Skocz do zawartości

E3 2015: Spam-Beton Definitive Edition

Featured Replies

Opublikowano

W przypadku Ubi pewnie chodzi o to, by najpierw zrobić ekscytację (akcje przy okazji skoczą), a potem downgorad by sequele ładniej wyglądały niskim kosztem. Dodatkowo pewnie faktycznie i tak nie mogliby zrobić takiej grafiki przy bardziej rozbudowanych grach, i by to wszystko trzymało się kupy i nie chrupało...

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Wyświetleń 96,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bo ten rynek pecetowy opiera się na złodziejach i nikt o zdrowych zmysłach nie zrobi ekskluzywnej gry wyglądającej jak Uncharted czy Order, bo produkcja się nie zwróci (Crytek już próbował i każdy wie

• Ficek właśnie dostał bana na dwa dni, za to że temacie Shemnue3 napisał, aby grę przenieść do działu PS4, a django mu napisał, ze cw poza cw. Czy wy to uwierzycie!!! titanfail, ryse, dead rising, belo

• Zielona arka Spencera właśnie przybyła

Opublikowano

poziom 2014 jeszcze byłby akceptowalny, ale 2015 to jest jawna kpina z graczy ale i tak sie dobrze sprzeda, bo nie kazdy oglada E3 zeby wiedziec że został wykąpany 

Edytowane przez Szejdj

Opublikowano

Gierki od Ubi XD. W tym roku z multiplatform liczy sie tylko Fallout 4 i MGSV, a reszte szrotow od Ubi/EA czy Acti mozna smialo omijac. Moze jeszcze Just Cause 3 ale po Mordorze podchodze do takich gier sceptycznie.

Opublikowano

ostatnia dobra gra od Ubi to Far Cry 3

Opublikowano

Gierki od Ubi XD. W tym roku z multiplatform liczy sie tylko Fallout 4 i MGSV, a reszte szrotow od Ubi/EA czy Acti mozna smialo omijac. Moze jeszcze Just Cause 3 ale po Mordorze podchodze do takich gier sceptycznie.

Ja tam sobie chetnie pykne jeszcze w Mad Maxa, moze i bedzie troche Mad Mordor ale niech chociaz zrobia fajny system rozpierduchy autami i bede zadowolony :reggie:

Opublikowano

tymczasem kolejna gierke z mc >90 nadjechala, pierwsze recki batmana rewelacyjne, a analiza digitalfoundry wskazuje praktycznie rock solid 30fps i 1080p w swietnej grafie na ps4

Opublikowano

Ponad 92 na meta dla mission-packa, lol.

Opublikowano

10 od polygonu :yao:

"The best SJW game of the year"

Pora obejrzec gameplaye z E3 i zdecydowac czy kupuje.

Opublikowano

Czy ja dobrze widziałem na poprzedniej stronie? Stoisko z Destiny - grą, która nie ukazała się na PC, do tego na zdjęciu devkity PS4, a blacharska zakała próbowała błysnąć? :dynia: :dynia: :dynia: Po co to żyje i tlen zużywa? :kaz:

Opublikowano

Chcesz mi powiedziec ze Destiny na konsolach to nie marketing a tylko technologia ktora by nie poszla na PC?

Opublikowano

labtec idz ochlon, za duzo beki z ciebie w ostatnich paru minutach xD

Opublikowano

To już chyba tradycja w przypadku Ubi, że najpierw pokazują materiały o jakości, którą może uciągnąć zestaw, który ma może z 5% piecetowców na rynku, a później po 2 latach równają wszystko do rzeczywistych możliwości :P

Opublikowano

To już chyba tradycja w przypadku Ubi, że najpierw pokazują materiały o jakości, którą może uciągnąć zestaw, który ma może z 5% piecetowców na rynku, a później po 2 latach równają wszystko do rzeczywistych konsol :P

fix'ed

Opublikowano

Poprostu tonący brzytwy sie chwyta , a tak promocja w EU da im całe (pipi) poza UK

Opublikowano

Plują na was a wy się cieszycie.

Opublikowano

Ciekawe czy przebiją gęste zielone hary "DriveClub za friko w Plusie" od Sony?

Opublikowano

Ten nowy ghost recon jeszcze lepiej wyglada, ciekawe ile z niego zostanie. Ubisoft to najgorsza firma na rynku.

Najlepszy byl wywiad z CEO Ubisoftu,zapytany czy na e3 bedzie mozna zagrac w ghost recon,odpowiedzial ze nie. Chwile pozniej padlo pytanie czy to co widzielismy to gameplay i czy w siedzibie firmy maja grywalne demo ktore tak wyglada ,odpowiedzial,ze tak :D

Jak ja tego kolesie nienawidze,zakladaja ze nie klamie to specjalnie robia downgrade wersji pc zeby janusze im nie plakaly,ze maja gorsza wersje. Ubisoft naprawde powinno (pipi) obchodzic,ze tylko maly % odpali tak wygladajaca gre na pc,jezeli kod dziala stabilnie to powinni taka grafike wypuscic. Inwestuja miliony,zeby pokazac za(pipi)iscie wygladajaca gre zeby pozniej to wszystko wyciac i wywalic do smieci. Ich zachowanie to troche jak zbudowac piekny drapacz chmur,zeby pozniej wszystko rozebrac i postawic blok z PRL.

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

No wlasnie, wiadomo ze uzyskanie tej grafy na budzetowkach za 1300zl jest niemozliwe, ale jak sobie zloze kompa za 5 lat to czemu nie moge tego ograc w takiej jakosci jaka oni juz mieli zrobiona? Chyba ze fragmenty wyciete na potrzebe filmiku tak wygladaja a reszta juz gorzej + downgorad calosci. Pokazuja gre z prawie fotorealistyczna grafika, pozniej zostaje z tego 1/5 i nie dziwne ze ludzie hejtuja.

Opublikowano

:dafuq: Słuchaj nie do końca wiem o co Ci chodzi. Najpierw mówisz, że filmik jest nierzetelny i przepełniony cynizmem jednak jakoś autor w nim krytykuje nie gry (wprost przeciwnie - stwierdza, że jest mnóstwo świetnych zapowiedzi) ale korporacje, które za pomocą marketingu chcą wydymać graczy na szaro. Jak można się z tym nie zgodzić? TLG ma grafikę z 2007 roku, Fallout jest reklamowany plastikową nakładką na iPhone a Nintendo chce wydoić kasę na szmacianych laleczkach. Kickstarter na konferencji największego gracza na rynku, zapowiedź mrzonka FFVII i wszyscy już oblali się moczem - to przecież jest farsa. Jak zwykle zresztą po E3 można dojść do jednego wniosku - lepiej było grać w Witchera niż tracić czas na oglądaniu konferencji i prowadzeniu wojenki w CW. 

No i co w tym złego, że zarabia na filmikach - no przecież to jego źródło utrzymania :D

Jednak już kompletnie nie rozumiem Cię jeśli chodzi o krytykę v-logów i let playerów. Jeżeli SBH jest jednym z nich, jeżeli jest jednym z pseudo ekspertów... To kim nazwać całą redakcję PSX? (no offense). Facet ma niezwykle przemyślane opinie, niebagatelną wiedzą o grach komputerowych w całości, sztuce i kulturze i umie ciekawie ją zaprezentować w swoich nagraniach. Warto wspomnieć o jego recenzji MGS2, która stała się niemalże obowiązkowym materiałem do zapoznania dla fanów uniwersum MG. Do tego warto wspomnieć, że on akurat jest dziennikarzem z prawdziwego zdarzenia i wykształcenia, do tego uznanym i zapraszanym na odczyty na całym świecie, także tego. 

To nie jest pierwszy filmik, który obejrzałem. O ile lubię jego analizy (tak jak przytoczona ta o MGS), to wiele wiadomości podaje w sposób, którego nie lubię (odwoływanie się do złych emocji). Nie uważam go też za "pseudo-eksperta" (jak Angry Joe, którego oglądanie to dla mnie przeciwieństwo przyjemności), ale oczywistym jest, że ma osobisty udział w tym, żeby jego filmiki były oglądane. Na pewno ma też osobę/osoby która zajmuje się badaniem reakcji jego widzów na dane treści wrzucane przez niego (przy większych youtuberach dość częsta praktyka, szczególnie na zachodzie), ewentualnie robi to sam.

Bo to jest praca, dodatkowo praca zależna od łaski widzów, a ta jak wiadomo na pstrym koniu jeździ. Szczególnie w internecie i szczególnie w tej sferze. Zresztą ogólnie szeroko pojęte  "growe dzeinnikarstwo"  to bardzo przykry temat; nie ma wystarczająco dużo ludzi z dobrym piórem, a to "hobby" jest oparte maksymalnie o subiektywne odczucia. Zresztą przygotowanie techniczne też razi. Brak podstawowej wiedzy o budowaniu gier/kodowaniu przekreśla rolę dziennikarza (tak jak bliżej mojej domeny, brak wiedzy o technicznej stronie filmu/scenariusza, przekreśla próbę opiniotwórczej krytyki).  Tematu PPE nie poruszam, bo strony nie lubię, a gazety już nie kupuję (ale była dobrze prowadzona).

Teraz pora na odniesie się to tematu samego filmiku. Wiesz gdzie mam problem? Brak merytorycznego podejścia (cały wywód o kickstarterze i Shenmue, zresztą nie tylko SBH tutaj dał plamę). Wysnuwanie super oczywistych wniosków, jak to, że E3 to marketing. Nosz kurczę, chyba zna definicję "branżowych targów", a tym dokładnie są E3. Targami do pokazania się, reklamowania i  zapowiadania swoich produktów. No i gdzie to wydymanie graczy, no proszę Cię.  Każdy człowiek ma władze nad własnym portfelem.

Do FF VII też się odniosę, bo sprawa jest prosta. Rynek w JP umiera, S-E chce go podtrzymać, daje zapowiedzi na 1,2 i 3 lata do przodu (nie pierwszy raz, były targi E3, gdzie zapowiedzieli FFIX, FFX i FFXI). To żaden pic, firma włoży w projekt bardzo dużo pieniędzy. Może będą opóźnienia (bo tak działa produkcja gier, mnóstwo nieprzewidzianych rzeczy może się zdarzyć)

Naprawdę, cały ten filmik to wiadro cynizmu (niepotrzebnego, choć w stylu innego jego bardzo popularnego filmiku o Konami, tam jest zresztą więcej bzdur).

No cóż, przynajmniej rozumiem, że targi mu się średnio podobały, bo jest głównie fanem NInny, a widać oni zbroją się na zapowiedź nowej konsoli.

(Btw, fan Nintendo powinien być przyzwyczajony do  "złych" firm, bo z całej trójki MS,Sony i Nintendo, to oni mają najwięcej za uszami)

Widzisz, super oczywisty wniosek a jednak fanboye obu konsol gotowi się pozabijać, byle tylko przekonać, że to ich konsola jest najświętsza. Miliony graczy, którzy podchodzą do konferencji jak do jakiegoś mitycznego spustu z nieba, która ma zapewnić im wieczną radość oddając swoje dusze i portfele. Ilu z nich pamięta, by podchodzić do tego z dystansem? Ilu z nich wie, że korporacjom zależy na zawartości ich portfela a nie serca? 

Dalej, SBH ma bardzo dużą wiedzę o procesie konstruowania gier, sam ma doświadczenie porgramistyczne. Jest wielkim fanem moddów i kreatywności samych graczy. :) 

Po za tym nie ma on nic przeciwko grom, które zaprezentowano ale raczej temu jak posłużono się emocjonalną zapowiedzią gry, która może wyjść za kilka dobrych lat. Chciałbym się też dowiedzieć, gdzie popisał się nierzetelnością jeśli chodzi o zbiórkę na Shenmue. Nie ze złośliwości, może po prosotu są fakty, których nie znam ;)

Do tego ciężko powiedzieć aby SBH był fanem Nintendo. Obecnie jego domeną jest PC gaming a za najlepszą grę wszechczasów uważa MGS3 :)

Opublikowano

TB o Konfie Sony(na powaznie)

Opublikowano

A to ten Ghost Recon na konfie Ubi jakos super wygladal?

Opublikowano

Od Ubi liczylem na sequel Child of Light albo nowego Raymana. Nic nie pokazali wiec niech (pipi)ja :reggie:

Opublikowano

Ja liczyłem na Just Dance i go dostałem discosmiley.gif

:pawel:

Myślałem, że zapowiedzą nowego Prince of Persia a tu dupa  :frog:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.