SlimShady 3 384 Opublikowano 9 grudnia 2017 Opublikowano 9 grudnia 2017 Jaki poziom trudności polecacie tak żeby nie było ani za latwo, ani zbyt frustrująco, hard będzie spoko? Jeszcze mam pytanie odnośnie dodatku, ponoc jest na 10-13 h, uważacie ze jest warty swojej ceny czy lepiej kupic podstawke, a dodatek kiedyś tam w cebuli? Cytuj
Wredny 9 547 Opublikowano 9 grudnia 2017 Opublikowano 9 grudnia 2017 Myślę, że obecnie najlepszą opcją jest chyba Complete Edition w pudełku, którą kumpel ostatnio wyrwał za 155zł. Sam dodatek to raczej mieszane uczucia - raczej nudny, powtarzalny, krótki, z mało interesującym wątkiem głównym, ale za to z najpiękniejszym śniegiem w historii elektronicznej rozrywki - Krew i Wino to to nie jest 1 1 Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 9 grudnia 2017 Opublikowano 9 grudnia 2017 Jeśli chodzi o podstawke to jesteś zadeklarowanym fanem wiec taka ocena dodatku nie brzmi zbyt zachecajaco, bo z tego w zasadzie wynika, ze najbardziej robi graficzka. Z drugiej strony uwielbiam zimowe klimaty w grach, a w większości gier zamiast "prawdziwego sniegu" jest tylko biala tekstura, wiec mimo wszystko bym sobie z checia pobrodził w śniegu do pasa. Jestem ciekaw czy podejdzie mnie ten tytuł, bo jakos nie byłem na niego nagrzany(tylko OG dinozaury) przy zapowiedziach ani później, a z wojenki na forum ciężko wyciagnac wnioski. Klejnot generacji czy tylko ubi gierka z kozacka grafiką? Wiele nie oczekuje, ale chciałbym się pozytywnie zaskoczyć. P.S. Dajcie znac jak z tym poziomem trudności tak żeby było w sam raz. Z perspektywy średnio zaawansowanego gracza, nie zadnego hardkora, co gra na AKUMU w TEW. Cytuj
Wredny 9 547 Opublikowano 9 grudnia 2017 Opublikowano 9 grudnia 2017 Masz rację - jestem fanem podstawki, dla mnie to GOTY 2017 (choć TEW2 też jest bardzo blisko), ale też nie jestem fanbojem i piszę jak jest. Nie mam zamiaru ślepo czegoś chwalić, bo wypada itp - w porównaniu do głównego dania, dodatek jest dla mnie zawodem i tyle. Jeśli chodzi o poziom trudności, to ja grałem na Normal i bawiłem się dobrze - to nie jest Dark Souls, żebym szukał wyzwania (zwłaszcza, że system walki wręcz ssie i starcia są trudniejsze niż faktycznie być musiały). Cytuj
messer88 6 471 Opublikowano 9 grudnia 2017 Opublikowano 9 grudnia 2017 Mi tam siadł dodateczek elegancko, questy ok, postacie jakby bardziej wyraziste od tych z podstawki no i bardzo mnie zaskoczył swoją długością bo mimo że na mapce obszar nie wygląda na duży to jest tam sporo do roboty, a i wątek główny starczył mi na sporo grania. Na hardzie imo będzie Ci się spoko grało. 1 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 9 grudnia 2017 Opublikowano 9 grudnia 2017 A mnie questy w dodatku się podobały Przeszkadzało mi natomiast jak cholera, że "wątek główny" w dodatku był pod zadaniami pobocznymi. A grze nie przeszkadza to, żeby było więcej niż jeden quest główny, więc nie wiem dlaczego twórcy się na to zdecydowali. Niby pierdoła, a drażniła mnie strasznie Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 9 grudnia 2017 Opublikowano 9 grudnia 2017 Slim ja polecam hard, normal jest za latwy imo, hard wlasnie taki nieprzesadzony. Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 9 grudnia 2017 Opublikowano 9 grudnia 2017 Granie poniżej harda mija się z celem, a jak ktoś chce jakieś wyzwanie to jeden z dwóch ostatnich poziomów jak opisywałem wcześniej. 1 Cytuj
Rillas 96 Opublikowano 11 grudnia 2017 Opublikowano 11 grudnia 2017 Ja sie napalilem na gre na ultra hardzie i w pewnym momencie odpuscilem. Jest to wykonalne przy pierwszym podejsciu, ale strasznie bolesne (a przy tym nie nagradzane w zaden sposob np lepszym expem). Zrzucilem poziom na harda i poziom radosci z gry wzrosl niesamowicie. Przestalem powtarzac walki przez pojedynczy blad, pojawily sie paski z hp przeciwnikow - cos co niesamowicie mnie irytowalo. Mysle, ze teraz znajac juz mechanike gry moglbym sobie na pozwolic na przelaczenie na ultra hard, ale odradzam ten poziom kazdemu kto robi pierwsze podejscie do gry. Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 11 grudnia 2017 Opublikowano 11 grudnia 2017 No to pisałem, że nie ma np pasków życia UH jest ciężki i ma sporo zmian w stosunku do nawet Very Hard. Poziomów trudności jest sporo więc każdy sobie dopasuje, ale zawsze polecam jeden wyżej niż normalnie, bo po poznaniu mechaniki jest łatwiej. Cytuj
Rillas 96 Opublikowano 11 grudnia 2017 Opublikowano 11 grudnia 2017 Godzinę temu, Square napisał: No to pisałem, że nie ma np pasków życia Wiem wiem, ale nie wiedzialem ze brak tych paskow az tak zaboli. W sumie to nie jest typowa gra jesli chodzi o walke, wiec ten pasek niesamowicie pomaga w ogarnieciu mechaniki. Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 11 grudnia 2017 Opublikowano 11 grudnia 2017 Dopasuj sobie HUD, jeżeli tego nie zrobiłeś. Ustawienie na dynamiczny to podstawa, a najlepiej samemu pozmieniać każdą opcję. Można nawet dać tak, że nic nie będzie widoczne, a znaczniki przedmiotów tylko podczas korzystania z focusa, ale wtedy to już ciężko się zbiera. Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 16 grudnia 2017 Opublikowano 16 grudnia 2017 Mam kilka pytan: -Można skupić sie na glownym watku i dokonczyc wszystkie poboczne/znajdźki po ukończeniu gry? Bo chyba nie wszystkie poboczne są zaznaczone na mapie i trzeba samemu dotrzeć do zielonego wykrzynika, a nie chciałbym czegos pominąć. -Czego warto pozbywać się u kupcow, a w co warto inwestować? - Dotarlem do pewnych ruin w głębokiej dziurze( z woda), ale żeby je otworzyć prawdopodobnie potrzebuje jakiś elementow, zgaduje ze na tym etapie(12level) nie mam możliwości ich dostać? Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 16 grudnia 2017 Opublikowano 16 grudnia 2017 - tak, możesz po skończeniu porobić znajdźki czy inne poboczne aktywności. - z automatu możesz sprzedawać przedmioty opisane jako "sprzedaż za okruchy". Skóry i kości zwierząt są potrzebne do ulepszeń zasobności amunicji i sakiewki. Części maszyn do zakupu broni i strojów, jak chcesz kupić jakiś przedmiot to ustaw sobie zadanie na niego i kontroluj co Ci jest potrzebne, a co można opchnąć. - z tym miejscem jest związana Spoiler misja, którą ukończysz dopiero pod koniec gry. Potrzebujesz zebrać 5 ogniw, które są dostępne z lokacjach związanych z fabułą. Jak któreś pominiesz to zawsze można wrócić i zebrać później. 1 Cytuj
Rillas 96 Opublikowano 16 grudnia 2017 Opublikowano 16 grudnia 2017 Forumku help. Ostatni trofik jaki mi zostal. Wg wszelkich sourcow powinno tam byc zabicie wszystkich maszyn zwiadowczych. Mozliwe ze się cos zbugowalo? Specjalnie obskoczylem jeszcze maszyny zwiadowcze - czujke, czerwonooka czujke, długonoga i tego latajacego gołębia. Bez skutku... Jakieś rady? https://imgur.com/a/biRsV Cytuj
Wredny 9 547 Opublikowano 16 grudnia 2017 Opublikowano 16 grudnia 2017 Lepiej by było, jakbyś screena z gry wrzucił, której maszyny Ci brakuje Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 16 grudnia 2017 Opublikowano 16 grudnia 2017 Przecież zwiadowcze masz zrobione, a ten trofik to zaopatrzeniowe. Odpal statystyki gry i zobacz, której maszyny Ci brakuje. Pro tip: ukryte trofea można podejrzeć. Cytuj
Rillas 96 Opublikowano 17 grudnia 2017 Opublikowano 17 grudnia 2017 (edytowane) Pozna godzina zrobiła swoje, nie zauwazylem tych transportowych ponizej. Statystyki tez sprawdzalem i myslalem, ze wylistowane sa tam wszystkie maszyny. Jak sie okazalo pojawiaja sie tam dopiero po pierwszym zabojstwie, trochę zmylilo mnie to. Winny anbarasu byl smigacz, platyna juz wleciala i mogę w końcu zabierac sie za frozen wilds @Square dzieki, nie wiedzialem. W sumie troche tych platyn wbilem i nie ukrywam, ze ta informacja przydalaby mi sie od poczatku zabawy z ps4 ;p Edytowane 17 grudnia 2017 przez Rillas Cytuj
rodi84 50 Opublikowano 17 grudnia 2017 Opublikowano 17 grudnia 2017 Hej. Jak to jest z kompatybilnością tej gry? Jak grałem w podstawkę, gdzie mam płatynke, a chciałbym kupić dodatek, to czy mogę zainwestować w wersjie goty? Czy w takim przypadku trofea oraz save będą kompatybilne z podstawowa wersja gry? W innym wypadku będę musiał kupić podstawkę i dodatek osobno. Dajcie proszę znać, jak to wygląda. Jeżeli ktoś sprawdzał. Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 17 grudnia 2017 Opublikowano 17 grudnia 2017 Save będzie działał, trofeów nie ma osobnych. Możesz brać, tylko odpowiednią wersję. Cytuj
rodi84 50 Opublikowano 17 grudnia 2017 Opublikowano 17 grudnia 2017 1 godzinę temu, Square napisał: Save będzie działał, trofeów nie ma osobnych. Możesz brać, tylko odpowiednią wersję. Odpowiednią wersję? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 18 grudnia 2017 Opublikowano 18 grudnia 2017 Jak miałeś PL wydanie to GOTY też musisz kupić PL. Jak miałeś USK to GOTY też USK. Jak wydanie US to GOTY US. I tak dalej. Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 18 grudnia 2017 Opublikowano 18 grudnia 2017 Tu masz dokładną rozpiskę Cytat Are save games from Horizon Zero Dawn compatible with Horizon Zero Dawn: Complete Edition? Save games from Horizon Zero Dawn are compatible with Horizon Zero Dawn: Complete Edition, but only if both games are from the same region. The exception is Latin America – save games from the Latin American edition of Horizon Zero Dawn are not guaranteed to be compatible with Horizon Zero Dawn: Complete Edition in every Latin American country. Below is a list of title IDs for the standard edition of Horizon Zero Dawn and the corresponding compatible title ID for Horizon Zero Dawn: Complete Edition, broken down by region. You can find the title ID on the disc or on the side of the packaging; it starts with ‘CUSA’ followed by five numbers. Europe: Standard Edition: CUSA01021 > Complete Edition: CUSA10211 Standard Edition: CUSA07319 > Complete Edition: CUSA10212 Standard Edition: CUSA07320 > Complete Edition: CUSA10213 Asia: Standard Edition: CUSA05682 (manufacturing ID: PCAS-02043, PCKS-92029, PCAS-02050, PCKS-92033) > Complete Edition: CUSA10218 (manufacturing ID: PCAS-05046 / PCKS-10029) Japan: Standard Edition: CUSA05661 (manufacturing ID: PCJS53022 or PCJS53019) > Complete Edition: CUSA10234 (manufacturing ID: PCJS66013) America: Standard Edition: CUSA01967 > Complete Edition: CUSA10237 Standard Edition: CUSA07326 > Complete Edition: CUSA10237* (*Latin American title ID. May not work in every country.) https://www.guerrilla-games.com/play/horizon/faq Cytuj
Rillas 96 Opublikowano 19 grudnia 2017 Opublikowano 19 grudnia 2017 Zblizam sie do konca DLC. W zwiazku z tym, ze zamierzam przejsc NG+ dla trofikow mam nastepujace pytania. Co przechodzi do nowej gry? Caly ekwipunek czy tylko to co aktualnie mamy w uzyciu, okruchy? A moze nic? Czy umiejetnosci sa resetowane? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi