Skocz do zawartości

Horizon: Zero Dawn

SzczurekPB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

serca są losowe, i jako niebieskie przedmioty są dosyć rzadkie

można mieć farta i znaleźć kilka pod rząd, a można zabić i z 10 potworów i żadnego nie dostać

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

pierwsze od prawej drzewko dubluje wypadanie wszystkiego, mam kasy i itemów jak lodu ubrany jestem cały na fioletowo, kasy mam tyle ze wydaje na te zyebane skrzynki ;v

Edytowane przez Orzeszek
Opublikowano

No dokładnie :D

Ja tę ścieżkę rozwoju prawie całkowicie olałem. Wolałem skupić się na innych umiejętnościach + przeczuwałem, że jednak może trochę ułatwić grę. 

Opublikowano

Dopiero w weekend miałem okazję zagrać i ło matko jestem naprawdę zauroczony :obama: . Pięknie ten świat się prezentuje i po prostu chce się w to grać. Ciągle jakieś nowości w rozgrywce, questy, kombinowanie z przeciwnikami, no ciężko się oderwać. Dobrze było wierzyć w ten projekt od początku, GG wyszła prawdziwa perełka.

Opublikowano

No ciekawe czy na PS4 jeszcze zrobią jakiś tytuł czy już na PS5. Tytuł startowy Horizon zero dawn 2 brzmi jak "Musze kupić nową konsole" :)

O dodatkach na razie nic nowego nie wiadomo?

Pamiętam tylko jakiś wpis z twittera sprzed miesiąca, że się zastanawiają.

Opublikowano

Co do DLC to jednak nadal cisza i jeśli będzie to nie szybko:

In a recent interview with Guerrilla Games Lead Concept Artist, Roland Ijzermans, PSLS asked the burning question: “Will Horizon Zero Dawn have any story or side mission DLC?

The developer simply replied: “I’m here to talk about this one and not about future plans.”

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście mowa o exlusive'ach, daje nam to liczbę >115 tys. sztuk - otwarcie większe choćby od debiutu TloU (na Ps3),  z gier 3rd party tylko Destiny (~184 tys.) i pierwsze WD (~190 tys.) sprzedało się więcej  jeśli chodzi o nowe IP.

Dla porównania jeszcze: Wiesiek na Ps4 sprzedał się w debiucie ~110 tys. sztuk
Bonusowo: Nowa Zelda została 3 najlepiej sprzedającą się grą z serii (za Wind Wakerem i TP), samo BoTW stanowiło 75% sprzedanych gier na Switcha.

To tyle z informacji sprzedażowych  :v

Edit: 
Jeszcze sam Switch, wygląda na to, że debiutuje słabiej od 3DSa, ale dwukrotnie lepiej od Wiiu, czyli w okolicach 80 tys. sztuk.

Edytowane przez Hendrix
Opublikowano (edytowane)

UI sprzedazy w tej grze jest tragiczne...

Wbilem ostatnio na polnoc tam w gory - wiecie, ze jak jest sie bardzo wysoko i Aloy cos powie to normalnie niesie sie echo po gorach?

Dziwi mnie jak z jednej strony ta gra moze byc dopracowana - technicznie to perelka, animacja to poezja, odglosy otoczenia itd. Strasznie mi sie to wszystko podoba. Z drugiej strony, wspomniany wczesniej UI, ulomnosc ludzkich przeciwnikow i mala ilosc maszyn (tak, wiem ze jest ich jakies 26 ale co z tego skoro duzo maszyn zachowuje sie podobnie).

W kazdym razie nabilem na razie 30 pare godzin i powoli zblizam sie do momentu, zeby popchnac glowny quest do przodu.

Aha, koniecznie ustawcie HUD na dynamiczny - ta gra jest tak piekna!

PS: Crafting opierajacy sie na zbieraniu przedmiotow ze zwierzat… fml. Chodze po swiecie i staram sie znalezc szczury, przy okazji modlac sie zeby mi wydropily skore, a nie kosci. Ktos mogl to lepiej pomyslec.

PS2: Szkoda, ze wspinac sie mozna tylko w wybranych miejscach. Ogranicza to troche eksploracje.

Edytowane przez estel
  • Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Gdzie poradziliście sobie z samouczkiem granatów rozrywających - muszę obalić kilka, za jednym rzutem? 

Trzeba sie chyba cofnąć. 

P.S 

im dalej w głąb, tym bardziej gra przypomina mi "Matrixa" - podekscytowany! 

Edytowane przez MEVEK
Opublikowano

Kurde gra jest świetna ale przynajmniej z mojej perspektywy strasznie szkoda że jest tak ubogi wachlarz broni . Na jednym z artwork-ów pamiętam że postać strzelała/trzymała pistolet skałkowy , fajnie jakby było kilka prymitywnych broni palnych no i przedewszystkim broni białych , czy to jakiś miecz albo tomahawk . No ale to tylko moje zdanie i wiadomo nie każdemu by taki pomysł się spodobał. 

Opublikowano (edytowane)

Gdzie poradziliście sobie z samouczkiem granatów rozrywających - muszę obalić kilka, za jednym rzutem? 

Trzeba sie chyba cofnąć.

Chodzi o granaty odłamkowe? Ja wbiłem w kotle KSI. W pewnym momencie jest kilka świetnych okazji żeby to zrobić.

Edytowane przez Yakubu
  • Plusik 1
Opublikowano

To chyba pierwsza gra w historii forum która nie podzieliła graczy i wzbudziła powszechny spust. Dla mnie to druga gra tej generacji po Wieśku ktora zostanie na półce bez względu na to czy wyjdzie Dlc czy też nie.

Opublikowano

To chyba pierwsza gra w historii forum która nie podzieliła graczy i wzbudziła powszechny spust. Dla mnie to druga gra tej generacji po Wieśku ktora zostanie na półce bez względu na to czy wyjdzie Dlc czy też nie.

I wyjątkowo jeden z userow się nie wypowiada który zawsze krytykuje wszystko i wszystkich. Jakiś Bizon. Często go widywalem w różnych tematach jak zawsze po grach jechał a tu chyba go po prostu zatkało.

• Plusik 1
Opublikowano

I wyjątkowo jeden z userow się nie wypowiada który zawsze krytykuje wszystko i wszystkich. Jakiś Bizon. Często go widywalem w różnych tematach jak zawsze po grach jechał a tu chyba go po prostu zatkało.

Znając jego zamiłowanie do powszechnej obstrukcji jeszcze nic straconego, i uważaj bo w najlepszym przypadku zwyzywa Cię od randomów :D