Skocz do zawartości

Horizon: Zero Dawn

SzczurekPB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolos28 to co piszesz ma sens. Ja mam 50 cali Sony i jak ustawiałem sam to ostrość troszkę podkrecałem i barwy. Natomiast jak ściągnąłem taki testowy obraz do kalibracji to obraz wygląda lepiej jakby naturalniej. Choć nie wiem czy te ustawienia pozostają bez zmian bo telewizor jak "wyczuje" źródło sygnału z konsoli to przechodzi w tryb "GRA".
Co nie zmienia faktu, że Horizon wygląda ładnie nawet na moim bieda PS4.

Opublikowano

Wyłącz automatyczne przechodzenie TV w tryb Gra. Jeśli wyłączysz na źródle wszystkie ulepszone to Input Lag będziesz mieć taki jak w trybie Gra a obraz będzie dużo lepszy!

• Plusik 1
Opublikowano

Sora za offtop ale wydawało mi się, że ostrość przy natywnym 4k to ok 40-50, natomiast przy 1080p ok 20. Hmmm muszę spróbować z tym 0 ale też wydaje mi się, żę będzie trochę rozmazane. 

Opublikowano (edytowane)
13 minutes ago, balon said:

Sora za offtop ale wydawało mi się, że ostrość przy natywnym 4k to ok 40-50, natomiast przy 1080p ok 20. Hmmm muszę spróbować z tym 0 ale też wydaje mi się, żę będzie trochę rozmazane. 

zadne rozmazane...kwestia przyzwyczajenia wzroku. Na logike to po co sztucznie dawac wieksza ostrosc jak juz samo 4 k to od chooya pikseli  i obraz zyleta w przypadku tej gry;) obraz bez dodatkowej ostrosci jest bardziej "plastyczny", pozbawiony tych wszystkich zabkow. Moze nie od razu na zero ale na jakies 10-20 (u sb na ks chyba mam 10) ;)  A Horizon kozak..dawac dwojeczke 

Edytowane przez Szymek_PL_
Opublikowano

Fak, jakie rozkminy... Jak wejdę kiedyś w etap 4K UHD HDR to już pewnie jakieś inne cuda wymyślą...
Na mojej wysłużonej Bravii Full HD Horizon wygląda obłędnie i to na PS4Plebs :ohboy:
Ale oczywiście do PS5 będę zmieniał szkiełko - nie ma to tamto :)

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Faka napisał:

Combat ujowy XD, co za bzdury czytam.

A czy napisałem, że jest chuyowy? Napisałem, że mam obawy, iż będzie chuyowy przez to, że trzeba mocno polegać na łuku, a nie przepadam za tym.

fani gier Sony, boże.

Edytowane przez Figaro
Opublikowano (edytowane)

Bo piedolisz głupoty i farmazonisz. Akurat combat w tej grze jest najmocniejszą stroną jaka gra może zaoferować walki z robotami, które musisz szukać czułe punkty i je zabijać, które notabene są dynamiczne i trudne zarazem (walki z ludźmi nie liczę, bo to dziadostwo).

Edytowane przez Faka
Opublikowano

Też miałęm kiedyś obawy że granie tylko łukiem i łuko-podobnymi brońmi będzie hóiowe. Potem zagrałem i było super.

Opublikowano

Bo tak na prawdę walka kładzie nacisk na maszyny i walkę dystansową z nimi. Bo mimo iż walki z ludźmi są pewnym urozmaiceniem np obozy bandytów to wyzwanie żadne. Za to z maszynami walka jest zacna :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kurde, odpalilem teraz gra po zakupie wersji complete i powiedzcie mi - w dodatku albo upach  doszły nowe skilla dla wierzchowca? Nowe upgradey ekwipunku? Bo sam już nie wiem czy mimo platyny ja ich nie ulepszalem na maxa czy coś podochodzilo.

Opublikowano

Muszę chyba zacząć od nowa bo nie ogarniam nic po 2 latach hehe. Nie wiem czy to w patchu  doszło, ale można spoko sobie kustomizowac hud jak w gowie  - nic nie wyswietla poki nie ma walki/nie maźne touchpada.

Gość _Be_
Opublikowano
13 minut temu, XM. napisał:

Muszę chyba zacząć od nowa bo nie ogarniam nic po 2 latach hehe. Nie wiem czy to w patchu  doszło, ale można spoko sobie kustomizowac hud jak w gowie  - nic nie wyswietla poki nie ma walki/nie maźne touchpada.

Było już dawno. 

Opublikowano

A dokładniej od premiery :lapka: Dla pełnej imersji można wszystko całkowicie wyłączyć, a znaczniki będą dostępne np tylko poprzez Focus.

• 1 miesiąc temu...