Skocz do zawartości

E3 2015: Spam-Beton Definitive Edition

Featured Replies

Opublikowano

Dla mnie konsolowa brać to jedno i to samo bez znaczenia czy bot czy klap czy grzyb z niny, ale jak widzę nie każdy ma podobne podejście do tematu :reggie:

Powiedz to Figaro.

Figaro - pamiętamy [']

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Wyświetleń 96,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bo ten rynek pecetowy opiera się na złodziejach i nikt o zdrowych zmysłach nie zrobi ekskluzywnej gry wyglądającej jak Uncharted czy Order, bo produkcja się nie zwróci (Crytek już próbował i każdy wie

• Ficek właśnie dostał bana na dwa dni, za to że temacie Shemnue3 napisał, aby grę przenieść do działu PS4, a django mu napisał, ze cw poza cw. Czy wy to uwierzycie!!! titanfail, ryse, dead rising, belo

• Zielona arka Spencera właśnie przybyła

Opublikowano

Dla mnie konsolowa brać to jedno i to samo bez znaczenia czy bot czy klap czy grzyb z niny, ale jak widzę nie każdy ma podobne podejście do tematu :reggie:

Niestety byłoby zbyt pięknie , ale klapy zanizaja poziom bractwa konsolomaniakow

Opublikowano

Niestety byłoby zbyt pięknie , ale klapy zanizaja poziom bractwa konsolomaniakow

A niech zaniża kto zaniża, ale na wojenkach zyskuje tylko jedna strona konfliktu  :newell:

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Ok, pora na krociutkie podsumowanie konferencji:

QEM1WRh.jpg

Opublikowano

Dobrych postów za dużo, a plusów tak mało - te decyzje, te wybory :( 

Opublikowano

Każdy gracz potrafiący trzeźwo ocenić sytuacje widzi, że najlepiej na tych targach wyszedł PC.

No jeśli "najlepiej" dla was, znaczy to że na PC wyjdzie kilka gier z pańskiego (tj. konsolowego) stołu, to macie bardzo niski próg poczucia zwycięstwa. Jak Wyspy Owcze które strzeliły Hiszpanii bramkę przy stanie 0:11 dla Hiszpanii.

Co to się z pc-tową rasą stało w ogóle? Dawniej nie do pomyślenia by to było, gdy na PC wychodziły takie Crysisy i inne megatony, a teraz to ledwo nie wszystkie gry z konsol, a oni skaczą jak jacyś ISIS po zestrzeleniu drona...

tak btw Mendrku to nie ty sie zagrywałeś w zubożone diablo 3 na ps3 tyle czasu? w gorszy port gry która wyszła po 1,5 roku z pc? xdddddddddddddddddddddddddddddddd

No fajnie było posiadać eksluzywny sprzęt z Shadow ot the Collosus, grać na eksluzywnych levelach z The Last of Us, i turlać się na ekranie ilekroć ktoś na voice chacie wspominał o pc-cie.

serio? to powiedz prosze na którym paczu gra sie zatrzymała? chyba na nie dali tych goblinów co? xddddddddddddddddddddddd

Opublikowano

Boże jaki to jest stulejarz erotoman gawędziarz teoretyk. Kojarzy mi się to z tymi wszystkimi gangbangami, gdzie typy ruch,ają konkretnie typiarkę, a w kącie stoi stulejarz i poleruje na wpół sflaczałego chu,ja, no bo oczywiście nie poru,cha. I jeszcze skomentuje "hehe, ale się temu typowi co ru,cha plecy spociły, beka z niego xD".

A teraz zamiast sflaczałego chu,ja wystarczy wstawić PS3.

Opublikowano

Tak sobie przeglądam od jakiegoś czasu posty w temacie, bo za bardzo czasu nie mam żeby "na żywo" je czytać i się udzielać i właśnie doszedłem do momentu pokazu PC. No no, co za emocje, pięć postów na krzyż. Co za platforma dla plebsu :reggie: 

Opublikowano

Why bonnie ross isn't a fan of online dating?

Because it requires functional matchmaking

Opublikowano

Każdy gracz potrafiący trzeźwo ocenić sytuacje widzi, że najlepiej na tych targach wyszedł PC. Praktycznie każda konferencja to była po części konferencja blachy i tak jak pisałem ten cały PC Gaming Show (który miał beznadziejną formę tak btw) mógł się w ogóle nie odbyć.

Tymaczasem posty patologii takej jak Yeti, Mendrek czy świry z gameonly wyglądają tak:

Mendrek w kaftanie

To proste. Show robione jest dla mas, ma być och, ach, ło jezu. Nie musi być tym specjalnego sensu, głębszej analizy. Ma się przyjemnie oglądać i ważne, żeby było dużo wszystkiego z wyjątkiem konkretów, bo masy konkretów nie lubią, te sobie sami wymyślają. M$ i SONY działają według tej recepty,  a wystarczy tylko się zastanowić chwilę  przeanalizować co zobaczyliśmy na "najlepszej konferencji ever/od lat".

Dowiedzieliśmy się, że w ciągu najbliższych 6 miesięcy zobaczymy prawdopodobnie 1 dużego i wartego uwagi exa (Persona 5), ale nie jest to takie pewne. bo konkretnej daty premiery nie podano. W dalszej kolejności ma się ukazać U4 i tutaj też nie wiadomo kiedy konkretnie gra wyjdzie (przypominam, że pierwotnie bankowo miał być 2015). Czyli mamy 2 exy z jako tako podaną przybliżoną datą premiery w ciągu najbliższego półrocza. Bogactwo? Nazwałbym to inaczej.  Możliwe, że w najlepszym wypadku SONY zamknie 2015 wydaniem 2 świetnych gierek i uśmierceniem PS VITA (pamiętajmy, że jest taki system na rynku).

W listopadzie PS4 zacznie trzeci rok swojego żywota. Pamiętamy jak bardzo SONY miało uczyć się na błędach i jak bardzo zależy im na klientach, którzy kupują ich sprzęt. Na chwilę obecną można śmiało napisać, że te dwa lata były gorsze niż w przypadku hejtowanego PS3. A jak się zapowiadają kolejne? Podobno wyśmienicie. Na E3 ogłoszono Horizon z mocno wątpliwą datą wydania 2016 (raczej koniec niż początek) i ... w każdym bądź razie mnóstwo exów, które z całą pewnością zobaczymy w przyszłym roku. A jak nie zobaczymy, to już na pewno w 2017. Mamy jeden duży nowy tytuł od średniackiego teamu. Bez daty premiery. Mamy też nieśmiertelnego Guardiana, który po tylu latach developingu może się równie dobrze okazać mesjaszem jak i gniotem (oprawa raczej nie była powodem takiego długiego czasu produkcji, więc może zastanawiać z czym sobie nie radzili tak długo...). Pamiętajmy, że to jest od wielu lat coroczny hit SONY na E3, a data wydania "2016" oznaczać może "kolejny trailer na E3 2016". Mamy jeszcze remaster Ratcheta, w sumie już nie wiem czy remastery liczyć jako exy. W najlepszym wypadku 2016 będzie rokiem 3-4 wartych czekania tytułów na wyłączność. W najlepszym, a nie w miarę optymistycznym. Wypas.

Jak człowiek patrzy na to z boku i widzi ten cały zachwyt nad stanem rzeczy, to dochodzi do wniosku, że albo coś przeoczył i gdzieś tam umknęło mu info o gniątącej bibliotece tytułów (a przynajmniej solidnej), albo zachwycony tłum łyknął jak pelikan puste obietnice i kolorową oprawę show. Zero dat, zero konkretów- dokładnie tak jak zawsze. Tylko odbiór jakiś taki bardziej entuzjastyczny. Możliwe, że branża jest już na takim dnie, że ludzie nauczyli się tym cieszyć.

edyta- proszę.

Opublikowano

pierwszy komentarz na ea polska pod gameplayem battlefronta

mam nadzieję, że zrobią downgrade czy coś, bo nie wszystkich stać co rok kupować komputer z górnej półki )XD

cebula rasa

Opublikowano

@Pajgi

Dorzuc tam jakies akapity bo chce przeczytac ale nie chce dostac oczoplasu :dunno:

Opublikowano

Jakbym był modem to sam bym sobie zrobił akapity 

Opublikowano

Szef europejskiego oddziału PlayStation postanowił skomentować ogłoszenie Microsoftu. Ryan nie ukrywa, że informacja jest aktualnie dla niego niezrozumiała, ale jest to logiczne podejście amerykańskiej korporacji:

"„To było bardzo zawiłe ogłoszenie i nie jestem pewien, czy do końca wszystko rozumiem. Podejrzewam, że może pojawić się tutaj kilka zwrotów akcji, ale zobaczymy. Jest to całkowicie uzasadnione i logiczne podejście, by zainteresować właścicieli Xboksów 360 nową konsolą.”

Przedstawiciel Sony stwierdził, że jego firma ma doświadczenie ze wsteczną kompatybilnością i gracze tak naprawdę nie korzystają z tej funkcji:

„Mamy doświadczenie w temacie wstecznej kompatybilności. Pierwsze modele PlayStation 3 były kompatybilne z PlayStation 2, co było bardzo pożądaną funkcją... Ale tak naprawdę to udogodnienie nie było zbyt często używane.”

Jest to bardzo interesujące podejście... Ale myślę, że dopiero faktyczne liczby opublikowane przez Microsoft pokażą faktyczne zainteresowanie wsteczną kompatybilnością...

Te słowa brzmią dość abstrakcyjnie, gdy przypomnimy sobie ogromne ceny używanych PlayStation 3 (wspomniana wersja)... Ludzie niemal walczyli o konsole, a i tak nie korzystali z funkcji? Ciekawe.

xDDDDDDDDD pluja na was a wy nie widzicie klaperki

Opublikowano

Ale on ma rację, ludzie kupowali późniejsze modele i nie korzystali ze wstecznej kompatybilności :sorcerer:

Opublikowano

Przecież ten sam temat był wałkowany przy premierze ps3 i xboxa 360. Płacz, płacz, płacz, a jak przyszło co do czego "e tam, nie po to kupowałem nową konsolę i sprzedawałem starą, żeby grać w "starocie"

Opublikowano

"e tam, nie po to kupowałem nową konsolę i sprzedawałem starą, żeby grać w "starocie"

za to kupię remastera za pełną cenę

:kaz:

Opublikowano

Tylko mało ludzi rozumie fakt, że przeskok pomiędzy ps2 a ps3 był ogromny i tamte gierki odpalane na dużych tv wyglądały tragicznie i nie dziwie się, że ludzie mieli to w (pipi)e... 

Natomiast gry z 360 czy też ps3 wyglądają dobrze, a część tytułów jest warte ogrania ponownie (np. Nier, Vesperia etc). 

Edytowane przez Starh

Opublikowano

"e tam, nie po to kupowałem nową konsolę i sprzedawałem starą, żeby grać w "starocie"

za to kupię remastera za pełną cenę

:kaz:

Od kiedy dołączyłem do Rasy Panów, już nie mam tego problemu :sorcerer:

Opublikowano

mówiłem ogólnie o podejściu klapiszczy, spoko  :thumbsup:

Opublikowano

Przy okazji E3 wypływają dane sprzedażowe 

Hiszpania

700 tysięcy ps4

600 tysięcy ps vita

Około 80 tys. xbox one

To już nawet nie jest dominacja jak za czasów ps2, to jest ANIHILACJA   :drag:

Edytowane przez Starh

Opublikowano

A ja chcę widzieć dane sprzedażowe z Polski.

... chyba ich się nigdy nie doczekamy :frog:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.