SzczurekPB 2 254 Opublikowano 2 marca 2017 Autor Opublikowano 2 marca 2017 (edytowane) Budżet Horizon nie jest znany. Te 41 mln to minimalna szacunkowa wartość podana przez jakąś gazetę, nic oficjalnego od Sony ani GG. Ze względu porę dnia trochę stulejkowy post, ale czy tylko ja Aloy bym mocno kochał? Fajna babeczka :3 A no. Ja wiem, że Guerrilla zatrudniło ludzi z doświadczeniem, ale i tak trudno uwierzyć że napisali taką fajną postać w porównaniu do nijakich protagonistów z poprzednich gier ;) Crystal Dynamics/Eidos powinni się uczyć jak stworzyć dobrą kobiecą postać, a nie Lara "I can do this" Croft z ostatnich Tombów. Edytowane 2 marca 2017 przez SzczurekPB Cytuj
Daffy 10 630 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 Ejjj dalej tez sciezki nie widze Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 kurna znowu grałem całą noc, jeszcze tylko jeden quest, jeszcze tylko zobacze co tam jest.... cudowna gierka Ogien. Ktory poziom? Cytuj
PiotrekP 1 882 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 (edytowane) Gdzie jest licznik czasu gry? Mam jakis blad ze pomimo rzekomego wlaczenia sciezki robota tej sciezki nie widze? W prologu dzialalo Licznik czasu masz przy sejwowaniu/danym zapisie gry. Edytowane 2 marca 2017 przez PiotrekP Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 Ta ścieżka nie pojawia się od razu, trzeba chwilę odczekać i nie działa z większych odległości z tego co zauważyłem. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 W tym artykule podali dokładnie 45mln euro przelicznik 47mln $, policzyli wypłaty dla ludzie z GG 250 osób + 100 chińczyków którzy robili dla nich assety. Ale to wszystko i tak szacowane liczby i IMO mocno zaniżone. Język gry (dubbing) da się zmienić w menu głównym przed załadowaniem save. Gra działa jednak płynniej w trybie Perfomance, z super samplingiem jest lekkie rwanie przy ruchach kamery, coś jak w FFXV. Po 3h na razie mnie gra nie zachwyciła tak jak Wiesiek czy Uncharted4, no ale mam nadzieje że to się zmieni później. Nie ma co się specjalnie rozpisywać;] 1 Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 Na liczniku mam jakieś 8h, a dopiero pokonałem Sawtooth'a :D Niby hard, ale jakoś za łatwo. Przeszedł ktoś już tę misję z Power Core na 25 lvl? Zastanawiam się czy jest sens tam iść mając 8 poziom. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 (edytowane) Pomiędzy poziomami są głównie różnice w damage'u i ilości zbieranych rzeczy. Nie mniej na Very Hardzie rushujący Watcher zabiera tak gdzieś z 2/3 paska HP i generalnie na początku wszystko ma cię na dwa hity.Ty tyle, porównując rozgrywkę z tym jak gra dziewczyna (na hardzie), większych różnic nie dostrzegam, wrogom nie zwiększa się HP, tylko właśnie obrażenia (dość zauważalnie), może agresywniej wykorzystują swoje ataki dystansowe, ale to tyle.Imo radzę trochę pograć na VH, jak nie przypasuje można bez konsekwencji wrócić na niższy poziom.P.SWidzę, że na forumku już "debata" o rpgowatości gry xDDD Edytowane 2 marca 2017 przez Hendrix Cytuj
XM. 11 036 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 Sporo do roboty? Fajnie napakowana mapa z dużą ilością miejscowej do zwiedzania? Jak mapa - duża? Cytuj
Daffy 10 630 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 Ponoc jak velen, duzo do roboty Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 Przeszedł ktoś już tę misję z Power Core na 25 lvl? Zastanawiam się czy jest sens tam iść mając 8 poziom. Ja tam dziś się zamierzam wybrać, o ile po drodze nie znajdzie się nic ciekawszego:) Pierwsze wrażenie to całość mapy musi być ogromna, ale nie wyszedłem jeszcze z początkowej lokacji. Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 @poziom trudności Sawtooth uderzył mnie dwa razy, a życia zeszło mi jakieś 5% Roboty w pierwszej lokacji w 90% załatwiałem po cichu no i jest bardzo łatwo. Przeciwnicy znajdujący się w pobliżu potrzebują dużo czasu na podniesienie alarmu. @messer Który masz lvl? Chyba też się wybiorę tam dzisiaj. Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 mnie uderzyl dwa razy i padłem a gram na normal, dziwne Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 Okolice 9, jestem już po tych próbach Zauważyłem że zafundowanie sobie jakiegoś nowego rodzaju broni dodaje misję-samouczek za który można dostać xp, ale wpierw trzeba sobie ten tutorial aktywować w odpowiedniej zakładce. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 Ja wbilem 12. Praktycznie nie robie fabuly, poza tymi początkowymi misjami. Zajalem sie na razie pobocznymi, zadaniami, samouczkiem i terenami lowieckimi. Chyba z przyzwyczajenia boje sie, ze jak zrobie fabule to juz nie bedzie mi sie chcialo wracac do pozostalosci pobocznych. Na ile do przodu (chodzi o lvl) robicie zadania? Mam 12lvl i zastanawiam sie nad dwoma zadaniami, ktore sa na 18... Cytuj
PiotrekP 1 882 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 Ja z Sawtoothem nie miałem na normalu problemów. Fakt, zepsułem tą walke i gdyby nie wywary i sporo ziela to by mnie ubił. Dwa razy pod rząd mnie palnął i zostało mi 50hp z tych chyba 270. Za to walka z Demonem to już poszła. Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 Jak z fabułą? Koncepcja mechanicznych dinozaurów już sama w sobie jest ciekawa by ja odkryć. Tytuł do czasu premiery był mi obojętny ale optymizm forumowy udzielił mi się ostatnio i coraz częściej myślę o tym tytule. Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 Z początku taki Watcher brał mi sporo, ale teraz to właśnie nic. Widocznie nie uderzył mnie czysto, a np podczas uniku. Trzy ogniste strzały i elektryczna lina wystarczyły do powalenia, potem dobicie criticalem i Sawtooth padł :) Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 Nie wiem czy mi sie wydawalo, czy cos u mnie bylo nie tak ale wczoraj przy odbijaniu obozu, nie udalo mi sie ognista strzala walnac heada bandycie?! Strzelilem kilka razy w leb i nic, potrzeba 2-3 strzal zeby zabic. Troche dziwne. Zmienilem na zwykle i od razu padali po strzale w banke. Cytuj
PiotrekP 1 882 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 Simonldz- chyba wszystko sie wyjaśni, bo na YT jest juz filmik z owego momentu z gry. Także uważajcie. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 Sporo do roboty? Fajnie napakowana mapa z dużą ilością miejscowej do zwiedzania? Jak mapa - duża? mapa jest tak napakowana że co chwile sie cos dzieje, ja nie jestem w stanie robić fabuły bo mnie caly czas coś odciąga Przeszedł ktoś już tę misję z Power Core na 25 lvl? Zastanawiam się czy jest sens tam iść mając 8 poziom. ta misja jest bardzo "długa" i i tak jej nie zrobisz na 8 lvlu. wymagane jest kilka power core rozśmianych po mapie więc dopiero mając wszystkie można skońcyc questa (stąd tak duży sugerowany lvl) można tam wejść odrazu ale tylko skobie popatrzysz na bajer który można tam zdobyć nie wiem jak wam cokolwiek zabrało 5% życia, mnie na normalu jadą za minimym 25% życia, a większość ataków zabieta 50-70% mam ok 16lvl 1 Cytuj
MEVEK 3 618 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 (edytowane) Nie wiem czy mi sie wydawalo, czy cos u mnie bylo nie tak ale wczoraj przy odbijaniu obozu, nie udalo mi sie ognista strzala walnac heada bandycie?! Strzelilem kilka razy w leb i nic, potrzeba 2-3 strzal zeby zabic. Troche dziwne. Zmienilem na zwykle i od razu padali po strzale w banke. Ja staram sie z nich nie korzystać, bo cos rozczarowują. Stosuje tylko, jezeli przeciwnik nosi kanister na grzbiecie i jest w grupie, w tedy można liczyć na obrażenia obszarowe. Lepiej jest wycelować strzała myśliwską, albo wzmocnioną imo. Gram na Hard ej.. Gdzie znajdę dodatki dlc - u kupca dopiero w sklepie, za free'kulca ? Edytowane 2 marca 2017 przez MEVEK Cytuj
Mikołaj 348 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 (edytowane) Gram od początku na bardzo trudnym i jest za(pipi)iście, satysfakcja ogromna po KAŻDEJ potyczce, jestem na na dwa hity u watchera a u reszty na jednp uderzenie. Jest cudnie. Kombinowanie, zmienianie taktyk, prześlizgi, pułapki. Ja (pipi)e nie spodziewałem sie takiego sztosu. Gameplay 10/10 i przy okazji jest to najpiękniejsza gra na konsole ever. Od wczoraj nabilem już 15h i nadal mi mało. Mapa ogromna, muzyka świetna itd itp. Nie spodziewałem sie tego Edytowane 2 marca 2017 przez Heavy Deszcz 2 Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 (edytowane) Dziwnie czyta się te posty, człowiek myśli, że to temat o U4 lub TLoU2 ;). Fajnie, że GG dołączyło do SSM czy ND jakością dostarczanych gier, ciekawe czy Bend też się uda z Days Gone. Przed premierą większość stawiała na świetną grafikę i średni gameplay z beznadziejną fabuła, a tu się okazuje, że niemal wszystko jest na poziomie grafiki :) PS. Jeżeli kupicie grę na PSS, to dostaniecie 50zł do portfelu. Edytowane 2 marca 2017 przez YETI 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi