messer88 6 471 Opublikowano 2 października 2017 Opublikowano 2 października 2017 Primal to jedyny far cry w jakiego grałem i wiem już że za inne podziękuje chociaż bawiłem się nawet, pozostaje kwestia gustu co kto woli (robodinusie czy jaskiniowcy) ale imo jako ubigierka piaskownica to przygoda rudej zjada tego fc w każdym aspekcie. Cytuj
Wredny 9 548 Opublikowano 2 października 2017 Opublikowano 2 października 2017 Dla mnie Horizon mimo tych wszystkich zapożyczeń i schematów znanych z innych "ubi-sandboxów", jest absolutnym zaskoczeniem tego roku. Kapitalny technicznie, szybki, dynamiczny sandbox, ze świetną fabułą, nietuzinkową bohaterką i genialnym pomysłem na połączenie futurystycznych wynalazków i post-apo. Tutaj wszystko jest idealnie wyważone, nie przytłacza, nie ma miliona pierdół, jak w grach UBI, aż wszystko się chce zwiedzić, zebrać i wszystkiego spróbować. Ostatnio przeszedłem drugi raz, na Ultra Hard, żeby dobić 100% trofków i znów bawiłem się wyśmienicie, choć większości starć unikałem jak ognia, bo ruda u większości maszyn jest na przysłowiowego "strzała" :) Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 2 października 2017 Opublikowano 2 października 2017 walka w Horizon to chyba najdynamiczniejsza z tych wszystkich sandboxow przeciez, bestariusz tez niczego sobie. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 2 października 2017 Opublikowano 2 października 2017 Walka na dystans świetna, gorzej tylko ta z bliska. Dwa ciosy na krzyż. Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 2 października 2017 Opublikowano 2 października 2017 No i z nastawieniem, jakby to było jakieś objawienie - odpalasz grę i po godzinie zawód, a potem rutyna. Najgorzej teraz zrobić sobie przerwę, bo potem ciężko będzie powrócić. Temat sledze raczej na biezaco i absolutnie nie zgadzam sie z pierwszym zdaniem. Nikt nigdy tak nie mowil. W mojej opinii drugie tez nieprawdziwe, sandboxy trzeba przeplatac innymi grami zeby ta rutyna sie nie wkradla. Walka na dystans świetna, gorzej tylko ta z bliska. Dwa ciosy na krzyż. Do poprawy w 2jce, tak samo jak -wishlist- wiecej elementow prawdziwej eksploracji, bardziej rozbudowane opcje RPG. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 2 października 2017 Opublikowano 2 października 2017 Walka na dystans świetna, gorzej tylko ta z bliska. Dwa ciosy na krzyż. Do poprawy w 2jce, tak samo jak -wishlist- wiecej elementow prawdziwej eksploracji, bardziej rozbudowane opcje RPG. Wiadomo. Questy, postacie poboczne również. Mało ciekawe były. Jak główna bohaterka świetna, tak cała reszta jakaś taka nijaka mi się wydawała. Odbębnili swoją role i tyle. Zero jakichś emocji. Cytuj
Wredny 9 548 Opublikowano 2 października 2017 Opublikowano 2 października 2017 Walka na dystans świetna, gorzej tylko ta z bliska. Dwa ciosy na krzyż. Do poprawy w 2jce, tak samo jak -wishlist- wiecej elementow prawdziwej eksploracji, bardziej rozbudowane opcje RPG. Wiadomo. Questy, postacie poboczne również. Mało ciekawe były. Jak główna bohaterka świetna, tak cała reszta jakaś taka nijaka mi się wydawała. Odbębnili swoją role i tyle. Zero jakichś emocji. Jak dla mnie jeszcze Erend był świetną postacią, no i Rost, ale ten miał za mało czasu ekranowego. Trzy Staruchy też były spoko i Sylens... Jak na grę z "nijakimi" postaciami, całkiem sporo zapamiętałem (czego nie mogę powiedzieć o GTAV np, bo tu oprócz trójki głównych bohaterów praktycznie nikogo nie kojarzę). Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 2 października 2017 Opublikowano 2 października 2017 blantmana nie kojarzysz?! xd Cytuj
Wredny 9 548 Opublikowano 2 października 2017 Opublikowano 2 października 2017 No tak, jeszcze "Lester-molester", faktycznie :) Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 Kapitalny technicznie Kapitalny technicznie w sensie, ze dopracowany i pozbawiony bugow? No nie wiem - ja przez 15h nie raz i nie dwa zacialem sie w teksturze, czy natknalem na glitche/bugi. A jesli chodzi Ci o wywazone systemy to tez nie do konca bym sie zgodzil - wiekszosc broni jest zbedna, bo kilka innych jest po prostu za mocnych, AI mozna bez problemu zexploitowac itd. Tutaj wszystko jest idealnie wyważone, nie przytłacza, nie ma miliona pierdół ?? http://www.gameinformer.com/cfs-filesystemfile.ashx/__key/CommunityServer-Components-SiteFiles/imagefeed-featured-gameinformer-columns-funnytoapoint-horizon/map.jpg Cytuj
Wredny 9 548 Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 Kapitalny technicznie Kapitalny technicznie w sensie, ze dopracowany i pozbawiony bugow? No nie wiem - ja przez 15h nie raz i nie dwa zacialem sie w teksturze, czy natknalem na glitche/bugi. A jesli chodzi Ci o wywazone systemy to tez nie do konca bym sie zgodzil - wiekszosc broni jest zbedna, bo kilka innych jest po prostu za mocnych, AI mozna bez problemu zexploitowac itd. Tutaj wszystko jest idealnie wyważone, nie przytłacza, nie ma miliona pierdół ?? http://www.gameinformer.com/cfs-filesystemfile.ashx/__key/CommunityServer-Components-SiteFiles/imagefeed-featured-gameinformer-columns-funnytoapoint-horizon/map.jpg "Kapitalny technicznie" w sensie bajeczna oprawa rodem z Uncharted w płynnych trzydziestu FPSach i w dodatku open world - bugi i śmieszne glitche zdarzają się wszędzie. A ta mapka co ma mi niby udowodnić? Przyjrzałeś się jej chociaż? Przecież większość to albo siedliska różnych maszyn, albo ogniska czyli fast travel. Mi chodziło o miliony naebanych misji pobocznych, klepanych na jedno kopyto i nic nie wnoszące znajdźki typu skrzynki czy piórka. Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 "Kapitalny technicznie" w sensie bajeczna oprawa rodem z Uncharted w płynnych trzydziestu FPSach i w dodatku open world - bugi i śmieszne glitche zdarzają się wszędzie. A to jak najbardziej. A ta mapka co ma mi niby udowodnić? Przyjrzałeś się jej chociaż? Przecież większość to albo siedliska różnych maszyn, albo ogniska czyli fast travel. A co za roznica czy to ogniska, kwiatki, czy przeciwnicy? Nayebane? Jeszcze jak. A jesli dobrze pamietam, to wiecej ikonek/wskaznikow po kilku godzinach dochodzi. Na to nakladaja sie obszary wykonywanych questow i ogolnie jest taki rozpyerdol, ze opanie. Mi chodziło o miliony naebanych misji pobocznych, klepanych na jedno kopyto i nic nie wnoszące znajdźki typu skrzynki czy piórka. Ok, nie bylo to doprecyzowane w Twojej pierwszej wypowiedzi, dlatego zalozylem, ze chodzilo o mapke. Co do misji to kwestia subiektywna. Co do nic nie wnoszacych znajdziek to akurat w Horizonie jest to (nie)bardzo sprytnie ukryte pod postacia rzeczy, ktorych potrzeba, zeby ulepszyc ekwipunek albo ulepic amunicje do broni. Sztuczne zmniejszanie pojemnosci toreb itp. zeby tylko moc graczowi pozwoli na zbieranie patykow, roslinek czy innego gunwa, zeby zrobic wieksza torbe/zestaw strzal to dokladnie to, o czym piszesz, tyle ze pod inna postacia. 2 Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 3 października 2017 Opublikowano 3 października 2017 (edytowane) Skończyłem, nie żałuję ani jednej h z 70h które spędziłem z grą, chciałbym aby każde nowe IP prezentowało taki poziom wykonania. Największy plus to przekozacka oprawa AV, sam świat gry no i walka z dinusiami która dla mnie jest największym plusem. Teraz tylko czekać na DLC. Platyna praktycznie wpadła przy pierwszym przejściu a dobić tylko musiałem dzban za zbroje która wcale nie wydaje się OP na super hard Dziwię się wszystkim ludziom którzy nie grali na najwyższym poziomie, walka z nowo poznanym przeciwnikiem lub jakąś większą ilością jest niczym tak dobra i wymagająca jak w Nioszku ;-) ah te Skałokrusze Edytowane 3 października 2017 przez Szymek_PL_ 1 Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 4 października 2017 Opublikowano 4 października 2017 6 grudnia wyjdzie Complete Edition Cytuj
Faka 3 990 Opublikowano 4 października 2017 Opublikowano 4 października 2017 (edytowane) Niech już ten listopad nakuwia, jest głód aby znów pograć Aloy w dodatku. Nowa strona czyli gra GOTY. Edytowane 4 października 2017 przez Faka Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 12 października 2017 Opublikowano 12 października 2017 O! Wreszcie jak materiały nowe! Ciekawe czy Guerilla pokusi się o jakieś nowe mechaniki czy też głębsze poprawki w stosunku do oryginału np. bardziej niestandardowe ścieżki dla robotów czy ulepszoną walkę z ludźmi. Choć prędzej bym obstawiał, że takie rzeczy zostawią sobie na drugą część. Cytuj
bid0n 3 Opublikowano 18 października 2017 Opublikowano 18 października 2017 Na PRO tez ta wiatraki szaleją jak na starym facie? Cytuj
Kabson 5 Opublikowano 20 października 2017 Opublikowano 20 października 2017 U mnie względna cisza, ale mój prosiak jest troszkę podniesiony Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 22 października 2017 Opublikowano 22 października 2017 Mówisz że prosiaczka delikatnie podnosisz? Cytuj
Kabson 5 Opublikowano 22 października 2017 Opublikowano 22 października 2017 Zgadza sie, za pomocą nóżek Monacor HF-160. Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 30 października 2017 Opublikowano 30 października 2017 Widzi ktoś tutaj jakakolwiek nowa maszynę? Wydaje mi się ze widze jedna nowa, ale szczerze to tez pewności nie mam. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 30 października 2017 Opublikowano 30 października 2017 (edytowane) Ciekawe na ile starczy to DLC. Edytowane 30 października 2017 przez MaiorZero Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 30 października 2017 Opublikowano 30 października 2017 W tej zajawce jest jedna nowa maszyna pokazana dwa razy (nie licząc tej z pierwszego zwiastunu). W samym dodatku ma być kilka nowych przeciwników, ale nie oczekuj jakiejś dużej ilości. @up gdzieś była mowa o 10h, ale teraz nie wiem czy dobrze kojarzę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi