Gość Rozi Opublikowano 23 kwietnia 2017 Opublikowano 23 kwietnia 2017 A co to będzie przy drugiej części NIE RUSZ NIE RUSZ MÓWIĘ Cytuj
Mikołaj 348 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Serio Rozi, dowalenie sie do tego, że trzeba najlepiej pewnym schematem obalić jakiegoś potworka jest już żenujące. Może ci przypomne kilka postów z ukochanego Bloodborne gdzie użytkownicy polecają pewne schematy na trudnych bossów? Tam jakoś nie widziałeś żadnej wady, obsrywałeś się po kostki. Niewiarygodne Ah szkoda na was strzępić ryja. BECZUCIA z was Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Oooo dawno nie bylo watku dlaczego horizon nie jest tak fajny jak sie niektorym wydaje. I kto zaczal ? Pan raven ktory tomostatnio tak bulgotal ze sie smietnik tutaj robi ze ojej komus sie gra moze nie podobac a dziala zupelnie na odwrot, komus sie spodobala to jak to xD WYPCHAJ SIE MINUSEM KRYSTIAN! Cytuj
Gość suteq Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 (edytowane) też nie rozumiem porównań do innych gier ubishitu, horizon zjada je i wysrywa pod każdym względem, ubisoft teraz powinien dążyć do tego aby ich sandboxy przebiły poziom horizona albo chociaż dorównywały, wszystkim wyjdzie na dobre W ile gier Ubisoftu grałeś, bo z tego co mi wiadomo, to w ani jedną? Ja grałem w masę gier Ubisoftu, sporo z nich splatynowałem i zgadzam się z powyższym wpisem Mersiego - tzn rozumiem porównania, bo wiele mechanik jest bardzo podobnych, lub wręcz zaczerpniętych, ale Horizon praktycznie wszystko to robi lepiej, a jeśli nawet nie robi (nieszczęsne obozy bandytów) to ze względu na nikłą ilość w grze Guerrilla jest to po prostu mniej irytujące. A już żyrafy i rappel na linie z takowego >>>>>>> dowolna UBIwieża i skok do wozu z sianem - ta animacja za każdym razem wyglądała strasznie cool. Ale to nie jest dyskusja, która gra robi coś lepiej tylko, że elementy z gier ubisoftu są wzięte do Horizona i je widać. Takie ulepszanie sakiewek to jest 1:1 mechanika z Far Cry 3/4 i pewnie Primal (nie grałem to przypuszczam). Wieże - Asasyn. Obozy - Far Cry 3/4. Misje poboczne - Wiesiek 3 tylko w znacznie gorszym wydaniu. Taki poziom asasyna można rzec. A to, że w Horizon większość tego jest zrobiona lepiej (ale nie wszystko jak sam wspomniałeś) to już kompletnie inna dyskusja. Edytowane 24 kwietnia 2017 przez suteq Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 No sa wziete ale prosze sobie zadac podstawowe pytanie? I co z tego skoro w kazdej aktualnej duzej grze sa powielane schematy ? Cytuj
Mikołaj 348 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 (edytowane) no o jak już sie zacztynamy przepychać to przypominam panowie, że to nie jest nowe ip. Pozdrawiam ravena i chyba mazzeo. Zbiórka na siepomaga.pl już wkrótce Prawie zapomniałem. JAK KOPIOWAĆ POMYSŁY TO TYLKO OD NAJLEPSZYCH, co nie ragus? Edytowane 24 kwietnia 2017 przez Heavy Deszcz Cytuj
Gość suteq Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 No sa wziete ale prosze sobie zadac podstawowe pytanie? I co z tego skoro w kazdej aktualnej duzej grze sa powielane schematy ? Jeżeli nie są one irytujące, nudne, źle zrobione to mogą być powielane. Nie mam nic przeciwko. A w Horizon właśnie takie w większości nie są więc jest ok. Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Nie no ale bez kitu, teraz gram w Nioha, gra jest swietna. Ale wszystko juz bylo, tyle ze nioh robi to "wszystko" lepiej i przez to jest taki dobry. W hotizonie jest podobnie. Jak chcecie grac w jakies oryginalne gry to grajcie sobie w jakies indyki cyz inne smieci na telefonie. No sa wziete ale prosze sobie zadac podstawowe pytanie? I co z tego skoro w kazdej aktualnej duzej grze sa powielane schematy ? Jeżeli nie są one irytujące, nudne, źle zrobione to mogą być powielane. Nie mam nic przeciwko. A w Horizon właśnie takie w większości nie są więc jest ok. O to wlasnie chodzi kolego. Cytuj
Mikołaj 348 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 (edytowane) Elementy gameplayu zaczerpnięte z innych gier, ubisoft style mówicie. No to reraz niech ta rakowa korporacja sie pogimnastykuje i spłodzi coś lepszego niż horizon z ich pomysłami. Ale miodności Horizona Ubizyeby nie przebiją. Edytowane 24 kwietnia 2017 przez Heavy Deszcz Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Gralem w primala calkiem ok ale nawet bym go ogolnie nie porownal do horizona bo to jak porownac fiata do mercedesa. Z nudow ostatnio nawet przeszedlem assasin creed unity. Tego nawet nie skomentuje W sumie to ubisoft powinien podziekowac guerilli za pokazanie jak powinni wykonac mechanizmy rzadzace w ich gierkach od 10 lat Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Ubi za dużo wrzucają pobocznych (pipi)ek do swoich gier. W Horizon to jest tak świetnie wyważone że aż chce się wszystkiego poszukać i znaleźć. 1 Cytuj
Mikołaj 348 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Bo tutaj jest to przemyślane, a w ubikupach jest tego nawalone tyle aby sztucznie i na siłe wydłużyć czas gry. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Jak jebanym grochem o ścianę. Ty przeczytaj lepiej co napisałem. Chodziło mi o oszukanie gry, która nie wypuszcza robotów za dany obszar i można za tym obszarem stać i NIE DA SIĘ BYĆ NAWET ZRANIONYM, bo robot nie wyjdzie, czaisz czy nie? To jest idiotyzm, podobnie jak ten, że po dominacji zwierz nie pójdzie dalej niż jest to zaplanowane i nie zaatakuje innych siedlisk, bo gra nie pozwala mu wyjść poza dany obszar. I tylko ty byłeś w stanie porównać Horizona do Bloodborne, a twój brat do Yakuzy, bo tak zapiekło, że to są po prostu lepsze gry w ogólnym rozrachunku. Nie wiem w jakim języku należy napisać do was, że jakby ta gra składała się z samych wad, to nie zagrałbym w nią 35 godzin. Ta gra korzysta z powielonych schematów i tutaj NIE MA DYSKUSJI, ale robi to często dobrze, a często przeciętnie. To jest (pipi)a bezdyskusyjne, że to robi, czaicie czy nie XD Ale skoro w nią gram, to mi to tak nie przeszkadza, a jak przeszkadza, to staram się to racjonalnie wytłumaczyć. Chyba, że Aloy to wasza matka. W takim razie jestem w stanie zrozumieć wasze zakłopotanie. Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Rozumiem twoje zdanie. Gra ma ciekawy świat i świetną grafikę. Ale też sporo elementów które są na przeciętnym poziomie i nie ma co na siłę bronić jej jakby np. walka czy misje poboczne i inne były na jakimś arcymistrzowskim poziomie. Bez przesady. A że gierka ogólnie jest spoko to przyznaje zdecydowana większość graczy. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 (edytowane) Nie, tutaj tego nie przyznają, tutaj uważają, że tak nie jest i gra jest bez żadnej skazy i każde krytyczne słowo jest postrzegane jako PISANIE GŁUPOTXD. Edytowane 24 kwietnia 2017 przez Rozi Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 W sumie to sam tego czasem nie rozumiem. To tylko gierki. Jakbym miał jakiś % z zysku to też bym się tutaj ciśnienował w jej obronie a tak to ;) Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Czy heavy deszcz to serio brat mersiego? Cytuj
mersi 804 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Ta gra korzysta z powielonych schematów i tutaj NIE MA DYSKUSJI Tak, korzysta i co w związku z tym? jeśli robi to o wiele lepiej niż w tamtych grach? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 robi to często dobrze, a często przeciętnie Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 tak samo, ale inaczej Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Te czarne porzeczki są czerwone, bo są jeszcze zielone. Cytuj
Kibot 10 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Jak myślicie, będzie jakieś fabularne DLC? Bo nie wiem czy zostawiać pudełko :) Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi