Skocz do zawartości

Horizon: Zero Dawn

SzczurekPB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fanek człowieku ogarnij się. 100 milionów to kosztowało GTA IV czy RDR jedne z największych gier w branży a ty wylatujesz z Horizonem od studia z Holandii, które małe nie jest ale srsly. 

:pawel:

Opublikowano (edytowane)

Wystarczy oszacować wynagrodzenie miesięczne, ile jest ludzi w GG i ile czasu robili tą gre 5-6 lat

:rotfl:

RYNEK FINANSOWY GO NIENAWIDZI, ODKRYŁ JEDEN PROSTY TRIK, ABY ZAOSZCZĘDZIĆ NA ANALITYKACH FINANSOWYCH <KLIKNIJ>

Edytowane przez asax
  • Plusik 3
Opublikowano (edytowane)

@Fanek

Oj, ja nawet wiem ile w GG się zarabia, bo znajomi składali tam papiery i przechodzili rekrutację. Np. widełki w gamedevie w US (najdroższym kraju jeśli chodzi o produkcję gier) wynosiły: 34 tys - 101 tys. Średnia płaca to 58 tys.*

*Oczywiście to średnie z 2016

Edytowane przez Hendrix
Opublikowano (edytowane)

Ach te informacje o ludziach z CDP :v  GG zatrudniła 3 osoby z firmy,  jedna po wykonaniu zadania wróciła już do CDP, jedna została zwolniona, jedna nadal pracuje - Dennis Zoetebier (quest designer).  Ale to też nie jest tak, że te same osoby, które robiły serię Killzone, robią Horizon, od dłuższego czasu rekrutowali ludzi z doświadczeniem w rpgach i grach z otwartym światem.

P.S
W drugą stronę też rekrutacje się odbywają, CDP akurat lubi ściągać devów z Holandii i UK :v

Edytowane przez Hendrix
Opublikowano

Obejrzałem tylko te filmiki co wrzucił Yeti i nie mogę się doczekać. EK zamówiona więc za niecały miesiąc będą już śmigał po tej wspaniałej krainie Horizon.

Opublikowano

Mam nadzieję, że nie zepsują fabuły, bo mają duże pole do popisu, na miarę TLOU, jak już wcześniej ktoś pisał: ciemny lud, który wierzy, że maszyny zesłali bogowie, a za maszynami jakiś psychopata, no i główna bohaterka sama w tej walce, która musi walczyć ze złem, i która musi przekonać tępy lud. Zupełnie jak w dzisiejszych czasach, ciemna masa, i psychopaci (maszyny bez emocji, empatii, sumienia), no i niektórzy, którzy wiedzą co jest grane, i nieliczni, którzy potrafią rozpoznać ludzi od wampirów energetycznych (psychopatów). Właśnie największą moją ciekawość budzi w tej grze fabuła, tajemnica coś vide Matrix.

Opublikowano

Też bym chciał w to wierzyć, szczególnie że w Killzone również mieli duże pole do popisu, moim zdaniem uniwersum z dużo większym potencjałem, niż niejedna strzelanka, a wszyscy wiemy jak wyszło, choć K2 mi się podobało. Może Horizon to ich szansa? Nie ma zespołów, które ciagle tworzą same killery, ale każdy z lepszych zespołów stworzył, choć jednego takiego killera, mam nadzieję, że to ich czas.

Opublikowano

zaskoczy mnie kazde rozwiazanie fabularne inne niz super komputer z AI niczym skynet zamkniety w jakims bunkrze na krancu mapy sterujacy tym wszystkim

• Plusik 1
Opublikowano

Technicznie to ta gra jest majstersztykiem jeśli chodzi o grafikę, ale fabuła? Z tym to musimy się liczyć, że albo będzie sztampowa i ujowa, albo będzie w miarę dobra. Ta gra to raczej będzie nadrabiać gameplayem i piaskownicą, co tam będzie miało do zaoferowania.

Opublikowano

Mi najbardziej podobał się moment, gdy Alloy weszła do jaskini, a tam jakieś laboratorium, wkradła się tajemniczość, co daje nadzieję na dobrą fabułę, choć sam trailer fabularny nie wkręcił mnie, aż tak.

Opublikowano

Wytłumaczy mi ktoś, co to jest i za co odpowiada reticule? Coś z ekwipunkiem? Tools and potions do wyłączenia, tak samo naboje, reszta może zostać.

Opublikowano

Wytłumaczy mi ktoś, co to jest i za co odpowiada reticule? Coś z ekwipunkiem? Tools and potions do wyłączenia, tak samo naboje, reszta może zostać.

Siateczka celownika, czyli to co jest w każdej grze, w której występuje strzelanie :v

Reticule=reticle=crosshair

• Plusik 1