Square 8 608 Opublikowano 16 września 2017 Opublikowano 16 września 2017 Odnośnie pytanie ze spoileru to tak, ale trzeba o to zapytać. Samo z siebie nie będzie. Ja też nie grałem wcześniej w żadne Ubi style game czy inne Wiedźminy i Horizon siadł mi niemiłosiernie, tak, ze wbiłem ponad 200h a jeszcze sporo czasu tam spędzę. Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 Dobra, niby mesjasz narodów, odpaliłem ostatnio Horizona. Pierwszy efekt - świetna grafa, oświetlenie, modele postaci z doskonałą animacją i mimiką. Uginająca się trawa. No technicznie miodzio. Łażę po mapie: - sterowanie jak w Tombach/Unchartedach. OK - mapka jak w Far Cry - collectibles jak w Far Cry - menu broni i wytwarzania jak w Far Cry - drzewko skilli jak w Far Cry - subquesty "przynieś 3 kamienie" jak w każdej grze z lat 10-tych XXI wieku No fajnie wszystko, ale boję się, że to będzie taka everygame :( Plz powiedzcie, że chociaż fabuła będzie wciągać niczym prześcieradło dupą, bo inaczej gdyby nie roboty, to byłby to Far Cry Primal z widokiem TPP :( Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 Fabuła jest bardzo dobra. graj, nie pyerdol 2 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 Dobra, niby mesjasz narodów, odpaliłem ostatnio Horizona. Pierwszy efekt - świetna grafa, oświetlenie, modele postaci z doskonałą animacją i mimiką. Uginająca się trawa. No technicznie miodzio. Łażę po mapie: - sterowanie jak w Tombach/Unchartedach. OK - mapka jak w Far Cry - collectibles jak w Far Cry - menu broni i wytwarzania jak w Far Cry - drzewko skilli jak w Far Cry - subquesty "przynieś 3 kamienie" jak w każdej grze z lat 10-tych XXI wieku No fajnie wszystko, ale boję się, że to będzie taka everygame :( Plz powiedzcie, że chociaż fabuła będzie wciągać niczym prześcieradło dupą, bo inaczej gdyby nie roboty, to byłby to Far Cry Primal z widokiem TPP :( LOL, nope XD Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 Dlatego pytam prewencyjnie po ok 2h zanim stracę następne 40 jak w Ądromedzie xD Nope że nie będzie lepiej, czy nope = nic nie ma w sobie z Far Cry, "graj nie pierdol" ? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 'XD' na końcu wyraża więcej, niż tysiąc słów. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 roziego nie sluchaj, to jeden z bezgustów fanów jakuzy, a nemesis normalny typ graj na very hard 1 1 Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 Owszem, ale iksde może ironizować z mojej wypowiedzi, bądź obśmiewać horajzona. Wolę mieć 99,9% pewności zanim uznam któreś za prawdę. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 Powiem Ci, że kiedyś za prawdę o Horajzonie siedziałem w karcerze 2 tygodnie, także... Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 Cholera może kiedyś dostaniesz za to jakiś medal jak internowani w latach 80 ;) Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 Ja napisałem coś pozytywnego nawet a i tak dostałem strzała także nie można obrażać gry. Raven spędził 40h i hejtował, ale mówił, że fabuła to mocny punkt gry Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 I to mi wystarczy. Lubię tego typu gry jeśli można przejść fabułę i nie zgubić po drodze wątku poprzez wymuszone rozmyte sidequesty. Ale ogólnie mam już porzyg od sandboxów wyciętych z szablonu. Tylko GTA i inne miejskie samochodówki (Śpiące Psy, Pacz Psy, True Crimes, Saints Row) mi pasują pod tym względem. Cytuj
Daffy 10 580 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 imo fabula jest wporzo, a sam gameplay przez pierwsze godziny nie porywa bo sa tylko trzy typy dinobotow i wszystkie mozna zalatwic one hitem z krzakow ogolem sa takie trzy fazy: - pierwsza, meh fajna grafa ale gameplay to przeciez skradanka dla daunow, w krzaki, gwizd i one hit kill - druga, odkrywamy wieksze obszary mapy i wieksze dinoboty, mamy wiecej rodzajow broni, wow jak mozna sie bawic, wow ile mozliwosci, wow odkrywamy weak pointy, wow jaka wczuwa - trzecia, przelevelowanie (praktycznie nie da sie nieprzelevelowac bo gra oblesnie narzuca wszelkie zajecia poboczne) i robi sie z rudej rambo i niszczymy stada dinobotow jak przecinak mimo wszystko bawilem sie swietnie 1 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 Fabuła na końcu jest całkiem OK, chociaż nie spodziewaj się cholera wie czego bo jak zacząć to rozkładać na czynniki pierwsze to sypie się jak domek z kart. Tak, to jest everygame, tutaj też niczego się nie spodziewaj wielkiego. Ficuś dość dobrze opisał, przy czym druga faza w moim przypadku była krótka i wow-meter był gdzieś tak w połowie skali. Cytuj
Daffy 10 580 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 no i co dobre w fabule tyczy sie tylko watku wyjasnienia czemu swiat wyglada tak jak wyglada, czemu sa dinoboty i wloczykije dzikusy, caly watek dziejacy sie w terazniejszosci w grze jest totalnie czerstwy Cytuj
Pupcio 18 442 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 dla fabuły można sie przemęczyć ale ja bym poczekał aż bedzie w plusie Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 Ok to sprzedam boxa, poczekam aż będzie w plusie i wykupię abonament za 200 zł. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 jak rzygasz sandboxami to odpuść. ja w to grałem ponad 70h z czego ~50h to było latanie bez celu po mapie, sprawiło mi to mnóstwo radochy i trzymając pada zacieszałem mordę do telewizora jak dziesięciolatek do jurassic park, ale to też trzeba chcieć biegać po mapce by chłonąć i poznawać ten świat, a nie lecieć od misji do misji jak jakiś daun, skończyć w 15h i odhaczyć kolejną gierkę 1 Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 Ok. Nadal trzymam dla Ciebie Book of Unwritten Tales które warte jest pewnie jakieś 0 zł xdddd I Dooma dla Balona ;/KIEDY GRAĆ. Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 jak rzygasz sandboxami to odpuść. ja w to grałem ponad 70h z czego ~50h to było latanie bez celu po mapie, sprawiło mi to mnóstwo radochy i trzymając pada zacieszałem mordę do telewizora jak dziesięciolatek do jurassic park, ale to też trzeba chcieć biegać po mapce by chłonąć i poznawać ten świat, a nie lecieć od misji do misji jak jakiś daun, skończyć w 15h i odhaczyć kolejną gierkę yakuza tez sie tak rozkoszowales, zanim stwierdziles, ze to crap? Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 (edytowane) wybacz Red, ale chyba nie wezmę. po yakuzie mam jakiś uraz do przedłużających się dialogów w gierkach. ściągnąłem te book tales z game pass na spróbowanie i po kilkunastu minutach zaczęły we mnie buzować negatywne emocje i wywaliłem z dysku. chwile pograłem w tormenta i to samo @copper, w yakuzę "grałem" ~20h (z 5h gameplayu i 15h filmików/napisów), bo "ponoć" miała się kiedyś "rozkręcić". jaka to była męka o matkobosko Edytowane 20 września 2017 przez Yakubu Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 Spoko, pójdzie na CEXie ;> Ja nawet nie wiem o co tam chodziło, jakieś randomowe postacie, dialogi, żona kiedyś ukończy może.Tormenta się boję. Boję się, że będę potrzebował lornetki przed telewizorem przy wielogodzinnych sesjach czytania scenariusza. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 wybacz Red, ale chyba nie wezmę. po yakuzie mam jakiś uraz do przedłużających się dialogów w gierkach. ściągnąłem te book tales z game pass na spróbowanie i po kilkunastu minutach zaczęły we mnie buzować negatywne emocje i wywaliłem z dysku. chwile pograłem w tormenta i to samo @copper, w yakuzę "grałem" ~20h (z 5h gameplayu i 15h filmików/napisów), bo "ponoć" miała się kiedyś "rozkręcić". jaka to była męka o matkobosko Może ty czytac nie umiesz? Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 Horajzon może i nic nowego nie wnosi ale wykorzystuje znane recepty w dobrym kierunku. Jak pisze Yakubu, ten świat trzeba zwiedzać, bo zaiste jest piękny. Zwłaszcza na dobrym telewizorze. Jedynie walki z ludźmi są słabe ale za to ubijanie maszyn to czysta poezja. No i zayebista bohaterka. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 Red historia "powstania" tegoświata obowiedziana w fabule mega dobra jak na gierkę akcji, a jakby to porownać to Far Cry to wybitna. Fajna boaterka, dobra muzyczka, kozak grafa i mega miejscówka pod koniec gry. Chciaż nie wiem czy bym podchodził od razu po tej Andromedzie (jak ty dałeś w to 40h ugrać?). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi