Starh 3 170 Opublikowano 1 lutego 2017 Opublikowano 1 lutego 2017 Na ME nie ma takiego hypu po cóż tu dużo pisać słabej trójce. Jeżeli recenzję będą mocno przychylne to wielu graczy kupi. Trochę się dziwie, że nie ma żadnych bundli z pro. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 1 lutego 2017 Opublikowano 1 lutego 2017 persona to przeciez kwiecien u nas to nikogo ale jest jedna rzecz a wlasciwie dwie ktore na pewno zaszkodza w sprzedazy horizon, szczegolnie w usa - switch i zelda, ktore wychodza 3 dni po premierze tej gierki Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 1 lutego 2017 Opublikowano 1 lutego 2017 persona to przeciez kwiecien u nas to nikogo ale jest jedna rzecz a wlasciwie dwie ktore na pewno zaszkodza w sprzedazy horizon, szczegolnie w usa - switch i zelda, ktore wychodza 3 dni po premierze tej gierki Nie sadze, by to mialo duzy wplyw na sprzedaz Horizona. Inne targety, inni ludzie. Tak samo dantejski spadek sprzedazy Wii U w stosunku do Wii de facto nic nie zmienil w sprzedazy PS4 i X1 Cytuj
Faka 3 993 Opublikowano 2 lutego 2017 Opublikowano 2 lutego 2017 (edytowane) Na bogato lol :o Edytowane 2 lutego 2017 przez Faka Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 2 lutego 2017 Opublikowano 2 lutego 2017 Pudło za prawie 1400zł wtf Jak już to za 800zł (200$). https://www.projecttriforce.com/index.php?p=product&id=75 Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 2 lutego 2017 Opublikowano 2 lutego 2017 Hmm tu jest po 350$ https://ebgames.com.au/ps4-225511-Horizon-Zero-Dawn-Thunderjaw-Collectors-Edition-PlayStation-4 nie chce już mi sie wczytywać, ale pewnie coś tu dodają jeszcze. Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 2 lutego 2017 Opublikowano 2 lutego 2017 (edytowane) wyglada niezle http://i.imgur.com/eAVByNK.gif Edytowane 3 lutego 2017 przez aphromo Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 2 lutego 2017 Opublikowano 2 lutego 2017 wyglada niezle Nieźle? Pokaż mi drugi open world z taką grafiką, to jest top jeżeli chodzi o kwestie audiowizualną. Rzucam linkami, bo gify za dużo ważą :( http://i.imgur.com/8EInbge.gif http://i.imgur.com/f9aWio0.gif Cytuj
Wredny 9 577 Opublikowano 2 lutego 2017 Opublikowano 2 lutego 2017 Jprdl... dawno nie miałem takiego bonera po oglądaniu materiałów video czy gifów z jakiejś gry. Ja wiem, że to kolejny open-world, do tego sporo ubi-naleciałości, ale i tak nie mogę się doczekać. W sumie wielkim plusem tego hype'u na Horizon jest to, że w końcu gram w Krew i Wino w trzecim Wieśku - tak jakoś mnie to zmotywowało :) Wieśka machnę na 100% (trofea, bo nie wyobrażam sobie odhaczenia każdego znaku zapytania) i wtedy akurat nadjedzie Horizon. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 2 lutego 2017 Opublikowano 2 lutego 2017 wyglada niezle http://i.imgur.com/eAVByNK.gif Widzę asasyna w tym gifie. Hmmmm. No zobaczymy, zobaczymy. Cytuj
Faka 3 993 Opublikowano 2 lutego 2017 Opublikowano 2 lutego 2017 (edytowane) 7 lat developingu tej gry chyba na marne nie poszło :o Dobrze to wygląda. Edytowane 2 lutego 2017 przez Faka Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 2 lutego 2017 Opublikowano 2 lutego 2017 Widzę asasyna w tym gifie. Hmmmm. No zobaczymy, zobaczymy. Domyslam sie ze to raczej wada xD Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 Jest grafika, jest preorder. na prosiaka aby tą grafikę zobaczyć 2 Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 Sama grafika + open world sprzeda gre, Sony ostro promuje tytul, poki co PR gra ma chyba najlepszy od czasow U4 jesli mowa o Sony, jedyne co moze zaszkodzic to Mass Effect i Persona. Produkcja gry kosztowała pewnie dobrze ponad 100mln $, gra mimo że nowe IP może sprzedać się lepiej niż U4, więcej konsol na rynku, ciekawa tematyka i dobry target wiekowy. Kampania zacznie się na dobre pewnie od następnego tygodnia, ten tytuł nie może przynieść straty. Pewnie zobaczymy znowu reklamy na Lidze mistrzów :) Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 @FanekBardzo wątpliwe i nie wiem skąd takie cyfry bierzesz xDDD Nadal tylko ułamek gier zbliża się do takiego budżetu i mówimy tu o produkcjach robionych przez 400-500 osób. Sama Guerilla nie dobija jeszcze do 300 pracowników (może dobiją przy okazji sukcesu Horizon i ew. zwiększenia "drugiego" teamu). Zresztą teamy first party po prostu operują na troszkę mniejszych budżetach, wyjątkiem jest tylko moloch 343i - mają 450 devów, plus kolejny tabun pracowników odpowiedzialnych za wszystko co jest związane z uniwersum Halo.@SuteqRaczej Uncharted :v (zresztą podobno inni developerzy Sony pomagali przy niektórych systemach w grze)@BlantmanWszystkie zapowiedzi z poniedziałku były nagrywane na zwykłej Ps4, na Pro można było nagrać tylko 2 minuty. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 Wystarczy oszacować wynagrodzenie miesięczne, ile jest ludzi w GG i ile czasu robili tą gre 5-6 lat Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 Wystarczy oszacować wynagrodzenie miesięczne, ile jest ludzi w GG i ile czasu robili tą gre 5-6 lat Cytuj
Gość Soul Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 Fanek jesteś pijany idź do domu. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 (edytowane) @FanekAle rozumiesz, że ta gra nie była w pełnej produkcji, aż do czasu skończenia KZ:SF? Ciekawi mnie też twoje oszacowanie ile zarabiają w GG i jaka jest tego mediana. Poza tym nie licencjonują silnika i korzystają z własnych rozwiązań, to też zmniejsza budżet.Edit:Studia oszczędzają też korzystając z outsourcingu, szczególnie przy produkcji assetów. Oczywiście to nadal droga gra w produkcji, jak większość gier AAA, jednak 100 mln, to liczba z dupy. Gdybyś napisał, że w okolicach 70-80, to nie musiałbym zwracać uwagi :v Edytowane 3 lutego 2017 przez Hendrix 1 Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 (edytowane) Hendrix - chyba sam wiesz jakie są średnie płace grafików i programistów w Polsce, w Holandii można śmiało założyć że jest to x2. Wróce do tematu kosztów produkcji w kwietniu jak Sony zabierze głos, na dziś opuszczam ten topic Edytowane 3 lutego 2017 przez Fanek 1 Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 3 lutego 2017 Opublikowano 3 lutego 2017 Jak ich podliczyl je.bany, oby nikt z Sony tego nie czytal bo Guerillasi beda mogli pakowac manatki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi