Skocz do zawartości

Dark Souls III

Gość mate5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam pieprze platyne za duza losowosc i pieprzenia z tym. W bb bylo sprawniej. Przechodze teraz ng+ dla sekretow ktore ominalem na ng. Jezu jak ja kocham ds i przechodzenie bez opisu. Myslalem ze iekszosc jednak poznalem smaczkow za pierwszym razem a juz w osadzie strzal w pysk. Nie chce spilowac ale radze zainteresowac sie tymi wielkimi typami co rzucaja garnkami i maja klatke na plecach i ich nie zabijac. Ehhh from software <3

Opublikowano

Pokonałem sukę!

Dziwiłem się, że gadacie, że ona prosta jest do rozwalenia. Otóż nie jest aż taka trudna jak... się na niej zalokujemy :potter: Fajnie, że wpadłem na to po jakichś stu zgonach :D Przy locku na tej dziwce okłada się jej dupsko aż miło i po paru próbach pada trupem. PRAISE THE SUN!

Opublikowano

Covenanty to największa kicha do platyny. Aby je sobie ułatwić myślę nad takim motywem aby robiąc ng+ zbierać itemy do max ulepszenia jakiejś dobrej broni ale nie levelować, zostać na 90-tym jak jestem. To powinno dać niewielką przewagę bo będę walczył z kolesiami o nie tak wygórowanym levelu a słabszych broniach. Jest w tym jakiś sens czy nie bardzo?

Nope, matchmaking dziala nie tylko od levelu ale tez levelu broni i estusow (nie mylic z iloscia) Nie zrobisz tutaj za mocnego twinka

• Plusik 1
Opublikowano

y? przecie estusy i sila postaci sie skaluje do takiej by byla sensowna wzgledem hosta.

chyba.

sunlight sword sobie ulepszylem od razu do +5, ale czy warto go uzywac oprocz do buffa? normalnie latam z tym wspomnianym ulepszonym szerokim mieczem +10.

Wczoraj chcialem pomoc jakiemus randomowi ze zbroja smokobojcy, no to jakis koles mnie przywowal, wydaje sie ogarniety, naparzamy 10 sekund, po czym gosciu robi rolke. w przepasc :dynia: 

Opublikowano

A to nie wiedzialem, zawsze jak bylem przyzywany, to wydawalo mi sie, ze atakuje slabiej, a estusow zawsze mialem mniej i byly slabsze niz faktycznie mialem. 

Opublikowano (edytowane)

Może atakowałeś słabiej bo host był np w new game +++. Fantom ma zawsze połowę mniej estusów zaokrąglone w dół.

@teddy

no i właśnie dlatego wg mnie nie warto przyzywać więcej niż jednego fantoma.

Edytowane przez devilbot
Opublikowano

Covenanty to największa kicha do platyny. Aby je sobie ułatwić myślę nad takim motywem aby robiąc ng+ zbierać itemy do max ulepszenia jakiejś dobrej broni ale nie levelować, zostać na 90-tym jak jestem. To powinno dać niewielką przewagę bo będę walczył z kolesiami o nie tak wygórowanym levelu a słabszych broniach. Jest w tym jakiś sens czy nie bardzo?

Nope, matchmaking dziala nie tylko od levelu ale tez levelu broni i estusow (nie mylic z iloscia) Nie zrobisz tutaj za mocnego twinka

Zaoszczędziłeś mi zatem sporo nerwów :P No trudno, trzeba się nauczyć grać w to pvp.

Opublikowano

gdzie wykorzystać 'klucz do komnaty z windą' od gościa z kaplicy? 

po drodze do zlodzieja w celi, ktorego zapewne uwolniles, masz zamkniete drzwi. 

Opublikowano

Ostatni boss padł. Świetna walka. Wymagająca ale dało rady się nauczyć jego zachowań.

Co do zakończenia:

Moje zakończenie wyglądało tak, że moja postać usiadła przy ognisku i zajęła się ogniem. Szczerze mówiąc widziałem bardziej rozbudowane końcowe filmiki. Końcówka Bloodborne to wręcz porażała treścią przy tym ;-) (tak wiem że jestem Souls-newbie i nie znam uniwersum)

Co jest must-see/do/have przed przejściem do ng+?

Opublikowano

Postanowilem sobie ze uzbieram na ng+ milion dusz. 

No i tak wlasnie stracilem ponad pół miliona duszyszyczek w katedrze głebin przez je.banego listonosza ktory przyniosl mi akurat wtedy paczke

Brak pauzy w DS  :banderas:

Opublikowano (edytowane)

Aha jeszcze jedne pytanie, po tym jak myslalem ze ng+ jest zbyt proste i nie bede juz w nie grał wyciałem w pien wszystkich w kapliczce bo chcialem zobaczyc co sie po nich dostaje. No ale dzis jednak po rozdaniu punktów postanowilem sie pobawic z black knight setcie no i mam problem bo kowal sie na mnie obrazil i nie chce ulepszac mi rzeczy. Co za sfochowany pedau. Kiedy mu przejdzie?

Aha i jeszcze kiedys gadalismy o tancerce ze niby przenosi po 3 z glownych bossow czy tam 4. Wcale tak nie jest. Pokonałem jednego, zrobilem pewien okrutny manewr i juz po tym mroznym psie na poczatku gry na ng+ ubilem tancerke :D

Edytowane przez kanabis
Opublikowano

Przyznam się że nie miałem okazji zagrać w żadną z części DS, ale po filmikach i oldskulowym podejściu tytuł mnie zaintrygował. Panowie, jak wygląda poziom trudności względem takiego Ninja Gaiden I i II? Jest podobnie, czy zbyt hardkorowo?

Opublikowano (edytowane)

Przyznam się że nie miałem okazji zagrać w żadną z części DS, ale po filmikach i oldskulowym podejściu tytuł mnie zaintrygował. Panowie, jak wygląda poziom trudności względem takiego Ninja Gaiden I i II? Jest podobnie, czy zbyt hardkorowo?

Podobnie, choc w sumie chyba ninja gaiden 1 było trudniejsze moim zdaniem np na master ninja. Z tym ze NG masz typowy slasher któremu juz blizej do BB , soulsy to typowy action rpg.

Kiedy mu przejdzie?

Na NG++ :P

Powaznie? 

Bardzo okrutny. Każdy o tym wiea jak zabijesz 3 głównych bossów to przenosi do niej.

No nie kazdy bo ja np nie gram z dark souls wiki. 

Edytowane przez kanabis
Opublikowano

Tez tak mi sie wydaje, jednak do soulsów nie potrzeba takiego skilla jak do NG. 

Ludzie sie rozleniwili wieskami i innymi dragon age wiec teraz action rpg w którym jednak trzeba przed bossem czasem odpowiednio ułożyc czy taktyke , czy bron czy potiony czy zbroje juz robi sie zbyt wymagajace dla niedzielnego gracza. 

Z Niohem bedzie to samo.