Square 8 603 Opublikowano 19 grudnia 2017 Opublikowano 19 grudnia 2017 Wszystko przechodzi, oprócz przedmiotów związanych z fabułą Spoiler strój Nora Brave, który dostaje się przed Próbą oraz strój Shadow Stalwart. Hakowanie maszyn i skille pośrednie będą ponownie dostępne po ubiciu pierwszego Corruptora. Cytuj
Rillas 96 Opublikowano 19 grudnia 2017 Opublikowano 19 grudnia 2017 Ok, a z jaka bronia radzisz rozpoczac gre? Wiem ze w podstawce luki z lozy byly najlepsze. Bronie z DLC jakos mi nie podchodza, pare razy probowalem przywyknac do burzomiotu ale jednak wole precyzyjne strzaly i odrywanie elementow Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 19 grudnia 2017 Opublikowano 19 grudnia 2017 Na NG+ są dostępne te same bronie w wersji Adept czyli z 4 slotami na ulepszenie, ale trzeba je zakupić. Ja zawsze preferuję Hunter Bow czy to z podstawki czy z dodatku z ulepszeniami 3x dmg + fire + handling i osobne ulepszenie handling + dmg + fire. Reszta broni wg uznania i stylu gry. Sharpshot Bow jak już to w wersji na zadawanie obrażeń, bo strzały odrywające na wyższych poziomach trudności nie zdają egzaminu i są za drogie, lepiej już używać Tearblastera. War Bow ze strzałami zamrażającymi bardzo ułatwia starcia. Nie kupuj wersji Adept broni dostępnych za wyzwania Loży, bo po wykonaniu Wyzwań dostaje się też ulepszone sztuki o czwarty slot. Osobiście nie korzystam z nowych broni (te trzy z FW), bo są za drogie w utrzymaniu, a nie dają aż takiego powera. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 20 grudnia 2017 Opublikowano 20 grudnia 2017 Podstawka za 99zł na PSN w ramach 12 Deals of Christmas. Warto? Myślałem łapać edycję kompletną jakoś w przyszłym roku i teraz trochę sam nie wiem, co zrobić. Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 20 grudnia 2017 Opublikowano 20 grudnia 2017 mega warto, piekny i swietny szpil ale rozejrzalbym sie za pudlem Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 20 grudnia 2017 Opublikowano 20 grudnia 2017 świetna gierka, za niedługo wezmę wersję z dodatkiem :cool: Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 22 grudnia 2017 Opublikowano 22 grudnia 2017 W dniu Wednesday, December 20, 2017 o 15:22, Frantik napisał: Podstawka za 99zł na PSN w ramach 12 Deals of Christmas. Warto? Myślałem łapać edycję kompletną jakoś w przyszłym roku i teraz trochę sam nie wiem, co zrobić. Wez pudlo, serio. Gra ludziom albo sie bardzo podoba albo kompletnie nie podchodzi. Jak bedziesz w tym drugim obozie, to przynajmniej bedziesz mial opcje opchnac. Ja mialem pozyczona od kumpla i bardzo sie z tego powodu cieszylem, bo zalowalbym kupna whooi. Probowalem jakis czas temu, przed premiera Xenoblade'a, wrocic i dograc do konca i autentycznie nie moglem - pieknie wygladajacy, niedopracowany pustak. 1 Cytuj
lenio 4 Opublikowano 22 grudnia 2017 Opublikowano 22 grudnia 2017 Zachecam do sprawdzenia skrzynek mailowych , sony rozdaje nielicznym kod do dodatku ważny do 27.12.2017. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 23 grudnia 2017 Opublikowano 23 grudnia 2017 noclip zawsze trzyma wysoki poziom i tak samo jest w tym przypadku. Nawet pomimo tego, że o powstawaniu horizon było już sporo materiałów, to i tak jest tu sporo ciekawostek, anegdot, filmów z wczesnych wersji gry itp. Jest też trochę o historii studia, m.in. o (nie)sławnym zwiastunie KZ2. Można obejrzeć w wolnym czasie 1 1 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 23 grudnia 2017 Opublikowano 23 grudnia 2017 Doskonale, będzie wieczorem do poduszki Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 23 grudnia 2017 Opublikowano 23 grudnia 2017 To tu masz jeszcze artykuł i filmiki z tworzenia The Frozen Wilds https://blog.us.playstation.com/2017/12/19/creating-a-character-guerrilla-explains-how-gildun-was-made/ A tu jak zapis audio jak Hermen Hulst i Ted Price z Insomniac rozmawiają o tworzeniu gier i doświadczeniach w innych studiach http://interactive.libsyn.com/hermen-hulst Jest też osobny zapis ze spotkania ND i Insomniac jak i inne. Ogólnie zbieram się do obejrzenia kilku materiałów z Horizon, bo już się ich trochę uzbierało. Cytuj
adamow64 0 Opublikowano 27 grudnia 2017 Opublikowano 27 grudnia 2017 Siemka, zacząłem przygodę z Horizonem, potrzebuję kupić łuk wyborowy carja. Jest jeden problem nie mam wystarczającej ilości Metalożeru, gdy wybieram misję by zebrać surowce na ten łuk, niestety na mapie nic się nie wyświetla. Moje pytanie brzmi gdzie znajdę owe surowce. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 27 grudnia 2017 Opublikowano 27 grudnia 2017 Metalożer zdobywa się ze skażonych maszyn, więc najlepiej wyczyścić jakąś skażoną strefę, pojawia się też okazyjnie w skrzynkach. Jeżeli dobrze pamiętam to na zakup jest potrzebne tylko kilka sztuk więc nie będzie problemu z zebraniem wymaganej ilości. Cytuj
Rillas 96 Opublikowano 27 grudnia 2017 Opublikowano 27 grudnia 2017 Przygoda za mna Co to byla za gra! Chyba juz tu wszyscy napisali wszystko w tym temacie. Od siebie moge tylko dodac, ze licze na kontynuacje - fabularnie furtka nie zostala zamknieta, wrecz przeciwnie az sie prosi o dalsza czesc historii. Jedyne co mnie zawiodlo to czas gry - po platynie w plusowym MGSV, te 55h w Horizonie zlecialo bardzo szybko. Z drugiej strony to chyba plus, bo mimo tych kilkudziesieciu minut gra nie dluzyla sie i nie meczyla mnie 1 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 29 grudnia 2017 Opublikowano 29 grudnia 2017 Masz w tych 55 godzinach ograna podstawkę razem z dodatkiem? Cytuj
Rillas 96 Opublikowano 3 stycznia 2018 Opublikowano 3 stycznia 2018 (edytowane) Podstawka + DLC + NG+ (wszystkie aktywnosci zrobione w pierwszym przejsciu dla platyny, w NG+ zrobilem juz tylko watek glowny) Pewnosci na 100% nie mam, jak wroce z pracy to odpale i sprawdze jeszcze raz. Edit: niespełna 55h (https://imgur.com/a/Fq5u9). Zastanawiam sie tylko czy zegar nie zaczal tykac od zera przy starcie ng+ ale to raczej niemozliwe. Edytowane 3 stycznia 2018 przez Rillas Cytuj
milupl 620 Opublikowano 5 stycznia 2018 Opublikowano 5 stycznia 2018 Właśnie rozpoczynam swoją przygodę z Horizonem i mam pytanie, czy zdominowane maszyny będą podążać za Aloy, czy dalej będą trzymać się ustalonych ścieżek? Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 5 stycznia 2018 Opublikowano 5 stycznia 2018 Wierzchowce można przywołać gwizdem, reszta chodzi po swoim terenie. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 5 stycznia 2018 Opublikowano 5 stycznia 2018 Kupilem dlc w promo i zabieram sie za Horizon. Dodatek to nowy rejon, ale nie trzeba konczyc gry, zeby sie tam dostac? Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 5 stycznia 2018 Opublikowano 5 stycznia 2018 Po wykonaniu questa "Poszukująca u bram" pojawi się możliwość rozpoczęcia FW. Zalecany level to 30, ale zależy na jakim poziomie grasz. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 7 stycznia 2018 Opublikowano 7 stycznia 2018 Zacząłem na hard i tak na 2 hity jestem dla tych początkowych maszyn. Gra wygląda obłędnie a walka z robotami na ten moment sprawia i mase frajdy. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 7 stycznia 2018 Opublikowano 7 stycznia 2018 Ta gra się rozkręca po jakimś czasie? Bo na razie mam bardzo mieszane uczucia. Free-roaming taki sobie, misje też niezbyt ciekawe, chyba że dotyczą one zwiedzania ruin "pradawnych", jedynie te walki z maszynami są w porządku choć i one potrafią czasami znużyć, gdy trafiamy na nie prawie na każdym kroku. No i widoczki potrafią zachwycić, no ale ja tu nie dla grafiki gram. Cytuj
Pupcio 18 418 Opublikowano 7 stycznia 2018 Opublikowano 7 stycznia 2018 Nope, do końca gry czeka Cię to samo. Jeśli zaciekawił Cię wątek przeszłości to bym się przemęczył bo nawet dali z tym rade. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi