Skocz do zawartości

Dark Souls III

Gość mate5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dobra dotarłem do

Katakumb :|

koniec na dzisiaj.. 

Idzie jakoś zresetować statystyki ? Nie mówie, że jest źle ale na tę chwilę jestem w fazie "testów".

Idzie. W moim kowenancie :D Na moim kanale YT dalem filmik jak tam dotrzec.

Dam w spoiler filmik.

Edytowane przez Jerome
  • Plusik 1
Opublikowano
11 godzin i 4 bossów za mną (trzech pokonanych za pierwszym razem, jeden za drugim). Dogłębne eksplorowanie lokacji się opłaca - mam sporo różnych składników do ulepszania, masę broni, tarcz, pancerzy. Jest co robić, a każda miejscówka przynosi swoje zaskoczenia, miłe dla oka widoczki i ciekawych przeciwników. O muzyce i grafice (stronie artystycznej) nie ma się co rozpisywać - wysoka klasa.

Gdyby nie to, że jest środek tygodnia i trzeba rano wstać, grałbym jeszcze z kilka godzin. Wciąga na maxa. Póki co trudno znaleźć jakieś większe mankamenty. Gra warta każdej złotówki. :)

Opublikowano

ten cios po przerwaniu gardy przeciwnika to jakiś specjalny atak katany? wygląda jak kontra...

Jest to mechanika dodana już w DaS2 - po rozbiciu przeciwnikowi gardy jest okazja na włożenie krytka takiego samego jak po parry.

Opublikowano (edytowane)

Mam problem z pewnym naszym starym znajomym

Niewidzialnym krukiem - Otóż ja głupi zamiast podłożyć mu itemy na gnieździe zrobiłem to pod nim, pod dachem a to dlatego, że wpierw tam polazłem i stamtąd się do mnie odezwał i teraz nie wiem co mam robić. Normalnie wyszedłem do menu wróciłem i zamiast zobaczyć jego rzeczy na podłodze zabrał mi tylko moje i nic w zamian nie mam, na dodatek on już nie chce tych samych które mu dałem :///

Wgl zaczynają mnie denerwować problemy jakie mam z wer PC nie mogę się połączyć online, odpalałem na laptopie i kompie i na obu optymalizacja tej gry to jakiś żart, czasami jakieś crashe randomowe. Wielkie dzięki Namco wypchajcie się moimi pieniędzmi.

Edytowane przez Dr.Czekolada
Opublikowano

@Ukyo

Piekny szpagat do pulapki poszedl, dziwi mnie tylko ze typ po pierwszym przelamaniu tarczy jeszcze sie nie ogarnal ze moze po drugim hicie wypadalo by zrobic rolla a nie dalej blokowac xD

Opublikowano

ten cios po przerwaniu gardy przeciwnika to jakiś specjalny atak katany? wygląda jak kontra...

Jest to mechanika dodana już w DaS2 - po rozbiciu przeciwnikowi gardy jest okazja na włożenie krytka takiego samego jak po parry.

Lel, całe dks2 przeszedłem bez tego xD zawsze po rozbrojeniu dalej normalnie mi atakował :dog:
Opublikowano

Co daje opcja "Heal the Dark Sigil" u Fire Keeper po tym, jak przyniosłem jej

Firekeeper Soul ze szczytu wieży

?

Wnioskuję, że to takie "reverse hollowing", jak po użyciu Humanity/Human Effigy/Embera, ale miałem taką opcję nawet będąc "rozpalonym", tyle że kosztowała masę dusz, których akurat przy sobie nie miałem, więc nie mogłem spróbować.

Podejrzewam, że ma to chyba coś wspólnego z levelowaniem u tego podejrzanego jegomościa. Osobiście jeszcze nie skorzystałem z jego usług, więc nic mi nie daje wybór tej opcji.

Opublikowano

Ja wczoraj wlazłem do

katakumb

i jak zawsze kiedy po raz pierwszy jestem w nowej lokacji przebiegłem się po labiryncie żeby mniej więcej zorientować się co, gdzie i dlaczego. W pewnym momencie mój swiat zaatakował czarny fantom sterowany przez grę. Miał ciężką zbroję, tarczę i jakis potężny greatsword. Najpierw zjadł mi staminę, potem rozbił gardę a na końcu poczęstował frontstabem. Jak się okazało na odchodne dostałem od niego jeszcze gest "many thanks" (czy jakos tak). Ale mnie upokorzył :banderas:

Opublikowano (edytowane)

Mam problem z pewnym naszym starym znajomym

Niewidzialnym krukiem - Otóż ja głupi zamiast podłożyć mu itemy na gnieździe zrobiłem to pod nim, pod dachem a to dlatego, że wpierw tam polazłem i stamtąd się do mnie odezwał i teraz nie wiem co mam robić. Normalnie wyszedłem do menu wróciłem i zamiast zobaczyć jego rzeczy na podłodze zabrał mi tylko moje i nic w zamian nie mam, na dodatek on już nie chce tych samych które mu dałem :///

Wgl zaczynają mnie denerwować problemy jakie mam z wer PC nie mogę się połączyć online, odpalałem na laptopie i kompie i na obu optymalizacja tej gry to jakiś żart, czasami jakieś crashe randomowe. Wielkie dzięki Namco wypchajcie się moimi pieniędzmi.

ciekawe . Ja kłopotów nie miałem i wczoraj wyfarmiłem 14 sun medali :)  wszystkie próby połączenia z innymi graczami na plus. Gra raz skraszowała do pulpitu ale tylko dlatego że oglądałem serial farmiąc sun medale i sterownik karty się na serialu full hd wykrzaczył :D  Fakt mam tylko 6 h za mną no ale ja nie narzekam za(pipi)iście zoptymalizowana gra :)

Edytowane przez blantman
Opublikowano

Uchi wystarczy.

Po prostu nawalasz w narosla na jednej z rąk i przy jednej stopie. Kiedy zniszczysz je na jednej kończynie to stunuje bossa, podbiegasz z przodu i nawalasz go po jajach. W drugiej fazie jest łatwiej. Czekasz aż boss się podniesie żeby potem upasć, szukasz narosli, które rozwalasz (jak nie widzisz narosli to nawalasz w białą łapkę). I tak 2 razy. Potem trzeba już pokombinować i albo ryzykujesz próbując dostać mu się do jaj albo bijesz białą łapkę.

• Plusik 1
Opublikowano

Uchi wystarczy.

Po prostu nawalasz w narosla na jednej z rąk i przy jednej stopie. Kiedy zniszczysz je na jednej kończynie to stunuje bossa, podbiegasz z przodu i nawalasz go po jajach. W drugiej fazie jest łatwiej. Czekasz aż boss się podniesie żeby potem upasć, szukasz narosli, które rozwalasz (jak nie widzisz narosli to nawalasz w białą łapkę). I tak 2 razy. Potem trzeba już pokombinować i albo ryzykujesz próbując dostać mu się do jaj albo bijesz białą łapkę.

dzięki!

Opublikowano

BTW hitboxy w tej grze rządzą :D Zestunowałem jakiegos bossa czy subbossa a kiedy potem nacisnąłem jakis przycisk żeby go pochlastać Claymorem po tyłku (myslałem, że na więcej nie starczy mi czasu), przeteleportowało mnie do jego głowy i wsadziłem ten atak specjalny zabierający dużo energii (nie pamiętam jak to się nazywa)

Opublikowano

Generalnie walki z bossami to na razie największy minus gry, niby przeciwnicy dobrze zaprojektowani, ale kurczę... jest za łatwo i większość walk jest gimmickowych.

Walka z klerykami w Cathedral of The Deep to najgorsza walka z bossem ze wszystkich gier From (dla mnie). Dobrze, że jeden boss wynagradza resztę - potyczka z Abyss Watchers jest świetna.

.

No nic, może w drugiej części gry się rozkręcą.

@ornit

Pamiętaj, że w Katakumbach jest możliwość zejścia do dodatkowej, opcjonalnej lokacji. Trudniejszej i imo fajniejszej od samych Katakumb, które w zasadzie są tylko punktem przejściowym między Road to Sacrifices (Farron Keep), a nowym terenem.

Opublikowano

lel :teehee:

IMo hitboxy sa o niebo lepsze niż w poprzednich darkach, tutaj wydaje się, że faktycznie obrywamy wtedy kiedy mamy oberwać.

A nie jak w DkS2 przy pursuerze. Jego atak niebieskim mieczem, który teleportował gracza tak, by animacja spasowała xD 

• Plusik 1
Opublikowano

Kojarzy ktoś jakiego itemu potrzebuję żeby cofnąć unhollow w DS3?

Co do trudności gry, to wydaje się trudniej niż w Bloodborne;) Ale to chyba kwestia przyzwyczajenia do nawalania bez tarczy, itp. W DS3 walka nie jest już taka beztroska;) Ale gra świetna:D
Btw. Z tą niemożliwością normalnej zmiany języka to przegieli.

Opublikowano (edytowane)

Btw. Z tą niemożliwością normalnej zmiany języka to przegieli.

Co do języka to fakt, porażka, ale wiele gier nie tylko na X1 korzysta z tego patentu, że gra uruchamia się tylko w języku systemu :/ ja chyba wrócę do PL, irytuje mnie troche menu xboxa po ang i ceny w sklepie w funtach :P

Edytowane przez Rayos