Skocz do zawartości

Horizon: Zero Dawn

Featured Replies

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Wyświetleń 531,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Ech, unikam pisania o tym tytule tutaj, bo nie można normalnie o nim rozmawiać (co jest absurdalne do kwadratu). Niestety tak jest od samej zapowiedzi, jak nie "obrona Częstochowy", to trolling, jak n

• MaiorZero
    MaiorZero

CDP Red klasa  

• Pierwszy ex w tym roku, ktorego chyba nawet nie dam rady skonczyc i nie chodzi tu wcale o slaby poczatek gry, kiepskie dialogi, polski dubbing (z angielskim wcale nie jest lepiej - choc roznica dzwiek

Opublikowano

Albo to dla zmyły, albo jedna z teorii całego kataklizmu może być prawdziwa. Od 2:26

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez PiotrekP

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Z PAX West, czysty gameplay ktoś sobie grał, na 1080p jakość ok, fajnie to w ruchu wygląda wszystko sie rusza nawet najmniejsze elementy stroju

jest więcej:

https://www.youtube.com/watch?v=BsGmPvbe9V4

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

W

W dniu 5.09.2016 o 09:15, Fanek napisał(a):

Z PAX West, czysty gameplay ktoś sobie grał, na 1080p jakość ok, fajnie to w ruchu wygląda wszystko sie rusza nawet najmniejsze elementy stroju

Wizualnie będzie z pewnością nr 1, no ale czy gameplay da radę?

Opublikowano

GG zatrudniła ludzi od Fallouta 4 więc myślę że jak najbardziej da radę.

Opublikowano

I odpowiedzialnych za questy w Dzikim Zgonie z CDP RED :lapka: nie wiem jak mogłeś zapomnieć o tym użytkowniku hav7n :dog:

Opublikowano

Historia na poziomie f4? Nie mogę się doczekać :banderas:

Opublikowano

Z F: New Vegas* ale rozumiem że to żart był taki ze strony użytkownika Haven i co gorsza dość udany

Opublikowano

Forumkowi detektywi nie śpią.

Edytowane przez hav7n

Opublikowano
  • Autor

Horizon na okładce GameInformera, więc wkrótce dostaniemy jakieś nowe informacje.

2016-10-cover-reveal-spread-800h.jpg

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Ta okładeczka Gameinformera => M - E - G - A 

:)

Opublikowano

A ja się ostatnio dowiedziałem, że kolega przy tym pracuje jako programista sztucznej inteligencji. 

Generalnie na grę czekam, bo zapowiada się dość interesująco. Pamiętam zeszłoroczne demo na GC i wtedy na prezentacji wiele rzeczy nie działało, ale prace mocno ruszyły do przodu ;)

Opublikowano

Info z GI:

Cytat

- Guerrilla wanted to make a game that's "Beautiful in a majestic way" instead of the grit of Killzone. They wanted to create a world you wanted to be in, instead of escape from.

- Work on Horizon began in 2010
- Horizon has its own engine. Not the same as Shadowfall
- GI saw settings in desert, arctic, and temperate environments. Saw machines that will hide in the water.
- Guerrilla promises why the world got this way will be answered. Also say "this is a sci-fi game and that they won't depend on fantasy at any point.
- The various tribes are radically different including how they feel about the machines. Some of them believe the machines becoming more violent is punishment from the gods.
- You aren't recruiting different tribes to your cause but they will sell you different gear and have their own side quests and storylines
- Aloy is most concerned with finding her origin, and most importantly who her mother was
- She has been raised in the Nora Tribe, but the tribe completely ignores her existence. For reasons she doesn't know they seem to shun her.
- The Nora are ruled by women, Matriarchs
- Aloy was raised by another outcast named Rost, who didn't do it of his own will. The Tribe forced him
- Rost is stern and overprotective but only wants the best for Aloy / Father figure
- There are playable flashbacks of Aloy's childhood
- There are Hunter Trials which are essentially Big Game Hunts / Hunter's Guild
- A flying enemy called a d Glinthawk can throw ice bombs
- There are "Corruption Zones" which are areas of the map filled with dangerous enemies. Some of the biggest fights in the game can be found in these zones
- There are lots of sidequests but don't expect them to be as expansive as The Witcher
- Screenshots show a large Hermit Crab type enemy.
- GI was surprised at the depth of the game, how intelligent the AI is, and how fluid the controls are
- You can craft different outfits to change Aloy's appearance
- A screenshot shows Aloy wearing a metal chest piece, quite a bit different than her normal "animal skins" look
- Aloy has 3 different skill trees that you can put level up points into. They are Prowler (Stealth), Brave (Damage focus), and Forager (Resource Gathering)
- Aloy can find modifications when she defeats enemies that can be slotted into her weapons and armor. These affect things such as stats and give buffs

Parę gifów:

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

ta gra nawet u4 kładzie na kolana, a gow4, to ... xD

Opublikowano

trzymam kciuki mocno

Opublikowano

jesli zycie wyglądałoby jak horizon to nie musiałbym grac w gry

Opublikowano

Na Playstation Meeting właśnie pokazali świeży gameplay, babeczka wspina się na jakiegoś wielkiego mecha dinozaura, wygląda całkiem ładnie,cholerka.

Opublikowano

Głupi oglądałem na PS4, co by lepiej sie oglądało i huya widziałem, przez rozpikselowany obraz :/

Sama giera zapowiada sie wyczesanie. Szkoda, ze premiery brak. 

Opublikowano

Przeciez premiera juz dawno byla podana.

Opublikowano

Horizon: Zero Dawn w 4K z PS4 PRO

Opublikowano

Jak ktoś ma możliwość sprawdzenie, to niech da znać jakie wrażenia.

Opublikowano

Jest wersja 1080p/60? Jak odpalam na kompie to mi wywala blue screen :D Ciekawe czy PS4 pociągnie ten filmik.

Opublikowano
  W dniu 7.09.2016 o 16:56, kermit napisał(a):

jesli zycie wyglądałoby jak horizon to nie musiałbym grac w gry

Już dawno wyebau by nas jakiś metalowy dinożdżarł.