Skocz do zawartości

Horizon: Zero Dawn

SzczurekPB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nawet maruda Jim Sterling (Jimquisition) wystawił 95/100. DAFAQ...

http://www.thejimquisition.com/horizon-zero-dawn-review/

to na bank przez ten elegancko customizowany hud :obama:

Co tam Jim, Jeff Gerstmann (ten od Giant Bomb) wystawił 5/5 - a to koleś, który publicznie i wielokrotnie mówił, że nie lubi gier Sony :v

Btw.

Średnia, średnią i pewnie spadnie, ale dobrze widzieć dobre recenzje ogólnie. Myślałem, że więcej negatywnych się znajdzie.

Opublikowano

Ciekawa recka od PSSITE. 8/10 i ogromne narzekanie, że gra nie jest rpgiem. I że nie jest rewolucyjna. A że jest świetna gameplayowo, piękna, technicznie bez skazy i tak dalej, no cóż. Ma to mniejsze znaczenie niż to, że gra nie jest rpgiem

Gość aphromo
Opublikowano

Cala masa recenzentow pisze zeby pierwsze co zrobic w grze to zmienic caly HUD na dynamic.

Opublikowano

I cała masa chwali historię. Tego osobiście sam się spodziewałem, bo Gonzalez to czołowy scenarzysta/lead creative designer w branży. Poruszając się po przygodowych tropach i pisząc w gatunku, w którym wszystko zostało już napisane, nadal liczy się kunszt, a nie oryginalność dla samej oryginalności.

Opublikowano

Ja polecałbym przeczytać recenzję Eurogamera, która punktuje wszystkie cechy pozytywne i negatywne tej gry a jej autor nie daje się ponieść grafice. W skrócie: generyczny action rpg ze słabą fabułą i ładną grafiką. Typowa gra GG.

• Plusik 1
Opublikowano

TvGry-

"Horizon to odgrzewany kotlet, który podawany jest na nowo jako wykwintne danie"

Podobno to taki Tomb Raider w świecie Primal, grze naparzamy w transormersy, z dialogami gier bioware :scratch_one-s_head:

Kupię jak stanieje, bo wszystkie te gry lubię :)

Opublikowano

No tak, jak weźmiemy po najgorszych opiniach z każdej gry, to wychodzi, że nie będzie i nigdy nie było w co grać :|

Btw.
Całkiem lubię Robinsona, ale nie wiem dlaczego akurat jemu EG zlecił recenzje, to człowiek, który uwielbia stare, arcadowe gry i wyścigi (i czasami gry Nintendo). Poza tym? Raczej nic innego.

Opublikowano

Xddd milion pozytywnych opinii i ocen, nagle zaczyna sie szukanie w necie jakichkolwiek zlych i pisanie, ze akurat te sa obiektywne, kogos tu ladnie zabki swedza i uskutecznia cw

• Plusik 1
Gość suteq
Opublikowano

Xddd milion pozytywnych opinii i ocen, nagle zaczyna sie szukanie w necie jakichkolwiek zlych i pisanie, ze akurat te sa obiektywne, kogos tu ladnie zabki swedza i uskutecznia cw

Odpowiedź typa z tvgry:

Ciężko jest krytykować grę, która bardzo mi się podoba, i w którą się wciągnąłem. Pamiętajcie jednak, że krytyka nie zawsze oznacza to, że coś jest złe:)

oraz

Powtórzę: jakby granie mnie nie bawiło to już dawno znalazłbym inną formę zarobku. Czasami jednak zapominam, że dziś opinia musi być zerojedynkowa - albo zachwyty albo wdeptanie w błoto. Nie ma środka, a krytyka dziś zawsze kojarzona jest z czymś negatywnym. Staram się być po prostu szczery i nie pomijać tego, co nie do końca mi podpadło. Nie ma gier idealnych i nie uważam, że mówienie o tym co mogłoby zostać zrobione lepiej jest czymś złym.

Więc wiesz, to nie tak, że nagle gra jest chuyowa tylko mam wrażenie, że większość osób patrzy tylko na końcowe cyferki, a żadnej recki nie przeczytali lub nie przesłuchali czyichś wrażeń. Mam przypomnieć co było przy Fallout 4? Ja nie chcę drugi raz wdepnąć.

Opublikowano (edytowane)

Ficuś nie rób CW w tym temacie. Znowu powtarza się ta sama sytuacja co z kilkoma grami w tej generacji, że ludzie znowu dadzą się ponieść hype'owi zamiast spokojnie poczekać tydzień-dwa po premierze gry żeby posłuchać opinii graczy a nie recenzentów. No i sugerowanie się recenzjami gdzie 90% osób je piszących nie kończy gier, które opisują jest słabe.

Edytowane przez Kymel
  • Plusik 2