Skocz do zawartości

Horizon: Zero Dawn

SzczurekPB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Maszyny są rewelacyjnie zaprojektowane i przemyślane. Mają też spory zasób ruchów (a gigantyczny w porównaniu do większości arpg).

Btw.

Embargo na recenzje spada 20 lutego, recenzenci mają grę od początku tego tygodnia.

Opublikowano

Podobieństwo z Wiedźminem ja widzę takie, że tutaj też pewnie będę co chwila gdzieś właził, szedł spacerkiem, zatrzymywał się i podziwiał widoki - uwielbiam takie żywe i sugestywne światy w grach, ale Wieśkowi trudno będzie dorównać. Się sprawdzi, się oceni.

Gość aphromo
Opublikowano

No coz, to jest GG, ktorzy na PS zjedli zeby, a Wiesiek 3 to pierwszy projekt CDP na PS4 i do tego multiplatforma. Na premiere gra miala gorszy framerate niz na X1.

Mocno trzymam kciuki za sukces finansowy gry, niech GG sie przestawi na inne projekty a nie wiecznie walkowale Killzone, ktore niewiele wnosi.

Opublikowano

to bedzie po prostu bardzo dobry tytul, wiadomo, ze nie podskoczy do wieska czy sandboxow rockstara ale twory ubisoftow i innych imo polknie bez popity

Opublikowano

Bardzo możliwe i na taki rozwój wypadków właśnie się nastawiam. Wszystko powyżej będzie przyjemnym zaskoczeniem, a jeśli będzie dokładnie tak jak piszesz to tylko się cieszyć, że na rynku wyląduje fajna alternatywa dla generycznych sandboxów od UBI i im podobnych (Mad Max np).

Gość aphromo
Opublikowano

Mam nadzieje, ze bedzie zelazne 30 FPS. Przy takiej grafice to bedzie nie lada wyczyn ale jestem dobrej mysli. Juz dosc mechaniki w grze pokazali zebym byl przekonany do gry. 

Opublikowano

Mam nadzieje, ze bedzie zelazne 30 FPS. Przy takiej grafice to bedzie nie lada wyczyn ale jestem dobrej mysli. Juz dosc mechaniki w grze pokazali zebym byl przekonany do gry. 

tu sie boje najbardziej, tym bardziej ze jest zniszczalne srodowisko, a dinoboty maja bardzo spektakularne ataki

Opublikowano

Ja tam jadę przynajmniej od harda. Jak pierwszy raz zobaczę "mechanicznego t-rex" to chcę mieć pełno w gaciach i zastanawiać się czy może nie lepiej spieprzać ile sił w nogach, a nie urządzać sobie wesołą wyrzynkę :D . 

Opublikowano

No, ale bajkowej, ani tym bardziej disneyowskiej stylizacji tutaj absolutnie nie ma. Przecież gra jest ewidentnie inspirowana klasykami sci-fi i pozycjami przygodowymi: od Wellsa poczynając po nawiązania do twórczości Miyazakiego (Nausicaa i Princess Mononoke ) i Verne'a. Tyle przynajmniej można wywnioskować z dostępnych materiałów.

Już nie mówiąc, że gra ma całkiem brutalne stealth kille, Aloy walcząc z innymi plemionami nie przebiera w środkach.

• Plusik 1
Gość aphromo
Opublikowano

Mowiono wczesniej ze beda dungeony w grze,

nazywaja sie Cauldron i sa takimi niby wylegarniami robotow.

1486906263740.png

Opublikowano

Tak w ogóle, to rzekome spoilery z 4chana już kilkakrotnie zostały zdementowane, zarówno przez reżysera gry jak i osobę odpowiedzialną za oficjalny guide (koleś od Soulsów robi).

Milan powinien się ucieszyć, bo chyba przypadkowo przeczytał je w tym wątku :v

Opublikowano (edytowane)

15 dni jeszcze, dawno czegoś takiego nie miałem, że czekałem na grę i w ogóle hype mi nie spadał. Ostatnio to było tak z dodatkiem do Wieśka, Krew i Wino. Co do wyboru poziomu trudności, bardzo fajny pomysł, od razu lepiej pewnie będzie brać very hard, żeby wykorzystać możliwość grania postacią Aloy, skille i tego typu rzeczy - oby nie było tak łatwo jak w przypadku Wiedźmina z jego ostatnim poziomem trudności. 

Edytowane przez Faka