++ wraz z dwiema opcjonalnymi krainami i wszystkimi pierścieniami ++(+), zajęło niespełna 4 godziny. 

• Plusik 2
Opublikowano

Opłaca się kupić ten klucz w kaplicy? 20k dusz to dużo jak na początek.

Jest tam m.in estus shard, mozna wymieniac itemy i crystal lizard. Mozesz sie tam tez dostac czesciowo bez klucza

Opublikowano

Na samym poczatku przy Firelink Shrine po lewej od wejscia w miejscu gdzie stoi pierwszy poza pierwszym bossem powazny mobek do zatluczenia (ten z uchigatana) jest zamkniete wejscie do wiezy. Mozna tam jakos wejsc w miare od razu, czy bardzo pozniej?

Opublikowano

Pany, nie mam klucza od wielkich archiwow. Pokonalem smocza tarcze , na filmikach klucz jest zaraz przy ognisku a tutaj ni chu.ja. Nic nie ma. Wtf?

Opublikowano

Dosłownie przed chwilą czytałem podobny problem na grupie na fejsie, to też Ty pisałeś? :notsure: musisz zabić 3 władców, żeby ciało z kluczem się zrespiło 

Opublikowano

śmiać się czy płakać?

10% graczy pecetowych nie dotarło nawet do pierwszego ogniska w Dark Souls III

Podobnie pierwszego bossa w grze nie pokonało jeszcze 25% użytkowników.

Grę ukończyło natomiast zaledwie nieco ponad 37% graczy pecetowych.

Opublikowano
Pierwsze przejście, a NG++. Nawet jeżeli nie robi się DkS III na 100%, warto choć NG+ zaliczyć dla samych bossów. Różnica jest kolosalna i przypomina, o czym wspomniałem, Resogun na łatwym i trudnym poziomie z tytułu agresji oponentów. Taka ospała na NG Zbroja Zabójcy Smoków, na NG+ atakuje raz za razem, podobnie jest z Czempionem Gundyrem przy, którym niemal non stop unikamy ataków, a te potrafią pół paska odebrać.

Ja nie zauważyłem żadnych różnic w zachowaniu bossów między NG a NG+. Gundyr wykazywał się takim samym adhd, a na NG było to na pewno bardziej odczuwalne. Na NG+ gra się zdecydowanie łatwiej niż na NG, co wynika zarówno z tego, że mamy już podpakowaną postać, poznało się moveset przeciwników oraz wzrost trudności w kolejnym cyklu jest niewielki.

Opublikowano (edytowane)

Ja jestem przed ostatnim bossem na ng+. Rowniez zadnych wiekszych zmian nie stwierdziłem. A rozdalem na nowo punkty i przeszedłem wszystko black knightem. W dodatku tancerke przeszedłem po 2 bossie wiec chyba jest nawet łatwiej niz na ng bo na ng wątpie abym na tym etapie mial polot do tancerki. A smocza tarcza czy gundyr i na zwykłym ng kiedy maja juz mało energii dostaja ostry boost do agresji. 

jesli mam byc szczery to jedyny boss przy ktorym wydaje sie wiekszy agresor na ng+ niz ng to Yhorm gigant. Choc tez moze mi sie wydaje bo na ng ługo sie z nim meczyc nie musiałem ale moze mialem farta

Edytowane przez kanabis
Opublikowano (edytowane)

Yhorma podobno w patchu dokoksili, może dlatego Ci się tak wydaje. Na NG+ nie zauważam ŻADNYCH różnic w atakach bossów. Jak ktoś ich przechodził za 1-3 razem to po prostu nie widział wszystkiego co potrafią. Ja się mierzyłem z większością kilkanaście razy więc mogę zapewnić, że nic się nie zmieniło. Jedyne co zauważyłem, że zwykłe mobki potrafią się czasem leczyć, nic więcej.

Edytowane przez Brolin
Opublikowano

Yhorma podobno w patchu dokoksili, może dlatego Ci się tak wydaje. 

A no możliwe bo pierwszy raz przechodziłem go jeszcze bez aktualizacji