Opublikowano 16 kwietnia 20195 l co kto lubi, imo lekko szybsze tempo wyszło tej grze tylko na lepsze
Opublikowano 16 kwietnia 20195 l Czy tylko ja się zastanawiam, dlaczego na filmiku sylwana mobek nie bije tego z tarcza w drzwiach mimo tego ze jest do niego zwrócony plecami..
Opublikowano 16 kwietnia 20195 l 5 godzin temu, aphromo napisał: Czy tylko ja się zastanawiam, dlaczego na filmiku sylwana mobek nie bije tego z tarcza w drzwiach mimo tego ze jest do niego zwrócony plecami.. Tak bo wszyscy inni wiedzą, że mobki nie biją invaderów.
Opublikowano 19 kwietnia 20195 l Dopiero od niedawna gram w soulsy i doszedłem do stróżów otchłani. Walczę Czystym Szerokim Mieczem +3, a czy w pierwszych lokacjach jest jakaś fajna broń dla początkującego? I ogólnie czy lepszy będzie miecz który zadaje 200 fizycznie niż miecz np 140 fiz i do tego lodowy efekt?
Opublikowano 19 kwietnia 20195 l lepszy będzie ten z samym fizycznym, ten Twój czysty to chyba zrobiłeś sobie raw z niego czyli usunąłeś skaling zwiększając za to lekko dmg, jeśli chcesz nim dalej grać to polecam przywrócić go do zwykłej wersji i pakować w staty z czym on tam się dobrze skaluje.
Opublikowano 19 kwietnia 20195 l Przed tymi straznikami mozna zdobyc jeden z najlepszych prostych mieczy - dark blade. Tylko nie pamietam kto go dropi - chyba tych 2 silnych typkow na ostatniej prostej przed straznikami. Szybki, prosty i dobrze sie skaluje chyba z sila i zrecznoscia. Odkad go zdobylem do konca go nie zmienialem. Kozak.
Opublikowano 19 kwietnia 20195 l Dzięki za porady, skorzystałbym gdybym wiedział co to wogole to skalowanie Gdyby ktoś zechciał wyjaśnić od podstaw, gdzie przywrócić broń do normalnego stanu i co to znaczy "pakować w staty z czym on tam się dobrze skaluje" Nie czaję zupełnie tego wzmacniania broni ani zaklinania Edytowane 19 kwietnia 20195 l przez drozdu7
Opublikowano 20 kwietnia 20195 l Masz przy broniach staty, sila, zrecznosc itp. Im blizsza poczatku alfabetu literka, tym lepiej sie mnozy atak z tymi statami. Zaklinanie dodaje do broni obrazenia od np blyskawic, ale zmienia tez skalowanie na lepsze lub gorsze, wiec trzeba na to patrzec.
Opublikowano 20 kwietnia 20195 l Od najlepszego S,A,B itd. Bronie ogarniasz oczywiście u kowala w kapliczce.
Opublikowano 24 kwietnia 20195 l Mówiąc krótko: jeśli biegasz z mieczem, który przy sile ma B wówczas - przykładowo - 1 punkt który sobie przydzielisz do postaci za zebrane dusze do siły spowoduje iż ten miecz będzie zadawał 1 punkt uszkodzeń więcej. Ale jeśli wyposażysz się w miecz, który przy sile ma S wówczas - przykładowo - 1 punkt tak samo przydzielony do siły spowoduje iż ten drugi miecz będzie zadawał o 3 uszkodzenia więcej. I to nazywa się skalowaniem. Są chyba również bronie, które przy współczynnikach nie mają nic - więc się nie skalują - ich parametry mogą rosnąć tylko przez ulepszanie poziomów broni. Wiele broni skaluje się z kilkoma współczynnikami. Np. przy sile jest A, przy zręczności B - co oznacza, iż lepiej skalują się z siłą niż ze zręcznością ale jednocześnie jeśli używasz łuku i pakujesz w zręczność to przy okazji miecz czy topór również trochę poprawiają swoje parametry. Edytowane 24 kwietnia 20195 l przez friedrich
Opublikowano 24 kwietnia 20195 l W dniu 19.04.2019 o 19:45, michu86- napisał: Przed tymi straznikami mozna zdobyc jeden z najlepszych prostych mieczy - dark blade Dark Sword jak już
Opublikowano 24 kwietnia 20195 l No zdobyłem ten Dark Sword i walczę nim póki co, ogólnie dzięki za wytłumaczenie. Ciągle też wymieniam się kolejnymi wyczytanymi info z bratem, bo w jednym czasie zabraliśmy się za soulsy. Fajne jest to że wiele jest miejsc gdzie był tylko jeden z nas i nasze przejścia mimo jakiejś liniowosci są inne
Opublikowano 8 maja 20195 l Jestem chyba jakis zje,bany ale abyss watchers 2 dzien juz doporowadzaja moje siki do wrzenia xD Ta pierwsza czesc walki jest do ogarniecia ale w drugiej mnie strasznie karaja xD
Opublikowano 8 maja 20195 l 4 godziny temu, BieŃ napisał: Jestem chyba jakis zje,bany ale abyss watchers 2 dzien juz doporowadzaja moje siki do wrzenia xD Ta pierwsza czesc walki jest do ogarniecia ale w drugiej mnie strasznie karaja xD Hmm... a parry używasz? Dosyć łatwo jest je robić podczas tej walki, no i boss znika momentalnie.
Opublikowano 10 maja 20195 l W dniu 8.05.2019 o 09:57, BieŃ napisał: Jestem chyba jakis zje,bany ale abyss watchers 2 dzien juz doporowadzaja moje siki do wrzenia xD Ta pierwsza czesc walki jest do ogarniecia ale w drugiej mnie strasznie karaja xD tez mialem troche problemow bo nie uzywam parry ale ta walka jest tak piekna..
Opublikowano 17 maja 20195 l Padl...raz na jakis czas odpalalem DS 3 zeby zrobic podejscie do abyss watcher-a. Wku.rwial mnie okrutnie bo pierwsza czesc walki jest w sumie prosta ale w drugiej strasznie mnie karal. I rozwiazanie bylo prostsze niz myslalem... cierpliwosc xD Konczyl atak podbiegalem 1-2 lepy albo backstab i tak do konca xD w sumie to walka byla banalna...tylko ja do niej chyba podchodzilem za agresywnie i za szybko chcialem ja skonczyc ;]
Opublikowano 17 maja 20195 l Tak samo miałem z tym ujem SmoczymZbroejm KrzywymPyskiem - ale ostatecznie okazało się, że trzeba było się rozebrać do walki (żebym nie miał fatrolla) - wyczekać i pokazać gdzie yyy raki zimują. Cierpliwość tutaj na większość bossów działa idealnie, ale zawsze jak jest dobry openining to takie niecierpliwuski jak ja chcą zadać jak najwięcej dmg a potem płacz ; )
Opublikowano 15 czerwca 20195 l Siema. Mam male pytanko. Otoz, gram na PCie. I zauwazylem, ze gdy wciskam na padzie bądź klawiaturze jakiś klawisz w grze, to przykładowo unik nie dostowuje się z nacisnieciem klawisza co do cwiercsekundy, tylko minimalnie później. Wiecie o co mi chodzi? Czy na konsolach tez tak jest? Nie mam jak sprawdzić, a dla mnie jest to dziwne, nawet jak to minimalne opóźnienie, gdyż wiadomo, w ta gre trzeba uczyc się grac, a ja musze się dostosowywać, i uczyc się zgodnie z tym jak nakazuje mi gra, czyli z tym Minimalnym opóźnieniem. dziwna sprawa, bo w moim rozumowaniu, czy klikam klawisz na klawiaturze, bądź padzie, w momencie gdy nacisnę jakiś przycisk, postac W TYM SAMYM czasie, powinna wykonywać to co chce ... pozdr
Opublikowano 3 lipca 20195 l Niech mi ktoś pomoże z tymi Abyss Watcherami. No nie daję sobie rady z nimi. W ogóle nie daje sobie rady z tą grą. Zrobili przeciwników szybszych niż w BB, zostawiając powolny system walki Soulsów. Coś tu nie gra. Może ja źle pakuję statystyki w tej części. Level mam 44 więc chyba poprawny. Udźwig 56% a (pipi)lee on ma drugą fazę Edytowane 3 lipca 20195 l przez Figaro
Opublikowano 18 lipca 20195 l Włączyłem se dzisiaj z nudów i pokonalem go za pierwszym razem. Dłonie dalej mi się trzęsą.
Opublikowano 19 lipca 20195 l No i brawko, ja zacząłem biegać NG+++, ten świat się nie nudzi Edytowane 19 lipca 20195 l przez cotek
Opublikowano 19 lipca 20195 l No ładnie pocisnąłem do przodu, ale teraz zatrzymał mnie jakiś yebany boss Pontiff czy coś takiego. Lokacja piękna (choć mam dziwne deja vu?), ale boss to niezły sku.rwesyn. Daleko jestem w sumie do końca? Zabiłem też jakiegoś giganta Yhorma.