Yap 2 788 Opublikowano 26 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2021 Ja pamietam...gameplay. Bardzo mi podpasowal i biegalem az calak nie pekl jak krowa. Historia kompletnie mnie przestala obchodzic po ktoryms tam quescie, ale to niekoniecznie dlatego, ze jest do dupy lecz z prostego faktu, ze moje ulubione gry nie grzesza fabula: Ninja Gaiden Black, Demon’s Souls, Gears of War, etc. Zazwyczaj jesli jest kupa miesa do zmieleni i krwi do przelania zaczynam skupiac sie na otoczeniu i jatce. Tak bylo z Aloy. Ashley Burch uzyczyla glosu Aloy i czyni swietna robote, ale reszta postaci to ja nawet z ibrazkow nie kojarze. Za to dinozaury juz tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 26 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2021 HZD ma zajebiste znajdźki z obrazem z przeszłości, powinno być tego znacznie więcej a mniej tych znajdowanych archiwów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 270 Opublikowano 26 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2021 Logi z życiem biurowym chujowo się czytało. Sporo lepiej czytało mi się np. książki i zapiski z Wieśka. Horizon to bardzo ładna gierka z bardzo dobrą walką z maszynami ale cała reszta to średniak z porywami na słabo. Walki z ludźmi błe, questy poboczne błe, koło ekwipunku błe. Story nawet ok ale to nowe pokolenie ludzkości to Z obsady to tylko Reddick trzyma poziom. No i jeszcze Rost, Petra i ten wariat od oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 725 Opublikowano 26 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2021 Sluchajcie pobralem edycje kompletna,gra jest super, jestem juz po probie i mam otwary swiat. U kupcow moge za darmo dostac pare bardzo rzadkich przedmiotow, pytanie czy bardzo mi one ulatwia i zarazem zepsuja rozgrywke czy nie? Brac to? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 008 Opublikowano 26 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2021 Bierz, za darmo to uczciwa cena Potem wcale nie jest tak łatwo na mapie Frozen Wilds. Miałem tę ukrytą zbroję z regenerująca się tarczą, a i tak dostawalem często wpierdol. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 725 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 Kurde, kompletnie nie mogę podpalic tego kanistra u pilozeba w trakcie walki, udalo mi sie gnoja porazc pradem i jak lezy na tym prawym boku to zachodze z lewa i strzelam w ten karnister, strzalami z ogniem ale nic nie moge zrobic. tam jest jakas oslona? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 Bardzo możliwe, niektóre kanistry są osłonięte całkowicie lub częściowo. Nie pamiętam jak to jest u Piłozęba. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 445 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 I to mi się tu podobało, trzeba było żonglować ammo i np zrywać najpierw pancerz żeby się dostać do innych elementów robodinusi w walce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 Ja nie używałem strzał zrzucających pojedynczy pancerz, tylko od razu waliłem pare strzał które implodują falą ktora zwala żelastwo, szybciej i wygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 Tak to lepsza taktyka, te standardowe odrywające strzały były słabe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 Na Ultra Hard czy tam w NG+ najlepiej używać Rozrywacza, bo strzały rozrywające się nie sprawdzają, ale w normalnej grze jak najbardziej lepiej z nich korzystać niż z tych trzecich do standardowego łuku. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 725 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 Najbardziej wkurzajacy przeciwcy? Jastrzebogrzmoty. Przypominaja mi te ptaki z morrowinda:-/ Gra jest swietna,walka wrecz to co prawda tragesia ale zbijanie pancerzy z luku albo innych modulow jest uzalezniajace:D Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 725 Opublikowano 30 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2021 Dobra przeszedlem wiec co nieco napisze. Mam dosc ambiwaletne uczucia co do tej gierki i nie wiem jak ja ocenic, z jednej strony mamy swietna grafike, muzyke, ciekawy oryginalny pomysl na swiat i fajny system walki z łuku. Z drugiej mamy słabą, nie interesujaca fabule, mase glitchy, glupich bledow, fatalne postacie, nudne sidequesty i brak tego "pieprzu" :D. To jak wykreowano swiat, jaka oprawe audiowizualna nam zaoferowano zasluguje na oklaski, nawet dzisiaj robi to wrazenie i nie moze ale musi sie podobac, tutaj widac ze ktos sie przylozyl. Jednakze widac tez pewien brak pomyslu na niektore rzeczy. Np ekwpiunek, ja juz na poczatku, nawet nie zachodzac do poludnika mialem juz fioletowy pancerz i czesc broni. Myslalem ze bedzie cos wiecej a to juz byl max, troche dziwne w takiej wielkiej grze. Wspinanie sie w ppszukiwaniu kwiatow czy widokowek to tragedia, ewidentnie jest to dodane na sile, obowiazuje tylko jedna sciezka, ile ja musialem sie nachodzic aby znalezc ta jedna polke by sie na nia wspiac. Walla za pomoca wloczni to tragedia, jest fatalna i nieintuicyjna, na dodatek nie mozna jej ulepszyc(niby dopiero w dodatku) przez co jest za slaba w pozniejszy h etapach gry. Najwazniejszy zarzut to jednak nudna fabula, nudne questy i nudni bohaterowie, gra nie potrafila zainteresowac mnie swoja historia ktora jest absurdalna w pewnych momentach, trzymala mnie tylko swoim gameplayem, nienarzucajcym sie grindem. Tylko 8/10 jej daje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 Ja jestem przed ostatnią misją i jak zwykle wziął mnie syndrom czyszczenia mapy i ogarniania side questów. Niby tak przeklinałem tę grę, a jednak coś mnie do niej przyciąga. To chyba ten fajny art style, przyjemna muzyka przy eksploracji i przede wszystkim zayebiste pojedynki z robotami. Tak, to zdecydowanie największy atut, bez którego już dawno bym grę wyebał z czytnika przez ciągłe glitche, błędy, kretyńską i miałką fabułę, walki z ludźmi oraz cały plejstejszonowy feeling gry. Grafika jest okej, a jednak nieczytelna, szczególnie we wnętrzach jaskiń. Czasem nawet znaczniki nie pomagają. Ale skażone strefy sobie poczyszczę 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 Zrób skażone strefy też się je fajnie czyści Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 725 Opublikowano 11 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2021 7 godzin temu, Figaro napisał: Ja jestem przed ostatnią misją i jak zwykle wziął mnie syndrom czyszczenia mapy i ogarniania side questów. Niby tak przeklinałem tę grę, a jednak coś mnie do niej przyciąga. To chyba ten fajny art style, przyjemna muzyka przy eksploracji i przede wszystkim zayebiste pojedynki z robotami. Tak, to zdecydowanie największy atut, bez którego już dawno bym grę wyebał z czytnika przez ciągłe glitche, błędy, kretyńską i miałką fabułę, walki z ludźmi oraz cały plejstejszonowy feeling gry. Grafika jest okej, a jednak nieczytelna, szczególnie we wnętrzach jaskiń. Czasem nawet znaczniki nie pomagają. Ale skażone strefy sobie poczyszczę Te miejsca gdzie sie wspina sa nieczytalne wszedzie, nie tylko w jaskiniach, strasznie mnie to wkurwialo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 725 Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 (edytowane) Ogrywam właśnie wersję kompletną od Sony i muszę przyznać, że urzekł mnie wykreowany w tej grze świat . Klimat postapokaliptyczny, w którym dominują przypominające zwierzęta maszyny, a ludzie cofnęli się w rozwoju jakby do czasów średniowiecza - kupiłem taką historię. Walka z maszynami, zwłaszcza tymi potezniejszymi, to najlepszy element gry, do tego piękna grafika (gram na PS5) i wciągająca historia. Jeszcze jej nie skończyłem, ale z pewnością wpadnie tutaj platyna. Polecam bardzo. Edytowane 15 czerwca 2021 przez Paolo1986 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
grabipl 151 Opublikowano 17 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 czerwca 2021 Powróciłem do horizona po długiej przerwie i mam zajawke większą niż za pierwszym razem, nie mam pojęcia dlaczego(może brak ogrywania ostatnio żadnego open worlda Wcześniej kilka rzeczy mnie irytowało, nawet nie pamiętam czy przeszedłem dodatek a miałem edycje kompletną. Obecnie jestem po odbiciu pierwszego obozu i zeskanowaniu żyrafy, czuje że wleci tym razem platynka no i ofkoz gram na very hard bo gierka jest jak narazie bardzo łatwa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 17 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 czerwca 2021 Miałem tak samo, że dopiero drugie podejście mnie wciągnęło na maksa. Kurde gdyby nie kilka gier zaległych do ogrania to bym wrócił do przygody z Aloy Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 725 Opublikowano 17 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 czerwca 2021 Słuchajcie, mam pytanie o metalowe kwiaty: dobrze widzę, że 2 z pierwszego zestawu nie pokazuje na mapie świata, tylko są ukryte? Cytuj Odnośnik do komentarza
Artur_K 190 Opublikowano 17 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 czerwca 2021 (edytowane) Ja mam z Horizon problem. Sam świat rewelacja, uwielbiam wszelkiej maści postapo, a ten jest w swojej kreacji wyjątkowy. Bardzo ciekawi mnie dlaczego akurat tak się losy świata potoczyły i to mnie ciągnie do gry najbardziej. Sam gra natomiast, zatrzymałem się zaraz na początku po wyjściu za "mur", po walkach z dwoma pierwszymi większymi maszynami. Walka była dla mnie strasznie chaotyczna i po jej zakończeniu, jakoś nie ciągnęło mnie dalej, potem wpadła inna gra i Horizon trafił na półkę. Był to sam początek, więc pewnie zbyt szybko zrezygnowałem, ale tak jakoś wyszło. Teraz miałem do niej wrócić, ale syn dostał na komunie Switcha i kupiliśmy Zeldę, w którą wsiąkłem chyba na długo, więc H:ZD musi jeszcze poczekać. Edytowane 17 czerwca 2021 przez Artur_K Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 24 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2021 czy jak kupię DLC ze PS Store innego kraju, czy zadziała to wraz z moją podstawką i mym sejwem? I czy warto w ogóle brać Frozen Wilds? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 24 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2021 Tak jak będzie na ten sam region, porównaj kod produktu w PSS z tym co masz na płycie. Jak podobała ci się podstawka to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 25 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2021 (edytowane) Dodatek jest fpyte. Jestem pewien, ze kilka razy poprawisz sie w fotelu - albo z zachwytu, albo podczas starc z pewnymi przeciwnikami. No i ta przekozacka bron . Edytowane 25 czerwca 2021 przez Yap 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 25 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2021 Tak jak @Square musi być ten sam region. Jeżeli kupowałbyś z USA np. to nie zadziała. Testowałem jak ściągałem na próbę z PS NOW i ta wersja w ogóle moich polskich sejwów nie widziała Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi