messer88 6 472 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Opublikowano 16 kwietnia 2019 co kto lubi, imo lekko szybsze tempo wyszło tej grze tylko na lepsze Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 16 kwietnia 2019 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Czy tylko ja się zastanawiam, dlaczego na filmiku sylwana mobek nie bije tego z tarcza w drzwiach mimo tego ze jest do niego zwrócony plecami.. Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Opublikowano 16 kwietnia 2019 5 godzin temu, aphromo napisał: Czy tylko ja się zastanawiam, dlaczego na filmiku sylwana mobek nie bije tego z tarcza w drzwiach mimo tego ze jest do niego zwrócony plecami.. Tak bo wszyscy inni wiedzą, że mobki nie biją invaderów. Cytuj
drozdu7 2 790 Opublikowano 19 kwietnia 2019 Opublikowano 19 kwietnia 2019 Dopiero od niedawna gram w soulsy i doszedłem do stróżów otchłani. Walczę Czystym Szerokim Mieczem +3, a czy w pierwszych lokacjach jest jakaś fajna broń dla początkującego? I ogólnie czy lepszy będzie miecz który zadaje 200 fizycznie niż miecz np 140 fiz i do tego lodowy efekt? Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 19 kwietnia 2019 Opublikowano 19 kwietnia 2019 lepszy będzie ten z samym fizycznym, ten Twój czysty to chyba zrobiłeś sobie raw z niego czyli usunąłeś skaling zwiększając za to lekko dmg, jeśli chcesz nim dalej grać to polecam przywrócić go do zwykłej wersji i pakować w staty z czym on tam się dobrze skaluje. Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 19 kwietnia 2019 Opublikowano 19 kwietnia 2019 Przed tymi straznikami mozna zdobyc jeden z najlepszych prostych mieczy - dark blade. Tylko nie pamietam kto go dropi - chyba tych 2 silnych typkow na ostatniej prostej przed straznikami. Szybki, prosty i dobrze sie skaluje chyba z sila i zrecznoscia. Odkad go zdobylem do konca go nie zmienialem. Kozak. Cytuj
drozdu7 2 790 Opublikowano 19 kwietnia 2019 Opublikowano 19 kwietnia 2019 (edytowane) Dzięki za porady, skorzystałbym gdybym wiedział co to wogole to skalowanie Gdyby ktoś zechciał wyjaśnić od podstaw, gdzie przywrócić broń do normalnego stanu i co to znaczy "pakować w staty z czym on tam się dobrze skaluje" Nie czaję zupełnie tego wzmacniania broni ani zaklinania Edytowane 19 kwietnia 2019 przez drozdu7 Cytuj
Nyu 771 Opublikowano 20 kwietnia 2019 Opublikowano 20 kwietnia 2019 Masz przy broniach staty, sila, zrecznosc itp. Im blizsza poczatku alfabetu literka, tym lepiej sie mnozy atak z tymi statami. Zaklinanie dodaje do broni obrazenia od np blyskawic, ale zmienia tez skalowanie na lepsze lub gorsze, wiec trzeba na to patrzec. Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 20 kwietnia 2019 Opublikowano 20 kwietnia 2019 Od najlepszego S,A,B itd. Bronie ogarniasz oczywiście u kowala w kapliczce. Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 24 kwietnia 2019 Opublikowano 24 kwietnia 2019 (edytowane) Mówiąc krótko: jeśli biegasz z mieczem, który przy sile ma B wówczas - przykładowo - 1 punkt który sobie przydzielisz do postaci za zebrane dusze do siły spowoduje iż ten miecz będzie zadawał 1 punkt uszkodzeń więcej. Ale jeśli wyposażysz się w miecz, który przy sile ma S wówczas - przykładowo - 1 punkt tak samo przydzielony do siły spowoduje iż ten drugi miecz będzie zadawał o 3 uszkodzenia więcej. I to nazywa się skalowaniem. Są chyba również bronie, które przy współczynnikach nie mają nic - więc się nie skalują - ich parametry mogą rosnąć tylko przez ulepszanie poziomów broni. Wiele broni skaluje się z kilkoma współczynnikami. Np. przy sile jest A, przy zręczności B - co oznacza, iż lepiej skalują się z siłą niż ze zręcznością ale jednocześnie jeśli używasz łuku i pakujesz w zręczność to przy okazji miecz czy topór również trochę poprawiają swoje parametry. Edytowane 24 kwietnia 2019 przez friedrich Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 24 kwietnia 2019 Opublikowano 24 kwietnia 2019 W dniu 19.04.2019 o 19:45, michu86- napisał: Przed tymi straznikami mozna zdobyc jeden z najlepszych prostych mieczy - dark blade Dark Sword jak już Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 24 kwietnia 2019 Opublikowano 24 kwietnia 2019 No no o ten mi chodziło czorny jak sam diabeł. Cytuj
drozdu7 2 790 Opublikowano 24 kwietnia 2019 Opublikowano 24 kwietnia 2019 No zdobyłem ten Dark Sword i walczę nim póki co, ogólnie dzięki za wytłumaczenie. Ciągle też wymieniam się kolejnymi wyczytanymi info z bratem, bo w jednym czasie zabraliśmy się za soulsy. Fajne jest to że wiele jest miejsc gdzie był tylko jeden z nas i nasze przejścia mimo jakiejś liniowosci są inne Cytuj
BieŃ 923 Opublikowano 8 maja 2019 Opublikowano 8 maja 2019 Jestem chyba jakis zje,bany ale abyss watchers 2 dzien juz doporowadzaja moje siki do wrzenia xD Ta pierwsza czesc walki jest do ogarniecia ale w drugiej mnie strasznie karaja xD Cytuj
Loko_PL 49 Opublikowano 8 maja 2019 Opublikowano 8 maja 2019 4 godziny temu, BieŃ napisał: Jestem chyba jakis zje,bany ale abyss watchers 2 dzien juz doporowadzaja moje siki do wrzenia xD Ta pierwsza czesc walki jest do ogarniecia ale w drugiej mnie strasznie karaja xD Hmm... a parry używasz? Dosyć łatwo jest je robić podczas tej walki, no i boss znika momentalnie. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 10 maja 2019 Opublikowano 10 maja 2019 W dniu 8.05.2019 o 09:57, BieŃ napisał: Jestem chyba jakis zje,bany ale abyss watchers 2 dzien juz doporowadzaja moje siki do wrzenia xD Ta pierwsza czesc walki jest do ogarniecia ale w drugiej mnie strasznie karaja xD tez mialem troche problemow bo nie uzywam parry ale ta walka jest tak piekna.. Cytuj
BieŃ 923 Opublikowano 17 maja 2019 Opublikowano 17 maja 2019 Padl...raz na jakis czas odpalalem DS 3 zeby zrobic podejscie do abyss watcher-a. Wku.rwial mnie okrutnie bo pierwsza czesc walki jest w sumie prosta ale w drugiej strasznie mnie karal. I rozwiazanie bylo prostsze niz myslalem... cierpliwosc xD Konczyl atak podbiegalem 1-2 lepy albo backstab i tak do konca xD w sumie to walka byla banalna...tylko ja do niej chyba podchodzilem za agresywnie i za szybko chcialem ja skonczyc ;] Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 17 maja 2019 Opublikowano 17 maja 2019 Tak samo miałem z tym ujem SmoczymZbroejm KrzywymPyskiem - ale ostatecznie okazało się, że trzeba było się rozebrać do walki (żebym nie miał fatrolla) - wyczekać i pokazać gdzie yyy raki zimują. Cierpliwość tutaj na większość bossów działa idealnie, ale zawsze jak jest dobry openining to takie niecierpliwuski jak ja chcą zadać jak najwięcej dmg a potem płacz ; ) Cytuj
lysyolec 10 Opublikowano 15 czerwca 2019 Opublikowano 15 czerwca 2019 Siema. Mam male pytanko. Otoz, gram na PCie. I zauwazylem, ze gdy wciskam na padzie bądź klawiaturze jakiś klawisz w grze, to przykładowo unik nie dostowuje się z nacisnieciem klawisza co do cwiercsekundy, tylko minimalnie później. Wiecie o co mi chodzi? Czy na konsolach tez tak jest? Nie mam jak sprawdzić, a dla mnie jest to dziwne, nawet jak to minimalne opóźnienie, gdyż wiadomo, w ta gre trzeba uczyc się grac, a ja musze się dostosowywać, i uczyc się zgodnie z tym jak nakazuje mi gra, czyli z tym Minimalnym opóźnieniem. dziwna sprawa, bo w moim rozumowaniu, czy klikam klawisz na klawiaturze, bądź padzie, w momencie gdy nacisnę jakiś przycisk, postac W TYM SAMYM czasie, powinna wykonywać to co chce ... pozdr Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 3 lipca 2019 Opublikowano 3 lipca 2019 (edytowane) Niech mi ktoś pomoże z tymi Abyss Watcherami. No nie daję sobie rady z nimi. W ogóle nie daje sobie rady z tą grą. Zrobili przeciwników szybszych niż w BB, zostawiając powolny system walki Soulsów. Coś tu nie gra. Może ja źle pakuję statystyki w tej części. Level mam 44 więc chyba poprawny. Udźwig 56% a (pipi)lee on ma drugą fazę Edytowane 3 lipca 2019 przez Figaro 4 Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 18 lipca 2019 Opublikowano 18 lipca 2019 Włączyłem se dzisiaj z nudów i pokonalem go za pierwszym razem. Dłonie dalej mi się trzęsą. 2 Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 19 lipca 2019 Opublikowano 19 lipca 2019 (edytowane) No i brawko, ja zacząłem biegać NG+++, ten świat się nie nudzi Edytowane 19 lipca 2019 przez cotek 1 Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 19 lipca 2019 Opublikowano 19 lipca 2019 No ładnie pocisnąłem do przodu, ale teraz zatrzymał mnie jakiś yebany boss Pontiff czy coś takiego. Lokacja piękna (choć mam dziwne deja vu?), ale boss to niezły sku.rwesyn. Daleko jestem w sumie do końca? Zabiłem też jakiegoś giganta Yhorma. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi