ornit 2 938 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Tak, maiden brzmi lepiej. 1 Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Co za muzyka i boss, az sie spocilem z podniety :o Piekne!! Dancer of the Boreal Valley :bowdown: Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 W końcu się nie dowiedziałem - co daje ten żar poza dłuższym paskiem energii? I czy da się go jakoś przywrócić poza użyciem żaru? Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 (edytowane) NARESZCIE!! Pojawiło się pierwsze wyzwanie w grze Boss nr 5 - reszta w spojlerze Mówię oczywiście o Stróżach Otchłani - co za nierówny boss. Raz można do II fazy przejść bez zadrapania (jak już raz dobrze uderzysz to można go mashować, aż do utraty energii), potem trochę uciekania aż pojawi się sprzymierzony mobek, który zajmuje się tym drugim a my dalej walka z właściwym. To jest jednak nic...II faza to majstersztyk techniczny. Te płomienie, iskry, muzyka. OMFG! To im się udało Jak naraziie na 5 prób mój rekord to zejście do ok. 25%hp w II fazie. Piękna walka Wracając do rozmyślań o samej grze...mam dwie obawy/zmartwienia. Chodzi mi o ten poziom "Efektu pustego" (można go sprawdzić w statusie postaci). Ja po kilku zgonach na w/w bossie mam ten efekt już na 84 poziomie. Ciekawe na co wpłynie w samej grze? Jedyne co widzę to zmiana wyglądu naszego bohatera. Druga sprawa to opcja u naszej strażniczki ognia - zaleczenie mrocznej pieczęci. Nie wiem jak u Was ale ta opcja osiąga u mnie już horrendalną sumę ponad 41k dusz (i z każdym poziomem rośnie). Tak wiele pytań...tak mało odpowiedzi Ahh - dopiero zaczynam czuć tego ducha gry i tą niepewność i niejasność wszystkiego. EDIT: OOOOOOOOOOO FAK UBIŁEM GO!!!!!!!!!!!!!!! Edytowane 14 kwietnia 2016 przez Sobies Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Musze sie pochwalic, bo moja postac wyglada tak jak bym sobie wymazyl Co do broni to Black Blade +8 i Darkmonn Longbow +2 Jak ocenicie? 4 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 (edytowane) W końcu się nie dowiedziałem - co daje ten żar poza dłuższym paskiem energii? I czy da się go jakoś przywrócić poza użyciem żaru? Zostajesz hostem jeśli grasz online, w trybie offline tak samo mogą cię atakować npc phantomy i wzywać je do walki z bossami. Warto używać bo jak ktoś już wspomniał wrogie phantomy zostawiają unikalne bronie/tarcze/etc. Edytowane 14 kwietnia 2016 przez Dr.Czekolada 1 Cytuj
Wredny 9 489 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Pasuje do Ciebie - to na pewno W każdym razie zacny kawałek żelastwa - skąd żeś to wytrzasnął? Bo ja na razie odstawiłem Claymore i próbuję z Uchigataną, ale brak mi Large Titanite Shardów, żeby ją podbić wyżej... Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Kontynuuj zatem grę, bo w pewnej lokacji LTSy lecą z regularnych przeciwników (100% dropa). Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Ja to powiem szczerze, że nie wiem jak rozwijać moją postać. Raz zobaczyłem ciekawy item i dopakowałem się już 20 STR, teraz wypadło coś kolejnego, ale pod DEX i mam tu też 20. Muszę coś wybrać...jednak ja od samego początku (aż wstyd się przyznać) chodzę z szerokim mieczem i koszę jak zły Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 padł ten kryształowy magik na bagnach - banalny solo go rozwaliłem za pierwszy podejsciem, aż mi stanął. Cytuj
Wredny 9 489 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Jaki wstyd? Ja tam lubię Claymore, ale ta Uchigatana kusiła, więc teraz próbuję ciut inaczej. Zresztą - muszę pakować w Vitality, żeby udźwig był, bo chcę zebrać cały zestaw od tego pana poniżej: Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Pasuje do Ciebie - to na pewno W każdym razie zacny kawałek żelastwa - skąd żeś to wytrzasnął? Bo ja na razie odstawiłem Claymore i próbuję z Uchigataną, ale brak mi Large Titanite Shardów, żeby ją podbić wyżej... Dzieki. Z katakumb szedlem gdzies dalej w glebokosci i bylo po rozwaleniu Mimica Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 ja biegam teraz z butcher knife idealna do buildu siły ale na chwile się cofnąłem aby rozwalić bossa numer 3 (tak za daleko poszedłem w złym kierunku ) i katanke dopakowałem ogniem (wypadł mi shard z takiego jednego ognistego demona) i plus 3 to drzewiec nie miał szans. Jak go butcher knife atakowałem to za wolny byłem i jakoś trafić nie mogłem. Za to ognia nie polubił. Mam jeszcze claymore którym ds 1 i 2 ukończyłem ale na razie tylko + 2 bo się zastanawiam którą broń upgradować na maxa ( po +2 robi się kosztownie. Tak czy siak zabawa przednia Cytuj
Wredny 9 489 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Ciągle czytam o tym "drzewcu", ale jeszcze na niego nie trafiłem, a jestem już przy Abyss Watchers - zapędziłem się za daleko, czy on jest po nich (bo te skuczybyki mnie biją strasznie i nie chcę ich odwiedzać przez jakiś czas) Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Drzewiec jest w Undead Settlement, trzeba przejść przez taką wielką bramę 1 Cytuj
Wredny 9 489 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Dzięki. Nie wiem, jak to przeoczyłem, bo byłem w tych okolicach. Najwyraźniej uznałem, że taka duża otwarta przestrzeń aż prosi się o bossa i chyba stwierdziłem, że będę kontynuował eksplorację gdzie indziej, a później zwyczajnie zapomniałem o tej miejscówce. W każdym razie drzewko padło za pierwszym razem - dość banalna walka. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 padł ten kryształowy magik na bagnach - banalny solo go rozwaliłem za pierwszy podejsciem, aż mi stanął. bagien to ty jeszcze nie widziales Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 zastanawiam sie czy z great sythe sie nie przerzucic na winged knight halabard albo great club, ale póki co jestem za słaby i te dwie mi zzeraja za duzo staminy.wlasnie, jak zaklinac bron? mam zaklety ogien w great sythe, ale cos mi sie wydaje, ze są lepsze opcje a, można ulepszać zbroje? Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Sluchajcie, jak najlepiej poradzic sobie z tymi... ...niby mobami, ale jak do nich podejdziemy to morfują jak w Resident Evil w takie obślizgłe obrzydlistwa z wielkimi czarnymi ramionami, które dość mocno biją. Zaraz na początku Lothric jest jeden po prawej stronie a za smokiem na dachach drugi.Zauważyłem,że ognista bomba dobrze na nich działa, ale ich ilość (bomb) jest niestety ograniczona Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Jak masz problem, to zabij zanim się przemienia ;-) Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Jak masz problem, to zabij zanim się przemienia ;-)Miałem dziś ciężki dzień i nie pomyślałem, że to takie proste ;-) Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 (edytowane) zastanawiam sie czy z great sythe sie nie przerzucic na winged knight halabard albo great club, ale póki co jestem za słaby i te dwie mi zzeraja za duzo staminy. wlasnie, jak zaklinac bron? mam zaklety ogien w great sythe, ale cos mi sie wydaje, ze są lepsze opcje a, można ulepszać zbroje? Zbroi nie da się uleprzyć. A zaklinanie broni to jedynie to co u kowala, wbijasz odpowiedniego gema i wsio. Ja właśnie odkryłem dosyć mocny spoiler transformacje w smoka + możliwość ziania ogniem z japy <333333333333 moc. Edytowane 14 kwietnia 2016 przez wojnar Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 (edytowane) Drzewo pokonane, cóż to był za boss świetny! pytanie dla tych co pokonali juz po walce z nim jest miejsce do składania ofiar po najazdach, domyślam się ze to covenant bo nawet dostalem stosowne info po zlozonej ofierze, ale gdzie znajde medal do tego covenantu? Edytowane 14 kwietnia 2016 przez Rayos Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 zastanawiam sie czy z great sythe sie nie przerzucic na winged knight halabard albo great club, ale póki co jestem za słaby i te dwie mi zzeraja za duzo staminy. wlasnie, jak zaklinac bron? mam zaklety ogien w great sythe, ale cos mi sie wydaje, ze są lepsze opcje a, można ulepszać zbroje? Zbroi nie da się uleprzyć. A zaklinanie broni to jedynie to co u kowala, wbijasz odpowiedniego gema i wsio. Ja właśnie odkryłem dosyć mocny spoiler transformacje w smoka + możliwość ziania ogniem z japy <333333333333 moc. ale chodzi mi o to, jakie są najlepsze Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 (edytowane) ale chodzi mi o to, jakie są najlepsze To już zależy, ja np. w ogóle nie używam bo podstawowy mieczyk mi daje więcej ogólnego dmg niż po użyciu jakiegoś gema. Ale też należy brać pod uwagę że np. niektórzy przeciwnicy są bardziej podatni np. na ogień. Chociaż to tylko wynika z moich obserwacji bo sam chodzę aktualnie z Dragonslayer Swordspear, którego nie da się infusować (broń z bossa, jednego z trudniejszych w grze, zaraz obok ostatniego bossa IMO), więc sprawdzam czasami jak to wygląda u innych broni. Edytowane 14 kwietnia 2016 przez wojnar Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi