Skocz do zawartości

E3 2015: Spam-Beton Definitive Edition

Featured Replies

Opublikowano

@nobody

A nie lepiej zostawić w spokoju te gry ? I dostawać nowe ajpi ? Bez sensu i tyle

Chociaz dobre rimejki zawsze na propsie tak jak RE1

re zero pewnie kupie i jakby wyszło re2 to bym chyba porobił sie ze szczęścia, no ale

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Wyświetleń 96,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bo ten rynek pecetowy opiera się na złodziejach i nikt o zdrowych zmysłach nie zrobi ekskluzywnej gry wyglądającej jak Uncharted czy Order, bo produkcja się nie zwróci (Crytek już próbował i każdy wie

• Ficek właśnie dostał bana na dwa dni, za to że temacie Shemnue3 napisał, aby grę przenieść do działu PS4, a django mu napisał, ze cw poza cw. Czy wy to uwierzycie!!! titanfail, ryse, dead rising, belo

• Zielona arka Spencera właśnie przybyła

Opublikowano

No i przemysł rozrywkowy to ogólnie nie jest najlepsze miejsce do odważnych poszukiwań. Narzekamy sobie na serie AC i CoD, ale obydwie dają pracę tysiącom ludzi, a nowe IP nie jest łatwo wprowadzić (nie tylko wśród gier, zresztą w tej branży to akurat nad wyraz trudne).

Opublikowano

Remake - jestem na tak, remaster - jestem na nie. 

Opublikowano

rozwijając myśl Sutka

Remake od Microsoftu - TAK

Remaster od Sony - NIE 

Opublikowano

No i przemysł rozrywkowy to ogólnie nie jest najlepsze miejsce do odważnych poszukiwań. Narzekamy sobie na serie AC i CoD, ale obydwie dają pracę tysiącom ludzi, a nowe IP nie jest łatwo wprowadzić (nie tylko wśród gier, zresztą w tej branży to akurat nad wyraz trudne).

Trudne bo kiedys deweloperom wystarczal zysk liczony w tysiacach a dzis pazernym ku.rwom wydawcom gul skacze jak zamiast 20 milionow zarobia 18.

Opublikowano

@Suteq
No to wystarczy ich nie kupować, to naprawdę jest tak proste. Nic w ich miejsce nowego się nie pojawi, choćby wszystkie remastery nagle miały zniknąć z powierzchni globu.

@Mejm
Nie nie wystarczał, dlatego większość wydawców zbankrutowała, a Take-Two i Capcom jest na dobrej drodze do tego.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Ale ty pisales o "nowych IP" (ktore trudno wprowadzic) wiec czemu piszesz o znikajacych remasterach?

Opublikowano

Szef europejskiego oddziału PlayStation postanowił skomentować ogłoszenie Microsoftu. Ryan nie ukrywa, że informacja jest aktualnie dla niego niezrozumiała, ale jest to logiczne podejście amerykańskiej korporacji:

"„To było bardzo zawiłe ogłoszenie i nie jestem pewien, czy do końca wszystko rozumiem. Podejrzewam, że może pojawić się tutaj kilka zwrotów akcji, ale zobaczymy. Jest to całkowicie uzasadnione i logiczne podejście, by zainteresować właścicieli Xboksów 360 nową konsolą.”

Przedstawiciel Sony stwierdził, że jego firma ma doświadczenie ze wsteczną kompatybilnością i gracze tak naprawdę nie korzystają z tej funkcji:

„Mamy doświadczenie w temacie wstecznej kompatybilności. Pierwsze modele PlayStation 3 były kompatybilne z PlayStation 2, co było bardzo pożądaną funkcją... Ale tak naprawdę to udogodnienie nie było zbyt często używane.”

Jest to bardzo interesujące podejście... Ale myślę, że dopiero faktyczne liczby opublikowane przez Microsoft pokażą faktyczne zainteresowanie wsteczną kompatybilnością...

Te słowa brzmią dość abstrakcyjnie, gdy przypomnimy sobie ogromne ceny używanych PlayStation 3 (wspomniana wersja)... Ludzie niemal walczyli o konsole, a i tak nie korzystali z funkcji? Ciekawe.

xDDDDDDDDD pluja na was a wy nie widzicie klaperki

Ale niby PlayStation Now to zupelnie inny temat... kompromitacja execow Sony zawsze na propsie.

Opublikowano

Pierwsza cześć przecież nie jest odpowiedzią na Twój post, dopiero edycja jest nią :)  Zaraz wyedytuję jeszcze raz, żeby było jaśniej

Edit:
Już.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Jednak jest różnica między remasterem z poprzedniej generacji (do których swoją drogą nic mam), a tym co proponuje S-E, czyli remake. :P Tym bardziej, że mówimy o grach z ery SNESa/PSXa.

A S-E wcale nie zaniedbuje produkcji nowych gier. Mamy zapowiedzi FFXV, Kingdom Hearts 3, Nier 2, Star Ocean 5 i jakieś nowe IP. Niestety jeszcze trzeba trochę poczekać, ale cóż.

Edytowane przez Crying_Wolf

Opublikowano

@Suteq

No to wystarczy ich nie kupować, to naprawdę jest tak proste. Nic w ich miejsce nowego się nie pojawi, choćby wszystkie remastery nagle miały zniknąć z powierzchni globu.

Ja ich nie kupuję(poza GTA V), ale nie lubię jak jest syf, a tym są remastery i tyle. 

Podobno Prototype dostanie remaster. xd

Edytowane przez suteq

Opublikowano

@nobody

A nie lepiej zostawić w spokoju te gry ? I dostawać nowe ajpi ? Bez sensu i tyle

Chociaz dobre rimejki zawsze na propsie tak jak RE1

re zero pewnie kupie i jakby wyszło re2 to bym chyba porobił sie ze szczęścia, no ale

No właśnie zarówno Vagrant jak i FF7, są dla mnie takim samym bonerem jak ewentualny rimejk RE2.

W tym całym zrzędzeniu warto byłoby zwrócić uwagę że nie za wszystkie remastery (nie rimejki) odpowiadają firmy takie jak Capcom, czy ND. Kolekcję Drejka np. robi Bluepoint Games - firma zewnętrzna, która odpowiada min. za port Titana na 360-tkę, GOW1&2 HD na ps3, czy MGS HD Collection. Takie remastery w niczym nie wpływają na decyzje, czy czas powstawania nowych ip. 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Resident Evil 2 szczytowe osiagniecie Capcomu, nie wydali niczego lepszego. Taki remake łykam jak młody pelikan.

Opublikowano

Wiedźmin 3: Dziki Gon - składamy PC w cenie konsoli

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/wiedzmin-3-dziki-gon-konsola-czy-pc/strona/24207.html

Kolejny mit zakutych (w blachę) głów obalony :lapka:

@Jaczes, paziu, kompa ma każdy - fakt, ale powiedz mi, gdzie mam sobie tę kartę graficzną podłączyć?

:obama:

<GIFY_PRAWDY>

To dobrze pokazuje różnicę między konsolami i PC.

:obama: :obama:

Jezu jak mnie wkurza ten pecetowy bełkot, ileż można do diaska! Psujecie forumek łobuzy. Idźcie sobie wreszcie na PCLaba czy gdzie tam. Do widzenia, goodbye! Tak, można za kilka tysi zbudować super maszynę, tak, 300 klatek, 8K i 32x anizo jest fajne. Ale co z tego? Kogo to jara, poza garstką bogatych, znudzonych graniem ludzi. Liczą się GRY, a do tego wystarczy tania konsolka na którą stać każdego. Bądźcie sobie elitą gejmingu, cieszcie się ultrapłynnym obrazem, super chruper teksturami i wygładzaniem od Nasa. Ale nie tutaj. W konsolowym raju nie ma dla was miejsca. Cześć. 

:obama: :obama: :obama:

P©lebs jak wdeptany w ziemie.

Opublikowano

Ok, pora na krociutkie podsumowanie konferencji:

QEM1WRh.jpg

I znów O B A M A.

:fsg:

pierwszy komentarz na ea polska pod gameplayem battlefronta

mam nadzieję, że zrobią downgrade czy coś, bo nie wszystkich stać co rok kupować komputer z górnej półki )XD

cebula rasa

(pipi), ale dziś masakra plebsu z pod wyzwanie grubasa.

Opublikowano

Piekna masakra blacharzy :banderas: Zapowiedziane az 5 gier na plejke na rok 2016 i 2017 :banderas: A oni bieduja i nie maja gierek :banderas: Gdyby nie konsole to by blacharzy nie bylo na swiecie :banderas: Nie od dzis wiadomo ze Blizzard utrzymuje sie z Diablo 3 na PS4 :banderas: Nie od dzis wiadomo ze Blizzard zbudowal swoja potege i finanse na Warcraft 2 na PSX :banderas: Ale dominacja :banderas: Wszyscy na kolanach z pelnymi ustami :banderas:

Opublikowano

Podoba mi się to ich zakrzywianie rzeczywistości :) 

Opublikowano

to już oficjalnie że zostają tylko strony sony, nintendo i pc?  :beksa:  

Opublikowano

to już oficjalnie że zostają tylko strony sony, nintendo i pc?  :beksa:  

Po avatarach widać, że tak :kaz:

Ale generacja, microsoft wydał taką konsole, ze połowa botów kupiła PS4, reszta przerzuciła się na pc, a margines nadal trwa przy ostatniej konsoli microsoftu. Szacuneczek dla nich, ale wiadomo, że H5, Girsy, Forza>>>>>>>>symulator kozy, kromki chleba i kąpieli ze starym.

Sprawdziłem jak wygląda XCOM2, bo to w końcu pc eks, który nie jest ograniczany przez konsole i wyciska wiele z tytanów...

5508543db0c27.jpg

Opublikowano

:kaz:  :reggie:  :newell: to było dość wymowne że morda Spencera nie trafiła do emotikonów  

Opublikowano

Ten eks wyjdzie też na konsole, pytanie tylko kiedy.  No i X-com2 zapowiada się jednak fajnie :)

Btw.
Nawet Kerbal wyląduje no konsoli (Ps4)

Opublikowano

Yeti jaka forma, cały dzień :obama:

Opublikowano

jutro na złość botom poudaje że jara mnie SFV i Shenmue3 :banderas:

Opublikowano

Nawet Kerbal wyląduje no konsoli (Ps4)

Kerbale są genialne więc fajnie,że wychodzą też na inną platformę. Zawsze to parę $$więcej w kieszeni deva. Gierkę polecam bo nieraz można się nieźle uśmiać, widząc co nasz skonstruowany z wielkim wysiłkiem statek kosmiczny odwala przy albo po starcie XD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.