Skocz do zawartości

Horizon: Zero Dawn

SzczurekPB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak się już czepiacie, to dołożę do pieca ;-)

Niemieckie nazwy:

Wächter, Sägezahn, Schnappmaul, Steinbrecher, Stürmer, Sturmvogel, Verwüster, Breitkopf, Donner Kiefer.

Niemiecki dubbing jest ok, wybieram go częściej w różnych grach niż polski.

Opublikowano

Polaczki jak widza nazwe po angielsku to automatycznie dodaje im to +100 do fajnosci mimo ze gromoszczek i thunderjaw znaczy dokladnie to samo

ciekawe jak po polsku bylo by Raccoon City

Warszawa :) A swoja droga macie patent na gromoszczeka w kotle? 30 sekund i po mnie. Wypuszcza te laserowe swinstwo, niczym z gwiezdnychwojen, i bije niemilosiernie. Nawet liny nie pomagaja.
Opublikowano

Polaczki jak widza nazwe po angielsku to automatycznie dodaje im to +100 do fajnosci mimo ze gromoszczek i thunderjaw znaczy dokladnie to samo

ciekawe jak po polsku bylo by Raccoon City

Warszawa :) A swoja droga macie patent na gromoszczeka w kotle? 30 sekund i po mnie. Wypuszcza te laserowe swinstwo, niczym z gwiezdnychwojen, i bije niemilosiernie. Nawet liny nie pomagaja.

Pułapki rozstaw, a na samym poczatku walki odstrzel mu te dwa działka po bokach, weź je w łapki i zacznij tym w niego strzelać.

Opublikowano

Podstawa to strzaly rozrywajace, celujesz w te duze dzialka u gory po boku, wylatuja i walisz w niego jego wladna bronia :obama: potem druga, na koniec zostaje tylko dobicie praktycznie. Ewentualnie tak jak Yakubu radzi, jakies bombki i potykacz przed sama walka rozloz dookoła.

Opublikowano

Dzisiaj skończyłem grę. Zajęło mi to nieco ponad 60 h. Zrobiłem niemal wszystko za wyjątkiem "zbiorów do kolekcji" i jednego questa pobocznego. Podsumowując, jest to jedna z najlepszych gier tej generacji. Szacun dla GG za taki tytuł, bo był lepszy niż oczekiwałem.

Opublikowano (edytowane)

to jak już piszecie te polskie nazwy to chociaż dajcie polskie znaki bo to brzmi jeszcze dziwniej - gromoszczek? szczekający gromem?

tak yano, w polskiej wersji jest gromoszczek i zamiast strzelania z laserów do nas to szczeka, taki tam smaczek od twórców dla polaków

Edytowane przez mersi
Opublikowano

A swoja droga macie patent na gromoszczeka w kotle? 30 sekund i po mnie. Wypuszcza te laserowe swinstwo, niczym z gwiezdnychwojen, i bije niemilosiernie. Nawet liny nie pomagaja.

Pochwalę się, że to był mój pierwszy gromoszczęk, którego pokonałem i to za pierwszym razem (gram na trudnym) :D . W sumie podszedłem do walki na luzie, bo byłem pewny, że nie mam szans. I tak jak pisze reszta, rozstawienie pułapek i użycie jego własnej broni i bydlak nie jest już taki twardy ;) .

Dla mnie najtrudniejszym (albo właściwie - najbardziej męczącym) przeciwnikiem jest skałokrusz. A jak już są dwa (jak w jednej strefie skażonej) to już w ogóle robi się nieprzyjemnie.

Opublikowano

Da się skompletować ogniwa aby odblokować tą starożytną zbroje przed tą ostatnią misją? Czy trzeba dojść do tej misji i dopiero będzie można?

Da się. Tak jak Ci pisałem, ostatnie ogniwo możesz zdobyć w przedostatnim zadaniu :)

Opublikowano (edytowane)

Można w każdej chwili, bo teren jest otwarty a nie zablokowany fabularnie. Skoro poprzednie można, to raczej by tak głupio nie blokowali jednego ogniwa.

W zasadzie ta zbroja to taki trochę cheat, bo absorbuje trochę strzał/ciosów, ale jak nam zabraknie ziółek czy wywarów, to może uratować zadek.

Edytowane przez PiotrekP
Opublikowano

Chyba wiem co to za miejsce. Byłem tam dzisiaj i w pewnym momencie nie mogłem dalej iść i tak właśnie myślałem, że jakaś misja tam będzie. Zresztą podobnie z kurhanem, też tam byłem dawno temu i teraz mam znacznik, że misja tma jest.