Skocz do zawartości

Horizon: Zero Dawn

SzczurekPB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko przechodzi, oprócz przedmiotów związanych z fabułą 

Spoiler

strój Nora Brave, który dostaje się przed Próbą oraz strój Shadow Stalwart. Hakowanie maszyn i skille pośrednie będą ponownie dostępne po ubiciu pierwszego Corruptora. 

Opublikowano

Ok, a z jaka bronia radzisz rozpoczac gre? Wiem ze w podstawce luki z lozy byly najlepsze. Bronie z DLC jakos mi nie podchodza, pare razy probowalem przywyknac do burzomiotu ale jednak wole precyzyjne strzaly i odrywanie elementow ;)

Opublikowano

Na NG+ są dostępne te same bronie w wersji Adept czyli z 4 slotami na ulepszenie, ale trzeba je zakupić. Ja zawsze preferuję Hunter Bow czy to z podstawki czy z dodatku z ulepszeniami 3x dmg + fire + handling i osobne ulepszenie handling + dmg + fire. Reszta broni wg uznania i stylu gry.

Sharpshot Bow jak już to w wersji na zadawanie obrażeń, bo strzały odrywające na wyższych poziomach trudności nie zdają egzaminu i są za drogie, lepiej już używać Tearblastera. War Bow ze strzałami zamrażającymi bardzo ułatwia starcia. Nie kupuj wersji Adept broni dostępnych za wyzwania Loży, bo po wykonaniu Wyzwań dostaje się też ulepszone sztuki o czwarty slot. Osobiście nie korzystam z nowych broni (te trzy z FW), bo są za drogie w utrzymaniu, a nie dają aż takiego powera.

Opublikowano

Podstawka za 99zł na PSN w ramach 12 Deals of Christmas. Warto? Myślałem łapać edycję kompletną jakoś w przyszłym roku i teraz trochę sam nie wiem, co zrobić. ^^

Opublikowano
W dniu Wednesday, December 20, 2017 o 15:22, Frantik napisał:

Podstawka za 99zł na PSN w ramach 12 Deals of Christmas. Warto? Myślałem łapać edycję kompletną jakoś w przyszłym roku i teraz trochę sam nie wiem, co zrobić. ^^

Wez pudlo, serio. Gra ludziom albo sie bardzo podoba albo kompletnie nie podchodzi. Jak bedziesz w tym drugim obozie, to przynajmniej bedziesz mial opcje opchnac. Ja mialem pozyczona od kumpla i bardzo sie z tego powodu cieszylem, bo zalowalbym kupna whooi. Probowalem jakis czas temu, przed premiera Xenoblade'a, wrocic i dograc do konca i autentycznie nie moglem - pieknie wygladajacy, niedopracowany pustak.

• Plusik 1
Opublikowano

noclip zawsze trzyma wysoki poziom i tak samo jest w tym przypadku. Nawet pomimo tego, że o powstawaniu horizon było już sporo materiałów, to i tak jest tu sporo ciekawostek, anegdot, filmów z wczesnych wersji gry itp. Jest też trochę o historii studia, m.in. o (nie)sławnym zwiastunie KZ2. Można obejrzeć w wolnym czasie ;) 

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano

To tu masz jeszcze artykuł i filmiki z tworzenia The Frozen Wilds https://blog.us.playstation.com/2017/12/19/creating-a-character-guerrilla-explains-how-gildun-was-made/

A tu jak zapis audio jak Hermen Hulst i Ted Price z Insomniac rozmawiają o tworzeniu gier i doświadczeniach w innych studiach http://interactive.libsyn.com/hermen-hulst Jest też osobny zapis ze spotkania ND i Insomniac jak i inne.

Ogólnie zbieram się do obejrzenia kilku materiałów z Horizon, bo już się ich trochę uzbierało.

Opublikowano

Siemka, zacząłem przygodę z Horizonem, potrzebuję kupić łuk wyborowy carja. Jest jeden problem nie mam wystarczającej ilości Metalożeru, gdy wybieram misję by zebrać surowce na ten łuk, niestety na mapie nic się nie wyświetla. Moje pytanie brzmi gdzie znajdę owe surowce.  Z góry dzięki za pomoc. 

Opublikowano

Metalożer zdobywa się ze skażonych maszyn, więc najlepiej wyczyścić jakąś skażoną strefę, pojawia się też okazyjnie w skrzynkach. Jeżeli dobrze pamiętam to na zakup jest potrzebne tylko kilka sztuk więc nie będzie problemu z zebraniem wymaganej ilości.

Opublikowano

Przygoda za mna :obama:

Co to byla za gra! Chyba juz tu wszyscy napisali wszystko w tym temacie. Od siebie moge tylko dodac, ze licze na kontynuacje - fabularnie furtka nie zostala zamknieta, wrecz przeciwnie az sie prosi o dalsza czesc historii. Jedyne co mnie zawiodlo to czas gry  - po platynie w plusowym MGSV, te 55h w Horizonie zlecialo bardzo szybko. Z drugiej strony to chyba plus, bo mimo tych kilkudziesieciu minut gra nie dluzyla sie i nie meczyla mnie

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Podstawka + DLC + NG+ (wszystkie aktywnosci zrobione w pierwszym przejsciu dla platyny, w NG+ zrobilem juz tylko watek glowny)

Pewnosci na 100% nie mam, jak wroce z pracy to odpale i sprawdze jeszcze raz.

Edit: niespełna 55h (https://imgur.com/a/Fq5u9). Zastanawiam sie tylko czy zegar nie zaczal tykac od zera przy starcie ng+ ale to raczej niemozliwe.

Edytowane przez Rillas
Opublikowano

Ta gra się rozkręca po jakimś czasie? Bo na razie mam bardzo mieszane uczucia. Free-roaming taki sobie, misje też niezbyt ciekawe, chyba że dotyczą one zwiedzania ruin "pradawnych", jedynie te walki z maszynami są w porządku choć i one potrafią czasami znużyć, gdy trafiamy na nie prawie na każdym kroku. No i widoczki potrafią zachwycić, no ale ja tu nie dla grafiki gram.