Skocz do zawartości

Dark Souls III

Gość mate5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest jakaś szans odzyskać katanę od tego gołego typa na początku gry, bo wpadł mi w przepaść.

I pytanie co do dwóch npc

Srebrny koleś z wielką maczugą i pan cebula, napierdalać?

Opublikowano

Jest jakaś szans odzyskać katanę od tego gołego typa na początku gry, bo wpadł mi w przepaść.

wyjdz i wejdz do gry, bedzie katana lezec na ziemi tam gdzie spadl

• Plusik 1
Opublikowano

I co tam chłopaki, trudna jest ta gra?

W porównaniu do poprzedniczek przeciwnicy ewidentnie agresywniejsi, mniej przewidywalni. Serio jakbym miał sobie teraz przypomnieć moje typowe starcie w jedynce czy dwójce to wyglądałoby jak grzeczny sparring. Tutaj movement nawet takiego głupiego zombie z mieczem i tarczą może cię zaorać, gdzie w starych częściach lałeś ich jak szmaty. Graj jest po prostu szybsza i wiecej tu rollowania.

• Plusik 1
Opublikowano

I pytanie co do dwóch npc

Srebrny koleś z wielką maczugą i pan cebula, napierdalać?

typowy yeti :(

Opublikowano

I co tam chłopaki, trudna jest ta gra?

W porównaniu do poprzedniczek przeciwnicy ewidentnie agresywniejsi, mniej przewidywalni. Serio jakbym miał sobie teraz przypomnieć moje typowe starcie w jedynce czy dwójce to wyglądałoby jak grzeczny sparring. Tutaj movement nawet takiego głupiego zombie z mieczem i tarczą może cię zaorać, gdzie w starych częściach lałeś ich jak szmaty. Graj jest po prostu szybsza i wiecej tu rollowania.

A jak wygląda gunplay? Dla mnie grywalność w Bloodborne położył kiepski gunplay w połączeniu ze ślamazarnym pacingiem. Do tego gra wydawała się za łatwa. Moje DKSIII dopiero do mnie leci, nie mogę się doczekać.

• Plusik 2
Opublikowano (edytowane)

Gra moze rzucic na nas najazd black phantomow czy cos ale tylko jak jestesmy "rozpaleni". Szkoda, bo mozna z tych chlopkow zdobyc unikalne bronie. Ja staram sie cala gre przejsc offline (inaczej niz w BB) wiec moze w drugim przejsciu tego doswiadcze.

Aha i jeszcze pytanie, po co ludzie tworza nowe postacie? Nie lepiej rozwijac ta jedna caly czas w kolejnych NG+?

Edytowane przez estel
Opublikowano

Nie wiem czy wklejano, ale Namco dało nam okładkę Soulsów w klimacie 80s VHS. Do ściągnięcia i wydrukowania sobie na pudełko gry:

PS4

http://media-center.namcobandaigames.eu/games/Darksouls3/VHScover/DarkSoulsIIITheMovie-VHScoverPS4.pdf

Xbox One

http://media-center.namcobandaigames.eu/games/Darksouls3/VHScover/DarkSoulsIIITheMovie-VHScoverX1.pdf

Dark-SoulsIII-The-Movie-VHS-cover-PS4-pr

• Plusik 3
Opublikowano

O mamusiu jaka ta gra jest dobra. Design lokacji to jest spełnienie mokrych marzeń. Naprawdę ciężko tę grę nie szanować. Optymalizacja na PC rewelacja, nie wiem jak ktoś w tym temacie mógł narzekać na nią i crashe, u mnie nic takiego nie ma. Czy gra jest trudniejsza niż poprzednie części trudno mi powiedzieć. Na początku ginąłem często i gęsto, bo dawno w żadne Soulsy nie pykałem, ale im dalej w las tym mniej zgonów. Sporo nerwów kosztował 3 boss bodajże bo nie wiedziałem w co bić po zjechaniu jego hp do 1/10, ale tak to wszystko miód malina. W moim prywatnym rankingu stawiam trójkę na równi z pierwszą częścią.

Opublikowano (edytowane)

A jak wygląda gunplay? Dla mnie grywalność w Bloodborne położył kiepski gunplay w połączeniu ze ślamazarnym pacingiem. Do tego gra wydawała się za łatwa. Moje DKSIII dopiero do mnie leci, nie mogę się doczekać.

Rozi jest gruby.

Edytowane przez Dr.Czekolada
Opublikowano

Aha i jeszcze pytanie, po co ludzie tworza nowe postacie? Nie lepiej rozwijac ta jedna caly czas w kolejnych NG+?

To zależy co chcesz robić. Możesz np. niszczyć innych na niskim levelu mając dopakowaną postać pod względem przedmiotów i czarów

Opublikowano

Wczoraj miałem nie za wiele czasu niestety. Dzis nie zapowiada się wcale lepiej pod tym względem. Zdołałem zaledwie zaciukać pierwszego bossa oraz

...kolesia z kataną i lodowego jaszczura.

Owego bossa załatwiłem za drugim razem. Zapewne zapytacie dlaczego tak się z nim męczyłem,ze dopiero za drugim, bo w istocie jest przecież śmiesznie łatwy. Otóż przystępowałem do niego z marszu bez żadnej estus flachy, ponieważ azaliż jednakże zużyłem je na poprzedzających mobkach ćwicząc...no właśnie...dochodzę do jedynej rzeczy która mi się nie podoba, a mianowicie do parry`owania. Choc próbowałęm dziesiatki razy moim wojakiem to skuteczne parry udalo mi sie zrobic tylko raz i tez zaledwie połowicznie. Klient padł, ale kiedy miałem wsadzić krytyka to już nie wiedziałem, bo dźwięku rodem z dwójki nie usłyszałem. Nie wiem co jest grane. Moze ta tarcza , którą właśnie dzierżę w ogóle się do tego nie nadaje. W dwójce parry wchodziło mi prawie na każdym mobie i prawie za każdym razem, ale wówczas miałem specjalny puklerz do tego. Może o to właśnie chodzi? Jakieś protipy?

Opublikowano

wyjdz i wejdz do gry, bedzie katana lezec na ziemi tam gdzie spadl

Wystarczy przy ognisku odpoczac.

Co dawalo palenie kosci nieumarlych?

Opublikowano (edytowane)

Warto ulepszać tarcze?

Co daje atak w tarczy?

Fajny jest pierwszy mobek na drodze

stał pod drzewem, zaczął jakby uderzać w powietrze czy się trząść, grzecznie poczekałem w oddali a jemu wyrosły wielkie skrzydło-macki i rzucił się na mnie. Całkiem wymagający typ przeciwnika (jak na podstawowego w danej lokacji)

Edytowane przez Ptasiek
Opublikowano

Gra moze rzucic na nas najazd black phantomow czy cos ale tylko jak jestesmy "rozpaleni". Szkoda, bo mozna z tych chlopkow zdobyc unikalne bronie. Ja staram sie cala gre przejsc offline (inaczej niz w BB) wiec moze w drugim przejsciu tego doswiadcze.

Dla pvp buildow. Gdy przykladowo pierwsza postac wziales maga, skonczyles gre i chcesz grac np mieczem pod str to stajac na lvl pvp odpowiednia klasa pod ciezki miecz zaoszczedzisz duzo punktow i wpakujesz w co innego niz INT i ATT przykladowo.

Warto ulepszać tarcze?

Co daje atak w tarczy?

Oczywiscie, ze warto. Podwyzsza rozne statsy np stability.

Opublikowano (edytowane)

Biegam dokładnie w tym samym - w ogóle ta część Soulsów ma bardzo fajne zestawy zbroi. O ile w dwójce byłem skazany na hooyowy pod względem statów set Faarama, żeby wyglądać stylowo (bo cała reszta, oprócz tych początkowych i może Vengarla to jakieś paskudztwa), tak tutaj już ze 3 razy coś mi się spodobało, a wiem że będzie tego więcej, bo Faraam set też powraca (sądząc po ekranach ładowania), a i Black Knight set, w którym biegałem po Lordran, też na bank się pojawi, bo...

widziałem go w ruchu

:P

EDIT: DanBull jak zwykle w świetnej formie:

Edytowane przez WrednyPL