devilbot 3 682 Opublikowano 9 września 2018 Opublikowano 9 września 2018 25 minut temu, standby napisał: Powoli kończę gierkę. Cudowny tytuł, aż mi smutno że się kończy. Został mi nameless king i ostatni boss...cieszę ze został mi jeszcze bloodborne do ogrzania.. czy Nioh ma podobny gameplay i mechanike? Nioh ma kilka elementów podobnych jak np to, że wracasz po utracone dusze po śmierci lub to, że i soulsy i nioha można przebiec walcząc tylko z bossami. W Soulsach jak wiadomo jeden otwarty metroidowy region, a w Niohu podział na misje. Mechanika walki jest inna mimo, że na pierwszy rzut oka wygląda tak samo czyli zalokowanie na celu i uniki. Jednak to imo bardziej ninja gaiden niż dark souls tzn trzymasz blok podczas evade'a i się ślizgasz przynajmniej w light armorze. Movesety broni i agresja ciosów również jak w NG. W niohu jest do wykupienia więcej skilli przez co system jest bardziej skomplikowany ale tylko z pozoru bo np cała grę można przejść jednym ciosem, a każdy boss humadoidalny jest podatny na cheese i różne tanie taktyki. Także samo zarządzanie Ki czyli "niohową staminą" jest dużo istotniejsze niż stamina w soulsach. System walki nioh ma dużo przyjemniejszy i satysfakcjonujący jeżeli korzysta się z wszystkich jego dobrodziejstw. 1 Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 9 września 2018 Opublikowano 9 września 2018 (edytowane) Nie. (pipi)a! ubiegł mnie z bardziej wyczerpującą odpowiedzią Edytowane 9 września 2018 przez ornit 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 10 września 2018 Opublikowano 10 września 2018 Dobra tak szybko nie skończę bo nameless king to potęga:-/ Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 10 września 2018 Opublikowano 10 września 2018 Lepiej kilka razy ograć Bloodborne niż raz Nioh. 2 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 10 września 2018 Opublikowano 10 września 2018 Lepiej ograć kilka razy Bloodborne i ograć Nioh. Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 10 września 2018 Opublikowano 10 września 2018 (edytowane) Wadą Nioha jest nieco nużący klimat, budowa etapów i grafika średniowiecznej Japonii. Do Yharnam nie mają startu. Po ograniu NG++ i obu DLC jestem na tyle zmęczony taką japońszczyzną, że mam odruch wymiotny gdy widzę materiały dotyczące nowej produkcji From Software. Może mi do premiery przejdzie. Choć jest jeden plus - coś się dowiedziałem na temat ich ludowych wierzeń Edytowane 10 września 2018 przez friedrich Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 10 września 2018 Opublikowano 10 września 2018 Nioh ma brzydką grafikę i tak sobie design lokacji, który nie dorasta do pięt grom FS, ale i tak na tyle dobrą mechanikę walki ma (dużo bardziej rozbudowaną niż Soulsborne), że koniecznie trzeba w niego zagrać. Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 10 września 2018 Opublikowano 10 września 2018 19 godzin temu, standby napisał: Powoli kończę gierkę. Cudowny tytuł, aż mi smutno że się kończy. polecam dlcki jeśli nie masz to Ci wydłuży zabawę Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 12 września 2018 Opublikowano 12 września 2018 nameless king zdechł. jezu, dawno sie tak nie cieszylem z powodu gry. naprawde byl trudny je.baniec 1 Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 12 września 2018 Opublikowano 12 września 2018 Trudny?.A czekaj zobaczysz smoczka z dlc to dopiero jazda, Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 14 września 2018 Opublikowano 14 września 2018 Tez jestem swiezo bo Zabiciu krola i teraz Cindera. W porównaniu do nameless kinga, lord of cinder to betka. Piękna gra, wspaniały gameplay, pękło 50 godzin z zycia ale nie żałuję ani jednej minuty. Oprócz smouldering lake, tego bagna przed farron keep to wszystkie miejscówki są za(pipi)iste. Top 3 trudnych bossów to nameless, pontif sulyvhan i lord of cinder, reszta w sumie nie była jakaś bardzo wymagająca. No i najlepszy ost ze wszystkich soulsow. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 15 września 2018 Opublikowano 15 września 2018 (edytowane) ashes of ariandel ukonczone. ku.rwa koncowka byla naprawde intensywna, przy trzeciej fazie bossa czulem jak kropla potu splywa mi po poliku. teraz ringed city i ten slynny midir, az sie odechciewa Edytowane 15 września 2018 przez Ölschmitz Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 16 września 2018 Opublikowano 16 września 2018 trzy pierwsze podejscia do midira zakonczone sromotnym wpie,rdolem cos czuje, ze troche to potrwa. 1 Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 17 września 2018 Opublikowano 17 września 2018 12 godzin temu, Ölschmitz napisał: trzy pierwsze podejscia do midira zakonczone sromotnym wpie,rdolem cos czuje, ze troche to potrwa. Wrzuć filmik jak przejdziesz, chętnie obadam. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 18 września 2018 Opublikowano 18 września 2018 wczoraj probowalem dwa razy. widze juz, ze nie ma co przed nim zbytnio (pipi)c i raczej warto byc ofensywnym. ma tyle zycia je.baniec, ze walka jest strasznie dluga a umrzec mozna w pare sekund jak sie popelni blad. strasznie to frustruje. w ogole ringed city zaje.biscie mi sie podoba. jedyny minus - ci wielcy goscie co wzywaja lucznikow. no to juz jest zdrowo poje.bane. 1 Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 19 września 2018 Opublikowano 19 września 2018 Moja taktyka to lżejsza postać (olałem chełm i spodnie). Przy takim bossie i nie można popełnić dwóch błędów pod rząd. Duży miecz trzymany oburącz (trzeba go dziabąć sporo razy to niech każdy jeden przynajmniej zabiera trochę). Podstawą jest wiedzieć, po którym jego ataku można karać no i jak zawsze nie być pazernym.@Ölschmitz czekam na filmik -_- Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 20 września 2018 Opublikowano 20 września 2018 nie gralem ostatnie dni, mam troche przerwe od konsoli. pewnie po weekendzie wroce do ds3. jak nie wrzuce filmiku to nie uwierzysz czy skad to cisnienie? Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 20 września 2018 Opublikowano 20 września 2018 Jedynie to, że lubię oglądać jak inni sobie radzą z bossami w całej serii. Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 20 września 2018 Opublikowano 20 września 2018 W dniu 9.09.2018 o 17:38, standby napisał: Powoli kończę gierkę. Cudowny tytuł, aż mi smutno że się kończy. Został mi nameless king i ostatni boss...cieszę ze został mi jeszcze bloodborne do ogrzania.. czy Nioh ma podobny gameplay i mechanike? A dodatki ograłeś? Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 21 września 2018 Opublikowano 21 września 2018 18 godzin temu, giger_andrus napisał: Jedynie to, że lubię oglądać jak inni sobie radzą z bossami w całej serii. moge podeslac pozniej jak walcze z kalameetem i odcinam mu ogon i podejscie numer milion do manusa. ale w sumie u mnie to troche malo do patrzenia bo akurat w DS1 to latalem z tarcza i praktycznie w ogole nie rollowalem jak ostatni lamus Cytuj
falcon87pl 123 Opublikowano 20 października 2018 Opublikowano 20 października 2018 (edytowane) Nie wiem czy znerfili Aldricha w jakims updacie czy 1,5 miesiaca przerwy od DS 3 dobrze mi zrobilo, ale w koncu go poskladalem solo przy czwartym podejsciu. Strasznie mi krwi napsul. Z miejscowek, ktorych nie mozna ominac, zostaly mi dwie opcje: Spoiler - Irithyll Dungeon a nastepnie Profaned Capital - poknac tancerke i Lothric Castle a nastepnie Grand Archives Z lokacji opcjonalnych pewnie bede chcial zajrzec do Spoiler Archdragon Peak, a jezeli chodzi o pozostale 3 lokacje pokazane jako opcjonalne na ponizszej mapie to zobaczymy Nic o nich nigdy nie czytalem ani nie ogladalem raczej filmikow na YT, wiec zero spoilerow. Za duzo gier do ogrania, a za malo czasu FH 4 w Game Passie, Nier Automata do kontynuacji (nie wspominajac ze wszyscy sugeruja drugie i trzecie przejscie!!), w Fife 19 sie przyjmnie pyka (nawet z CPU! nie myslalem ze to kiedykolwiek powiem), a chetnie bym sprawdzil zwykle multi w COD BO 4 (nie mam przesytu bo zazwyczaj gram w BFy) i RDR 2 na horyzoncie. Jak zyc? Edytowane 20 października 2018 przez falcon87pl Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 8 stycznia 2019 Opublikowano 8 stycznia 2019 Trochę odkopię temat. Jednak zamiast cisnąć DLC do BB postanowiłem nabyć DSIII bo 79zł za wszystko to wg mnie cena bardzo ok. I od razu pytanie: Te lokacje z dwóch DLC są dostępne od razu, czy po skończeniu głównego wątku? Jak do nich się dostać? W jakiej kolejności najlepiej to ograć? Grałem wcześniej w BB i Nioha, w DS tarcza to mus? - czy można wszystko przelecieć na unikach i np.: z bronią dwuręczną? Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 8 stycznia 2019 Opublikowano 8 stycznia 2019 do pierwszego dlc możesz się dostać dość wcześnie, do drugiego przed finalnym bossem z podstawki bądź po finale z 1szego dodatku. Najlepiej oba robić pod koniec podstawki. tak można na luzie przejść bez tarczy jak masz obcykane te gry, ale czemu Ty się zabierasz za soulsy jak masz genialne old hunters do ogrania? Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 8 stycznia 2019 Opublikowano 8 stycznia 2019 W BB grałem jakoś 1,5 roku temu albo dawniej - nawet nie pamiętam i nie mam kupionego jeszcze DLC, a teraz fajna promka wyszła na DSIII. Wrócę do BB i OH na pewno, muszę wbić platynkę bo zostawiłem grę na NG+ przy Mikolaszu więc w sumie pod koniec 2giego przejścia. Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 11 stycznia 2019 Opublikowano 11 stycznia 2019 (edytowane) Sorry, że post pod postem ale chcę żeby ktoś zauważył:). 1)Jak to jest z tymi estusami? Jak mogę zwiększyć ich ilość? Zaczynałem z 3, nie wiem skąd mam teraz 4. O co chodzi z tą pustą butelką co to mogę wybierać u kowala ile ma być estusów czerwonych i ile niebieskich? Z zabitych wrogów w ogóle nie wypadają estusy? W BB fiolki leciały aż miło. 2)W jakie staty najlepiej inwestować? Idę w to żeby mieć jak najwięcej życia i siły. 3)W 1szej lokacji zamiast iść w lewo do 1szego bossa, można iść w prawo jest napis "zawróć" ale jak trochę zaszedłem to w oddali widzę jakiegoś dużego niebieskiego stwora i jakieś świecące itemy do ogarnięcia... trochę się cykam, że pójdę na strzała czy coś, kiedy najlepiej tam wbić :}? Mam wrażenie, że w DSIII jest trudniej na początku niż w NIOH, BB. Edytowane 11 stycznia 2019 przez michu86- Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi